X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Mój mąż jest takim trochę gadżeciarzem i takie coś mi podesłał - lista "wynalazków" dla maluchów.

http://joemonster.org/art/33519/17_gadzetow_ktore_ulatwia_zycie_mlodym_rodzicom

Część na pierwszy rzut oka, jest ok, ale...
    siostra miała np. ten smoczko-termoemtr i jej synek rzucał go ze wściekłością :p
    ta poduszka do kąpieli, to wygląda na mega utrapienie - jak to suszyć i gdzie??
    Kubek z pojemniczkiem na syrop, wg mnie dziecko wyczuje, że inny smak i będzie pluło :p

Podoba mi się ta dostawka do łózka, kangurek i elektroniczna mama (chociaż w mieszkaniu to nie wiem, czy by była potrzeba, ze względu na mniejsze odległości między pokojami)

Super rzeczy! Ale tak jak zresztą artykuł został sam nazwany - są to po prostu gadżety :) które zapewne w części ułatwiają życie, ale bardziej to po prostu bajer ;)

Co do dostawki - my od pierwszego dnia planujemy Maluszka trzymać w swoim pokoju przez ścianę, ale słyszałam, że sporo osób sobie ją chwali :)

A ja po minionym weekendzie i szale zakupów to mogę w zasadzie już rodzić :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :)
    I życzę udanych wizyt wszystkim :*

kleo2426, A.Kasia lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny tyle macie już nakupowane a ja tak naprawdę to nawet nie myślę jeszcze o zakupach jakoś nie dopuszczam tych myśli do swojej głowy.
    Myślę że po połówkowym USG dopiero zacznę kupować, choć liczę na córeczkę i jeśli się sprawdzi to sporo rzeczy odziedziczymy po moich siostrzenicach a są aż 4 w rodzinie :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Nie nadrobię Was!!! aaaaa tyle napisałyście. Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Was i Waszych Maluchów.

ksanka 3mam mocno kciuki! Nie stresuj się! :* Ja miałam 3 razy bardzo mocne krwawienia. Lekarz sam powiedział, że gdyby nie usg usunąłby tą ciążę, bo nie dawał szansy! Ale serducho mocne :*
    Przemęczyłaś się i tyle. Weź coś rozkurczowego!

Ja też czuję się średnio. Boli mnie podbrzusze i jest mocno twarde. Czuję taki dyskomfort.... Wczoraj nie czułam w ogóle ruchów dziecka i dziś też jeszcze nie, ale to chyba się zdarza, prawda? Takie nieregularne te ruchy. Wkurza mnie to. Wolałabym w ogóle nie czuć, żeby później już regularnie czuć, a nie, że Staszek robi mi 2 dni przerwy. Kuźwa mać!
    Jutro idę do lekarza po skierowania do Centrum Matki Polki. To mu powiem o tych ruchach i bólu brzucha :-/
    Czekam na informację od wizytujących dziś! :)

Ściskam z pochmurnego Torunia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 09:39

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja przy takich bólach celowałabym najpierw w leki rozkurczowe, bo progesteron to już większy kaliber ;)

Mnie w szpitalu właśnie najpierw dawali Luteinę a potem dopiero nospę... Z resztą po nospie też lipa - nie przeszło, wreszcie ze zmęczenia usnęłam wczoraj

34bwkw7izri68fev.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jestem już po wizycie. Dzisiaj FHR 163 więc w normie:) NT ok. Nosek obecny, serduszko podzielone już na 4 (2 komory, 2 przedsionki), mamy dwie rączki i dwie nóżki, śliczny kręgosłup, na stanie żołądeczek i równo podzielony mózg :)
    Przepływy ok. -wszystko na miejscu.

KRWIAKA NIE MA!!!!!
    Mogę sobie delikatnie ćwiczyć, co bardzo mnie cieszy bo mój kręgosłup już stęka. Może zacznę chodzić na basen.

Karolina@, baassiia, aaagaaatka, anie93lica, Renka88, kleo2426, Magda lena, anitka19953, krówka_muffka, She86, M+M+?, 26Asia, Lula_w, kateee, Martita88, A.Kasia, domiii, Madzialena90, aniek_m, Est, skowroneczka87, Tunia.a, Kajola, Karka, Kate84, edyś, Hannia123, Mietka 30:), d'nusia, Izoleccc lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się na początku 18 tygodnia ;)

Renka88, aleksandrazz, muminka83, kleo2426, Karolina@, Magda lena, anitka19953, krówka_muffka, baassiia, She86, M+M+?, Lula_w, kateee, A.Kasia, Madzialena90, Tunia.a, Kajola, Kate84, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin super, bardzo się cieszę :)

f2w3sek2i28gayyb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Dzień dobry!

Jestem już po wizycie. Dzisiaj FHR 163 więc w normie:) NT ok. Nosek obecny, serduszko podzielone już na 4 (2 komory, 2 przedsionki), mamy dwie rączki i dwie nóżki, śliczny kręgosłup, na stanie żołądeczek i równo podzielony mózg :)
    Przepływy ok. -wszystko na miejscu.

KRWIAKA NIE MA!!!!!
    Mogę sobie delikatnie ćwiczyć, co bardzo mnie cieszy bo mój kręgosłup już stęka. Może zacznę chodzić na basen.

Super fantastyczne wieści od samego rana :)
    Gratuluję :)

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.popularnie.pl/pies-czekajacy-na-bobasa/

Coś rozczulajacego mmm ;-)

Karolina@ lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was z waga? U mnie na razie caly czas ponizej sredniej. Okolo 1.5 na plusie. Ogolnie nie widac po mnie, teraz tez skonczyly mi sie problemy z niestrawnoscia (a przynajmniej znacznie ustapily) wiec brzuch wciagnelo:p

Wiem, ze niektore z Was nawet sporo schudly, wiec nie martwi mnie ta waga. W sumie jestem zadowolona, ze nie zamieniam sie w mala kulke (niska jestem):p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    http://www.popularnie.pl/pies-czekajacy-na-bobasa/

Coś rozczulajacego mmm ;-)

Rozczulające fotki. Ja kiedyś widziała na YT filmik, jak rodzice przyjechali z dzieckiem do domu. Reakcja psa na dziecko - bezcenna :)

Anielico, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że rozpoczęłaś 600-setną stronę :)

Baassiia - jutro idę na wizytę więc dowiem się co z moją wagą. Na pewno jestem nadal na minusie, aczkolwiek podejrzewam że waga poszła troszkę w górę. Ostatnio zaczęłam trochę więcej jeść, niż w I trymestrze. Na szczęście nie mam jakiś ataków głodu i o wagę jeszcze się nie martwię. Przed ciążą martwiłam się, żeby nie przytyć 20kg, a teraz zastanawiam się czy w ogóle do 10kg dobiję :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 10:09

anie93lica lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin super !! wiadomość o krwiaku to jak kamień z serca :)
    ja się zbieram na wizytę, oby było bez kolejek szybko i sprawnie, a dzidziuś ruchliwy :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• polin Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.
    Trzecia pani dr mówi, że prawdopodobnie chłopak ale każe czekać do 18 tygodnia bo na 100% pewna nie jest.

Następna wizyta 26.10

kleo2426, She86 lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nadal na minusie waga i też poniżej średniej.
    Zdarzają mi się napady głodu od kilku dni, ale zaczęły się problemy żołądkowe. Wczoraj tak strasznie mnie bolał żołądek że masakra, dzisiaj też lekko go już czuję ale mam nadzieję że przejdzie :)
    Póki co wciągnęłam banana i wypiłam kawkę, ale czuję że będę musiała za moment coś wszamać :P

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie odzyskałam kontakt ze światem ,Internet wrócił:)

Ogłaszam wszem i wobec,że czekamy na Leona,waga 230g :) Parametry w normie,serduszko puka pięknie :)

kleo2426, Lula_w, Martita88, baassiia, aaagaaatka, A.Kasia, Karolina@, Madzialena90, domiii, Est, M+M+?, kateee, anie93lica, wiewiórka17, anitka19953, Renka88, Tunia.a, Karka, Kate84, krówka_muffka, Kajola, She86, karlik, skowroneczka87, Mietka 30:), d'nusia, Izoleccc, Love_life lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Nareszcie odzyskałam kontakt ze światem ,Internet wrócił:)

Ogłaszam wszem i wobec,że czekamy na Leona,waga 230g :) Parametry w normie,serduszko puka pięknie :)

Pięknie !!!
    Gratuluję synusia :)

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na prenatalnych też było widać jakiegoś pyrteczka, ale lekarz mówił że na tym etapie u dziewczynki może wyglądać to tak samo. Mam nadzieję, że w przyszły czwartek już się dowiem czy będzie Leoś czy Adelka :)

f2w3sek2i28gayyb.png

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszych prenatalnych u Nas dziecko nie współpracowało więc czekaliśmy do dzisiejszej kontrolnej i udało się:)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret - gratuluję synusia. No i piękne imię :) Kolejny przystojniak urodzi się w marcu. A gdzie te małe kobietki?
    Jutro muszę się dowiedzieć płci. Inaczej nie wyjdę z gabinetu!! :)

kleo2426, domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ