Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny, muminko dziękuję bardzo. Obym nie musiała walczyć....

muminka83 lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik, ja myślę, że lekarze też się mylą i wszystko jest dobrze, dzidziuś zdrowy ! może zrób u innego ginekologa usg w innym mieście lepszy sprzęt

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    a ja byłam dzisiaj w pracy...i po prostu żal... dostałam wypłatę 80 % bo mam 2 wpisaną czyli mogę chodzić...i pracodawca uważa, że 100 % mi się nie należy...gdzie grupę mam dobrą...i to wszystko matka 3 dzieci właścicielka przedszkola.. żarty jakieś chyba...

Asia, koniecznie zrób to co podpowiada Muminka, bo to jest szczyt bezczelności! Od kiedy to pracodawcy wymyślają własne wykładnie prawa? Co za wstrętna baba - tym bardziej, że ona płaci tylko pierwszy m-c, bo potem koszty przejmuje ZUS. Rany, jakim trzeba być chytrym i złośliwym ...

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    dziękuję dziewczyny, muminko dziękuję bardzo. Obym nie musiała walczyć....

walcz o swoje bo należy Ci się i nie daj się !!!

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    karlik, ja myślę, że lekarze też się mylą i wszystko jest dobrze, dzidziuś zdrowy ! może zrób u innego ginekologa usg w innym mieście lepszy sprzęt

Dokładnie tak zrobię - idę do innej poleconej lekarki, która ma świetny sprzęt.

• Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Cześć dziewczyny! Kilka dni mnie nie było, bo musiałam ochłonąć i wypłakać się po tym usg prenatalnym :( Zgodnie z sugestią mojego lekarza umówiłam się za 10 dni na powtórne USG, mam je w przyszły czwartek. Jeżeli ten przepływ żylny znowu wyjdzie źle, to zrobimy badania genetyczne. Strasznie się boję i po cichu liczę, że ta wsteczna fala sama się naprawi (podobno tak się czasem zdarza), albo że lekarz się pomylił (to naczynie jest podobno trudno zbadać i trzeba mieć spore doświadczenie, aby nie nałożyło się echo sąsiednich naczyń). Wszystkie pozostałe parametry wyszły ok, więc staram się na razie wypierać najczarniejsze scenariusze. Za 2 tyg odbiorę też wyniki Pappy.

Gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć (Arien - super fota w 3D!) oraz trzymam kciuki za te w kolejnych dniach :)

Karlik Kochana, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo! Na pewno wszystko będzie dobrze! :-)

nick nieaktualny, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi zwolnieniami? Pierwsze dostałam po szpitalu na 17 dni, a na ile lekarz może mi drugie wystawić? Na jak długo??

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane mamuśki
    ja na brzuszek stosuje Johnson’s Baby oliwkę w żelu jest bardzo wydajna i w sumie jak na razie rozstępów nie mam.

A dzisiaj na obiadek zrobiłam cannelloni z mięsem mielonym w sosie beszamelowym mniam pychota :)

Karlik będzie dobrze, musi być, trzymam kciuki kochana

26Asia- walcz o swoje, mamy w końcu swoje prawa ....

nick nieaktualny, muminka83 lubią tę wiadomość

• Marlena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymi zwolnieniami? Pierwsze dostałam po szpitalu na 17 dni, a na ile lekarz może mi drugie wystawić? Na jak długo??

Mnie wystawia na 4 tyg i chyba więcej nie może :-( bo jak chcialam na 6, to juz sie nie dalo.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest prywatne przedszkole, bo jak publiczne, to w ogole nie ogarniam, jak ludzie moga sie chytrzyc na nie swoja kase... poza tym zanim znajdzie nowa osobe to tej kasy nie placi nikomu.

U mnie na szczescie nie ma takich akcji, pracuje tu 4000 osob i kadrowe nie robia takich numerow, bo kto by takie machloje ogarnal. Ludzie sie nie znaja i nie ma korzysci z dokuczenia komus

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie śniło się dziś że miałam krew na papierze po wizycie w wc. Straszne to było :-( Dziś caly dzień sprawdzam czy wszystko ok.

Co do smarowania brzucha, ja też używam tej oliwki z babydream ale tylko po prysznicu. A tak to w ciągu dnia zwykły balsam do ciała na zmianę z kremem do masażu dla kobiet w ciąży też z babydream. No i krem na cellulit dla ciężarówek, ale to już na dupsko ;-)
    Bo jakoś tak mi ostatnio wywaliło tego cellulitu.. No i włosy na brzuchu rosną coraz bardziej. Widocznie częste smarowanie i oliwkowanie im służy ;-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Mnie wystawia na 4 tyg i chyba więcej nie może :-( bo jak chcialam na 6, to juz sie nie dalo.

Dzięki za odpowiedź. Bo właśnie się zastanawiałam jak to jest.
    Pierwsze zwolnienie oddaje pracodawcy, a drugie???

wac4wpq.png

• Marlena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Ja wszystkie zanosze pracodawcy a ona daje księgowej swojej. Mialam zamiar nosic od razu do ksiegowej ale zanoszac do pracy przynajmniej spotykam moje dziewczyny <3
    A brakuje mi ich strasznie.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska kraj patologii! Na każdym kroku. W pracy, w urzędach, w szpitalach (na porodówce). Wkurza mnie, że nasz kraj tak wygląda. Asia, postaw na swoim i zrób tak jak poradziła Muminka. Jeśli nie będziemy zmieniać takich zachowań to będą tylko rosły w siłę (mimo, że PRL dawno już mamy za sobą).

Piszę tak o tej patologii bo mi się bardzo kojarzy ze słowami moich koleżanek odnośnie porodów (koleżanek, które już rodziły). Jasno z nich wynika, że kobieta ma rodzić tak jak jej powiedzą, a ona sama nie ma nic do powiedzenia.

Est, Kajola, muminka83 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zawsze do pracodawcy Kofeinka!

kofeinka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Każde zwolnienie dajesz pracodawcy :)

kofeinka lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam serdecznie dziewczyny :)
    Ale z tego co się orientuję, to pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca, a kolejne ZUS, tak?

wac4wpq.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ale z tego co się orientuję, to pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca, a kolejne ZUS, tak?

tak, a dokładnie po 33 dniach przejmuje płacenie ZUS :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:35

• Kajola Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Ja dostałam drugą wypłatę też z firmy. Nie wiem na czym to polega ;-) chyba płaci firma a zus jej zwraca, dobrze myślę dziewczyny?

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ