X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mialam dosyc czesto wizyty, bo w 4tyg 6tyg 8tyg 10tyg 11tyg- prenatalne i w 13 tyg, a teraz mam miec co 3 tygodnie :) nastepna wizyte mam 23go wrzesnie :)

Karolina a na poprzednich prenatalnych nie dali Ci od razu kolejnego terminu na polowkowe? Mnie od razu umowili na 19.10 na polowkowe, ale ja mialam skierowanie i ono liczy sie tez na polowkowe :)

Lucky lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś u mnie to samo z prenatalnymi :)

Lucky lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Co sie dzieje z muminką?!

Pisała chyba że ma znajoma do niej przyjechać? I będzie rzadziej? czy mi się wydaje?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    To ja mialam dosyc czesto wizyty, bo w 4tyg 6tyg 8tyg 10tyg 11tyg- prenatalne i w 13 tyg, a teraz mam miec co 3 tygodnie :) nastepna wizyte mam 23go wrzesnie :)

Karolina a na poprzednich prenatalnych nie dali Ci od razu kolejnego terminu na polowkowe? Mnie od razu umowili na 19.10 na polowkowe, ale ja mialam skierowanie i ono liczy sie tez na polowkowe :)
    też mam skierowanie na prenatalne, to połówkowe będzie za darmo ?

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaję skierowanie osobno na każde prenatalne. Gośśś przypomnij mi - robiłaś badania w Rudzie Śląskiej? Polecasz jakiegoś lekarza szczególnie? Bo jakiś czas temu oglądałam specjalistów, którzy wykonują w aglomeracji takie badania i są to jedni i Ci sami lekarze...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    też mam skierowanie na prenatalne, to połówkowe będzie za darmo ?

Dopytaj jak jest u Ciebie, ale ja mialam skierowanie i mi powiedzieli, ze drugiego juz nie potrzebuje, bo to mi sie liczy na badanie prenatalne i badanie polowkowe i od razu mnie umowili na nastepna wizyte :) Teraz robilam w Bytomiu,a w poprzedniej ciazy robilam w Katowicach i mialam tak samo, ze zanosilam tylko jedne skierowanie i mialam obydwa badania za darmo :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja dostaję skierowanie osobno na każde prenatalne. Gośśś przypomnij mi - robiłaś badania w Rudzie Śląskiej? Polecasz jakiegoś lekarza szczególnie? Bo jakiś czas temu oglądałam specjalistów, którzy wykonują w aglomeracji takie badania i są to jedni i Ci sami lekarze...

Karolina w Rudzie robilam nasze kariotypy. Na prenatalnych bylam w poprzednich ciazach w Katowicach w Centrum Sadowski u Agaty Włoch ( bardzo polecam :) A teraz robilam w Bytomiu w Sigma-Bi u dr Marcin Nylec i tez bardzo fajny lekarz, widac ze zna sie na tym co robi, siedzialam tam 40min i wszystko mi tlumaczyl, co oglada, jak jest zbudowane itp

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, do skierowanie muszę dołączyć potwierdzenie, że usg prenatalne należy mi się za darmo. I tak mam wypisy ze szpitala, i badania kariotypów i te badania wyszły dobrze, czy dołączyć te wyniki ? czy skoro wyszły dobrze, to lepiej nie pokazywać, żebym nie musiała płacić za usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:58

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Karolina w Rudzie robilam nasze kariotypy. Na prenatalnych bylam w poprzednich ciazach w Katowicach w Centrum Sadowski u Agaty Włoch ( bardzo polecam :) A teraz robilam w Bytomiu w Sigma-Bi u dr Marcin Nylec i tez bardzo fajny lekarz, widac ze zna sie na tym co robi, siedzialam tam 40min i wszystko mi tlumaczyl, co oglada, jak jest zbudowane itp

Gośśś - ja właśnie też chodzę do Centrum Sodowski (bo tam odstaję skierowania). Ostatnio byłam u dr Cnoty, ale czułam się totalnie olana, bo moje usg trwało może 5 minut, a tak na prawdę wszystkiego dowiedziałam się z karty w wynikami. Na połówkowe chcę się umówić właśnie do tej p. Włoch. Rozważam jeszcze po Walaszek-Gruszka, Olesiak-Andryszczak lub Rozmus-Warcholińska. Kojarzysz może którąś z tych trzech Pań?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Gośśś - ja właśnie też chodzę do Centrum Sodowski (bo tam odstaję skierowania). Ostatnio byłam u dr Cnoty, ale czułam się totalnie olana, bo moje usg trwało może 5 minut, a tak na prawdę wszystkiego dowiedziałam się z karty w wynikami. Na połówkowe chcę się umówić właśnie do tej p. Włoch. Rozważam jeszcze po Walaszek-Gruszka, Olesiak-Andryszczak lub Rozmus-Warcholińska. Kojarzysz może którąś z tych trzech Pań?

Tych trzech pan nie kojarze niestety... W poprzednich ciazach bylam trzy razy u Dr. Włoch i powiem ci ze bylam zadowolona, usg trwalo ok 25min i tez troche tlumaczyla co pokazuje, zawsze do niej szlam bo moj poprzedni gin tak kazal, bo twierdzil, ze ona jest najlepsza i przy rejestracji zawsze mowilam, ze do niej chce isc... Teraz bylam u Dr. Marcin Nylec w Bytomiu i z czystym sumieniem tez go moge polecic, niby mlody lekarz, ale bardzo dokladnie robi usg, wszystkie pomiary dziecka jak robil to sprawdzal po kilka razy, przeziernosc karkowa sprawdzal 3 razy, caly czas mowil mi co oglada, nawet ogladal moje przeplywy i tez wszystko pokazywal :) i co mi sie bardzo podobalo po usg wytlumaczyl mi ze usg to tylko polowa, ze jeszcze test pappa, i mowil o aminopunkcji i nifty, czego w Katowicach nie bylo...

Karolina@ lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    mam pytanie, do skierowanie muszę dołączyć potwierdzenie, że usg prenatalne należy mi się za darmo. I tak mam wypisy ze szpitala, i badania kariotypów i te badania wyszły dobrze, czy dołączyć te wyniki ? czy skoro wyszły dobrze, to lepiej nie pokazywać, żebym nie musiała płacić za usg

W Katowicach musialam miec wszystkie wypisy ze szpitali i tam sprawdzali,czy faktycznie mi sie nalezy na skierowanie to badanie, a w Bytomiu nic nie chcieli tylko skierowanie... wiec dopytaj najlepiej jak jest u Ciebie, albo wez wszystko na wszelki wypadek :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok jestem w domu ...

tak więc miałam dostać wyniki pappa w poniedziałek ...
    badania robiłam w tym samym miejscu gdzie chodzę na kontrolne
    wizyty do mojego prowadzącego lekarza ... (ale u specjalisty)
    a tak dokładniej to u (syna mojego prowadzącego )
    no i mialam czekać na tel o której mam przyjść...
    telefonu nie było... wczoraj tam dzwonię na nr. sekretarki czy
    nie wiem kogo tego specjalisty i sie pytam co z moimi wynikami ??
    a babsko mi mówi że ona z tym nie ma nic wspólnego zebym zadzwoniła
    sobie do (położnej,sekretarki czy nie wiem kim jest ta Pani
    od mojego prowadzącego (bardzo miła babka) ) mówie ok ..
    i dziś dzwonie i mówię Pani Ilonko co z moimi wynikami a ta ze nie dostałam telefonu?? ze ta baba miała do mnie dzoninic i jednana drugą;/;/;
    myślałamże sfiksuję ... Pani Ilona jest super , zaczęła mnie przepraszać ze to nie jej wina że to ta inna baba jest od takich rzeczy itd. ze jest jej przykro itd, no i gówno ! specjalista sobie pojechał do łodzi i musze czekać do poniedziałku WTF!!!!!!!!!!!!!

kleo2426 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • edyś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, teraz to jedynie możesz zabić wzrokiem tę siksę co zapomniała zadzwonić. A do poniedziałku to cała wieczność :/

Lucky lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii - ech, co za babsko :/ Pozostaje czekać do poniedziałku :/ A my nadal trzymamy kciuki :)

Co do wizyt u lekarza i USG to ja mam co 4 tygodnie. W poprzedniej ciąży wizyty miałam co 3 tygodnie i trochę szybciej czas wtedy leciał. Teraz odrobinę mi się dłuży, ale da się przeżyć :) No i nie wiem czy ze względu na moją szyjkę po 20 tygodniu nie będę miała wizyt częściej. Poczekamy - zobaczymy.

Ale jestem zrypana. Kładę się w salonie i się nie ruszam stąd do wieczora.

• edyś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo ale to bardzo ważne pytanie z zakresu prawa pracy.

Otóż 21 września minie rok odkąd jestem zatrudniona w firmie, tym samym mój staż pracy wyniesie 10 lat. Co za tym idzie będzie mi przysługiwać 26 dni urlopu.
    Moje pytanie jest następujące: czy mogę już teraz iść na zwolnienie a staż pracy będzie normalnie "szedł" dalej (i będzie mi przysługiwało te 26 dni urlopu), czy może mam się wstrzymać do 21 września i dopiero wtedy wziąć zwolnienie?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, bardzo ale to bardzo ważne pytanie z zakresu prawa pracy.

Otóż 21 września minie rok odkąd jestem zatrudniona w firmie, tym samym mój staż pracy wyniesie 10 lat. Co za tym idzie będzie mi przysługiwać 26 dni urlopu.
    Moje pytanie jest następujące: czy mogę już teraz iść na zwolnienie a staż pracy będzie normalnie "szedł" dalej (i będzie mi przysługiwało te 26 dni urlopu), czy może mam się wstrzymać do 21 września i dopiero wtedy wziąć zwolnienie?
    Nie wiem, czy dobrze zrozumialam, ale jesli robilas studia (licza sie za 8lat), to musisz miec przepracowane pelne 2 lata, a nie rok
    Nie jestem pewna, ale Dodatkowe 6 dni, naliczy sie raczej z dniem uplywu 2 lat, czyli 21 wrzesnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:26

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Tych trzech pan nie kojarze niestety... W poprzednich ciazach bylam trzy razy u Dr. Włoch i powiem ci ze bylam zadowolona, usg trwalo ok 25min i tez troche tlumaczyla co pokazuje, zawsze do niej szlam bo moj poprzedni gin tak kazal, bo twierdzil, ze ona jest najlepsza i przy rejestracji zawsze mowilam, ze do niej chce isc... Teraz bylam u Dr. Marcin Nylec w Bytomiu i z czystym sumieniem tez go moge polecic, niby mlody lekarz, ale bardzo dokladnie robi usg, wszystkie pomiary dziecka jak robil to sprawdzal po kilka razy, przeziernosc karkowa sprawdzal 3 razy, caly czas mowil mi co oglada, nawet ogladal moje przeplywy i tez wszystko pokazywal :) i co mi sie bardzo podobalo po usg wytlumaczyl mi ze usg to tylko polowa, ze jeszcze test pappa, i mowil o aminopunkcji i nifty, czego w Katowicach nie bylo...

Dziękuję Ci bardzo za opinię. Po takiej rekomendacji na pewno umówię się do dr. Włoch. Wkurza mnie tylko to, że za każdym razem jak próbuję się tam dodzwonić to albo telefon wyłączony, albo sekretarka która trwa wiecznie...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Nie wiem, czy dobrze zrozumialam, ale jesli robilas studia (licza sie za 8lat), to musisz miec przepracowane pelne 2 lata, a nie rok
    Nie jestem pewna, ale Dodatkowe 6 dni, naliczy sie raczej z dniem uplywu 2 lat, czyli 21 wrzesnia

Studiowałam, później pracowałam rok w jednym miejscu i teraz w tej firmie już mija rok. Tylko właśnie za kilka dni... i chyba będę musiała się wstrzymać z tym zwolnieniem :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś staż pracy liczy się nie zależnie od chorpby czy macierzyńskiego.

dqprwn15leplej5m.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Edyś staż pracy liczy się nie zależnie od chorpby czy macierzyńskiego.
    Właśnie spojrzałam na świadectwo pracy od poprzedniego pracodawcy. Dzień rozpoczęcia pracy 2 września 2013r. Czyli jeśli dobrze rozumuję, to 2 września (dzisiaj) 2015 r. mijają 2 przepracowane lata (nie było przerwy miedzy jednym a drugim zatrudnieniem).
    Także ten fakt oraz to co napisałaś Martita bardzo mnie uspokoiło :) Idę na zwolnienie juhhhhuuuu :D

baassiia, Kajola lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ