Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kofeinka wrote:Pytanie do dziewczyn leczących się prywatnie - płaciłyście jakąś dodatkową kasę za bad. prenatalne??? Czy tylko normalnie za wizytę???
Pierwszy raz od początku ciąży wypiłam dziś kawę fusiastąoj jak mi tego smaku brakowało... mam nadzieję, że nie zaszkodzę tym dzidziusiowi...??
Ja płaciłam więcej niż normalnie:) -
Hejka
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty
Kofeinka jezeli Twoj lekarz nie ma sprzetu i specjalnych certyfikatow do badan prenatalnych i nie dal ci skierowania do innej placowki to wydaje mi sie, ze zrobi Ci te badanie na normalnej wizycie, bo kosc nosowa i przeziernosc mozna sprawdzic na zwyklym usg... Wiec powinien tez wziasc jak za normalna wizyte
kofeinka, kleo2426 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Mój lekarz dopiero niedawno otworzył gabinet prywatny, więc sprzęt ma nowy, no i nie odsyłał mnie do nikogo innego, więc wszystko wskazuje na to, że może sam wykona badanie
Wieczorem się przekonam
3majcie za mnie kciuki by maleństwo było całe i zdrowe i rozwijało się prawidłowo.She86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kofeinka wiec wydaje mi sie, ze powinien wziasc jak za normalna wizyte, ale na wszelki wypadek wez wiecej kasy, bo wiesz jak jest z tymi lekarzami
Nie powinien brac wiecej bo skoro nie ma uprawnien do badan prenatalnych to ich poprostu nie powinien robic odplatnie tym bardziej za taka sama kase, jak lekarz ktory ma odpowiedni sprzet i odpowiednie certyfikaty...
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
d'nusia wrote:Tak jeżdzę do Białej, bo chciałam tam rodzic. Natomiast zastanawiam się, czy jednak nie chodzić tu na miejscu. Sama nie wiem.
A u kogo prowadzisz ciąże jeśli mogę spytać?moja mama mówiłam żeby też w białej rodzić i prowadzić ciąże u dr Zalewskiego bo podobno jest ok, ale zdecydowałam się od razu na warszawę..
-
Dziewczyny gratuluję dobrych wieści z wczorajszych wizyt
To był dobry dzień
Jestem pewna, że dziś będzie tak samo, trzymam kciuki
A ja już zamówiłam pierwszy kocyk dla mojego SynkaJak takie małe rzeczy cieszą, szok
Kasia, super rodzice, weź no chociaż ukręć jakieś ciastod'nusia, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartita88 wrote:A u kogo prowadzisz ciąże jeśli mogę spytać?
moja mama mówiłam żeby też w białej rodzić i prowadzić ciąże u dr Zalewskiego bo podobno jest ok, ale zdecydowałam się od razu na warszawę..
-
nick nieaktualny
-
domiii wrote:Martita, jak wrażenia po wizycie u dr Lewczuka?
Domiii bardzo pozytywnie. Dobry fachowiec i przy tym bardzo miły człowiek
Ciekawa jestem czy gdzieś przyjmuje na NFZ bo chętnie prowadziłabym u niego ciąże
Aleksandra moja mama mieszka w okolicach Białej. Dokładnie w Zalesiu
Danusia ja zastanawiam sie nad żelaznąEst lubi tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Domiii bardzo pozytywnie. Dobry fachowiec i przy tym bardzo miły człowiek
Ciekawa jestem czy gdzieś przyjmuje na NFZ bo chętnie prowadziłabym u niego ciąże
Aleksandra moja mama mieszka w okolicach Białej. Dokładnie w Zalesiu
Danusia ja zastanawiam sie nad żelazną
No to się cieszę, bo mi właśnie polecił mój prowadzący go, miałam u niego też prenatalne i byłam bardzo zadowolonaMartita88 lubi tę wiadomość
-
Karmelek211 wrote:Aaa jeszcze jedno, ja też używam Palmersa i jak dla mnie jest super! Lubię jego zapach, dobrze nawilża i szybko się wchłania. Jednak najbardziej mi odpowiada bio oil, którego używałam wcześniej przez dłuższy okres czasu. Znalazłam go w dobrej cenie, w dużej butelce i już zamowiłam. Dziś też dostałam z internetowej apteki tabletki Femibion Natal 2 Plus, od 13tc. Teraz używam seri pierwszej Femibion do 12tc. Do tego przyszły globulki lactovaginal, lekarz zalecił na poprawę flory bakteryjnej oraz płyn do higieny intymnej LaciBios femina.
A Wy jakich tabletek używacie, jeśli chodzi o witaminy prenatalne?
Ja biorę prenatal[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
domiii wrote:Tylko nie zjedz za dużo, bo jak będzie się ruszał za bardzo to tez ciężko zmierzyć wszystko dokładnie
Swoja droga - ja raz jadłam żelki przed USG ale go to nie ruszyło i sobie smacznie spał
A ja poszłam z burczacym brzuchem bo czekałam godzinę i juz zglodnialam a lekarz miał problem żeby malca zlapac i mówił ze strasznie aktywny, ciekawe co by po zelkach wyprawial haha[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Jacqueline wrote:Ale dużo pozytywnych więsci
Super
A u mnie z dobrych wieści (dla kobiet w podobnej sytuacji) to to, że wreszcie dostałam okresNo nie myślałam, że tak się będę cieszyć jak przyjdzie
Zaczął się nawet w porze popołudniowej jak zawsze u mnie 6.09, czyli 35 dnia od zabiegu .
No i chciałabym jeszcze przed świętami siebie i Was jeszcze pozytywnie zaskoczyć, ale ciekawe czy lekarz pozwoli i czy nam się uda
Super! Trzymam kciuki za Was. Dbaj o siebie kochana. Ja po poronieniu stwierdziłam ze to mój czas zaczęłam silownie i skupilam się na sobie i wszystko przyszło[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Mietka 30:) wrote:Witajcie mamuśki
:D
wybaczcie, że dopiero się odzywam ale wczoraj późno wróciliśmy z badań i padłam:)
z moją maluśką kluseczką wszystko oknormalnie kamień spadł mi z serca bo takiego miałam stresa przed badaniem, że hej!!!!
wszystkie wymiary w normie:)
przezierność 1,5 mm
kość nosowa widoczna
serduszko biło na 153 ud/min
i ma już 67,0 mm - kawał człowieka
dzieciątko starsze o kilka dni w porównaniu do terminu wg OM:)
tylko troszkę leniwe (ale to pewnie po starym) bo nie chciało się za bardzo przekręcaćno i z tego co udało mu się podejrzeć to raczej dziewucha
:D:D mąż prosił o kilkukrotne sprawdzenie
:D cóż będzie musiał jakoś żyć z trzema babami
:D
jestem mega szczęśliwa:)
A tu przedstawiam Wam moją księżniczkęw sumie to nigdy nie wiadomo może okazać się jednak księciem:)
tak czy siak KOCHAM NAD ŻYCIE !!!! :*:*:*:*
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7d410e79e66.jpg
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Wow piękne zdjęcie gratulacje![link=https://www.suwaczki.com/][/link]
kofeinka wrote:Pytanie do dziewczyn leczących się prywatnie - płaciłyście jakąś dodatkową kasę za bad. prenatalne??? Czy tylko normalnie za wizytę???
Pierwszy raz od początku ciąży wypiłam dziś kawę fusiastąoj jak mi tego smaku brakowało... mam nadzieję, że nie zaszkodzę tym dzidziusiowi...??
Ja placilam 200zl a normalna chyba 120 miała kosztowac[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :*