Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMelduję się z laboratorium, jestem już w połowie krzywej, jeszcze tylko godzina i śniadanie
Nie było tak źle, nawet mnie nie zemdliło.
magda lena - czasem dziecko przesunie się bliżej kręgosłupa i wtedy nie czuć ruchówna pewno wszystko jest ok
polin - świetne wieścibardzo się cieszę
margaret - gratuluję synka
Co do wagi to dziś rano było 50kg. Stoi i ani drgnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:00
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wczoraj pisałyście coś o bólu w pochwie po luteinie. Ja takiego bólu nie odczuwam i mam nadzieję, że Wam pomogę
Myślę, że może boleć bo codziennie od dłuższego czasu pochwa jest podrażniana paluchem. Ja używam takiego żelu specjalnego Feminum Aktiv, nawilżam palec i delikatnie wkładam. No bo teraz naprawdę łatwo tam coś podrażnić i trzeba uważać. Ten żel można spokojnie używać w ciąży, do aplikowania leków i przy współżyciu
Renka88 lubi tę wiadomość
-
aaa mam taką ciekawostkę, wiecie że noworodki odróżniają kolor czerwony od zielonego, a w wieku 3 miesięcy rozróżniają cztery podstawowe barwy, przy czym preferują barwę żółtą i czerwoną w stosunku do zielonej i niebieskiej:)
anitka19953, Martita88, kleo2426, Karka, M+M+?, Kajola, muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Domii, miałaś być wczoraj na zakupach i ja czekam od wczoraj aż się pochwalisz co kupiłaś!!
Pisz szybko!!!
Kochana, generalnie kupiłam sporo rzeczy, już poza ubrankami, bo mam komplet.
Nosidełko Recaro, podgrzewacz pokarmu z wtyczką samochodową, mega wypasiony leżaczek, wanienkę, ręczniczki z kapturkiem, pościel, ochraniacz na szczebelki, pojemniki na pokarm i butelki, termoopakowania na butelki, termoforek, zabawka do powieszenia przy łóżeczku, matę edukacyjną iii jakieś drobne rzeczy, takie jak podkłady do przewijania, gryzaki etc.
brakuje mi jeszcze tylko torby do wózka, dywanu i nawilżacza powietrza...
no i kosmetyków, ale to w styczniu zrobię jedno zamówienie w aptece gemini
generalnie mi już lżej jak to wszystko mamA.Kasia, Kate84, Kajola, Love_life lubią tę wiadomość
-
Ooo Recaro też chyba będziemy brać. A pościel i ochraniacz jaki? Teraz jest dużo w fajnych szarościach, uwielbiam je, ale w takich kolorach to mam salon, a do łóżeczka chciałabym coś jaśniutkiego, jakieś ecru albo biel z ecru, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć.
A ciuszki już masz wszystkie? To doradź mi, ile czego w danych rozmiarach trzeba mieć?
A wózek jaki macie?
Sorry za tę serię pytań -
paola87 wrote:Ooo Recaro też chyba będziemy brać. A pościel i ochraniacz jaki? Teraz jest dużo w fajnych szarościach, uwielbiam je, ale w takich kolorach to mam salon, a do łóżeczka chciałabym coś jaśniutkiego, jakieś ecru albo biel z ecru, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć.
A ciuszki już masz wszystkie? To doradź mi, ile czego w danych rozmiarach trzeba mieć?
A wózek jaki macie?
Sorry za tę serię pytań
większość kupiłam w Świat Dziecka, nie wiem skąd jesteś, ale mają sklepy chyba w różnych miastach... i naprawdę dobre ceny!
pościel w jasnych szarościach z misiemmusiałabym zrobić zdjęcie, bo ciężko mi opisać
łóżeczko i komodę mam białą, wiec w ogóle celuję w jasne rzeczy do wystroju
wózek mamy Mutsy - kupiliśmy za grosze od koleżanki, ale nie wiem jaki konkretnie model
ciuszki kupiłam wszystkie 62... wiem, że warto mieć kilka 56 awaryjnych, ale to stwierdziłam, że może podejmę decyzję jak będzie bliżej porodu i zobaczę jak maluch rośnie, a sądzę, że po Tacie może być dłuuugi
a jak nie to kupię w Smyku jakiś 5-cio pak i już
co do ilości - musiałabym podsumować i mogę to zrobić, ale jak wrócę do domu po pracy, bo teraz już nie pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:02
-
A widzę, że poruszany był temat dostawek itp. Ja zdecyduję się na kosz mojżesza. Dziecko przez pierwsze 3 miesiące będzie obok łóżka i będę mogła sprawdzać łatwo w nocy czy oddycha
Jak dziecko kwili wystarczy przełożyć czasem rękę, nie trzeba wstawać
Osoby z mojego otoczenia które korzystały bardzo polecają
anitka19953 lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:większość kupiłam w Świat Dziecka, nie wiem skąd jesteś, ale mają sklepy chyba w różnych miastach... i naprawdę dobre ceny!
pościel w jasnych szarościach z misiemmusiałabym zrobić zdjęcie, bo ciężko mi opisać
łóżeczko i komodę mam białą, wiec w ogóle celuję w jasne rzeczy do wystroju
wózek mamy Mutsy - kupiliśmy za grosze od koleżanki, ale nie wiem jaki konkretnie model
ciuszki kupiłam wszystkie 62... wiem, że warto mieć kilka 56 awaryjnych, ale to stwierdziłam, że może podejmę decyzję jak będzie bliżej porodu i zobaczę jak maluch rośnie, a sądzę, że po Tacie może być dłuuugi
a jak nie to kupię w Smyku jakiś 5-cio pak i już
co do ilości - musiałabym podsumować i mogę to zrobić, ale jak wrócę do domu po pracy, bo teraz już nie pamiętam
Ok, to jak wrócisz z pracy to koniecznie napisz co masz, bo ja mam z tym problem i boję się, że z obawy, że będę miała za mało, to kupię zdecydowanie za dużoJa tak lubię ze skrajności w skrajność
Te wszystkie śpiochy, półśpiochy, body, kaftaniki, pajacyki, nie mam pojęcia ile czego
A jeszcze jakieś sweterki na pewno trzeba mieć i inne tego typu "normalne" rzeczy
-
Paola spokojnie wcale dużo nie potrzeba z rozmiaru 56-62:
body po 5-6 szt
śpiochy + kaftan po 5-6
pajacyki cienkie ze 4
1 grubszy pajacyk
czapeczki kąpielowe ze 2
to jest podstawa a reszta to już według twojego uznania... my na wyjście mamy jeszcze dresik kupiony...