Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:Nie no, teraz już zgłupiałam. Tu belly podaje, że 5 miesiąc trwa od 17-20 tygodnia ciąży...
https://bellybestfriend.pl/ciaza-tydzien-po-tygodniu/tydzien-18.html
Jak oni to liczą bo już sama nie wiem? Że 17 skończony, czyli w zasadzie rozpoczęty 18? Czy jak?
tak, rozpoczęty 18czyli ja zaczynam 5 miesiąc w sobotę
bo ja jestem teraz w 17 i jeszcze mam 4 miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:20
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Ja to sobie próbowałam w kalendarzu belly podzielić i za Chiny mi nie wychodzi tak jak powinno być
Chyba będę się trzymać podziału z "W oczekiwaniu na dziecko".
bo nie każdy miesiąc ma tyle samo tygodni, w pierwszym trymestrze np. pamiętam, że mają po 5 tygodni, a teraz kolejny ma 4 -
nick nieaktualny
-
jusiakp wrote:Ja się właśnie zapisałam na USG połówkowe 26 pażdziernika na 14-tą, ehhh tyle czasu, ale akurat będzie 22 tydzień. Jeju czy wytrwam heh liczę, że wtedy potwierdzi się płeć mojej córeczki, kurde tyle czasu
Ja mam polowkowe 21 październikazacznie się 21 tydzień ciąży. Dopiero poznam płeć dziecka nie mogę się doczekać. Dzisiaj byłam na zakupach, chciałam kupić jakieś neutralne ubranka ale te typowe dla chłopca czy dziewczynki były tak piękne ze zrezygnowałam z białych, kremowych czy szarych. Jednak poczekam
[/link]
-
Cześć Mamulki,
Pozdrawiam Was gorąco z Toskanii!
Choć sama nie wiem, czy jestem w Toskanii czy w raju...
Widzę, że wkradło się do Was trochę dolegliwości. Życzę, żeby jutro było lepiej!
Pamiętajcie, że czasem każdy ma prawo sobie ponarzekać.
Ale już daleko jesteście w tych ciążach! Aaaaa!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 17:24
A.Kasia, Karka, Karolina@, Tunia.a, Izoleccc, Martita88, Renka88, domiii, Mietka 30:), d'nusia, krówka_muffka, Love_life, Kate84, Est, Kajola lubią tę wiadomość
-
kochana ale iwdze ze suwaczki również sa o tydzien jak sie poda miesiaczke mniej nie rozumiem czemu tak dzis 14 tydz a wedlug @ liczy sie 13 nie wiem jk to teraz liczyc:D
-
Annak - Kilka dni temu Dubrovnik, a dzisiaj Toskania? Kobieto, ależ Ci zazdroszczę!!!
Dziewczyny, ja dzisiaj pojechałam do takiej hurtowni odzieży u mnie na wsi. Lubię tam chodzić, bo mają w sprzedaży odzież tylko polskich producentów, a co za tym idzie świetną jakość i ceny w porządku. Dzisiaj pojechałam tam głównie z zamiarem kupienia mojemu mężowi skarpetek, bo ostatnio strasznie mu się poprzecierały. Pierwsze kroki jakie tam zrobiłam były w kierunku ubrań niemowlęcych. Zarzekałam się, że nic nie kupię, ale zaczęłam oglądać bodziaki, pajacyki, półśpiochy i masę innych. Za chwilę podeszła do mnie sprzedawczyni i powiedziała, że przyniesie mi jeszcze ciuszki z magazynu. No i to był konieckupiłam pierwsze ciuszki dla bobasa - dwie pary półśpiochów i body specjalnie z dedykacją dla mojej teściowej. Zresztą same zobaczcie:
P.S. Cena za każdą sztukę to 11,00zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 17:54
baassiia, A.Kasia, 26Asia, Renka88, domiii, Mietka 30:), Nataszka2200, krówka_muffka, Kate84, Est, Kajola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannak - udanego pobytu w raju :* Ja to jakieś zagraniczne widoki oglądam jedynie, gdy akurat przerzucając kanały trafię na "Pamiętniki z wakacji"
Nataszka2200 - u mnie na obiad pierś kurczaka faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidoramiA przy okazji pochłonęłam pół słoika korniszkonów
Karolina@ - ciuszki ślicznea w tym szale zakupów o skarpetach nie zapomniałaś?
-
odebrałam opis usg I trymestru 3 września robiłam i wygląda, że dzidziuś zdrowy jak ryba
termin porodu wg usg 20 marca 2016
FHR 169 ud/min
CRL 49,6 ( 11 tydzień + 4 dni)
NT 1,50 mm
BPD 17.7 mm
Łożysko Przednia ściana, nisko
Płyn owodniowy w normie
Czaszka/mózg obraz prawidłowy
Serce prawidłowo położone
Brzuch obraz prawidłowy
żołądek widoczny
ręce obie widoczne
stopy obie widoczne
Ryzyko trisomii 13, 18 i 21 niskie na podstawie usg, wywiadu i testu podwójnego
Brak wskazań do amniopunkcjiKarolina@, baassiia, A.Kasia, She86, Mietka 30:), Madzialena90, Martita88, Lucky, d'nusia, krówka_muffka, Vincent, Est, Kate84, Izoleccc, Lula_w, karlik, Kajola lubią tę wiadomość
-
Karolina bodziaki z lwem- na medal
A ja "góry przenosiłam" a w teraz od dwóch godzin w łóżku leże i się nie ruszam - jak zjadlam obiad tak zaraz przeze mnie dołem przeleciał... Takich skurczy jelit dostalam, że aż mnie poty zalaly - teraz nie ruszam się z łóżka bo jak wstane to zaraz do WC muszę lecieć, że tak powiem- przesrane
Ale co tam- chociaż mam wymowke, żeby poleniuchowacchociaż przestraszyłam, się nie na zarty, bo jak mnie biegunka prawie do omdlenia doprowadza to co będzie w czasie porodu??
Karolina@, Lucky lubią tę wiadomość
-
nie ma nic lepszego od zakupów dla dzidziusia
jak tylko dowiem się, kto siedzi w brzuszku ruszam na zakupy
Wy o 5 miesiącu a ja dopiero 4 zaczęłamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:37
Lucky, Nataszka2200 lubią tę wiadomość