X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czego używacie aby zapobiec rozstępom? Ja zupełnie o tym zapomniałam... Co możecie polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 11:47

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia ja czytałam wiele dobrych opinii o oliwce z Rossmana z serii dla mam. Szczególnie skład bardzo dobry, bo naturalny, a nie takie badziewia jak w Palmersie np.

Polecam stronkę ---> http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 11:55

Magda lena lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, BabyDream z Rossmana na naturalny skład i działa. Polecam.

Love_life lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jest tu całkiem spora grupa zwolenniczek oleju kokosowego, ja używam balsam brzozowy firmy sylveco, także każda z nas ma coś co na nią dziala

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzicie na basen? Chcialabym pójść bo lekarz zalecał ale boję się o infekcję a zapomniałam zapytać czy mogę jakieś globulki używać.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym chciała ale boję się tego samego co Ty Love_life :/

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od dwóch lat w łazience gości Babydream fur mama pflegeol. Używam go do olejowania włosów, smarowania całego ciała (mam suchą skórę i balsamy na mnie nie działają). No i teraz smaruję miejsca zagrożone rozstępami. Jest mega wydajny, ma cudowny zapach. Co więcej - jak założycie sobie kartę Rossnę to dostajecie tą oliwkę (bodajże) za 1grosz przy kasie.

Do tego mam jeszcze krem zapobiegający rozstępom z Pharmaceris M. Poleciła mi ten produkt koleżanka farmaceutka. Podobno jako jeden z niewielu nie ma żadnej chemii, czy substancji toksycznych, uczulających w składzie. W aptece jest dość drogi, dlatego upolowałam go na allegro.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    Dziewczyny czego używacie aby zapobiec rozstępom? Ja zupełnie o tym zapomniałam... Co możecie polecić?

ja używam balsamu z Palmersa i póki co nie mam żadnego rozstępu :)

Kokaina lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny chodzicie na basen? Chcialabym pójść bo lekarz zalecał ale boję się o infekcję a zapomniałam zapytać czy mogę jakieś globulki używać.

Ja chodzę :) i tak jak pisałam cały zeszły tydzień kąpałam się w basenie na wakacjach. każdego dnia na noc w dniu kąpieli w basenie aplikuję sobie Lactovaginal - przywraca florę bakteryjną + tabletki z żurawiny zapobiegające infekcjom :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:

Ja raz byłam na basenie a potem poszłam na wizytę do gina i co? Infekcja:-/
    I chyba jednak nie będę chodzić bo się boję ;-(

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się zaopatrzyć w te globulki dzięki :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Trzeba się zaopatrzyć w te globulki dzięki :)

bardzo je polecam :)

dodam, że jestem z tych, która co chwilę lądowała u gina z infekcją.. a w ciąży jeszcze mi się nie zdarzyło przy stosowaniu tego, zresztą było to zalecenie lekarza prowadzącego :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi skoro tak polecasz to ja się też o nie zapytam na wizycie bo bardzo lubię chodzić na basen ;-)

Love_life, domiii lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • edyś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka czemu napisałaś o tym Big Macu? Teraz ja też chcę :(

Ja wszelkiej maści smarowidła unikam jak ognia.Chyba po prostu z lenistwa. Kupię, posmaruję się dwa razy i leci w kąt. A już oliwką się wysmarować i stać jak kołek, nie dotykając niczego, sobie nie wyobrażam.

Czy oprócz Lactovaginalu stosuje któraś z Was coś innego? Na przykład Iladian (leży mi w szafce i nie wiem czy mogę stosować).

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iladianu nie polecam moze kwawienia powodowac (poczytaj opinie w necie)
    Ja przed ciaza tez uzwalam lactovaginal i u mnie potrafil wyleczyc wiekszosc infekcji:) zanim sie dobilam do gina, to juz bylo zazwyczaj ok wszystko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:48

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam i Palmersa i oliwkę z Rossmana. Pojawił się nowe rozstępy :( Chyba tak już będę miała... Moja mama , babcia są po porodach gładziutkie (a babcia urodziła 7 dzieci!!) także jakaś inna jestem :P

Ale smaruję się 4 razy dziennie, bo może miałabym jeszcze gorzej.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, kiedyś przed ciążą stosowałam iladian, i krwawilam przez niego w środku cyklu

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz na zmiane kilkoma balsamami, ale mi brzuch nie rosnie na razie.

U mnie mama ma mega rozstepy, ale nie uzywala kremow, plus ja sie urodzilam 2 tyg po terminie i brzuch miala ogromny.

Siostra sie smarowala (ale nie obsesyjnie) i ma rozstepy tylko na boczkach, chyba tam zapominala. Poza tym ona znowu miala maly brzuszk bo dzidzius 2.7kg, dwa tyg przed terminem. Takze najgorsze rozstepy laduje na koncu ciazy

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja używam i Palmersa i oliwkę z Rossmana. Pojawił się nowe rozstępy :( Chyba tak już będę miała... Moja mama , babcia są po porodach gładziutkie (a babcia urodziła 7 dzieci!!) także jakaś inna jestem :P

Ale smaruję się 4 razy dziennie, bo może miałabym jeszcze gorzej.

Mam tak samo :( niestety jeśli ma się skłonności do rozstępów, to niewiele można z tym zrobić :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja używam balsamu z Palmersa i póki co nie mam żadnego rozstępu :)

Domiii, ja też stosuje Palmers i jestem zadowolona. Na ten moment żadnych reakcji alergicznych, no i rozstępów nowych też nie mam a mam mega skłonność :/ :)

kofeinka niestety, masz pewnie rację, że niewiele można zrobić ze skłonnością, ale ja się łudzę, że balsamy mi pomogą. No i pisałyście o basenie- czytałam ,że pływanie też uelastycznia skórę, więc ja na pewno zacznę chodzić tylko najpierw wizyta u ginka 11 września z pytaniem czy mogę :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 14:13

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ