X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czego używacie aby zapobiec rozstępom? Ja zupełnie o tym zapomniałam... Co możecie polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 11:47

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia ja czytałam wiele dobrych opinii o oliwce z Rossmana z serii dla mam. Szczególnie skład bardzo dobry, bo naturalny, a nie takie badziewia jak w Palmersie np.

Polecam stronkę ---> http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 11:55

Magda lena lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, BabyDream z Rossmana na naturalny skład i działa. Polecam.

Love_life lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jest tu całkiem spora grupa zwolenniczek oleju kokosowego, ja używam balsam brzozowy firmy sylveco, także każda z nas ma coś co na nią dziala

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzicie na basen? Chcialabym pójść bo lekarz zalecał ale boję się o infekcję a zapomniałam zapytać czy mogę jakieś globulki używać.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym chciała ale boję się tego samego co Ty Love_life :/

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od dwóch lat w łazience gości Babydream fur mama pflegeol. Używam go do olejowania włosów, smarowania całego ciała (mam suchą skórę i balsamy na mnie nie działają). No i teraz smaruję miejsca zagrożone rozstępami. Jest mega wydajny, ma cudowny zapach. Co więcej - jak założycie sobie kartę Rossnę to dostajecie tą oliwkę (bodajże) za 1grosz przy kasie.

Do tego mam jeszcze krem zapobiegający rozstępom z Pharmaceris M. Poleciła mi ten produkt koleżanka farmaceutka. Podobno jako jeden z niewielu nie ma żadnej chemii, czy substancji toksycznych, uczulających w składzie. W aptece jest dość drogi, dlatego upolowałam go na allegro.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    Dziewczyny czego używacie aby zapobiec rozstępom? Ja zupełnie o tym zapomniałam... Co możecie polecić?

ja używam balsamu z Palmersa i póki co nie mam żadnego rozstępu :)

Kokaina lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny chodzicie na basen? Chcialabym pójść bo lekarz zalecał ale boję się o infekcję a zapomniałam zapytać czy mogę jakieś globulki używać.

Ja chodzę :) i tak jak pisałam cały zeszły tydzień kąpałam się w basenie na wakacjach. każdego dnia na noc w dniu kąpieli w basenie aplikuję sobie Lactovaginal - przywraca florę bakteryjną + tabletki z żurawiny zapobiegające infekcjom :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:

Ja raz byłam na basenie a potem poszłam na wizytę do gina i co? Infekcja:-/
    I chyba jednak nie będę chodzić bo się boję ;-(

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się zaopatrzyć w te globulki dzięki :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Trzeba się zaopatrzyć w te globulki dzięki :)

bardzo je polecam :)

dodam, że jestem z tych, która co chwilę lądowała u gina z infekcją.. a w ciąży jeszcze mi się nie zdarzyło przy stosowaniu tego, zresztą było to zalecenie lekarza prowadzącego :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi skoro tak polecasz to ja się też o nie zapytam na wizycie bo bardzo lubię chodzić na basen ;-)

Love_life, domiii lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • edyś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka czemu napisałaś o tym Big Macu? Teraz ja też chcę :(

Ja wszelkiej maści smarowidła unikam jak ognia.Chyba po prostu z lenistwa. Kupię, posmaruję się dwa razy i leci w kąt. A już oliwką się wysmarować i stać jak kołek, nie dotykając niczego, sobie nie wyobrażam.

Czy oprócz Lactovaginalu stosuje któraś z Was coś innego? Na przykład Iladian (leży mi w szafce i nie wiem czy mogę stosować).

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iladianu nie polecam moze kwawienia powodowac (poczytaj opinie w necie)
    Ja przed ciaza tez uzwalam lactovaginal i u mnie potrafil wyleczyc wiekszosc infekcji:) zanim sie dobilam do gina, to juz bylo zazwyczaj ok wszystko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:48

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam i Palmersa i oliwkę z Rossmana. Pojawił się nowe rozstępy :( Chyba tak już będę miała... Moja mama , babcia są po porodach gładziutkie (a babcia urodziła 7 dzieci!!) także jakaś inna jestem :P

Ale smaruję się 4 razy dziennie, bo może miałabym jeszcze gorzej.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, kiedyś przed ciążą stosowałam iladian, i krwawilam przez niego w środku cyklu

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz na zmiane kilkoma balsamami, ale mi brzuch nie rosnie na razie.

U mnie mama ma mega rozstepy, ale nie uzywala kremow, plus ja sie urodzilam 2 tyg po terminie i brzuch miala ogromny.

Siostra sie smarowala (ale nie obsesyjnie) i ma rozstepy tylko na boczkach, chyba tam zapominala. Poza tym ona znowu miala maly brzuszk bo dzidzius 2.7kg, dwa tyg przed terminem. Takze najgorsze rozstepy laduje na koncu ciazy

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja używam i Palmersa i oliwkę z Rossmana. Pojawił się nowe rozstępy :( Chyba tak już będę miała... Moja mama , babcia są po porodach gładziutkie (a babcia urodziła 7 dzieci!!) także jakaś inna jestem :P

Ale smaruję się 4 razy dziennie, bo może miałabym jeszcze gorzej.

Mam tak samo :( niestety jeśli ma się skłonności do rozstępów, to niewiele można z tym zrobić :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja używam balsamu z Palmersa i póki co nie mam żadnego rozstępu :)

Domiii, ja też stosuje Palmers i jestem zadowolona. Na ten moment żadnych reakcji alergicznych, no i rozstępów nowych też nie mam a mam mega skłonność :/ :)

kofeinka niestety, masz pewnie rację, że niewiele można zrobić ze skłonnością, ale ja się łudzę, że balsamy mi pomogą. No i pisałyście o basenie- czytałam ,że pływanie też uelastycznia skórę, więc ja na pewno zacznę chodzić tylko najpierw wizyta u ginka 11 września z pytaniem czy mogę :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 14:13

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ