X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek spokojnie, ja też jeszcze nic nie mam :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    No lecicie na ostro z zakupami i wyprawkami. Zaczynam się zastanawiać czy jestem normalna, że odkładam to na koniec roku, początek następnego? Popytam najbliższych koleżanek, które mają dzieci kiedy one coś zaczęły kupować, ewentualnie spytam jeszcze położną na szkole rodzenia kiedy się tym zająć.

Karmelek Ja też chciałam czekać do grudnia, ale jak się w końcu przemogłam do zakupów (bo wszelkie sklepy dziecięce doprowadzały mnie do ataku paniki) to już poszło lawinowo :)
    Smyk ma okresowe promocje, np w ten weekend było -20 % na wszystko i trochę przyoszczędziłam :)

Resztę rzeczy planujemy odkupić używane :]

P.S. USG połówkowe będę mieć i 9 października i 23 w dwóch różnych placówkach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:23

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek ja podobnie. Odkładam to na koniec/początek roku. Jedynie co mam to ciuszki , ktòre kupiła mi mama oraz za ok miesiąc kupimy wòzek , bo mamy okazję by kupić :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że też chciałabym w grudniu czy styczniu jechać i kupić wszystko na raz. Tylko że ja panikara jestem i bałabym się, że coś zacznie się dziać wcześniej a ja nic nie będę miała, albo że będę się źle czuć pod koniec i ciężko będzie takie zakupy robić. Wolę mieć wszystko ogarnięte do stycznia i nie stresować się już tylko siedzieć wtedy i odpoczywać :) I myśleć czego ewentualnie nie mam i dokupić ;) Zresztą ja taki zorganizowany typ jestem, że po nocach będzie mi się to wszystko śniło dopóki tego nie kupię ;) Chociaż wiem, że to wcześnie na wyprawkę i dlatego wśród swoich nie chwalę się tym za bardzo, bo nie chcę żeby mnie oceniali albo krakać zaczęli.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie mam (poza szumisiem), ale poprosiłam moją ciocię (siostrę mojej babci) o zrobienie dla dzieciaka sweterka na drutach - na wzór sweterka z Zary. Oczywiście mogłabym kupić ten z Zary, ale dla mnie to trochę taki symbol. Ciocia sama nie ma dzieci, i wszystkim dzieciakom z rodziny zawsze coś tam dziergała. Będzie fajna pamiątka.
    Ciocia już zabrała się do pracy.

kleo2426, Karolina@, muminka83, Martita88, Kajola, Est, jagood lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    kleo śpiochy mają rozpinane w nóżkach... a kaftanik powiem ci że ja u mojej siostrzenicy używałam jako taką dodatkową bluzeczke na bodziaka jak np okno otworzyłam albo szłam do babci 2 piętra niżej na korytarz...

Możliwe 8 lat temu nie były rozpinane :)
    i ja już się przyzwyczaiłam do pajacyków, uwielbiam je po prostu :)

• kamka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też i mam ich naprawde dużo... jak sie do nich dostane to policze ile dostaliśmy... powiem ci tak też mieliśmy kilka nierozpinanych u chrześniaka a u chrześnicy już rozpinane były... ale stwierdzam że wole mieć więcej niż mniej w końcu to będzie moje pierwsze wyczekane maleństwo:)

kleo2426 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups 2 razy sie wysłało:)
    ogólnie dostaliśmy 12 pajaców 56-68
    23 bodziaki
    5 par śpiochów
    10 bluzeczek/ kaftaników
    10rampersów...
    wic ja za dużo dokupować nie bede...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:54

muminka83, kleo2426, Kajola lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to dobrze, że nie jestem sama;) Dla mnie to wszystko jest jak sen. Boję się, że nie daj Boże się obudzę... Dlatego są te obawy przed wczesnym kupowaniem:/ I pomimo tego, iż nie wierzę w zabobony i inne głupoty to cały czas z tylu głowy mam coś takiego, że mogę zapeszyć kupując dużo wcześniej:/ Do tego jeszcze jak zapisywałam się do szkoły rodzenia i myślałam, że już w październiku pójdę to położna dała mi delikatnie do zrozumienia, że jeszcze jest za szybko. Nawet listopad mi odradzała:/ Dla niej styczeń byłby odpowiedni i właściwy:/ Dlatego na początku października mam dać znać czy na pewno chcę iść w listopadzie. Mąż też mówi, że może lepiej w styczniu skoro położna tak radzi, bo się zna, a ja znowu już bym chciała ehh

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• arien Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Nie odzywałam się bo w czwartek wieczorem wylądowałam na izbie. Dopiero dzisiaj wyszłam, ale już jest ok :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, dzidziuś 10 cm i prawdopodobnie będzie dziewczynka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/040f0c4ff7b9.jpg[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:19

skowroneczka87, A.Kasia, Magda lena, domiii, Karka, muminka83, kateee, Martita88, edyś, M+M+?, paola87, d'nusia, kleo2426, Kate84, Karolina@, Kajola, anitka19953, Mietka 30:), baassiia, Gośśś, Renka88, Madzialena90, krówka_muffka, Karmelek211, Lilou1984, Kokaina, Est, She86, Lula_w, Izoleccc, Hannia123 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    hej dziewczyny. Nie odzywałam się bo w czwartek wieczorem wylądowałam na izbie. Dopiero dzisiaj wyszłam, ale już jest ok :)

Co sie dzialo Arien? Wszystko z Wami ok?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

A czy któraś pierworódka planuje nie chodzić do szkoły rodzenia ?

U mnie w mieście nie ma bezpłatnej. Koszt to min. 400 zł.
    Prawdę mówiąc wolę przeznaczyć te pieniążki na idealny wózek dla malucha.

Podobno szkoły rodzenia są oklepane. Najgorsze jest to, że nie miałam dużej styczności z dziećmi i sama już nie wiem ...
    Planuję opłacić położoną, żeby pomogła przy porodzie, później żeby przystawiła dziecko do piersi itd. Wiecie o co chodzi.

anitka19953 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o zakupy tak wcześnie to u mnie argumentem była siła i energia, którą teraz posiadam, żeby biegać po sklepach (III trymestr zdecydowanie będzie ciężki) oraz tłumy świąteczne i przecenowe w grudniu i styczniu, a tak to będę już tylko leżała do góry brzuchem przy kominku i odpoczywała :)

arien Kochana co się działo/dzieje?!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny!

Podobno szkoły rodzenia są oklepane. Najgorsze jest to, że nie miałam dużej styczności z dziećmi i sama już nie wiem ...
    Planuję opłacić położoną, żeby pomogła przy porodzie, później żeby przystawiła dziecko do piersi itd. Wiecie o co chodzi.

Magdalenko, ja opłacam położną dokładnie w tym samym celu + która w cenie w jeden weekend zrobi mi mojemu P szkołę rodzenia :) nie wyobrażam sobie chodzić 3 razy w tygodniu i stękać na piłkach z 20 innymi kobietami :P przepraszam oczywiście jeśli któraś chodzi, nie chcę nikogo obrazić, ale tak to sobie wyobrażam :P
    jest to zaoszczędzenie czasu i wiem, że moja druga połowa też będzie przy przekazaniu najważniejszych informacji, a tak w tygodniu tyle razy nie zgralibyśmy się...

muminka83, ryjkek, Karolina@, Kajola lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny!

Magda ja się zapisałam właśnie tylko dlatego, że jest za darmo. 400zł to dużo, góra 300zł powinno być...
    Ja też będę miała opłaconą położną, wczoraj rodzice mi to oświadczyli ;) Ucieszyłam się, bo w naszych częstochowskich szpitalach niestety babeczką nie chce się pracować i są w wielu przypadkach bardzo niemiłe :/ Wiem od koleżanek z forum mojego miasta.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Magdalenko, ja opłacam położną dokładnie w tym samym celu + która w cenie w jeden weekend zrobi mi mojemu P szkołę rodzenia :) nie wyobrażam sobie chodzić 3 razy w tygodniu i stękać na piłkach z 20 innymi kobietami :P przepraszam oczywiście jeśli któraś chodzi, nie chcę nikogo obrazić, ale tak to sobie wyobrażam :P
    jest to zaoszczędzenie czasu i wiem, że moja druga połowa też będzie przy przekazaniu najważniejszych informacji, a tak w tygodniu tyle razy nie zgralibyśmy się...

Domiii u mnie jest ta szkoła akurat 1 w tygodniu co tydzień, 8x. I wybrałam dzień żeby nam właśnie razem pasowało, akurat się dało :)

domiii lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Magda lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, to u mnie jest podobnie. Położnym się nie chce, a przy opłacie...wiadomo jak to jest :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny!

Sprawdź. Ja mam ubezpieczenie w Axa Rodzina. I tam w ramach ubezpieczenia przysługuje mi wizyta darmowa położnej dokładnie 3 wizyty. Jak rozmawiałam z koleżankami które z tego korzystały były zadowolone. Niebo a ziemia w porównaniu z tymi co z przychodni przychodziły. :-* Więc ja będe korzystać z tej z ubezpieczenia

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka a one mogą przyjść już do szpitala po porodzie żeby pokazać co i jak czy dopiero do domu?

nqtk8u69dwbc5hye.png

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ