Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja byłam dzisiaj w pracy...i po prostu żal... dostałam wypłatę 80 % bo mam 2 wpisaną czyli mogę chodzić...i pracodawca uważa, że 100 % mi się nie należy...gdzie grupę mam dobrą...i to wszystko matka 3 dzieci właścicielka przedszkola.. żarty jakieś chyba...
She86 lubi tę wiadomość
-
26Asia - HAHAHA. Co za babsztyl. 2 czy 1 nie ma nic do rzeczy. Jeśli tylko masz B wpisane to należy Ci się absolutnie 100%. A baba pewnie liczy na to, że się nie znasz i przymkniesz na to oko. Jak mnie takie zagrania wkurwiają to nie macie pojęcia
Nie daj się, błagam Cię!
-
26Asia wrote:a ja byłam dzisiaj w pracy...i po prostu żal... dostałam wypłatę 80 % bo mam 2 wpisaną czyli mogę chodzić...i pracodawca uważa, że 100 % mi się nie należy...gdzie grupę mam dobrą...i to wszystko matka 3 dzieci właścicielka przedszkola.. żarty jakieś chyba...
ups nie chciałam polubieć, kurcze ona nie ma prawa..
Edit: dokładnie spróbuj wydrukować z internentu przepis i przedstaw jej, na razie w ten sposób. A jak nie postrasz ją Inspekcją PracyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 14:35
Natalia27.03.2016
-
26Asia wrote:a ja byłam dzisiaj w pracy...i po prostu żal... dostałam wypłatę 80 % bo mam 2 wpisaną czyli mogę chodzić...i pracodawca uważa, że 100 % mi się nie należy...gdzie grupę mam dobrą...i to wszystko matka 3 dzieci właścicielka przedszkola.. żarty jakieś chyba...
ale on sobie może uważać. L4 ciążowe jest 100 % płatne i nie ma znaczenia czy chodzisz czy nie/ Wystosuj do niego pismo, wyślij poleconym. W tym Piśmie wzywasz Pracodawcę do nadpłaty różnicy w terminie do 14 dni. Brak wpłaty będzie skutkował przeniesieniem sporu na wokandę. A tam zapłaci za postępowanie, odsetki i karę.KretynShe86, Est lubią tę wiadomość
-
właśnie tak jej powiedziałam, że ciąża to ciąża i 100 % się należy i chcę wyrównania, może to nie są wielkie pieniądze, ale wolę iść na usg extra niż podarować ! jak mi tego nie wyrówna pójdę z tym do Zus- u. Myślałam, że powie, że przeprasza czy coś a ta z uśmiechem, że no 80 %...aż mi się nogi ugięły...a drugiej koleżance w ciąży powiedziała że za pierwszy miesiąc chorobowego nie wypłaci jej kasy..no ludzie są bezczelni..ja wiem kobieta w ciąży to jakiś problem, ale trzeba być ludzkim nie tylko ona ma rachunki....nie podaruje jej tej kasy...cały rok nawet jednego dnia na urlopie nie byłam...
-
26Asia wrote:właśnie tak jej powiedziałam, że ciąża to ciąża i 100 % się należy i chcę wyrównania, może to nie są wielkie pieniądze, ale wolę iść na usg extra niż podarować ! jak mi tego nie wyrówna pójdę z tym do Zus- u. Myślałam, że powie, że przeprasza czy coś a ta z uśmiechem, że no 80 %...aż mi się nogi ugięły...a drugiej koleżance w ciąży powiedziała że za pierwszy miesiąc chorobowego nie wypłaci jej kasy..no ludzie są bezczelni..ja wiem kobieta w ciąży to jakiś problem, ale trzeba być ludzkim nie tylko ona ma rachunki....nie podaruje jej tej kasy...cały rok nawet jednego dnia na urlopie nie byłam...
Asia, zrób tak jak radzi Muminka jeżeli baba będzie się dalej upierać. Kompetencji to ona nie ma za dużo w działce kadrowejŻenada przez duże 'Ż' !!
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kochana. Jestem wolontariuszem. Pomagam pisać pozwy oraz wezwania do pracodawcy. Jeśli będziesz mieć problem daj znać - pomogę Ci :d bo gnidy się niszczy zanim się rozmnożąkleo2426, 26Asia, arien, smerfetka84, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Miałam 2 sprawy sądowe w Sądzie Pracy ( dwie firmy ) wygrałam z jednym dziadem i drugim i wiem jedno że po to jest Prawo by z niego korzystać. Pracodawcy żerują na naszym strachu, na tym że na nasze miejsce jest 100 innych. Potem się okazuje że nie ma nikogo. Kochani jeśli my nie będziemy walczyć o swoje prawa - pracodawcy będą robić co chcą. Zus nic z tym nie zrobi. Składasz normalny pozew. Piszesz pismo o zniesienie z kosztów sądowych oraz wzywasz by to Pracodawca opłacił rozprawę. Następnie dajesz dowody a dowód masz l4. Jednak wcześniej musisz napisać polubowne pismo i mieć na to dowód że wysłałaś. Jeśli się nie ustosunkuje to nie tylko Sąd Pracy ale Pip.
Nie rozumiem tej baby, szmata że tak powiem delikatnie a ja bym marzyła by uprzykrzyć jej życie na tyle by miała dość
Est lubi tę wiadomość
-
26Asia - szok. Po prostu szok w trampkach!!! Jak można być tak bezczelnym, aby kobiecie w ciąży coś takiego powiedzieć. Walcz i nie popuść. Zgadzam się całkowicie z Muminką - z nieuczciwym pracodawcą trzeba walczyć, bo z tego co widzę to każdy robi co mu się podoba. Przynajmniej pracodawcy zatrudniający mniejszą ilość osób.
Wrrrrrr, ależ się wkurzyłam. Takie sytuacje działają na mnie jak płachta na byka ;/muminka83 lubi tę wiadomość
-
Też mnie aż potrzęsło jak to przeczytałam. Co za babsztyl! Najgorsze co możesz zrobić to jej odpuścić ;/
muminka83 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Kilka dni mnie nie było, bo musiałam ochłonąć i wypłakać się po tym usg prenatalnym
Zgodnie z sugestią mojego lekarza umówiłam się za 10 dni na powtórne USG, mam je w przyszły czwartek. Jeżeli ten przepływ żylny znowu wyjdzie źle, to zrobimy badania genetyczne. Strasznie się boję i po cichu liczę, że ta wsteczna fala sama się naprawi (podobno tak się czasem zdarza), albo że lekarz się pomylił (to naczynie jest podobno trudno zbadać i trzeba mieć spore doświadczenie, aby nie nałożyło się echo sąsiednich naczyń). Wszystkie pozostałe parametry wyszły ok, więc staram się na razie wypierać najczarniejsze scenariusze. Za 2 tyg odbiorę też wyniki Pappy.
Gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć (Arien - super fota w 3D!) oraz trzymam kciuki za te w kolejnych dniach