X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo mi przykro :( trzymaj sie jakos :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo mi przykro :( trzymaj sie jakos :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymaj się i bądź dzielna dla córeczki. Przytulam

Dziewczyny piszecie jak szalone, wystarczy na kilka godzin zamknąć komputer i lektura na cały wieczór :)

Asia najważniejsze że maluszek zdrowy i radośnie fikający :)

Jeśli chodzi o listę rzeczy do szpitala to ja tak z własnego doświadczenia napiszę, że dużo zależy o szpitala w którym się będzie rodziło. Warto krótko przed porodem wybrać się na porodówkę, zobaczyć sale i popytać położne co trzeba koniecznie mieć ze sobą. Na tych listach gotowych jest sporo rzeczy które szpitale zapewniają rodzącej mamie i nie ma sensu moim zdaniem oczywiście pakować się jak na wczasy, bo skoro dają to trzeba korzystać.
    Oczywiście to tylko moja opinia, a każda zrobi po swojemu jak komu wygodnie :P

i oczywiście miałam cos jeszcze napisać ale zapomniałam :P

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, bardzo mi przykro. Przytulam:*
    Jak się czujesz..?

do czterech razy sztuka.
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda... współczuje, przytulam :( smutno....

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13tc , nie napisałam najważniejszego, Krwiaka na usg nie było widać :) więc koniec leżenia plackiem :)

Est, Albuera, A.Kasia, Kajola, jagood, karlik, Karka, Gośśś, Izoleccc lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w 13tc :D
    Jeszcze tylko do poniedziałku, we wtorek genetyczne i zobaczę maluszka :)

Dobrego dnia :D

baassiia, Est, A.Kasia, Kajola lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Witam i ja w 13tc :D
    Jeszcze tylko do poniedziałku, we wtorek genetyczne i zobaczę maluszka :)

Dobrego dnia :D
    Idziemy równo z ciążą i ja też w poniedziałek mam to USG :D będziemy obie paznokcie obgryzać :P

kleo2426 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Idziemy równo z ciążą i ja też w poniedziałek mam to USG :D będziemy obie paznokcie obgryzać :P

w poniedziałek za ciebie poobgryzam u jednej ręki a we wtorek za siebie u drugiej :P

baassiia lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu bardzo mi przykro :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam takie wpisy zaraz wszystko z strachu podchodzi mi do gardła i zaraz wpadam w panikę. Ręce mi się pocą, cała się telepię a łzy płyną jak oszalałe.

Madziu a miałaś wcześniejsze usg czy to było pierwsze bo właśnie nie pamiętam. Brałaś jakieś leki na podtrzymanie? Maskara .

Uświadamiam sobie że można łykać leki a to i tak nic nie daje :( Żal

Teraz to o niczym innym nie myślę jak o wizycie kontrolnej w poniedziałek. Nie wytrzymam psychicznie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z Was już wstępnie zna płeć, reszta niedługo się będzie dowiadywać i mam taki pomysł, żeby np na 1 stronie prowadzić gdzieś statystykę Chiński kalendarz vs rzeczywistość. Co o tym myślicie?

Ja jestem ciekawa na ile procent to się sprawdza :) Mogę na początku taki plik w excelu stworzyć, jaki był do terminów, żeby zbierać informacja. A potem by się to na 1 stronę wrzuciło?

Trzeba by też korzystać z jakiejś jednej strony, która ta pleć oblicza - mi na 2 stronach wyszła dziewczynka, a na dwóch chłopiec :( Ogólnie tam gdzie jest gotowa szachownica zawsze wychodzi dziewczynka, a gdzie wpisuję dokładne daty to zawsze wyskakuje chłopiec :(

http://staraniowy.pl/kalkulatory/kalkulator-plci-dziecka/ np tu chlopiec

a tu dziewczynka
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Cześć z Was już wstępnie zna płeć, reszta niedługo się będzie dowiadywać i mam taki pomysł, żeby np na 1 stronie prowadzić gdzieś statystykę Chiński kalendarz vs rzeczywistość. Co o tym myślicie?

Ja jestem ciekawa na ile procent to się sprawdza :) Mogę na początku taki plik w excelu stworzyć, jaki był do terminów, żeby zbierać informacja. A potem by się to na 1 stronę wrzuciło?

Trzeba by też korzystać z jakiejś jednej strony, która ta pleć oblicza - mi na 2 stronach wyszła dziewczynka, a na dwóch chłopiec :( Ogólnie tam gdzie jest gotowa szachownica zawsze wychodzi dziewczynka, a gdzie wpisuję dokładne daty to zawsze wyskakuje chłopiec :(

a tu dziewczynka
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

Mi też na tym pierwszym chłopiec na tym drugim dziewczynka a więc loteria

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tych szachownicach ja sprawdzałam poprzednie ciąże to się sprawdziły więc im bardziej ufam a te kalkulatory na odwrót mi pokazują i teraz wychodzi mi dziewczynka z szachownicy a kalkulator że chłopiec :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeesu. Madziu. Strasznie mi przykro. 3maj się mocno!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

a tu dziewczynka

Mi tam do szczęścia jakoś nie jest to potrzebne ale jak będziecie w większości chciały to dopisze :) tylko będzie się to robilo coraz mniej przejrzyste, bo w postach na belly nie można wstawiać tabelek i sie to rozjeżdża wszystko:/

Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu bawić się w przepowiednie, tym bardziej że nie wiadomo czym się sugerować.
    A w chińskim kalendarzu bierze się lata w momencie poczęcia a nie rocznik wiec może dlatego Wam wychodzi różnie?

domiii, Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszedł raz chłopiec, a raz dziewczynka.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś wcale nie ciekawią te "przepowiednie", nie chcę się nimi sugerować - jestem szczęśliwa z samego faktu, że udało mi się zajść w ciąże :) Będę dziękować temu na górze tak samo mocno bez względu na to czy będzie chłopiec czy dziewczynka

Renka88, domiii, Est, A.Kasia, Kajola, paola87, karlik, arien lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz tak stwierdzilam, ze to jakas lipa, skoro co strona wychodzi co innego i widze ze wiekszosc ma to samo:/ jakas sciema to jest chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 08:18

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ