WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nudów przeglądam nowe kolekcje sieciówek i powiem Wam, że mam kupę śmiechu :)

2ch6ys6.jpg
    28sskgj.jpg
    2jflh4w.jpg

Tylko w sumie skoro oni to produkują to znaczy, że ktoś to kupuje. Chyba nie znam się na modzie :/

Lucky, d'nusia, Est lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha widziałam to i pomyślałam to samo :-D

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po. Lekarz powiedział, że bliźniaki piękne, zdrowe - wszystkie parametry na szóstkę :)

Partner szczęśliwy, ogląda sobie nagraną płytkę, którą nam dano w ramach badania. Jedno dziecko chyba spało i miało wszystko w nosie a z kolei drugie wariowało i wyginało śmiało ciało :D

Idę opróżnić lodówkę :)

Renka88, Karka, Mietka 30:), A.Kasia, Gośśś, Madzialena90, Martita88, Lucky, Karolina@, muminka83, d'nusia, 26Asia, krówka_muffka, Vincent, domiii, She86, anie93lica, Est, Kate84, edyś, Izoleccc, Lula_w, ksanka, Kajola lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe śmieszna moda.. Też mama czasem mówi, nie będę wyrzucała tych butów bo na to jeszcze przyjdzie moda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:58

Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po wizycie, wszystko ok, dzidziul rosnie, wzrostu nie mierzylismy, waga 144g, nuzia 19,9 mm poza tym wszystko dobrze. Kolejna wizyta 12.10 ale tylko na przedluzenie zwolnienia. Dostalam pozwolenie na basen ! I jeszcze jak pytalam o chodzenir to mam 2 ale uzasadnienie jest ze praca mnie stresuje i przez to skacze mi cisnienie wiec spacery, chodzenir tak bo relaks a praca nie bo szkodliwa. Polowkowe wyliczył mi na 26.10.
    buziaki dla wszystkich, imilego wieczoru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:58

Karka, Renka88, Mietka 30:), A.Kasia, Gośśś, Madzialena90, Lucky, Karolina@, d'nusia, 26Asia, krówka_muffka, paola87, domiii, She86, anie93lica, Est, Kate84, edyś, Izoleccc, Lula_w, Kajola lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczyny, czy którąś z Was bolą plecy?

ja ogólnie mam chory kręgosłup i wiedziałam, że będę miała z nim problemy, ale nie wiedziałam, że tak wcześnie, a tymczasem od 2 dni mam taki ból w dole pleców.. nawet jak się nie ruszam, masakra :(
    Domiii, ja sugeruje poszukania dobrego refleksologa, w warszawie jest na pewno kilku, min na madalinskiego w szpitalu jest babeczka ktora robi zabiegi refleksologiczne kobietom w ciazy.
    o tej babeczce dowiedzialam sie od mojej refleksolog ktora prywatnie jest moja dobra znajoma i dala dobre referencje.
    Zabieg jest albo na stopach, na rejach albo twarzy, rusza limfe i rekaksuje, dodatkoeo jest nie inwazyjne bo nie ma nacisku na kręgosłup.

Lucky, domiii lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:17

A.Kasia, Gośśś, Martita88, Lucky, Karolina@, baassiia, Nataszka2200, Mania1718, muminka83, d'nusia, 26Asia, krówka_muffka, paola87, Vincent, She86, anie93lica, Est, Kate84, salomea, Izoleccc, ksanka, Kajola, arien, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Cześć dziewczyny :) Chciałam do Was dołączyć. Trochę Was podczytuję i stwierdziłam, że czas zacząć się udzielać :)

Witaj i rozgosc sie u nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:11

Lucky, ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pleasure, witaj wśród marcówek:)

Dziewczyny, gratuluję dzisiejszych udanych wizyt.

Ale fajnie, że piąty miesiąc zaczyna się w 18 tygodniu, myślałam, że w 19, ale popieram Kasię, posługiwanie się terminarzem z w Oczekiwaniu na dziecko ma sens.

Karmelku, nie martwiłabym się tym, że nagle Ci waga skoczy w II trymestrze. Ja już jestem w 16 tygodniu i nadal mam -5kg na wadze. A młody zdecydowanie się w środku rozwija :)

A. Kasia, obstawiam, że to zdjęcia z Zary. Trafiłam?

Lucky lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure, witaj ciesze sie ze z nami jestes

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Nie odzywam sie, bo słabo jakoś sie czułam. W nocy silne bóle brzucha, co dziwne, bo przecież wtedy odpoczywam, nic nie robię :( w dzien kłucie w szyjce, nadal mdłości. W sumie wole czuć nic nie czuć ale nakłada sie na to mój stres bo jutro mam genetyczne. Proszę trzymajcie kciuki. Martwię sie ze maluch będzie spał, ze lekarz mocno będzie ugniatam mój brzuch, ze coś jest nie tak..... Dawno nie widziałam maleństwa i stad większy niepokój.
    Dzisiaj popychały mi nogi, czy to nie dziwne na tym etapie ciąży?
    Wyjeżdżamy rano, bo mamy 300 km, a jeszcze chciałabym mieć chwile oddechu na miejscu, wrócimy późnym wieczorem, postaram sie odezwać. Będę wdzięczna za dobre myśli.

Pleasure witam :) Baw sie tu dobrze

Piękne te rzeczy kupujecie. Ja chyba odważę sie po połowkowym, na razie wystarczyć mi musza te dwie czapeczki z Tesco

• pleasure Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:18

Lucky lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    odebrałam opis usg I trymestru 3 września robiłam i wygląda, że dzidziuś zdrowy jak ryba :)
    termin porodu wg usg 20 marca 2016
    FHR 169 ud/min
    CRL 49,6 ( 11 tydzień + 4 dni)
    NT 1,50 mm
    BPD 17.7 mm
    Łożysko Przednia ściana, nisko
    Płyn owodniowy w normie
    Czaszka/mózg obraz prawidłowy
    Serce prawidłowo położone
    Brzuch obraz prawidłowy
    żołądek widoczny
    ręce obie widoczne
    stopy obie widoczne
    Ryzyko trisomii 13, 18 i 21 niskie na podstawie usg, wywiadu i testu podwójnego
    Brak wskazań do amniopunkcji

Tez mam termin według usg na 20 marzec:P:D

muminka83 lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:12

Lucky lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky - trzymam kciuki już od dzisiaj i będę czekać na wieści! Może to z nerwów te nocne bóle i kłucie w szyjce? Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze a póki co wypoczywaj bo przed Wami długa droga :*

pleasure - cześć :) fajnie, że do nas dołączyłaś!

Renka88 - dobrej nocki i powodzenia na badaniach :)

Robaczek89 - no pewnie, że Zara :D gdzie indziej szukać takich odzieżowych dziwolągów i pokracznych modelek ;) Ale znalazłam tam też kilka perełek i dobrze, że bym się w nie nie zmieściła bo by domowy budżet ucierpiał :D

Lucky lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie :)
    ale nas juz duzo :)

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie brzuch z prawej strony i ciągnie aż do nogi i w plecy :/ po tej stronie brzuch jest twardszy niż z lewej, wzięłam no spe. Może nadwyrężony od kaszlu i smarkania?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe i "stare" marcowe mamuśki. :)

Gratuluję udanych wizyt :) Az się miło czyta takie posty.

W tym tygodniu będę się więcej udzielać, bo jestem na tygodniowym L4. Niestety dopadło mnie przeziębienie i stwierdziłam, że zostaje w domu. Zdrowie maluszka najważniejsze, a praca poczeka. Chociaż i tak mam papierkową robotę w domu.... ech....uroki pracy w szkole :(
    Hmm.. nie wiem, czy któraś z Was tam ma, ale zawsze jak idę do lekarza to nagle zdrowieję na chwilę. Aż mi głupio było dzisiaj iść do lekarza i prosić o L4, bo wyglądałam na zdrową. Jak tylko przyszłam do domu to dostałam takiego kataru, że nie mogę oddychać przez nos, ogólnie opadam z sił, a gardło znowu zaczyna boleć.

Mam tylko nadzieję, że to nie zaszkodzi maluszkowi. Na szczęście nie mam gorączki.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Witam wszystkie nowe i "stare" marcowe mamuśki. :)

Gratuluję udanych wizyt :) Az się miło czyta takie posty.

W tym tygodniu będę się więcej udzielać, bo jestem na tygodniowym L4. Niestety dopadło mnie przeziębienie i stwierdziłam, że zostaje w domu. Zdrowie maluszka najważniejsze, a praca poczeka. Chociaż i tak mam papierkową robotę w domu.... ech....uroki pracy w szkole :(
    Hmm.. nie wiem, czy któraś z Was tam ma, ale zawsze jak idę do lekarza to nagle zdrowieję na chwilę. Aż mi głupio było dzisiaj iść do lekarza i prosić o L4, bo wyglądałam na zdrową. Jak tylko przyszłam do domu to dostałam takiego kataru, że nie mogę oddychać przez nos, ogólnie opadam z sił, a gardło znowu zaczyna boleć.

Mam tylko nadzieję, że to nie zaszkodzi maluszkowi. Na szczęście nie mam gorączki.

taaak, też tak często mam :) hahah i myślę sobie, że lekarz myśli, że zmyślam :P

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Boli mnie brzuch z prawej strony i ciągnie aż do nogi i w plecy :/ po tej stronie brzuch jest twardszy niż z lewej, wzięłam no spe. Może nadwyrężony od kaszlu i smarkania?

Biedaku :( Może być, że sobie coś nadwyrężyłaś, chociaż mnie często tak ciągnie tyko z lewej strony. I ja z lewej mam twardszy :D Może tak nam się bąble ułożyły po przeciwnych stronach :D

ryjkek - hehe, ja mam identycznie :D Kiedyś miałam takie zapalenie krtani, że mi mowę odebrało a jak doszłam do lekarza to magiczne uzdrowienie :P Tylko może i dobrze, bo jakbym powiedziała z czym przychodzę :D

PS. ryjkek, dopiero się zorientowałam, że jesteś ryjkek nie ryjek :D jakoś do tej pory mi to K umykało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:12

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ