X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja wam zazdroszcze wizyt... my musimy czekać do poniedziałku na połówkowe...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 12t5d na 3d powiedzial, ze nie wiadomo, ze wskazaniem na chlopca, takze teraz czekanie do pazdziernika:/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż do 8-go muszę czekać...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z laboratorium, jestem już w połowie krzywej, jeszcze tylko godzina i śniadanie :D Nie było tak źle, nawet mnie nie zemdliło.

magda lena - czasem dziecko przesunie się bliżej kręgosłupa i wtedy nie czuć ruchów :) na pewno wszystko jest ok :)

polin - świetne wieści :) bardzo się cieszę :)

margaret - gratuluję synka :)

Co do wagi to dziś rano było 50kg. Stoi i ani drgnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:00

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    jak ja wam zazdroszcze wizyt... my musimy czekać do poniedziałku na połówkowe...

kamka już za tydzień masz połówkowe? wcześnie jakoś...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Powodzenia na wizytach!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret gratuluję :D

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, miałaś być wczoraj na zakupach i ja czekam od wczoraj aż się pochwalisz co kupiłaś!! :D Pisz szybko!!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczęłam II trymestr. Dzisiaj mój komendant pogratulował mi i mężowi dziecka. :) Miło mieć takiego szefa. USG polowkowe mam dopiero 13 listopada. Może wtedy w końcu dowiem się jaka płeć dzieciątka.

nick nieaktualny, Kajola lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj pisałyście coś o bólu w pochwie po luteinie. Ja takiego bólu nie odczuwam i mam nadzieję, że Wam pomogę :) Myślę, że może boleć bo codziennie od dłuższego czasu pochwa jest podrażniana paluchem. Ja używam takiego żelu specjalnego Feminum Aktiv, nawilżam palec i delikatnie wkładam. No bo teraz naprawdę łatwo tam coś podrażnić i trzeba uważać. Ten żel można spokojnie używać w ciąży, do aplikowania leków i przy współżyciu :)

Renka88 lubi tę wiadomość

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa mam taką ciekawostkę, wiecie że noworodki odróżniają kolor czerwony od zielonego, a w wieku 3 miesięcy rozróżniają cztery podstawowe barwy, przy czym preferują barwę żółtą i czerwoną w stosunku do zielonej i niebieskiej:)

anitka19953, Martita88, nick nieaktualny, Karka, M+M+?, Kajola, muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo jak ja bym już chciała wiedzieć co w brzuszku się kluje :D

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Domii, miałaś być wczoraj na zakupach i ja czekam od wczoraj aż się pochwalisz co kupiłaś!! :D Pisz szybko!!! :D

Kochana, generalnie kupiłam sporo rzeczy, już poza ubrankami, bo mam komplet.
    Nosidełko Recaro, podgrzewacz pokarmu z wtyczką samochodową, mega wypasiony leżaczek, wanienkę, ręczniczki z kapturkiem, pościel, ochraniacz na szczebelki, pojemniki na pokarm i butelki, termoopakowania na butelki, termoforek, zabawka do powieszenia przy łóżeczku, matę edukacyjną iii jakieś drobne rzeczy, takie jak podkłady do przewijania, gryzaki etc. :)

brakuje mi jeszcze tylko torby do wózka, dywanu i nawilżacza powietrza...
    no i kosmetyków, ale to w styczniu zrobię jedno zamówienie w aptece gemini :)

generalnie mi już lżej jak to wszystko mam :)

nick nieaktualny, Kate84, Kajola, Love_life lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Recaro też chyba będziemy brać. A pościel i ochraniacz jaki? Teraz jest dużo w fajnych szarościach, uwielbiam je, ale w takich kolorach to mam salon, a do łóżeczka chciałabym coś jaśniutkiego, jakieś ecru albo biel z ecru, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć.
    A ciuszki już masz wszystkie? To doradź mi, ile czego w danych rozmiarach trzeba mieć?
    A wózek jaki macie?
    Sorry za tę serię pytań :P

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ooo Recaro też chyba będziemy brać. A pościel i ochraniacz jaki? Teraz jest dużo w fajnych szarościach, uwielbiam je, ale w takich kolorach to mam salon, a do łóżeczka chciałabym coś jaśniutkiego, jakieś ecru albo biel z ecru, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć.
    A ciuszki już masz wszystkie? To doradź mi, ile czego w danych rozmiarach trzeba mieć?
    A wózek jaki macie?
    Sorry za tę serię pytań :P

większość kupiłam w Świat Dziecka, nie wiem skąd jesteś, ale mają sklepy chyba w różnych miastach... i naprawdę dobre ceny!
    pościel w jasnych szarościach z misiem :) musiałabym zrobić zdjęcie, bo ciężko mi opisać :) łóżeczko i komodę mam białą, wiec w ogóle celuję w jasne rzeczy do wystroju :)

wózek mamy Mutsy - kupiliśmy za grosze od koleżanki, ale nie wiem jaki konkretnie model :/

ciuszki kupiłam wszystkie 62... wiem, że warto mieć kilka 56 awaryjnych, ale to stwierdziłam, że może podejmę decyzję jak będzie bliżej porodu i zobaczę jak maluch rośnie, a sądzę, że po Tacie może być dłuuugi :)
    a jak nie to kupię w Smyku jakiś 5-cio pak i już :)
    co do ilości - musiałabym podsumować i mogę to zrobić, ale jak wrócę do domu po pracy, bo teraz już nie pamiętam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:02

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    kamka już za tydzień masz połówkowe? wcześnie jakoś...
    tak mi ustalili w klinice więc tak ide...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzę, że poruszany był temat dostawek itp. Ja zdecyduję się na kosz mojżesza. Dziecko przez pierwsze 3 miesiące będzie obok łóżka i będę mogła sprawdzać łatwo w nocy czy oddycha ;) Jak dziecko kwili wystarczy przełożyć czasem rękę, nie trzeba wstawać ;) Osoby z mojego otoczenia które korzystały bardzo polecają :)

anitka19953 lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja malucha dam sobie do łóżeczka odrazu oczywiście w naszym pokoju ale bedzie mieć swoje spanko...
    wstane nakarmie i niech śpi u siebie w końcu mi też sie należy spokojny sen a nie myślenie ciągłe czy malucha nie przygniote:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    większość kupiłam w Świat Dziecka, nie wiem skąd jesteś, ale mają sklepy chyba w różnych miastach... i naprawdę dobre ceny!
    pościel w jasnych szarościach z misiem :) musiałabym zrobić zdjęcie, bo ciężko mi opisać :) łóżeczko i komodę mam białą, wiec w ogóle celuję w jasne rzeczy do wystroju :)

wózek mamy Mutsy - kupiliśmy za grosze od koleżanki, ale nie wiem jaki konkretnie model :/

ciuszki kupiłam wszystkie 62... wiem, że warto mieć kilka 56 awaryjnych, ale to stwierdziłam, że może podejmę decyzję jak będzie bliżej porodu i zobaczę jak maluch rośnie, a sądzę, że po Tacie może być dłuuugi :)
    a jak nie to kupię w Smyku jakiś 5-cio pak i już :)
    co do ilości - musiałabym podsumować i mogę to zrobić, ale jak wrócę do domu po pracy, bo teraz już nie pamiętam :)

Ok, to jak wrócisz z pracy to koniecznie napisz co masz, bo ja mam z tym problem i boję się, że z obawy, że będę miała za mało, to kupię zdecydowanie za dużo ;) Ja tak lubię ze skrajności w skrajność ;) Te wszystkie śpiochy, półśpiochy, body, kaftaniki, pajacyki, nie mam pojęcia ile czego ;) A jeszcze jakieś sweterki na pewno trzeba mieć i inne tego typu "normalne" rzeczy ;)

• kamka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola spokojnie wcale dużo nie potrzeba z rozmiaru 56-62:
    body po 5-6 szt
    śpiochy + kaftan po 5-6
    pajacyki cienkie ze 4
    1 grubszy pajacyk
    czapeczki kąpielowe ze 2
    to jest podstawa a reszta to już według twojego uznania... my na wyjście mamy jeszcze dresik kupiony...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ