X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja wam zazdroszcze wizyt... my musimy czekać do poniedziałku na połówkowe...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 12t5d na 3d powiedzial, ze nie wiadomo, ze wskazaniem na chlopca, takze teraz czekanie do pazdziernika:/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż do 8-go muszę czekać...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z laboratorium, jestem już w połowie krzywej, jeszcze tylko godzina i śniadanie :D Nie było tak źle, nawet mnie nie zemdliło.

magda lena - czasem dziecko przesunie się bliżej kręgosłupa i wtedy nie czuć ruchów :) na pewno wszystko jest ok :)

polin - świetne wieści :) bardzo się cieszę :)

margaret - gratuluję synka :)

Co do wagi to dziś rano było 50kg. Stoi i ani drgnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:00

kleo2426 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    jak ja wam zazdroszcze wizyt... my musimy czekać do poniedziałku na połówkowe...

kamka już za tydzień masz połówkowe? wcześnie jakoś...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Powodzenia na wizytach!

A.Kasia lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret gratuluję :D

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, miałaś być wczoraj na zakupach i ja czekam od wczoraj aż się pochwalisz co kupiłaś!! :D Pisz szybko!!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczęłam II trymestr. Dzisiaj mój komendant pogratulował mi i mężowi dziecka. :) Miło mieć takiego szefa. USG polowkowe mam dopiero 13 listopada. Może wtedy w końcu dowiem się jaka płeć dzieciątka.

A.Kasia, Kajola lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj pisałyście coś o bólu w pochwie po luteinie. Ja takiego bólu nie odczuwam i mam nadzieję, że Wam pomogę :) Myślę, że może boleć bo codziennie od dłuższego czasu pochwa jest podrażniana paluchem. Ja używam takiego żelu specjalnego Feminum Aktiv, nawilżam palec i delikatnie wkładam. No bo teraz naprawdę łatwo tam coś podrażnić i trzeba uważać. Ten żel można spokojnie używać w ciąży, do aplikowania leków i przy współżyciu :)

Renka88 lubi tę wiadomość

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa mam taką ciekawostkę, wiecie że noworodki odróżniają kolor czerwony od zielonego, a w wieku 3 miesięcy rozróżniają cztery podstawowe barwy, przy czym preferują barwę żółtą i czerwoną w stosunku do zielonej i niebieskiej:)

anitka19953, Martita88, kleo2426, Karka, M+M+?, Kajola, muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo jak ja bym już chciała wiedzieć co w brzuszku się kluje :D

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Domii, miałaś być wczoraj na zakupach i ja czekam od wczoraj aż się pochwalisz co kupiłaś!! :D Pisz szybko!!! :D

Kochana, generalnie kupiłam sporo rzeczy, już poza ubrankami, bo mam komplet.
    Nosidełko Recaro, podgrzewacz pokarmu z wtyczką samochodową, mega wypasiony leżaczek, wanienkę, ręczniczki z kapturkiem, pościel, ochraniacz na szczebelki, pojemniki na pokarm i butelki, termoopakowania na butelki, termoforek, zabawka do powieszenia przy łóżeczku, matę edukacyjną iii jakieś drobne rzeczy, takie jak podkłady do przewijania, gryzaki etc. :)

brakuje mi jeszcze tylko torby do wózka, dywanu i nawilżacza powietrza...
    no i kosmetyków, ale to w styczniu zrobię jedno zamówienie w aptece gemini :)

generalnie mi już lżej jak to wszystko mam :)

A.Kasia, Kate84, Kajola, Love_life lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Recaro też chyba będziemy brać. A pościel i ochraniacz jaki? Teraz jest dużo w fajnych szarościach, uwielbiam je, ale w takich kolorach to mam salon, a do łóżeczka chciałabym coś jaśniutkiego, jakieś ecru albo biel z ecru, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć.
    A ciuszki już masz wszystkie? To doradź mi, ile czego w danych rozmiarach trzeba mieć?
    A wózek jaki macie?
    Sorry za tę serię pytań :P

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ooo Recaro też chyba będziemy brać. A pościel i ochraniacz jaki? Teraz jest dużo w fajnych szarościach, uwielbiam je, ale w takich kolorach to mam salon, a do łóżeczka chciałabym coś jaśniutkiego, jakieś ecru albo biel z ecru, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć.
    A ciuszki już masz wszystkie? To doradź mi, ile czego w danych rozmiarach trzeba mieć?
    A wózek jaki macie?
    Sorry za tę serię pytań :P

większość kupiłam w Świat Dziecka, nie wiem skąd jesteś, ale mają sklepy chyba w różnych miastach... i naprawdę dobre ceny!
    pościel w jasnych szarościach z misiem :) musiałabym zrobić zdjęcie, bo ciężko mi opisać :) łóżeczko i komodę mam białą, wiec w ogóle celuję w jasne rzeczy do wystroju :)

wózek mamy Mutsy - kupiliśmy za grosze od koleżanki, ale nie wiem jaki konkretnie model :/

ciuszki kupiłam wszystkie 62... wiem, że warto mieć kilka 56 awaryjnych, ale to stwierdziłam, że może podejmę decyzję jak będzie bliżej porodu i zobaczę jak maluch rośnie, a sądzę, że po Tacie może być dłuuugi :)
    a jak nie to kupię w Smyku jakiś 5-cio pak i już :)
    co do ilości - musiałabym podsumować i mogę to zrobić, ale jak wrócę do domu po pracy, bo teraz już nie pamiętam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:02

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    kamka już za tydzień masz połówkowe? wcześnie jakoś...
    tak mi ustalili w klinice więc tak ide...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzę, że poruszany był temat dostawek itp. Ja zdecyduję się na kosz mojżesza. Dziecko przez pierwsze 3 miesiące będzie obok łóżka i będę mogła sprawdzać łatwo w nocy czy oddycha ;) Jak dziecko kwili wystarczy przełożyć czasem rękę, nie trzeba wstawać ;) Osoby z mojego otoczenia które korzystały bardzo polecają :)

anitka19953 lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja malucha dam sobie do łóżeczka odrazu oczywiście w naszym pokoju ale bedzie mieć swoje spanko...
    wstane nakarmie i niech śpi u siebie w końcu mi też sie należy spokojny sen a nie myślenie ciągłe czy malucha nie przygniote:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    większość kupiłam w Świat Dziecka, nie wiem skąd jesteś, ale mają sklepy chyba w różnych miastach... i naprawdę dobre ceny!
    pościel w jasnych szarościach z misiem :) musiałabym zrobić zdjęcie, bo ciężko mi opisać :) łóżeczko i komodę mam białą, wiec w ogóle celuję w jasne rzeczy do wystroju :)

wózek mamy Mutsy - kupiliśmy za grosze od koleżanki, ale nie wiem jaki konkretnie model :/

ciuszki kupiłam wszystkie 62... wiem, że warto mieć kilka 56 awaryjnych, ale to stwierdziłam, że może podejmę decyzję jak będzie bliżej porodu i zobaczę jak maluch rośnie, a sądzę, że po Tacie może być dłuuugi :)
    a jak nie to kupię w Smyku jakiś 5-cio pak i już :)
    co do ilości - musiałabym podsumować i mogę to zrobić, ale jak wrócę do domu po pracy, bo teraz już nie pamiętam :)

Ok, to jak wrócisz z pracy to koniecznie napisz co masz, bo ja mam z tym problem i boję się, że z obawy, że będę miała za mało, to kupię zdecydowanie za dużo ;) Ja tak lubię ze skrajności w skrajność ;) Te wszystkie śpiochy, półśpiochy, body, kaftaniki, pajacyki, nie mam pojęcia ile czego ;) A jeszcze jakieś sweterki na pewno trzeba mieć i inne tego typu "normalne" rzeczy ;)

• kamka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola spokojnie wcale dużo nie potrzeba z rozmiaru 56-62:
    body po 5-6 szt
    śpiochy + kaftan po 5-6
    pajacyki cienkie ze 4
    1 grubszy pajacyk
    czapeczki kąpielowe ze 2
    to jest podstawa a reszta to już według twojego uznania... my na wyjście mamy jeszcze dresik kupiony...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ