X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam dzisiaj w pracy...i po prostu żal... dostałam wypłatę 80 % bo mam 2 wpisaną czyli mogę chodzić...i pracodawca uważa, że 100 % mi się nie należy...gdzie grupę mam dobrą...i to wszystko matka 3 dzieci właścicielka przedszkola.. żarty jakieś chyba...

She86 lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• arien Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia - HAHAHA. Co za babsztyl. 2 czy 1 nie ma nic do rzeczy. Jeśli tylko masz B wpisane to należy Ci się absolutnie 100%. A baba pewnie liczy na to, że się nie znasz i przymkniesz na to oko. Jak mnie takie zagrania wkurwiają to nie macie pojęcia :/ Nie daj się, błagam Cię!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia jak to ci sie nie nalezy? przeciez L4 ciazowe jest platne 100% i kazdej sie nalezy! ja tez mam zawsze 2b wpisywane i zawsze 100% dostaje...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wpisaną 2, ale normalnie dostałam 100%! Bardzo dziwne... Kurde może powinnaś się gdzieś odwołać?

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia idz sie o reszte kasy opomniec, bo to sa jaja doslownie :/ tak jak Arien pisze pewnie myslala ze sie nie znasz i nie opomnisz :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydrukuj może sobie z internetu z kodeksu informacje i jej rzuć na biurko? co za baba!

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • She86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    a ja byłam dzisiaj w pracy...i po prostu żal... dostałam wypłatę 80 % bo mam 2 wpisaną czyli mogę chodzić...i pracodawca uważa, że 100 % mi się nie należy...gdzie grupę mam dobrą...i to wszystko matka 3 dzieci właścicielka przedszkola.. żarty jakieś chyba...

ups nie chciałam polubieć, kurcze ona nie ma prawa..

Edit: dokładnie spróbuj wydrukować z internentu przepis i przedstaw jej, na razie w ten sposób. A jak nie postrasz ją Inspekcją Pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 14:35

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest jak się nie aktualizuje informacji :)Głupia baba!

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:

ale on sobie może uważać. L4 ciążowe jest 100 % płatne i nie ma znaczenia czy chodzisz czy nie/ Wystosuj do niego pismo, wyślij poleconym. W tym Piśmie wzywasz Pracodawcę do nadpłaty różnicy w terminie do 14 dni. Brak wpłaty będzie skutkował przeniesieniem sporu na wokandę. A tam zapłaci za postępowanie, odsetki i karę.Kretyn

She86, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit: kretynka to jeszcze gorsze. Babsztyl. Aby jej cycki po kolana opadły i by wyłysiała ...

ksanka, Martita88 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tak jej powiedziałam, że ciąża to ciąża i 100 % się należy i chcę wyrównania, może to nie są wielkie pieniądze, ale wolę iść na usg extra niż podarować ! jak mi tego nie wyrówna pójdę z tym do Zus- u. Myślałam, że powie, że przeprasza czy coś a ta z uśmiechem, że no 80 %...aż mi się nogi ugięły...a drugiej koleżance w ciąży powiedziała że za pierwszy miesiąc chorobowego nie wypłaci jej kasy..no ludzie są bezczelni..ja wiem kobieta w ciąży to jakiś problem, ale trzeba być ludzkim nie tylko ona ma rachunki....nie podaruje jej tej kasy...cały rok nawet jednego dnia na urlopie nie byłam...

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    właśnie tak jej powiedziałam, że ciąża to ciąża i 100 % się należy i chcę wyrównania, może to nie są wielkie pieniądze, ale wolę iść na usg extra niż podarować ! jak mi tego nie wyrówna pójdę z tym do Zus- u. Myślałam, że powie, że przeprasza czy coś a ta z uśmiechem, że no 80 %...aż mi się nogi ugięły...a drugiej koleżance w ciąży powiedziała że za pierwszy miesiąc chorobowego nie wypłaci jej kasy..no ludzie są bezczelni..ja wiem kobieta w ciąży to jakiś problem, ale trzeba być ludzkim nie tylko ona ma rachunki....nie podaruje jej tej kasy...cały rok nawet jednego dnia na urlopie nie byłam...

Asia, zrób tak jak radzi Muminka jeżeli baba będzie się dalej upierać. Kompetencji to ona nie ma za dużo w działce kadrowej :/ Żenada przez duże 'Ż' !!

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:

Kochana. Jestem wolontariuszem. Pomagam pisać pozwy oraz wezwania do pracodawcy. Jeśli będziesz mieć problem daj znać - pomogę Ci :d bo gnidy się niszczy zanim się rozmnożą :P

kleo2426, 26Asia, arien, smerfetka84, Kokaina lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wredna i głupia baba!!! Asiu nie daj się!!! Za urlop niewykorzystany też Ci powinna zapłacić.

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 2 sprawy sądowe w Sądzie Pracy ( dwie firmy ) wygrałam z jednym dziadem i drugim i wiem jedno że po to jest Prawo by z niego korzystać. Pracodawcy żerują na naszym strachu, na tym że na nasze miejsce jest 100 innych. Potem się okazuje że nie ma nikogo. Kochani jeśli my nie będziemy walczyć o swoje prawa - pracodawcy będą robić co chcą. Zus nic z tym nie zrobi. Składasz normalny pozew. Piszesz pismo o zniesienie z kosztów sądowych oraz wzywasz by to Pracodawca opłacił rozprawę. Następnie dajesz dowody a dowód masz l4. Jednak wcześniej musisz napisać polubowne pismo i mieć na to dowód że wysłałaś. Jeśli się nie ustosunkuje to nie tylko Sąd Pracy ale Pip.
    Nie rozumiem tej baby, szmata że tak powiem delikatnie a ja bym marzyła by uprzykrzyć jej życie na tyle by miała dość

Est lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, zrób tak jak radzi Muminka! Co za baba!
    Ona po prostu łamie prawo!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) zamówiłam sobie detektor tętna płodu i właśnie dzisiaj mi przyszedł , powiem Wam że super sprawa :):)

Kajola, karlik, Vincent, arien, Izoleccc lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia - szok. Po prostu szok w trampkach!!! Jak można być tak bezczelnym, aby kobiecie w ciąży coś takiego powiedzieć. Walcz i nie popuść. Zgadzam się całkowicie z Muminką - z nieuczciwym pracodawcą trzeba walczyć, bo z tego co widzę to każdy robi co mu się podoba. Przynajmniej pracodawcy zatrudniający mniejszą ilość osób.

Wrrrrrr, ależ się wkurzyłam. Takie sytuacje działają na mnie jak płachta na byka ;/

muminka83 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie aż potrzęsło jak to przeczytałam. Co za babsztyl! Najgorsze co możesz zrobić to jej odpuścić ;/

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Kilka dni mnie nie było, bo musiałam ochłonąć i wypłakać się po tym usg prenatalnym :( Zgodnie z sugestią mojego lekarza umówiłam się za 10 dni na powtórne USG, mam je w przyszły czwartek. Jeżeli ten przepływ żylny znowu wyjdzie źle, to zrobimy badania genetyczne. Strasznie się boję i po cichu liczę, że ta wsteczna fala sama się naprawi (podobno tak się czasem zdarza), albo że lekarz się pomylił (to naczynie jest podobno trudno zbadać i trzeba mieć spore doświadczenie, aby nie nałożyło się echo sąsiednich naczyń). Wszystkie pozostałe parametry wyszły ok, więc staram się na razie wypierać najczarniejsze scenariusze. Za 2 tyg odbiorę też wyniki Pappy.

Gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć (Arien - super fota w 3D!) oraz trzymam kciuki za te w kolejnych dniach :)

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ