X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena chciałabym móc wypić chociaż litr. Niestety ten wodowstręt ;)

A.Kasia, d'nusia, kofeinka lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:

to nie musi być konkretnie woda, to mogą być soki (najlepiej domowe) mleko nawet zupa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 14:34

• arien Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w życiu nie zmieszczę w sobie tyle płynu...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Kobieta w ciąży powinna pić około 3, 4 litrów wody dziennie. Dzięki temu nie ma problemów z zatwardzeniem i wyniki moczu się bardzo poprawiają. A jak ci się zatrzymuje woda w organizmie to wręcz przeciwnie powinnaś pić więcej wody a nie ją sobie ograniczać :)

To z czystym sumieniem mogę napisać, że pochłaniam wody ponad normę. W dzień się może i zatrzymuje ale za to w nocy wyleci ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dziś przypływ energii, wysprzątałam całe mieszkanie, póki męża nie było, bo by na mnie krzyczał, że tak latam, szoruje podłogi i czyszczę pomieszczenia. On mi bardzo pomaga i prawie wszystko sam robi, żebym się nie przemęczała, ale wiecie jak to jest, jak sama nie posprzątam, to zawsze będzie dla mnie mało dobrze zrobione;)

U mnie nadal -4kg, bardzo dziwne ... Jem normalnie, no może nie za dwoje, ale jem. A co do wody to wypijam na pewno 2 litry, do tego codziennie jem jabłko i jogurt, lub popijam maślankę, a mam zatwardzenia i potrafię 2-3 dni się nie załatwić... I już śliwki próbowałam, popijałam mlekiem, albo winogrona i kefir i wielka dupaaaaa! Nie wspomnę właśnie, że tyłek za przeproszeniem boli, po takim wypróżnieniu:/

Jeśli chodzi o kwas foliowy , to po 12tc przechodzę na drugą wersję Femimbion Natal 2 Plus, tam również jest kwas foliwoy i metafoliany (•foliany, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie tkanek i narządów organizmu poprzez swoje wielokierunkowe działanie, jak udział w procesie podziału komórek czy w przemianach niektórych aminokwasów. Pełnią istotną rolę w tkankach, w których zachodzą intensywne podziały komórkowe, zwłaszcza w układzie krwiotwórczym. Uczestniczą w przemianie homocysteiny, regulując stężenie tego aminokwasu)

Nie wiem co zrobić na obiad? I to jest właśnie to, nie mam ogólnie apetytu, jakiś zachcianek, gdyby nie mąż, to bym prawie nic nie jadła.
    Może macie jakieś pomysły na szybki obiad, tylko bez smażonego mięsa, a najlepiej bez mięsa heh, bo też mam dosyć mięcha już.

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku ciąży nadal -3kg. W sobotę teściowa się dowiedziała, że jestem tyle na minusie i wpadła w panikę, że jak nic nie będę jadła, to dziecko nie będzie rosło i cały czas powtarza mi to staroświeckie porzekadło: "musisz jeść za dwóch". W ogóle mam z nią takie przeboje, że szok. Ostatnio stwierdziła, że na ten etap, w którym już jestem to powinnam mieć większy brzuch i że chyba coś jest nie tak :D

Jakoś tak nie mam apetytu do jedzenia, ale faktycznie potwierdzam - na zaparcia pomaga duża ilość wody. Piłam po 3-4 litry wody dziennie i od tygodnia mam spokój.

Dziewczyny ja już po wizycie u fryzjera. Całkowicie zmieniłam fryzjerkę i to był strzał w dziesiątkę. Wycieniowałam włosy, trochę skróciłam i moja głowa czuje się tak jakby lżej :)

A.Kasia, Karmelek211 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja położna mi ciągle powtarza że należy dużo płynów pić w ciągu dnia więc staram się tego przestrzegać ale tak naprawdę większość z was pije normę nawet nie zdając sobie z tego sprawy, rano kawa, potem jakiś soczek a tu herbatka jakaś zupka i tak dalej i uzbierają się te 3, 4 litry płynów :)

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin@, a pokażesz nowy fryz? Czy nie chcesz się za bardzo ujawniać;)

Ja mam 2 października umówioną wizytę u fryzjera i chciałabym też zrobić coś fajnego:)

3277f92879.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było +6kg ale przycisnęłam dietę i zwiększyłam spacery z 3km do 6km i waga obecnie +4kg ale wypróżniam się raz na 5-7 dni :(

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Madzialena ja od rana wypiłam niecała herbatę, zjadłam bułkę, drożdżówkę i jabłko. Więc to chyba jednak za mało. Ale co zrobię jak się nie da :( Po sokach mam zgagę, po wodzie wymiotuję i tak w koło macieju ;/

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Spróbuj wkroic plaster cytryny. Powinno być lepiej :)
    Tez chcę do fryzjera :/ moze jutro po pracy :)

aaagaaatka lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    no Madzialena ja od rana wypiłam niecała herbatę, zjadłam bułkę, drożdżówkę i jabłko. Więc to chyba jednak za mało. Ale co zrobię jak się nie da :( Po sokach mam zgagę, po wodzie wymiotuję i tak w koło macieju ;/

mogę cię delikatnie pocieszyć ja też miałam mega mdłości i od większości rzeczy mnie odrzucało ale na szczęście w 15 tygodniu wszystko mi przeszło więc jeszcze troszkę i poczujesz się jak cudownie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka - agatka, ja też miałam wodowstręt :/ Teraz już wypić wypiję, ale mega nieprzyjemny smak mam później w ustach. I to po wszystkich płynach, zupa, kawa, herbata, woda, sok - nie ważne.

Mi lekarz kazał brać i witaminy i mama DHA premium. W obu suplementach jest kwas foliowy, więc mam dawkę podwójną, ale z nim jest jak z wit C - co się nie przyswoi to się wysika, wiec luz.

Na obiad mam dzisiaj kurczaka z ziemniaczkami, sosem porowym i buraczkami :D <3 Piotrek od warzyw ucieka jak by go chciały pożreć, więc chociaż w takiej formie mu je przemycę. Mało to dietetyczne biorąc pod uwagę moją dietę ale dziś mam cheat meal w tej kwestii i nawet ciacho na deser upiekłam :P

A przyjazd rodziców przeniesiony na za tydzień bo nie zdążę tapety ze ściany usunąć. No cóż, co się odwlecze to nie uciecze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:05

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie Karmelku, nie ujawnię się:) Kiedyś się ujawniłam na jakieś stronie i miałam z tego tylko same problemy. Dlatego anonimowość po moje drugie imię :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Oj nie Karmelku, nie ujawnię się:) Kiedyś się ujawniłam na jakieś stronie i miałam z tego tylko same problemy. Dlatego anonimowość po moje drugie imię :)

Niestety miałam to samo...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Niestety miałam to samo...

Dlatego strasznie uważam na internet. W sumie sama się dziwię, że tutaj jestem! Bo przez 2-3 lata miałam internowstręt. Może to się wydawać dziwne, ale nawet fejsa nie mam. Nie przemawia za mną spowiadanie się światu z każdej minuty swojego życia, co robią niektórzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:12

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem:) i się nie gniewam;)

To może chociaż opisz jaka to fryzura. Dopytuję tak, bo bardzo lubię temat włosów, fryzur, kolorów i upięć:) Kiedyś chciałam zostać fryzjerką, ale rodzice mi zabronili iść do zawodówki:/ Musiałam iść do ogólniaka. Nadal jednak w wolnej chwili czeszę swoje koleżanki na wesela i inne okoliczności. Farbuję włosy, dobieram kolory i farby, tylko ścinać nie ścinam, bo się boję;) ewentualnie grzywka czy końcówki:)
    Ostatnio nawet miałam taki pomysł, że jak nie zajdę w ciążę, to rzucam pracę i idę na kurs fryzjerski i otwieram swój zakład:D Jednak stało się inaczej, z czego bardzo, ale to bardzo się cieszę:)

3277f92879.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dlatego strasznie uważam na internet. W sumie sama się dziwię, że tutaj jestem! Bo przez 2-3 lata miałam internowstręt. Może to się wydawać dziwne, ale nawet fejsa nie mam. Nie przemawia za mną spowiadanie się światu z każdej minuty swojego życia, co robią niektórzy...

Też zaliczam się do osób, które nie posiadają konta na fejsie itd ;)
    cenię sobie prywatność

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem :)
    I jestem szczęśliwa, a tak bardzo się bałam.
    Maluszek jest zdrowy, kość nosowa widoczna
    CRL 57,6 mm co odpowiada 12+2 tc, NT 1 mm, FHR 168 ud/min
    Kości czaszki ciągłe.Zarysy wszystkich kończyn prawidłowe.Powłoki brzucha ciągłe.Uwidoczniono żołądek i pęcherz moczowy płodu.Kręgosłup wydaje się być ciągły-dokładna ocena w 20 tc. Ilość płynu owodniowego w normie.Kosmówka na ścianie przedniej.
    (taki opis dostałam)
    Badanie dokładnie z zegarkiem w ręku trwało 2 min. Zdjęcia brak, bo nie było papieru do druku :)
    Wcześniej miałam pobraną krew i wywiad, a 22.09 muszę jechać po odbiór i omówienie wyników.

Jestem o niebo spokojniejsza słyszałam jak stuka to kochane serduszko <3 i teraz mogę spokojnie czekać do czwartku na wizytę u swojego lekarza :)

Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie kciuki :)

A.Kasia, aaagaaatka, Madzialena90, Est, Karka, d'nusia, edyś, Vincent, Karmelek211, Karolina@, 26Asia, krówka_muffka, Renka88, arien, She86, Izoleccc, Kajola, perła ziemi, Kate84, Lilou1984, Love_life, Martita88, baassiia, karlik, Kokaina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 - Kleo, super :) Bardzo się cieszę :) Lubię takie dobre wieści :D

kleo2426 lubi tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ