X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od następnego dnia od uzyskania 10 lat stażu pracy masz do dyspozycji dodatkowo 6 dni urlopu :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziękuję Ci bardzo za opinię. Po takiej rekomendacji na pewno umówię się do dr. Włoch. Wkurza mnie tylko to, że za każdym razem jak próbuję się tam dodzwonić to albo telefon wyłączony, albo sekretarka która trwa wiecznie...

Mam nadzieje, ze tez bedziesz zadowolona :) heh co do dzwonienia do nich to jest naprawde masakra :/ do wielu placowek dzwonilam i nie bylo tyle problemu z dodzwonienie, co tam :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii - jestem z Tobą :* Na pewno wszystko będzie ok. To, że jeszcze nie masz wyników to jakiś skandal. Z tego co się orientuję to robiłaś je wcześniej niż ja. Żeby w takiej niepewności trzymać ciężarną........ No comment :/

Też chodzę do Sodowski Centrum, ale tak średnio jestem zadowolona. Raz byłam u dr Sodowskiej. Nie była jakoś szczególnie miła, ale dosyć dokładnie zbadała dzidziusia, Gorzej jak byłam na drugim badaniu u dr Lewandowskiej. Stwierdziła, że warunki badania są złe i generalnie nic nie widziała. Niby potwierdziła poprzednie wyniki, ale zastanawiałam się, czy ona w ogóle widziała tę kość nosową. W każdym razie obie mnie nieźle nastraszyły.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Też chodzę do Sodowski Centrum, ale tak średnio jestem zadowolona. Raz byłam u dr Sodowskiej. Nie była jakoś szczególnie miła, ale dosyć dokładnie zbadała dzidziusia, Gorzej jak byłam na drugim badaniu u dr Lewandowskiej. Stwierdziła, że warunki badania są złe i generalnie nic nie widziała. Niby potwierdziła poprzednie wyniki, ale zastanawiałam się, czy ona w ogóle widziała tę kość nosową. W każdym razie obie mnie nieźle nastraszyły.

Oooo Ryjkek Ty też z aglomeracji śląskiej? Ja byłam na prenatalnych u dr Cnota - podobno mega hiper gość. Ale przez to, że mieli obsuwę związaną z nieobecnością jednego lekarza to wszystkich przerzucili do niego i było niezłe zamieszanie. Dlatego potraktował mnie jak kolejny numerek na liście. Niby pobadał, pooglądał, ale tak jak już pisałam wcześniej - wyników dowiedziałam się jak dostałam kartę w recepcji. Teraz chcę iść do dr. Włoch jak poleciła mi Gośśś. Zresztą już wcześniej czytałam o niej wiele dobrego.

Ryjkek, Gośśś - kiedy się spotykamy na połówkowych? :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 1,5 tyg czekam na te wyniki z krwi, więc weszłam sobie na stronę badań diag.pl gdzie robią i tam już są! Tylko, że ja się na nich nie znam i poczekam aż oni mi zadzwonią i lekarzowi pokażę.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:35

26Asia, A.Kasia, alinalii, Karolina@, arien, Karka, She86, Kajola, d'nusia, edyś, Est, Izoleccc, baassiia, Mietka 30:), krówka_muffka, Madzialena90, karlik, Kokaina lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula ! super nowiny !!

Lula_w lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:35

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja teraz wszystkie badania robie w Bytomiu, bo moj gin jest tam dyrektorem medycznym wiec tam mam skierowania :) Wiadomo kazdy do siebie wysyla :)

Lula swietne wiesci :)

Lula_w lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Oooo Ryjkek Ty też z aglomeracji śląskiej? Ja byłam na prenatalnych u dr Cnota - podobno mega hiper gość. Ale przez to, że mieli obsuwę związaną z nieobecnością jednego lekarza to wszystkich przerzucili do niego i było niezłe zamieszanie. Dlatego potraktował mnie jak kolejny numerek na liście. Niby pobadał, pooglądał, ale tak jak już pisałam wcześniej - wyników dowiedziałam się jak dostałam kartę w recepcji. Teraz chcę iść do dr. Włoch jak poleciła mi Gośśś. Zresztą już wcześniej czytałam o niej wiele dobrego.

Ryjkek, Gośśś - kiedy się spotykamy na połówkowych? :)

Tak, mieszkam w Katowicach. :) Hehehe przez te moje ostatnie perypetie w ogóle nie myślałam o badaniach połówkowych. Właśnie mi uświadomiłaś, że to już niedużo czasu zostało. ;) Na następne badania na pewno też zapiszę się do dr Włoch.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej muminko, odezwij sie mam nadzieje u ciebie wszystko ok

A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram... dopadło mnie przeziębienie...
    próbuję wypić magiczną miksturę - mleko, miód, masło i czosnek... fuuu!!! ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 21:33

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii podobno te syropy specjalne dla kobiet w ciąży są bardzo fajne

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    oj ten syrop jest okropny....już wolę mleko+miód+ masło+ czosnek

relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

kupiłam sobie właśnie z serii Prenalen syrop, tabletki na gardło i spray do nosa, który akurat nic nie działa :(

ale domowy sposób nie zaszkodzi...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    oj ten syrop jest okropny....już wolę mleko+miód+ masło+ czosnek

poważnie? :D
    szacun, bo ja ten syrop jednak wole :) który jest okropny to fakt, bo pozostawia posmak czosnku na długo :/ ale przynajmniej nie śmierdzi :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam lubię mleko + miód + czosnek tylko to masło mi tam nie pasuje, Polecam też syropy z dzikiego bzu. Raz pani w aptece poleciła mi leki na przeziębienie dla małych dzieci, nie wiem czy wolno..to było w poprzednich ciążach

relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Umieram... dopadło mnie przeziębienie...
    próbuję wypić magiczną miksturę - mleko, miód, masło i czosnek... fuuu!!! ;(

Zdrówka Domiii :) A ja chyba jestem jakaś inna bo uwielbiam tę Twoją miksturę :D

• Est Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się wynudzilam dzisiaj na "Małym Księciu". Film zrobiony fajnie ale wydłużony do granic możliwości.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii grzej dupeczke :) Duuuużooo zdrówka :)

domiii lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ