X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo mi przykro :( trzymaj sie jakos :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo mi przykro :( trzymaj sie jakos :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymaj się i bądź dzielna dla córeczki. Przytulam

Dziewczyny piszecie jak szalone, wystarczy na kilka godzin zamknąć komputer i lektura na cały wieczór :)

Asia najważniejsze że maluszek zdrowy i radośnie fikający :)

Jeśli chodzi o listę rzeczy do szpitala to ja tak z własnego doświadczenia napiszę, że dużo zależy o szpitala w którym się będzie rodziło. Warto krótko przed porodem wybrać się na porodówkę, zobaczyć sale i popytać położne co trzeba koniecznie mieć ze sobą. Na tych listach gotowych jest sporo rzeczy które szpitale zapewniają rodzącej mamie i nie ma sensu moim zdaniem oczywiście pakować się jak na wczasy, bo skoro dają to trzeba korzystać.
    Oczywiście to tylko moja opinia, a każda zrobi po swojemu jak komu wygodnie :P

i oczywiście miałam cos jeszcze napisać ale zapomniałam :P

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, bardzo mi przykro. Przytulam:*
    Jak się czujesz..?

do czterech razy sztuka.
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda... współczuje, przytulam :( smutno....

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13tc , nie napisałam najważniejszego, Krwiaka na usg nie było widać :) więc koniec leżenia plackiem :)

Est, Albuera, A.Kasia, Kajola, jagood, karlik, Karka, Gośśś, Izoleccc lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w 13tc :D
    Jeszcze tylko do poniedziałku, we wtorek genetyczne i zobaczę maluszka :)

Dobrego dnia :D

baassiia, Est, A.Kasia, Kajola lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Witam i ja w 13tc :D
    Jeszcze tylko do poniedziałku, we wtorek genetyczne i zobaczę maluszka :)

Dobrego dnia :D
    Idziemy równo z ciążą i ja też w poniedziałek mam to USG :D będziemy obie paznokcie obgryzać :P

kleo2426 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Idziemy równo z ciążą i ja też w poniedziałek mam to USG :D będziemy obie paznokcie obgryzać :P

w poniedziałek za ciebie poobgryzam u jednej ręki a we wtorek za siebie u drugiej :P

baassiia lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu bardzo mi przykro :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam takie wpisy zaraz wszystko z strachu podchodzi mi do gardła i zaraz wpadam w panikę. Ręce mi się pocą, cała się telepię a łzy płyną jak oszalałe.

Madziu a miałaś wcześniejsze usg czy to było pierwsze bo właśnie nie pamiętam. Brałaś jakieś leki na podtrzymanie? Maskara .

Uświadamiam sobie że można łykać leki a to i tak nic nie daje :( Żal

Teraz to o niczym innym nie myślę jak o wizycie kontrolnej w poniedziałek. Nie wytrzymam psychicznie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z Was już wstępnie zna płeć, reszta niedługo się będzie dowiadywać i mam taki pomysł, żeby np na 1 stronie prowadzić gdzieś statystykę Chiński kalendarz vs rzeczywistość. Co o tym myślicie?

Ja jestem ciekawa na ile procent to się sprawdza :) Mogę na początku taki plik w excelu stworzyć, jaki był do terminów, żeby zbierać informacja. A potem by się to na 1 stronę wrzuciło?

Trzeba by też korzystać z jakiejś jednej strony, która ta pleć oblicza - mi na 2 stronach wyszła dziewczynka, a na dwóch chłopiec :( Ogólnie tam gdzie jest gotowa szachownica zawsze wychodzi dziewczynka, a gdzie wpisuję dokładne daty to zawsze wyskakuje chłopiec :(

http://staraniowy.pl/kalkulatory/kalkulator-plci-dziecka/ np tu chlopiec

a tu dziewczynka
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Cześć z Was już wstępnie zna płeć, reszta niedługo się będzie dowiadywać i mam taki pomysł, żeby np na 1 stronie prowadzić gdzieś statystykę Chiński kalendarz vs rzeczywistość. Co o tym myślicie?

Ja jestem ciekawa na ile procent to się sprawdza :) Mogę na początku taki plik w excelu stworzyć, jaki był do terminów, żeby zbierać informacja. A potem by się to na 1 stronę wrzuciło?

Trzeba by też korzystać z jakiejś jednej strony, która ta pleć oblicza - mi na 2 stronach wyszła dziewczynka, a na dwóch chłopiec :( Ogólnie tam gdzie jest gotowa szachownica zawsze wychodzi dziewczynka, a gdzie wpisuję dokładne daty to zawsze wyskakuje chłopiec :(

a tu dziewczynka
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

Mi też na tym pierwszym chłopiec na tym drugim dziewczynka a więc loteria

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tych szachownicach ja sprawdzałam poprzednie ciąże to się sprawdziły więc im bardziej ufam a te kalkulatory na odwrót mi pokazują i teraz wychodzi mi dziewczynka z szachownicy a kalkulator że chłopiec :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeesu. Madziu. Strasznie mi przykro. 3maj się mocno!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

a tu dziewczynka

Mi tam do szczęścia jakoś nie jest to potrzebne ale jak będziecie w większości chciały to dopisze :) tylko będzie się to robilo coraz mniej przejrzyste, bo w postach na belly nie można wstawiać tabelek i sie to rozjeżdża wszystko:/

Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu bawić się w przepowiednie, tym bardziej że nie wiadomo czym się sugerować.
    A w chińskim kalendarzu bierze się lata w momencie poczęcia a nie rocznik wiec może dlatego Wam wychodzi różnie?

domiii, Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszedł raz chłopiec, a raz dziewczynka.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś wcale nie ciekawią te "przepowiednie", nie chcę się nimi sugerować - jestem szczęśliwa z samego faktu, że udało mi się zajść w ciąże :) Będę dziękować temu na górze tak samo mocno bez względu na to czy będzie chłopiec czy dziewczynka

Renka88, domiii, Est, A.Kasia, Kajola, paola87, karlik, arien lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz tak stwierdzilam, ze to jakas lipa, skoro co strona wychodzi co innego i widze ze wiekszosc ma to samo:/ jakas sciema to jest chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 08:18

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ