Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Taki offtopic. Znowu jakieś dymy z "uchodźcami" (w cudzysłowie, bo 95% z nich to mężczyźni w sile wieku) w Węgrzech, w jednym mieście, cały dworzec kolejowy zajęli i zablokowali pociągi. Tzn właściwie nie zablokowali, ale Węgrzy nie chcą ludzi bez paszportów, nieznanego pochodzenia, wieźć do Niemiec.
Jak tak dalej pójdzie, to Europa wyhoduje sobie następnego HitleraTylko czekać jak biali ludzie wyjdą na ulice w proteście przed polityką "Multi kulti" i "Muzułmanie to nasi przyjaciele" . Inna opcja to, że muzułmanie nas eksterminują (przyrostem naturalnym) i za 20 lat będziemy, żyć w strachu i terrorze jak biała ludność RPA...
W takich chwilach cieszę się, że w Polsce opieka socjalna to dno.A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Mnie do szału doprowadza ta cała sprawa z uchodźcami. Ja rozumiem, że w kraju wojna, że chcą lepszego życia, że uciekają bo się boją. Ale jak słyszę, że gdzieś tam zdemolowali cały budynek, który został dla nich przeznaczony "bo nie będą żyć w takich warunkach" to krew mnie zalewa. Jak im się nie podoba to niech za przeproszeniem spierd...do siebie
Albo jak słyszę wypowiedzi, że nie spodziewali się, że tak jest w europie, i że jakby wiedzieli to by nie wyjeżdzali. Jak dla mnie na piechotę moga wracać do siebie...
Ja rozumiem, że wśród tych ludzi są kobiety z małymi dziećmi, które po prostu szukają schronienia. Ale co? Przymiemy ich i co dalej? Będą zebrać na ulicy? Czy dozywotnio dostaną hajs od UE?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:36
ksanka, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy czytalyscie ale większość z tych imigrantów jest z Serbii, Kosowa, Albanii.
I wszyscy chcą do Niemiec. Także dziś podobała mi się wypowiedź Orbana że to jest problem Niemiec że wszyscy chcą do nich a inne państwa jak Węgry, Słowacja czy Polska SA traktowane jako kraje tranzystowe i robią wszystko co mogą dla nich tylko imigranci mają to gdzies. Dodatkowo jestem ciekawa jaka będzie reakcja na zaproszenie ich do Islandii, daleko, zimno i trzeba pracowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:37
arien lubi tę wiadomość
-
Mam tylko nadzieję że nie będzie tak jak w RPA, tam rzeczywiście jest strach wyjść na ulicę, i nie daj Boże jeszcze jako biała samotna kobieta.
Dalej mam ciarki na grzbiecie jak pomyślę jak byłam naiwna na początku z naszą europejska otwartościa idąc na spacer w jakieś południe w jhb. -
arien wrote:No tak, biedaki. TRZEBA pracować...normalnie wiązanka mi się ciśnie na usta. Nie umiem się spokojnie wypowiadać w tej kwestii i zawsze bluzgi lecą. Ale cii...nie mogę się przecież denerwować - jestem w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:43
-
muminka83 wrote:mój lekarz stanowczo odradza ... a publikacje też wypowiadają się iż raczej nie wskazane. Mnie bardziej interesuje czy to faktycznie prawdziwy ser pleśniowy bo to co jest w sklepach nie stało nawet przy pleśniowym
Ja to samo słyszałam o grzybach że nie wolno i pieczarek i cynamonu, tymianku i surowych ryb. A tak za mną łosoś chodzi -
Renka88 wrote:Ja to samo słyszałam o grzybach że nie wolno i pieczarek i cynamonu, tymianku i surowych ryb. A tak za mną łosoś chodzi
Surowe ryby i mięso rozumiem. Ale cynamon? Tymianek? Ostatnio robiłam sałatkę i dowaliłam mega ilość tymianku...pamiętasz czemu te przyprawy są zakazane?
Poza tym łososia możesz zjeść tylko go najpierw usmaż, zgrilluj, lub jakkolwiek obrób
-
Dziewczyny a tak z innej beczki czy pojęcie roiboosa? Mam ekspres ciśnieniowy i robię sobie z tego zamiennik kawuni. Uwielbiam w wersji cappuccino z mlekiem ( i czasem z miodem)
Odkryłam go jakiś rok temu i od tej pory nie pilam kawy w ogóle, poza tym ma świetne właściwości zwłaszcza dla ciężarówekWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:55
-
Co do uchodźców to żal mi tych ludzi. Nie wyobrażam sobie żyć na terenie zamieszek. Jednak wiem też że jeśli będziemy wszystkich wspierać nasze dzieci nic nie będą mieć. Jestem zdania że Polskie dzieci powinny być priorytetem a potem jak starczy to reszta. Jeśli ktoś chce mieszkać na terenie kraju to rozumiem tymczasowe mieszkanie i pomoc miesiąc - 3 a potem musi szukać pracy. Nam nikt nie pomaga bo nam dochód przekracza ale inni z racji bycia mniejszością mają wszystko.
-
muminka83 wrote:Pieczarki - pierwsze słyszę podobnie jak cynamon czy tymianek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:57
-
Renka88 wrote:Mają właściwości poronne cynamon rozgrzewa, jeju to może dobrze że tu napisałam bo może to brednie. A mnie tu w domu ograniczają z jedzeniem
faktycznie przeczytałam że duże dawki tymianku nie wpływają dobrze na ciążę.
Jednak jestem w zdania że nic by nie wolno było jeść nawet ciepłej zupy bo też rozgrzewa.
edit. teraz to sprawdzałamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 19:01
-
Renka, imbir też podobno rozgrzewa a jest zalecany w ciąży chociażby na mdłości...hmm...juz sama nie wiem.
Muminka, szukać pracy? Bezrobocie wśród polaków podskoczy. Trzebaby stworzyć nowe miejsca pracy, których polski rząd nie jest w stanie stworzyć dla polaków...
Właśnie fakty się zaczęły...znależli na brzegu ciało 3letniego chłopca. Potem była zajawka jak para z półrocznym dzieckiem rzuca się na tory z proteście na nie wpuszczenie ich do pociągu. Tak szarpani tego malucha...cud, że krzywda mu się nie stała.
-
Ja roiboosa uwielbiam, Odkryłam go w RPA, i tak mi zostało, później w Polsce poszukałam co to jest i szczeka mi opadła.
Ma witaminę C. Zelazo, zapobiega anemii. zalecane dla kobiet w ciazy, można nawet dawać małym dzieciom. Bo to nie herbata. Rano działa na mnie pobudzające, a wieczorem przed snem uspokajająco. Polecam sprobowac