Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:Mój mąż jest takim trochę gadżeciarzem i takie coś mi podesłał - lista "wynalazków" dla maluchów.
http://joemonster.org/art/33519/17_gadzetow_ktore_ulatwia_zycie_mlodym_rodzicom
Część na pierwszy rzut oka, jest ok, ale...
siostra miała np. ten smoczko-termoemtr i jej synek rzucał go ze wściekłością :p
ta poduszka do kąpieli, to wygląda na mega utrapienie - jak to suszyć i gdzie??
Kubek z pojemniczkiem na syrop, wg mnie dziecko wyczuje, że inny smak i będzie pluło :p
Podoba mi się ta dostawka do łózka, kangurek i elektroniczna mama (chociaż w mieszkaniu to nie wiem, czy by była potrzeba, ze względu na mniejsze odległości między pokojami)
Super rzeczy! Ale tak jak zresztą artykuł został sam nazwany - są to po prostu gadżetyktóre zapewne w części ułatwiają życie, ale bardziej to po prostu bajer
Co do dostawki - my od pierwszego dnia planujemy Maluszka trzymać w swoim pokoju przez ścianę, ale słyszałam, że sporo osób sobie ją chwali
A ja po minionym weekendzie i szale zakupów to mogę w zasadzie już rodzić
-
nick nieaktualnyJejku dziewczyny tyle macie już nakupowane a ja tak naprawdę to nawet nie myślę jeszcze o zakupach jakoś nie dopuszczam tych myśli do swojej głowy.
Myślę że po połówkowym USG dopiero zacznę kupować, choć liczę na córeczkę i jeśli się sprawdzi to sporo rzeczy odziedziczymy po moich siostrzenicach a są aż 4 w rodzinie
-
Hej Dziewczyny.
Nie nadrobię Was!!! aaaaa tyle napisałyście. Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Was i Waszych Maluchów.
ksanka 3mam mocno kciuki! Nie stresuj się! :* Ja miałam 3 razy bardzo mocne krwawienia. Lekarz sam powiedział, że gdyby nie usg usunąłby tą ciążę, bo nie dawał szansy! Ale serducho mocne :*
Przemęczyłaś się i tyle. Weź coś rozkurczowego!
Ja też czuję się średnio. Boli mnie podbrzusze i jest mocno twarde. Czuję taki dyskomfort.... Wczoraj nie czułam w ogóle ruchów dziecka i dziś też jeszcze nie, ale to chyba się zdarza, prawda? Takie nieregularne te ruchy. Wkurza mnie to. Wolałabym w ogóle nie czuć, żeby później już regularnie czuć, a nie, że Staszek robi mi 2 dni przerwy. Kuźwa mać!
Jutro idę do lekarza po skierowania do Centrum Matki Polki. To mu powiem o tych ruchach i bólu brzucha
Czekam na informację od wizytujących dziś!
Ściskam z pochmurnego Torunia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 09:39
-
A.Kasia wrote:Ja przy takich bólach celowałabym najpierw w leki rozkurczowe, bo progesteron to już większy kaliber
Mnie w szpitalu właśnie najpierw dawali Luteinę a potem dopiero nospę... Z resztą po nospie też lipa - nie przeszło, wreszcie ze zmęczenia usnęłam wczoraj -
Dzień dobry!
Jestem już po wizycie. Dzisiaj FHR 163 więc w normie:) NT ok. Nosek obecny, serduszko podzielone już na 4 (2 komory, 2 przedsionki), mamy dwie rączki i dwie nóżki, śliczny kręgosłup, na stanie żołądeczek i równo podzielony mózg
Przepływy ok. -wszystko na miejscu.
KRWIAKA NIE MA!!!!!
Mogę sobie delikatnie ćwiczyć, co bardzo mnie cieszy bo mój kręgosłup już stęka. Może zacznę chodzić na basen.
Karolina@, baassiia, aaagaaatka, anie93lica, Renka88, kleo2426, Magda lena, anitka19953, krówka_muffka, She86, M+M+?, 26Asia, Lula_w, kateee, Martita88, A.Kasia, domiii, Madzialena90, aniek_m, Est, skowroneczka87, Tunia.a, Kajola, Karka, Kate84, edyś, Hannia123, Mietka 30:), d'nusia, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się na początku 18 tygodnia
Renka88, aleksandrazz, muminka83, kleo2426, Karolina@, Magda lena, anitka19953, krówka_muffka, baassiia, She86, M+M+?, Lula_w, kateee, A.Kasia, Madzialena90, Tunia.a, Kajola, Kate84, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolin wrote:Dzień dobry!
Jestem już po wizycie. Dzisiaj FHR 163 więc w normie:) NT ok. Nosek obecny, serduszko podzielone już na 4 (2 komory, 2 przedsionki), mamy dwie rączki i dwie nóżki, śliczny kręgosłup, na stanie żołądeczek i równo podzielony mózg
Przepływy ok. -wszystko na miejscu.
KRWIAKA NIE MA!!!!!
Mogę sobie delikatnie ćwiczyć, co bardzo mnie cieszy bo mój kręgosłup już stęka. Może zacznę chodzić na basen.
Super fantastyczne wieści od samego rana
Gratuluję -
Jak u Was z waga? U mnie na razie caly czas ponizej sredniej. Okolo 1.5 na plusie. Ogolnie nie widac po mnie, teraz tez skonczyly mi sie problemy z niestrawnoscia (a przynajmniej znacznie ustapily) wiec brzuch wciagnelo:p
Wiem, ze niektore z Was nawet sporo schudly, wiec nie martwi mnie ta waga. W sumie jestem zadowolona, ze nie zamieniam sie w mala kulke (niska jestem):p
-
anie93lica wrote:http://www.popularnie.pl/pies-czekajacy-na-bobasa/
Coś rozczulajacego mmm
Rozczulające fotki. Ja kiedyś widziała na YT filmik, jak rodzice przyjechali z dzieckiem do domu. Reakcja psa na dziecko - bezcenna
Anielico, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że rozpoczęłaś 600-setną stronę
Baassiia - jutro idę na wizytę więc dowiem się co z moją wagą. Na pewno jestem nadal na minusie, aczkolwiek podejrzewam że waga poszła troszkę w górę. Ostatnio zaczęłam trochę więcej jeść, niż w I trymestrze. Na szczęście nie mam jakiś ataków głodu i o wagę jeszcze się nie martwię. Przed ciążą martwiłam się, żeby nie przytyć 20kg, a teraz zastanawiam się czy w ogóle do 10kg dobijęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 10:09
anie93lica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie też nadal na minusie waga i też poniżej średniej.
Zdarzają mi się napady głodu od kilku dni, ale zaczęły się problemy żołądkowe. Wczoraj tak strasznie mnie bolał żołądek że masakra, dzisiaj też lekko go już czuję ale mam nadzieję że przejdzie
Póki co wciągnęłam banana i wypiłam kawkę, ale czuję że będę musiała za moment coś wszamać -
Nareszcie odzyskałam kontakt ze światem ,Internet wrócił
Ogłaszam wszem i wobec,że czekamy na Leona,waga 230gParametry w normie,serduszko puka pięknie
kleo2426, Lula_w, Martita88, baassiia, aaagaaatka, A.Kasia, Karolina@, Madzialena90, domiii, Est, M+M+?, kateee, anie93lica, wiewiórka17, anitka19953, Renka88, Tunia.a, Karka, Kate84, krówka_muffka, Kajola, She86, karlik, skowroneczka87, Mietka 30:), d'nusia, Izoleccc, Love_life lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas na prenatalnych też było widać jakiegoś pyrteczka, ale lekarz mówił że na tym etapie u dziewczynki może wyglądać to tak samo. Mam nadzieję, że w przyszły czwartek już się dowiem czy będzie Leoś czy Adelka
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]