Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytanie do dziewczyn leczących się prywatnie - płaciłyście jakąś dodatkową kasę za bad. prenatalne??? Czy tylko normalnie za wizytę???
Pierwszy raz od początku ciąży wypiłam dziś kawę fusiastąoj jak mi tego smaku brakowało... mam nadzieję, że nie zaszkodzę tym dzidziusiowi...??
-
kofeinka wrote:Pytanie do dziewczyn leczących się prywatnie - płaciłyście jakąś dodatkową kasę za bad. prenatalne??? Czy tylko normalnie za wizytę???
Pierwszy raz od początku ciąży wypiłam dziś kawę fusiastąoj jak mi tego smaku brakowało... mam nadzieję, że nie zaszkodzę tym dzidziusiowi...??
Nie ma znaczenia kto wypisuje skierowanie. Musisz mieć skierowanie, wypisy z szpitali z poronień lub wskazania. Ja mam wskazania więc muszę dostarczyć dziś zaświadczenie z Poradni Genetycznej w której się leczę że leczę się i że choruję na taki a taki typ choroby. I to ma wystarczyć.
-
Madzialena90 wrote:dziewczyny potrzebuje pomocy, rady!
Dzisiaj pod pachą wyczułam malutki bolący gózek co to może być?
spokojnie nie musi być to nic poważnego, czasami może się po prostu przytkać gruczoł potowy i zapalenie gotowe
niech to lekarz zobaczy
kofeinka wrote:Pytanie do dziewczyn leczących się prywatnie - płaciłyście jakąś dodatkową kasę za bad. prenatalne??? Czy tylko normalnie za wizytę???
niestety tak... u mnie będzie jutro dodatkowe 200 zł, tak samo połówkowe...
kawą się nie martw. jedną kawkę dziennie można sobie spokojnie strzelić
Muminka83 trzymam kciuki za prenatalne!
-
Witam się w 12 tygodniu
Mi lekarz dał skierowanie na badania prenatalne (Karmelek też mam 18.09) i w miejscu gdzie się zapisywałam powiedziano mi, że to wystarczy do bezpłatnych badań. A mam mieć USG + PAPPA (na którym mi nie zależy, ale skoro za darmo to czemu nie?).
A.Kasia lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Madzialena90 wrote:raczej się nie przewiałam, tak golę się maszynką...
skonsultuje to z lekarzem dzięki
Idź do lekarza najlepiej
Ale wydaje mi się, że to właśnie od golenia. Kilka dni temu miałam tak samo i po dwóch dniach przestało boleć. A zrobił mi się bolący guzek dzień po goleniu
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Lilou1984 wrote:niestety tak... u mnie będzie jutro dodatkowe 200 zł, tak samo połówkowe...
Muminka83 trzymam kciuki za prenatalne!
ale ty masz wskazania do tego badania czy robisz dla własnego spokoju bo jak dzwoniłam do Poradni gdzie będę mieć usg to babka mówiła że nie ma to znaczenia kto wypisuje. -
kofeinka mój lekarz nie wykonuje takich badań, bo to trzeba miec lepszy sprzęt i chyba jakiś kurs. Takze płaciłam 180zl u innego lekarza
własnie gorącą herbate z miodem pije, cytrynki nie mam w domuale mam witaminę C musująca wiec tez zaraz zaaplikuje
U mnie zazwyczaj przeziębienia sama przechodzą, tzn jestem mega przeciwnikiem antybiotyków. Muszę odespać, odleżeć i samo przechodzi. Jedyne co to nie chce teraz jeszcze isc na L4, jak coś to wezmę urlop. To przez moje kalkulacje ad późniejszej wysokości macierzyńskiego. Generalnie skomplikowane i nie chce was zanudzać :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:47
kofeinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze, ale się cieszę
właśnie się dowiedziałam, że moi rodzice mają jutro wolne, więc przyjadą nam trochę w domu ogarnąć
Mama umyje okna i wypierze zasłony a tata położy nam płytki elewacyjne na ścianę w kuchni bo nam się już dawno umamiła ściana z cegieł ale nie miał się kto za to zabrać
anie93lica, Est, Mietka 30:), Martita88, d'nusia, domiii, Renka88, Love_life, Kate84, alinalii lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:niestety tak... u mnie będzie jutro dodatkowe 200 zł, tak samo połówkowe...
No to chyba muszę więcej kaski wziąć na dzisiejszą wizytę... w razie by co, gdyby gin chciał dziś zrobić badania... ech... -
nick nieaktualnyanie93lica wrote:Zazdroszczę takich rodziców;)
Akurat w tej kwestii jestem mega szczęściarą bo moi rodzice i rodzeństwo są wspaniali. Szkoda tylko, że 100 km ode mnie. Ale jeszcze tylko kilka lat, wybudują drogę szybkiego ruchu Lublin-Rzeszów i będę u rodziców w 35 min -
nick nieaktualny
-
Madzialena90 wrote:dziewczyny potrzebuje pomocy, rady!
Dzisiaj pod pachą wyczułam malutki bolący gózek co to może być?
Może węzeł chłonny? ale oczywiście lekarzem nie jestem:) śmigaj do internisty:) będziesz spokojniejsza:)
Kalendarz ciąży BellyBestFriendskowroneczka87 lubi tę wiadomość