X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Ja właśnie wyjęłam łopatkę z zamrażalnika jak przestanie trochę padać lecę do sklepu po ogórki i będzie gulasz z kaszą nie ma mocnych :P
    Ale pycha! Chyba też się zmotywuje. Wczoraj robiłam po raz kolejny wasza pomidorowa, mój M ja uwielbia.
    Teraz na zmianę robię leczo i pomidorowa, w ogóle to pomidorami nie mogę się najesc

muminka83 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood, a Ty nie miałaś wczoraj wizyty? Nic nie pisałaś, jak po??
    Tak, ja mam dziś wizytę na 21(!!!jeszcze tak późno nigdy nie miałam)chyba zwariuję do tej 21, czy wszystko ok...proszę o kciuki, przydadzą się..
    mój nick..śmieszka historia, jak się tu rejestrowałam, to synek na okrągło słuchał takiej piosenki...krówka muuuuuufka... a nic mi innego nie przychodziło do głowy,a że imię Ania było zajęte, to wpisałam i nie ma nikogo takiego, no trudno się dziwić:D

A.Kasia, muminka83, Vincent, Karolina@, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka - na tą łuszczącą się skórę polecam emulsję emolium do smarowania. Mój mąż ma atopowe zapalenie skóry i tylko dzięki emolium udaje mu się utrzymać skórę w dobrym stanie.

Ja też mam do Was pytanie tylko z całkiem innej beczki. W niedzielę jadę na chrzest siostrzeńca i sama nie wiem ile teraz się daje kasy w kopercie? Dawno nie byłam na chrzcinach... Nie jestem chrzestną ale wiadomo, to mój siostrzeniec. 300? 500zł? Uroczystość będzie mała, sama najbliższa rodzina i po mszy jedziemy do restauracji na obiad i tort. Jak by to był ktoś obcy to bym wiedziała ile dać, ale że to moja siostra to nie jestem obiektywna ;)

• Kajola Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej gratuluję slicznych dzieciaczkow i tych w kieszonce ;) i tych większych.
    Mam do was kobiety 2 pytania,
    1. Jakiego producenta sprzęt do badania tętna dzidziusia macie bo zastanawiam się nad kupnem
    2. Od kilku dni pod pachą i przy niej od strony tylnej na ramieniu mam sucha łuszczyca się skórę, jak na słoniu. Czym mogłabym się smarować myślałam o alantanie kremie lub bepanthenie. Wizytę u dermatologa mam w poniedziałek. Ale przez weekend chciałabym czymś to nawilzac. Kurcze po raz pierwszy w życiu coś takiego dostałam po antyperspirancie Yves Roche.
    Czym to też myć? Bo mam wrażenie że żel pod prysznic jeszcze to pogarsza

Ja mam taką suchą skórę na twarzy, kupiłam sobie mydło nawilżające OILAN. Trochę mi się polepszyło. To mydło jest do twarzy i ciała i kosztuje ok 7zł

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej gratuluję slicznych dzieciaczkow i tych w kieszonce ;) i tych większych.
    Mam do was kobiety 2 pytania,
    1. Jakiego producenta sprzęt do badania tętna dzidziusia macie bo zastanawiam się nad kupnem
    2. Od kilku dni pod pachą i przy niej od strony tylnej na ramieniu mam sucha łuszczyca się skórę, jak na słoniu. Czym mogłabym się smarować myślałam o alantanie kremie lub bepanthenie. Wizytę u dermatologa mam w poniedziałek. Ale przez weekend chciałabym czymś to nawilzac. Kurcze po raz pierwszy w życiu coś takiego dostałam po antyperspirancie Yves Roche.
    Czym to też myć? Bo mam wrażenie że żel pod prysznic jeszcze to pogarsza
    Jeśli chodzi o antyperspirant to mój mąż ma uczulenie na aluminium od niedawna. Na pewno musisz zmienić antyperspirant, a najlepiej kup sobie kryształ górski. Można kupić w kulce jakby lub w sprayu. Dostępny w aptekach lub w sklepach z naturalnymi kosmetykami. Uczulenie schodzi szybciutko.

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka ja mam taki detektor http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-jpd-duzy-zestaw-i5284592952.html i jestem zadowolona :)
    A. Kasia ja myślę, że 500 zł to chrzestna, więc 200-300 zł jest wystarczająco.

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny!
    Zaraz zbieram się do apteki

bl9cuay3kworwxbg.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Ja też mam do Was pytanie tylko z całkiem innej beczki. W niedzielę jadę na chrzest siostrzeńca i sama nie wiem ile teraz się daje kasy w kopercie? Dawno nie byłam na chrzcinach... Nie jestem chrzestną ale wiadomo, to mój siostrzeniec. 300? 500zł? Uroczystość będzie mała, sama najbliższa rodzina i po mszy jedziemy do restauracji na obiad i tort. Jak by to był ktoś obcy to bym wiedziała ile dać, ale że to moja siostra to nie jestem obiektywna ;)

Ja 27.09 mam taką samą sytuację i daję 500 zł. Nie jestem chrzestną, w dodatku będe robiła im zdjęcia z chrztu (jestem fotografem).
    Idziemy we 3 (ja, mąż, synek)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:09

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moim zdaniem 300 w zupełności wystarczy :)

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia uważam że 300 zł w zupełności wystarczy, nie ma co popadać w paranoje z kwotami a jak to ma być mała uroczystość to myślę że tyle wystarczy.

She86 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, a emolium jest ok w ciazy? I czy jest dostępne w aptece czy gdzieś indziej. Co do chrztu to 300 PLN powinno być ok.I tak dla malucha zawsze będziesz coś miała w przyszłości częściej niż inni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:03

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez idę na chrzciny 12 września w tej samej linii co Ty i daje 300

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kasiu, a emolium jest ok w ciazy? I czy jest dostępne w aptece czy gdzieś indziej. Co do chrztu to 300 PLN powinno być ok.I tak dla malucha zawsze będziesz coś miała w przyszłości częściej niż inni

Skoro jest bezpieczny dla dzieci od 1 dnia życia to myślę, że i w ciąży jest ok. Chyba tylko w aptece kupisz lub przez internet :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 300 zł to wystarczająco. To Twoja siostra i na pewno wie, że sama będziesz miała teraz wydatki :) Możesz dokupić do tego jakąś pamiątkę. Ja kupiłam komplet 2 szkatułek ręcznie robionych, jedna na pierwszy ząbek, druga na loczek :) I w środku na pokryweczkach porobiłam grawery żeby była z tego wartościowa pamiątka na przyszłość. Myślę, że tego typu pamiątka jest fajna, bo Mała będzie mogła spokojnie bez wstydu wystawić ją sobie na półeczkę jak będzie większa :)

Dziewczyny jak tak czytam o tych Waszych dzieciach, wychowaniu Waszym i w ogóle, to jeszcze bardziej nie mogę doczekać się aż będę miała swoje :) Oby nam czas do marca zleciał szybko i bezproblemowo ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Jagood, a Ty nie miałaś wczoraj wizyty? Nic nie pisałaś, jak po??
    Tak, ja mam dziś wizytę na 21(!!!jeszcze tak późno nigdy nie miałam)chyba zwariuję do tej 21, czy wszystko ok...proszę o kciuki, przydadzą się..
    mój nick..śmieszka historia, jak się tu rejestrowałam, to synek na okrągło słuchał takiej piosenki...krówka muuuuuufka... a nic mi innego nie przychodziło do głowy,a że imię Ania było zajęte, to wpisałam i nie ma nikogo takiego, no trudno się dziwić:D

Aniu, choć krówke muffke uwielbiam to z lenistwa sobie pozwolę po imieniu:D
    nie pisałam, wizytę przeniesiono na dzisiaj na 16:50,
    pamiętam i trzymam kciuki, wracaj z dobrymi nowinami.

Jeśli tym razem się uda to będę Was prosić o jakieś piosenki na czasie dla niemowląt, bo nie chce śpiewać dziecku hardcorowo;)

no to i ja dorzucę obiad na dziś, wołowina zapiekana na cukiniach tadaam:)))

A.Kasia, muminka83, krówka_muffka lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Domii usun mnie z listy. Dzisiaj stracilam malenstwo.

Magda trzymaj się :( strasznie mi przykro

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:

Jeśli tym razem się uda to będę Was prosić o jakieś piosenki na czasie dla niemowląt, bo nie chce śpiewać dziecku hardcorowo;)

Ja męczyłam kołysanki utulanki w poprzedniej ciąży (Turnau&Umer) i w tej chyba postawię na to samo. Włączałam też Baby Mozart :D

jagood, Est lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dopiero przeczytałam!!!!

Magda bardzo Ci współczuję, coś strasznego!!! Trzymaj się kochana!!!

183d42cb422e3a5995c882c2ab16252b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

ebf426a748.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn co są na L4.Wam tez tak zus przelewa dziwnie pieniądze ? nie całość 100% tylko jakoś częściami. Najpierw dostałam więcej za 21 dni.teraz przyszło mi za tydzień.dziwne to

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo z tego co wiem to oni wyplacaja za każde zwolnienie a nie za miesiąc. Jak oddalas 2 zwolnienia to w dwóch ratach wyplacaja

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ