Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Kochana ja zaczynałam od prostych zabaw. Siadałam na przeciw dziecka i turlałam do niego piłeczkę i mówiłam literki przy każdym jego rzucie do mnie i jak ja do niego np. A, B, C... itd. potem cyferki. Kupiłam mu elementarze według wieku i ćwiczenia. Kupuje z różnych firm i codziennie robię. Karty pracy możesz ściągnąć z internetu też. ja na ich podstawie robię też swoje
Masz linkhttps://www.google.pl/search?q=karty+pracy+4+latki&rlz=1C1JPGB_enPL648PL648&espv=2&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCODPj_fr3McCFcSfcgodjmcB_Q
Spróbuję zobaczymy
Młody to najbardziej lubi bawić się sam i nie lubi jak się mu coś narzuca, jego zawsze musi być na wierzchu.Starszy syn był zupełnie inny w jego wieku, mają dwa różne charaktery.
Alanek nawet nie powie ile ma lat bo choć wie ze ma 4 to zawsze odpowiada że nie bo on ma 8 i kropka
Taki mały uparciuch po prostumuminka83 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 09:45
Madzialena90, A.Kasia, kleo2426, Kajola, d'nusia, krówka_muffka, 26Asia, Lula_w, arien, Est, She86, Karka, Gośśś, Izoleccc, Martita88 lubią tę wiadomość
-
wreszcie nadszedł ten czas !!!!
w końcu odzyskałam energie i mam super samopoczuciewitam się w 16 tygodniu ciąży
wielkie buziaki dla was kochane mamusieA.Kasia, kleo2426, muminka83, d'nusia, krówka_muffka, 26Asia, Lula_w, Est, She86, Kokaina, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madzialena90 - o Boże, dopiero teraz?
Kleo doczekasz sięWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 09:46
kleo2426 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualny
-
Madzialena90, Renka88, Kajola, kleo2426, jagood, Karolina@, A.Kasia, aaagaaatka, krówka_muffka, 26Asia, Lula_w, Vincent, Est, Karka, Jeżówka9, Karmelek211, Izoleccc, Martita88 lubią tę wiadomość
-
A chyba nie ma co na dziecko naciskac jesli nie lubi. Mnie nigdy nikt do nauki nienaganial, to samo mojego meza, a oboje bardzo dobre licea i studia pokonczylismy, a teraz pracujemy w zawodzie i dobrze nam sie wiedzie. Z drugiej strony znam osoby, ktore byly karane za zle oceny i zmuszane do codziennych ilus tam godzin nad ksiazkami i efekty odwrotne plus zanizona samoocena u dziecka, bo nie spelnia oczekiwan rodzicow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 09:57
muminka83, kleo2426, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Magda bardzo mi przykro. Nie potrafię sobie wyobrazić co teraz przeżywasz ale szczerze współczuję. I pamiętaj że jesteśmy z Tobą!
Agatko, bardzo ładniutki bobasek:-)
Muminko wychowałaś wspaniałego syna, nie dość, że taki przystojniak to jeszcze taki bystrzak:-)
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Kajola wrote:Magda bardzo mi przykro. Nie potrafię sobie wyobrazić co teraz przeżywasz ale szczerze współczuję. I pamiętaj że jesteśmy z Tobą!
Agatko, bardzo ładniutki bobasek:-)
Muminko wychowałaś wspaniałego syna, nie dość, że taki przystojniak to jeszcze taki bystrzak:-)
Dziękuję. Wszystko poprzez zabawę. Czasem więcej jest chichotumały łobuziak ale uwielbiam jak marszczy nos jak coś zrobi
Kajola lubi tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Muminko, a Twoj synus to do zerowki teraz poszedl? Czy jeszcze przedszkole? Bo moj za rok juz niby do szkoly, ale jakos tego nie widze... w sensie zeby go juz oddac gdzies obowiazkowo. Pisalas, ze duzo Was to kosztowalo i tak sie zastanawiam:-)
Jest w zerówce ale miał już zgodę z poradni by teraz iśc do pierwszej klasy więc znowu robi zerówkę bo my nie chcieliśmy bo byłby najmłodszy ( teraz ma 5 lat - 17 czerwiec 2010)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 09:59
-
Ale ten czas leci... Niedawno test robiłam a tu już 15 tydzien
Zaraz 16, 17, robi się coraz poważniej
W poniedziałek mam usg, nie mogę się doczekać
Wiecie, że ja czasem wciąż nie mogę uwierzyć w to, że jestem w ciąży i że tym razem wszystko może się dobrze ułożyć...?
Muminka śliczny chłopakMadzialena90, muminka83, baassiia, A.Kasia, She86, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Witam się w 16tc. Jutro robimy z mężem jego imprezę urodzinową. Tradycyjnie zjedzie się cała najbliższa rodzina (przeszło 20 osób) więc muszę ich czymś nakarmić. Chatę już mam z grubsza ogarniętą, wczoraj już piekłam ciasta, biszkopty. Dzisiaj ciasta muszę wykończyć, a jutro od rana wpadam w sałatkowy wir. Uwielbiam te nasze imprezy, ale roboty jest przy tym że hej...
Magda - Twoja wiadomość zmroziła mnie z rana. Zawsze w takich chwilach czuję niepokój i strach. Współczuję ogromnie i trzymaj się mocno.
Mumuinko - syneczek słodziutki. Fajnie, że tyle czasu poświęcasz dla niego. Na pewno w przyszłości to zaprocentujeA.Kasia, baassiia, Est, Kokaina, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
halo halo dzień dobry mamusie! kto dzisiaj na wizytę uderza? i na którą?
pamiętam, że krófka_ mufka? Hah nick śmieszny:)(:
oOf leżę od dwóch dni jak sparalizowana:/ ale zrzucam to na garb miesiączki w tym czasie. jeszcze nigdy aż tak mnie wszystko nie bolało! i..w nocy budziło.
buziakido czterech razy sztuka. -
baassiia wrote:Z drugiej strony znam osoby, ktore byly karane za zle oceny i zmuszane do codziennych ilus tam godzin nad ksiazkami i efekty odwrotne plus zanizona samoocena u dziecka, bo nie spelnia oczekiwan rodzicow
Niektóre metody wychowania i skłaniania dzieci to nauki to mnie zadziwiają...
Mnie i mojej siostry też rodzicie jakoś za bardzo nie gonili do nauki, ale jeśli już była o tym mowa, to nigdy nie miały znaczenia np. oceny (zero argumentów typu "ucz się, to dostaniesz piątkę"). Mówili nam zawsze, co może nam dać wiedza: że będziemy miały o czym rozmawiać z przyjaciółmi, że będziemy mogły odkrywać nowe rzeczy, że nie będziemy czuły się wykluczone, etc. I poskutkowało.
Ale znam ludzi, którzy płacili dzieciom pieniądze za dobre oceny
Kiedyś, jako dziecko, przyszłam do mojej mamy do pracy (na uczelnię) i chwaliłam się jej, że dostałam piątkę, a tu podchodzi jakiś super-mega-profesor, który to usłyszał, i mówi: "to co, pieniążki się posypią?". Ja szok! Odpowiedziałam mu taka zbulwersowana, że mnie rodzice nie płacą za oceny. Uczę się dla siebie. Ale on miał takie metody i po jego dzieciach to widać.muminka83 lubi tę wiadomość