Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny26Asia wrote:a ja byłam dzisiaj w pracy...i po prostu żal... dostałam wypłatę 80 % bo mam 2 wpisaną czyli mogę chodzić...i pracodawca uważa, że 100 % mi się nie należy...gdzie grupę mam dobrą...i to wszystko matka 3 dzieci właścicielka przedszkola.. żarty jakieś chyba...
Asia, koniecznie zrób to co podpowiada Muminka, bo to jest szczyt bezczelności! Od kiedy to pracodawcy wymyślają własne wykładnie prawa? Co za wstrętna baba - tym bardziej, że ona płaci tylko pierwszy m-c, bo potem koszty przejmuje ZUS. Rany, jakim trzeba być chytrym i złośliwym ...muminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny26Asia wrote:karlik, ja myślę, że lekarze też się mylą i wszystko jest dobrze, dzidziuś zdrowy ! może zrób u innego ginekologa usg w innym mieście lepszy sprzęt
Dokładnie tak zrobię - idę do innej poleconej lekarki, która ma świetny sprzęt.muminka83 lubi tę wiadomość
-
karlik wrote:Cześć dziewczyny! Kilka dni mnie nie było, bo musiałam ochłonąć i wypłakać się po tym usg prenatalnym
Zgodnie z sugestią mojego lekarza umówiłam się za 10 dni na powtórne USG, mam je w przyszły czwartek. Jeżeli ten przepływ żylny znowu wyjdzie źle, to zrobimy badania genetyczne. Strasznie się boję i po cichu liczę, że ta wsteczna fala sama się naprawi (podobno tak się czasem zdarza), albo że lekarz się pomylił (to naczynie jest podobno trudno zbadać i trzeba mieć spore doświadczenie, aby nie nałożyło się echo sąsiednich naczyń). Wszystkie pozostałe parametry wyszły ok, więc staram się na razie wypierać najczarniejsze scenariusze. Za 2 tyg odbiorę też wyniki Pappy.
Gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć (Arien - super fota w 3D!) oraz trzymam kciuki za te w kolejnych dniach
Karlik Kochana, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo! Na pewno wszystko będzie dobrze!karlik, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Witam was kochane mamuśki
ja na brzuszek stosuje Johnson’s Baby oliwkę w żelu jest bardzo wydajna i w sumie jak na razie rozstępów nie mam.
A dzisiaj na obiadek zrobiłam cannelloni z mięsem mielonym w sosie beszamelowym mniam pychota
Karlik będzie dobrze, musi być, trzymam kciuki kochana
26Asia- walcz o swoje, mamy w końcu swoje prawa ....karlik, muminka83 lubią tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi zwolnieniami? Pierwsze dostałam po szpitalu na 17 dni, a na ile lekarz może mi drugie wystawić? Na jak długo??
Mnie wystawia na 4 tyg i chyba więcej nie możebo jak chcialam na 6, to juz sie nie dalo.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
A to jest prywatne przedszkole, bo jak publiczne, to w ogole nie ogarniam, jak ludzie moga sie chytrzyc na nie swoja kase... poza tym zanim znajdzie nowa osobe to tej kasy nie placi nikomu.
U mnie na szczescie nie ma takich akcji, pracuje tu 4000 osob i kadrowe nie robia takich numerow, bo kto by takie machloje ogarnal. Ludzie sie nie znaja i nie ma korzysci z dokuczenia komus
-
A mnie śniło się dziś że miałam krew na papierze po wizycie w wc. Straszne to było
Dziś caly dzień sprawdzam czy wszystko ok.
Co do smarowania brzucha, ja też używam tej oliwki z babydream ale tylko po prysznicu. A tak to w ciągu dnia zwykły balsam do ciała na zmianę z kremem do masażu dla kobiet w ciąży też z babydream. No i krem na cellulit dla ciężarówek, ale to już na dupsko
Bo jakoś tak mi ostatnio wywaliło tego cellulitu.. No i włosy na brzuchu rosną coraz bardziej. Widocznie częste smarowanie i oliwkowanie im służy -
kofeinka wrote:Dzięki za odpowiedź. Bo właśnie się zastanawiałam jak to jest.
Pierwsze zwolnienie oddaje pracodawcy, a drugie???
Ja wszystkie zanosze pracodawcy a ona daje księgowej swojej. Mialam zamiar nosic od razu do ksiegowej ale zanoszac do pracy przynajmniej spotykam moje dziewczyny
A brakuje mi ich strasznie. -
Polska kraj patologii! Na każdym kroku. W pracy, w urzędach, w szpitalach (na porodówce). Wkurza mnie, że nasz kraj tak wygląda. Asia, postaw na swoim i zrób tak jak poradziła Muminka. Jeśli nie będziemy zmieniać takich zachowań to będą tylko rosły w siłę (mimo, że PRL dawno już mamy za sobą).
Piszę tak o tej patologii bo mi się bardzo kojarzy ze słowami moich koleżanek odnośnie porodów (koleżanek, które już rodziły). Jasno z nich wynika, że kobieta ma rodzić tak jak jej powiedzą, a ona sama nie ma nic do powiedzenia.Est, Kajola, muminka83 lubią tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Dziękuję Wam serdecznie dziewczyny
Ale z tego co się orientuję, to pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca, a kolejne ZUS, tak?
Ja dostałam drugą wypłatę też z firmy. Nie wiem na czym to polegachyba płaci firma a zus jej zwraca, dobrze myślę dziewczyny?
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r