X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    halo halo dzień dobry mamusie! kto dzisiaj na wizytę uderza? i na którą?

pamiętam, że krófka_ mufka? Hah nick śmieszny:)(:

oOf leżę od dwóch dni jak sparalizowana:/ ale zrzucam to na garb miesiączki w tym czasie. jeszcze nigdy aż tak mnie wszystko nie bolało! i..w nocy budziło.

buziaki

Biedulka. Odpoczywaj kochana :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kaasia :D :-* a co masz dobrego na obiad z wczoraj ??? <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• annak Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A oto mój synek :)

Cała mamunia :-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Niektóre metody wychowania i skłaniania dzieci to nauki to mnie zadziwiają...

Mnie i mojej siostry też rodzicie jakoś za bardzo nie gonili do nauki, ale jeśli już była o tym mowa, to nigdy nie miały znaczenia np. oceny (zero argumentów typu "ucz się, to dostaniesz piątkę"). Mówili nam zawsze, co może nam dać wiedza: że będziemy miały o czym rozmawiać z przyjaciółmi, że będziemy mogły odkrywać nowe rzeczy, że nie będziemy czuły się wykluczone, etc. I poskutkowało.

Ale znam ludzi, którzy płacili dzieciom pieniądze za dobre oceny :-/
    Kiedyś, jako dziecko, przyszłam do mojej mamy do pracy (na uczelnię) i chwaliłam się jej, że dostałam piątkę, a tu podchodzi jakiś super-mega-profesor, który to usłyszał, i mówi: "to co, pieniążki się posypią?". Ja szok! Odpowiedziałam mu taka zbulwersowana, że mnie rodzice nie płacą za oceny. Uczę się dla siebie. Ale on miał takie metody i po jego dzieciach to widać.

Nigdy bym nie płaciła dziecku za oceny. Myślę że faktycznie argument poznawania świata to cudowny argument na mojego też działa. Jak zadaje pytanie na które nie znam odpowiedzi np. ile waży chmura lub ile jest od ziemi do nieba to sięgamy do skarbnicy wiedzy internetu. Najpierw robimy licytacje i kto jest najbliżej wyniku tego dnia jest królem lub królową wiedzy :P

arien lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, napisz mi proszę jak wstawiasz te zdjęcia na forum :)

muminka83 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5738190f9554.jpg

Ja tez się pochwalę moimi smykami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 10:22

muminka83, A.Kasia, Madzialena90, Kajola, krówka_muffka, 26Asia, edyś, arien, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Muminka, napisz mi proszę jak wstawiasz te zdjęcia na forum :)

http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie
    postępuj zgodnie z instrukcjami jak wgrasz zdjęcie na tą stronę to musisz zaznaczyć ograniczenia wiekowe , następnie rodzaj kodów dajesz fora internetowe i pojawia ci się link który wklejasz w post na tym forum :P

Martka89 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5738190f9554.jpg

Ja tez się pochwalę moimi smykami :P

Jaki śliczny chłopczyk - jeden i drugi :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 10:23

kleo2426 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Cała mamunia :-)

heheh mój mąż się śmiał że gdyby nie fakt iż był przy poczęciu to mógłby wątpić :P hihi
    Młody tylko trochę jest podobny do niego i to tylko jak porównujemy zdjęcia męża jak miał 4-6 lat z Olinkowymi.
    Młody ma jaśniutkie włoski :d i mój charakterek a ja to łobuz byłam straszny :P

kleo2426 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A.Kaasia :D :-* a co masz dobrego na obiad z wczoraj ??? <3

Wczoraj to miałam bigos od mamusi ;) Przywieźli mi wałówę przy okazji przyjazdu na pogrzeb. Zawsze jak przyjeżdżają to przywożą tyyyle jedzenia, jakbym tu u siebie sklepów nie miała ;) Ale najbardziej się cieszę ze słoików, bo mama przywiozła mi własnej roboty ketchup, kompot z brzoskwiń, śliwek i dżemy z tych owocków oraz oczywiście ogóraski i paprykę we wszystkich możliwych postaciach :D Tak więc na zimę jestem przygotowana!

A dziś będzie ryba pieczona w sosie pieczarkowym, wszystko mam już przygotowane tylko włożyć do piekarnika i upiec. Miały być do tego ziemniaczki ale nie wiem czy mi się uda wejść do ogrodu by ukopać, popadało u nas porządnie i pewnie ogród płynie. Jak się nie da to trudno, będzie ryż albo kasza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cccdd24a3c9b.jpg

I takie głupoty ;-)

muminka83, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Niektóre metody wychowania i skłaniania dzieci to nauki to mnie zadziwiają...

Mnie i mojej siostry też rodzicie jakoś za bardzo nie gonili do nauki, ale jeśli już była o tym mowa, to nigdy nie miały znaczenia np. oceny (zero argumentów typu "ucz się, to dostaniesz piątkę"). Mówili nam zawsze, co może nam dać wiedza: że będziemy miały o czym rozmawiać z przyjaciółmi, że będziemy mogły odkrywać nowe rzeczy, że nie będziemy czuły się wykluczone, etc. I poskutkowało.

Ale znam ludzi, którzy płacili dzieciom pieniądze za dobre oceny :-/
    Kiedyś, jako dziecko, przyszłam do mojej mamy do pracy (na uczelnię) i chwaliłam się jej, że dostałam piątkę, a tu podchodzi jakiś super-mega-profesor, który to usłyszał, i mówi: "to co, pieniążki się posypią?". Ja szok! Odpowiedziałam mu taka zbulwersowana, że mnie rodzice nie płacą za oceny. Uczę się dla siebie. Ale on miał takie metody i po jego dzieciach to widać.

Mi generalnie mało kto poświęcał jakikolwiek czas, mój starszy brat był bardzo problematyczny, i wszystko kręciło się wokół niego, w dodatku jak miałam 1,5 roku moja mama wyjechała do USA na 3 lata. W podstawówce byłam średnia, ale później już było coraz lepiej. Maturę zdałam zaskakująco dobrze, wszystko w okolicach 100% skończyłam studia z wyróżnieniem, zawsze dużo działałam w sporcie mimo że nawet nikt na wywiadówki nie chodził.
    Mój brat skończył zawodówkę i na tym zakończyła się jego edukacja.
    Jak miałam 7 lat potrafiłam ugotować obiad, zapalić w piecu i posprzątać cały dom i w taki sam sposób wychowuję synka. Nic na siłę, staram sie aby miał beztroskie dzieciństwo wypełnione zabawą i przygodami i widzę że to owocuje. Na naukę przyjdzie czas.

kleo2426, Jeżówka9 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia
    kaszą mi narobiłaś smaka na gulasz mmmm... ale bym pojadła :)

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Hej :)
    Oto jestem :) dzidzia_03_09.jpg

Wszystko w porządeczku :)
    super ! śliczny maluszek

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Mi generalnie mało kto poświęcał jakikolwiek czas, mój starszy brat był bardzo problematyczny, i wszystko kręciło się wokół niego, w dodatku jak miałam 1,5 roku moja mama wyjechała do USA na 3 lata. W podstawówce byłam średnia, ale później już było coraz lepiej. Maturę zdałam zaskakująco dobrze, wszystko w okolicach 100% skończyłam studia z wyróżnieniem, zawsze dużo działałam w sporcie mimo że nawet nikt na wywiadówki nie chodził.
    Mój brat skończył zawodówkę i na tym zakończyła się jego edukacja.
    Jak miałam 7 lat potrafiłam ugotować obiad, zapalić w piecu i posprzątać cały dom i w taki sam sposób wychowuję synka. Nic na siłę, staram sie aby miał beztroskie dzieciństwo wypełnione zabawą i przygodami i widzę że to owocuje. Na naukę przyjdzie czas.

Byłaś chyba bardzo szybko przygotowana do życia... może nawet zbyt szybko bo 7 letnie dziecko raczej nie musi gotować. ;-* Każdy ma inny system wychowania. Mi też nikt nie poświęcał czasu jako dziecku ale mi tego brakowało i zawsze wiedziałam że zrobię wszystko co mogę by moje dzieci miały inaczej. Też nie zmuszam jednak wychodzę z założenia że jeśli dziecko chce to trzeba mu pomóc i dać taką szansę :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wczoraj to miałam bigos od mamusi ;) Przywieźli mi wałówę przy okazji przyjazdu na pogrzeb. Zawsze jak przyjeżdżają to przywożą tyyyle jedzenia, jakbym tu u siebie sklepów nie miała ;) Ale najbardziej się cieszę ze słoików, bo mama przywiozła mi własnej roboty ketchup, kompot z brzoskwiń, śliwek i dżemy z tych owocków oraz oczywiście ogóraski i paprykę we wszystkich możliwych postaciach :D Tak więc na zimę jestem przygotowana!

A dziś będzie ryba pieczona w sosie pieczarkowym, wszystko mam już przygotowane tylko włożyć do piekarnika i upiec. Miały być do tego ziemniaczki ale nie wiem czy mi się uda wejść do ogrodu by ukopać, popadało u nas porządnie i pewnie ogród płynie. Jak się nie da to trudno, będzie ryż albo kasza ;)

oj bigosik :D Kasiu gdybyś tylko mieszkała bliżej to czy chcesz czy nie chcesz bym przyjechała a ciężarnej nie można zostawić przed drzwiami :P
    Rybka też pycha a sos pieczarkowy :d uwielbiam najbardziej z gołąbkami :D Chyba czas by zrobić i zawekować na czarną godzinę :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Kasia
    kaszą mi narobiłaś smaka na gulasz mmmm... ale bym pojadła :)

Za mną ostatnio chodziły placki po węgiersku z sosem czosnkowym <3 Niestety ani nie mogę jeść placków ziemniaczanych ani smażonego mięsa, więc pozostaje mi marzyć ;) Boję się teraz jeść smażonych potraw, ostatnio jak u mamy spróbowałam dania gyros to toaleta była moja przez resztę dnia :/ Organizm się chyba odzwyczaił :/

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluję slicznych dzieciaczkow i tych w kieszonce ;) i tych większych.
    Mam do was kobiety 2 pytania,
    1. Jakiego producenta sprzęt do badania tętna dzidziusia macie bo zastanawiam się nad kupnem
    2. Od kilku dni pod pachą i przy niej od strony tylnej na ramieniu mam sucha łuszczyca się skórę, jak na słoniu. Czym mogłabym się smarować myślałam o alantanie kremie lub bepanthenie. Wizytę u dermatologa mam w poniedziałek. Ale przez weekend chciałabym czymś to nawilzac. Kurcze po raz pierwszy w życiu coś takiego dostałam po antyperspirancie Yves Roche.
    Czym to też myć? Bo mam wrażenie że żel pod prysznic jeszcze to pogarsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 10:46

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Za mną ostatnio chodziły placki po węgiersku z sosem czosnkowym <3 Niestety ani nie mogę jeść placków ziemniaczanych ani smażonego mięsa, więc pozostaje mi marzyć ;) Boję się teraz jeść smażonych potraw, ostatnio jak u mamy spróbowałam dania gyros to toaleta była moja przez resztę dnia :/ Organizm się chyba odzwyczaił :/

Ja właśnie wyjęłam łopatkę z zamrażalnika jak przestanie trochę padać lecę do sklepu po ogórki i będzie gulasz z kaszą nie ma mocnych :P

A.Kasia, muminka83, jagood lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    oj bigosik :D Kasiu gdybyś tylko mieszkała bliżej to czy chcesz czy nie chcesz bym przyjechała a ciężarnej nie można zostawić przed drzwiami :P
    Rybka też pycha a sos pieczarkowy :d uwielbiam najbardziej z gołąbkami :D Chyba czas by zrobić i zawekować na czarną godzinę :D

Hehe, zapraszam serdecznie ;) Niestety nie nacieszyłam się tym bigosem za bardzo bo musiałam całe smażone mięso powybierać :/ Ale mąż był super zadowolony bo zostało więcej dla niego ;)

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ