Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My już po. Lekarz powiedział, że bliźniaki piękne, zdrowe - wszystkie parametry na szóstkę
Partner szczęśliwy, ogląda sobie nagraną płytkę, którą nam dano w ramach badania. Jedno dziecko chyba spało i miało wszystko w nosie a z kolei drugie wariowało i wyginało śmiało ciało
Idę opróżnić lodówkęRenka88, Karka, Mietka 30:), A.Kasia, Gośśś, Madzialena90, Martita88, Lucky, Karolina@, muminka83, d'nusia, 26Asia, krówka_muffka, Vincent, domiii, She86, anie93lica, Est, Kate84, edyś, Izoleccc, Lula_w, ksanka, Kajola lubią tę wiadomość
-
Hej ja juz po wizycie, wszystko ok, dzidziul rosnie, wzrostu nie mierzylismy, waga 144g, nuzia 19,9 mm poza tym wszystko dobrze. Kolejna wizyta 12.10 ale tylko na przedluzenie zwolnienia. Dostalam pozwolenie na basen ! I jeszcze jak pytalam o chodzenir to mam 2 ale uzasadnienie jest ze praca mnie stresuje i przez to skacze mi cisnienie wiec spacery, chodzenir tak bo relaks a praca nie bo szkodliwa. Polowkowe wyliczył mi na 26.10.
buziaki dla wszystkich, imilego wieczoruWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:58
Karka, Renka88, Mietka 30:), A.Kasia, Gośśś, Madzialena90, Lucky, Karolina@, d'nusia, 26Asia, krówka_muffka, paola87, domiii, She86, anie93lica, Est, Kate84, edyś, Izoleccc, Lula_w, Kajola lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:Dziewczyny, czy którąś z Was bolą plecy?
ja ogólnie mam chory kręgosłup i wiedziałam, że będę miała z nim problemy, ale nie wiedziałam, że tak wcześnie, a tymczasem od 2 dni mam taki ból w dole pleców.. nawet jak się nie ruszam, masakra
o tej babeczce dowiedzialam sie od mojej refleksolog ktora prywatnie jest moja dobra znajoma i dala dobre referencje.
Zabieg jest albo na stopach, na rejach albo twarzy, rusza limfe i rekaksuje, dodatkoeo jest nie inwazyjne bo nie ma nacisku na kręgosłup.Lucky, domiii lubią tę wiadomość
-
,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:17
A.Kasia, Gośśś, Martita88, Lucky, Karolina@, baassiia, Nataszka2200, Mania1718, muminka83, d'nusia, 26Asia, krówka_muffka, paola87, Vincent, She86, anie93lica, Est, Kate84, salomea, Izoleccc, ksanka, Kajola, arien, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Marzec x 2 -
pleasure wrote:Cześć dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć. Trochę Was podczytuję i stwierdziłam, że czas zacząć się udzielać
Witaj i rozgosc sie u nasWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:11
Lucky, ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Hej Pleasure, witaj wśród marcówek:)
Dziewczyny, gratuluję dzisiejszych udanych wizyt.
Ale fajnie, że piąty miesiąc zaczyna się w 18 tygodniu, myślałam, że w 19, ale popieram Kasię, posługiwanie się terminarzem z w Oczekiwaniu na dziecko ma sens.
Karmelku, nie martwiłabym się tym, że nagle Ci waga skoczy w II trymestrze. Ja już jestem w 16 tygodniu i nadal mam -5kg na wadze. A młody zdecydowanie się w środku rozwija
A. Kasia, obstawiam, że to zdjęcia z Zary. Trafiłam?Lucky lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Nie odzywam sie, bo słabo jakoś sie czułam. W nocy silne bóle brzucha, co dziwne, bo przecież wtedy odpoczywam, nic nie robięw dzien kłucie w szyjce, nadal mdłości. W sumie wole czuć nic nie czuć ale nakłada sie na to mój stres bo jutro mam genetyczne. Proszę trzymajcie kciuki. Martwię sie ze maluch będzie spał, ze lekarz mocno będzie ugniatam mój brzuch, ze coś jest nie tak..... Dawno nie widziałam maleństwa i stad większy niepokój.
Dzisiaj popychały mi nogi, czy to nie dziwne na tym etapie ciąży?
Wyjeżdżamy rano, bo mamy 300 km, a jeszcze chciałabym mieć chwile oddechu na miejscu, wrócimy późnym wieczorem, postaram sie odezwać. Będę wdzięczna za dobre myśli.
Pleasure witamBaw sie tu dobrze
Piękne te rzeczy kupujecie. Ja chyba odważę sie po połowkowym, na razie wystarczyć mi musza te dwie czapeczki z Tesco
-
26Asia wrote:odebrałam opis usg I trymestru 3 września robiłam i wygląda, że dzidziuś zdrowy jak ryba
termin porodu wg usg 20 marca 2016
FHR 169 ud/min
CRL 49,6 ( 11 tydzień + 4 dni)
NT 1,50 mm
BPD 17.7 mm
Łożysko Przednia ściana, nisko
Płyn owodniowy w normie
Czaszka/mózg obraz prawidłowy
Serce prawidłowo położone
Brzuch obraz prawidłowy
żołądek widoczny
ręce obie widoczne
stopy obie widoczne
Ryzyko trisomii 13, 18 i 21 niskie na podstawie usg, wywiadu i testu podwójnego
Brak wskazań do amniopunkcji
Tez mam termin według usg na 20 marzec:P:D
muminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucky - trzymam kciuki już od dzisiaj i będę czekać na wieści! Może to z nerwów te nocne bóle i kłucie w szyjce? Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze a póki co wypoczywaj bo przed Wami długa droga :*
pleasure - cześćfajnie, że do nas dołączyłaś!
Renka88 - dobrej nocki i powodzenia na badaniach
Robaczek89 - no pewnie, że Zaragdzie indziej szukać takich odzieżowych dziwolągów i pokracznych modelek
Ale znalazłam tam też kilka perełek i dobrze, że bym się w nie nie zmieściła bo by domowy budżet ucierpiał
Lucky lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe i "stare" marcowe mamuśki.
Gratuluję udanych wizytAz się miło czyta takie posty.
W tym tygodniu będę się więcej udzielać, bo jestem na tygodniowym L4. Niestety dopadło mnie przeziębienie i stwierdziłam, że zostaje w domu. Zdrowie maluszka najważniejsze, a praca poczeka. Chociaż i tak mam papierkową robotę w domu.... ech....uroki pracy w szkole
Hmm.. nie wiem, czy któraś z Was tam ma, ale zawsze jak idę do lekarza to nagle zdrowieję na chwilę. Aż mi głupio było dzisiaj iść do lekarza i prosić o L4, bo wyglądałam na zdrową. Jak tylko przyszłam do domu to dostałam takiego kataru, że nie mogę oddychać przez nos, ogólnie opadam z sił, a gardło znowu zaczyna boleć.
Mam tylko nadzieję, że to nie zaszkodzi maluszkowi. Na szczęście nie mam gorączki.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
ryjkek wrote:Witam wszystkie nowe i "stare" marcowe mamuśki.
Gratuluję udanych wizytAz się miło czyta takie posty.
W tym tygodniu będę się więcej udzielać, bo jestem na tygodniowym L4. Niestety dopadło mnie przeziębienie i stwierdziłam, że zostaje w domu. Zdrowie maluszka najważniejsze, a praca poczeka. Chociaż i tak mam papierkową robotę w domu.... ech....uroki pracy w szkole
Hmm.. nie wiem, czy któraś z Was tam ma, ale zawsze jak idę do lekarza to nagle zdrowieję na chwilę. Aż mi głupio było dzisiaj iść do lekarza i prosić o L4, bo wyglądałam na zdrową. Jak tylko przyszłam do domu to dostałam takiego kataru, że nie mogę oddychać przez nos, ogólnie opadam z sił, a gardło znowu zaczyna boleć.
Mam tylko nadzieję, że to nie zaszkodzi maluszkowi. Na szczęście nie mam gorączki.
taaak, też tak często mamhahah i myślę sobie, że lekarz myśli, że zmyślam
-
nick nieaktualnyjusiakp wrote:Boli mnie brzuch z prawej strony i ciągnie aż do nogi i w plecy
po tej stronie brzuch jest twardszy niż z lewej, wzięłam no spe. Może nadwyrężony od kaszlu i smarkania?
BiedakuMoże być, że sobie coś nadwyrężyłaś, chociaż mnie często tak ciągnie tyko z lewej strony. I ja z lewej mam twardszy
Może tak nam się bąble ułożyły po przeciwnych stronach
ryjkek - hehe, ja mam identycznieKiedyś miałam takie zapalenie krtani, że mi mowę odebrało a jak doszłam do lekarza to magiczne uzdrowienie
Tylko może i dobrze, bo jakbym powiedziała z czym przychodzę
PS. ryjkek, dopiero się zorientowałam, że jesteś ryjkek nie ryjekjakoś do tej pory mi to K umykało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:12