X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny, muminko dziękuję bardzo. Obym nie musiała walczyć....

muminka83 lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik, ja myślę, że lekarze też się mylą i wszystko jest dobrze, dzidziuś zdrowy ! może zrób u innego ginekologa usg w innym mieście lepszy sprzęt

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    a ja byłam dzisiaj w pracy...i po prostu żal... dostałam wypłatę 80 % bo mam 2 wpisaną czyli mogę chodzić...i pracodawca uważa, że 100 % mi się nie należy...gdzie grupę mam dobrą...i to wszystko matka 3 dzieci właścicielka przedszkola.. żarty jakieś chyba...

Asia, koniecznie zrób to co podpowiada Muminka, bo to jest szczyt bezczelności! Od kiedy to pracodawcy wymyślają własne wykładnie prawa? Co za wstrętna baba - tym bardziej, że ona płaci tylko pierwszy m-c, bo potem koszty przejmuje ZUS. Rany, jakim trzeba być chytrym i złośliwym ...

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    dziękuję dziewczyny, muminko dziękuję bardzo. Obym nie musiała walczyć....

walcz o swoje bo należy Ci się i nie daj się !!!

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    karlik, ja myślę, że lekarze też się mylą i wszystko jest dobrze, dzidziuś zdrowy ! może zrób u innego ginekologa usg w innym mieście lepszy sprzęt

Dokładnie tak zrobię - idę do innej poleconej lekarki, która ma świetny sprzęt.

• Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Cześć dziewczyny! Kilka dni mnie nie było, bo musiałam ochłonąć i wypłakać się po tym usg prenatalnym :( Zgodnie z sugestią mojego lekarza umówiłam się za 10 dni na powtórne USG, mam je w przyszły czwartek. Jeżeli ten przepływ żylny znowu wyjdzie źle, to zrobimy badania genetyczne. Strasznie się boję i po cichu liczę, że ta wsteczna fala sama się naprawi (podobno tak się czasem zdarza), albo że lekarz się pomylił (to naczynie jest podobno trudno zbadać i trzeba mieć spore doświadczenie, aby nie nałożyło się echo sąsiednich naczyń). Wszystkie pozostałe parametry wyszły ok, więc staram się na razie wypierać najczarniejsze scenariusze. Za 2 tyg odbiorę też wyniki Pappy.

Gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć (Arien - super fota w 3D!) oraz trzymam kciuki za te w kolejnych dniach :)

Karlik Kochana, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo! Na pewno wszystko będzie dobrze! :-)

karlik, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi zwolnieniami? Pierwsze dostałam po szpitalu na 17 dni, a na ile lekarz może mi drugie wystawić? Na jak długo??

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane mamuśki
    ja na brzuszek stosuje Johnson’s Baby oliwkę w żelu jest bardzo wydajna i w sumie jak na razie rozstępów nie mam.

A dzisiaj na obiadek zrobiłam cannelloni z mięsem mielonym w sosie beszamelowym mniam pychota :)

Karlik będzie dobrze, musi być, trzymam kciuki kochana

26Asia- walcz o swoje, mamy w końcu swoje prawa ....

karlik, muminka83 lubią tę wiadomość

• Marlena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymi zwolnieniami? Pierwsze dostałam po szpitalu na 17 dni, a na ile lekarz może mi drugie wystawić? Na jak długo??

Mnie wystawia na 4 tyg i chyba więcej nie może :-( bo jak chcialam na 6, to juz sie nie dalo.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest prywatne przedszkole, bo jak publiczne, to w ogole nie ogarniam, jak ludzie moga sie chytrzyc na nie swoja kase... poza tym zanim znajdzie nowa osobe to tej kasy nie placi nikomu.

U mnie na szczescie nie ma takich akcji, pracuje tu 4000 osob i kadrowe nie robia takich numerow, bo kto by takie machloje ogarnal. Ludzie sie nie znaja i nie ma korzysci z dokuczenia komus

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie śniło się dziś że miałam krew na papierze po wizycie w wc. Straszne to było :-( Dziś caly dzień sprawdzam czy wszystko ok.

Co do smarowania brzucha, ja też używam tej oliwki z babydream ale tylko po prysznicu. A tak to w ciągu dnia zwykły balsam do ciała na zmianę z kremem do masażu dla kobiet w ciąży też z babydream. No i krem na cellulit dla ciężarówek, ale to już na dupsko ;-)
    Bo jakoś tak mi ostatnio wywaliło tego cellulitu.. No i włosy na brzuchu rosną coraz bardziej. Widocznie częste smarowanie i oliwkowanie im służy ;-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Mnie wystawia na 4 tyg i chyba więcej nie może :-( bo jak chcialam na 6, to juz sie nie dalo.

Dzięki za odpowiedź. Bo właśnie się zastanawiałam jak to jest.
    Pierwsze zwolnienie oddaje pracodawcy, a drugie???

wac4wpq.png

• Marlena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Ja wszystkie zanosze pracodawcy a ona daje księgowej swojej. Mialam zamiar nosic od razu do ksiegowej ale zanoszac do pracy przynajmniej spotykam moje dziewczyny <3
    A brakuje mi ich strasznie.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska kraj patologii! Na każdym kroku. W pracy, w urzędach, w szpitalach (na porodówce). Wkurza mnie, że nasz kraj tak wygląda. Asia, postaw na swoim i zrób tak jak poradziła Muminka. Jeśli nie będziemy zmieniać takich zachowań to będą tylko rosły w siłę (mimo, że PRL dawno już mamy za sobą).

Piszę tak o tej patologii bo mi się bardzo kojarzy ze słowami moich koleżanek odnośnie porodów (koleżanek, które już rodziły). Jasno z nich wynika, że kobieta ma rodzić tak jak jej powiedzą, a ona sama nie ma nic do powiedzenia.

Est, Kajola, muminka83 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zawsze do pracodawcy Kofeinka!

kofeinka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Każde zwolnienie dajesz pracodawcy :)

kofeinka lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam serdecznie dziewczyny :)
    Ale z tego co się orientuję, to pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca, a kolejne ZUS, tak?

wac4wpq.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ale z tego co się orientuję, to pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca, a kolejne ZUS, tak?

tak, a dokładnie po 33 dniach przejmuje płacenie ZUS :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:35

• Kajola Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Ja dostałam drugą wypłatę też z firmy. Nie wiem na czym to polega ;-) chyba płaci firma a zus jej zwraca, dobrze myślę dziewczyny?

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ