Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ksanka wrote:Hej kobietki kolejne pytanie. Jakie witaminki suplementujecie w 2 trymestrze, mi gin zalecił tylko magnez i świeże owoce i warzywa, sama biorę tran ale zastanawiam się nad jakimś kompleksem witaminowym. A wy co bierzecie?
mi tylko magnez B6 i żelazo, bo mam anemię.
te co brałam w pierwszym trymestrze to już nie kazał -
arien wrote:Hej kochane! Ja też witam się i Was w nowym, 13tym już tygdodniu
Jak ten czas leci
i to niesamowite, że tyle z nas zaczyna kolejny tydzień akurat w piątek
A z tego co czytam to chyba wszystkie jesteście świetnymi kucharkami!!! Zazdroszczę!
ja w kuchni to tylko kawę sobie robię... nie lubię, bardzo nie lubię gotować.. na szczęście mój narzeczony jest pasjonatem gotowaniaanie93lica, Est, d'nusia, arien, Lula_w, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:ja w kuchni to tylko kawę sobie robię... nie lubię, bardzo nie lubię gotować.. na szczęście mój narzeczony jest pasjonatem gotowania
To tak jak u nas
Jeżeli chodzi o witaminy to tylko kwas foliowy, no i niestety muszę brać żelazo.
Poza tym najlepszym suplementem są dla mnie warzywa i owoce
-
Ja mam termin na koniec lutego, ale nie ma zamiaru kupować żadnych zimowych rzeczy, bo w lutym to już piękna wiosna może być. Poza tym i tak na początku z maluchem się nie wychodzi na podwórko.
Moja chrześnica urodziła się 11 lutego i jej rodzice też nie kupowali żadnych kombinezonów. Pierwszy spacer mieli pod koniec lutego, ale wtedy to temperatura była wiosenna. Ubrali ją w grubsze ubranka, do wózka dodatkowy kocyk i było okej.
Co do witamin to ja biorę vita-miner prenatal + DHA. Od drugiego trymestru powinno się właśnie włączyć kwasy omega.domiii lubi tę wiadomość
-
Mi tez zalecil mamaDHA od 12 tygodnia, zamowilam na allegro.
Do teraz bralam folik, a endokrynolog dal vit D i jod.
Ja np tez zawsze bylam dobra z matematyki, chemii i jezykow a do niczego z ortografii, czy wypracowan. U mnie byl luz w temacie, a i tak wyciagniecie na to 4 z polskiego nie byli ciezkim zadaniem. Poza tym ja bardzo nie lubilam polskiego bo jest to bardzo niesprawiedliwy przedmiot, gdzie ludzie mieli lepsze oceny za podlizywanie sie:p
-
Hej dziewczyny, jak podchodzicie do choroskopu chińskiego, bo wygląda na to że nasze dzieciaki będą ognista malpa. Czytałam sobie i fajne cechy są podane. Ja jestem ognistym smokiem, M ognistym wężem (jest młodszy o rok).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 13:25
-
Dziękuję za wszystkie miłe słowa
Dziewczyny ale macie fajnych słodziaków
Właśnie powiedziałam szefowi o ciąży (zapadła krępująca cisza) i o tym, że będę pracować do końca września. Powiedział, że cieszy się że powiedziałam mu wcześniej, więc nie było tak źle
Ale i tak mnie głowa ze stresu rozbolała
kleo2426 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Kurde ja chyba kupię jakiś kombinezon, no bo jakbym urodziła w lutym, to jak wyjść bez kombinezonu?
W lutym i w marcu może być już ciepło ale może też być zimno i padać śnieg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 13:47
kasieńka 1985 lubi tę wiadomość