Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kleo2426 wrote:Ja nie wiem co Ci powiedzieć, bo mi to tylko jakieś głupoty się śnią
Ostatnio np śniło mi się że znalazłam jabłko takie piękne czerwone, zabrałam je do domu i zjadłam. Później opowiadałam o tym znalezisku komuś (nie wiem komu) i to było takie śmieszne, że wszyscy się śmiali i ja też aż obudziłam się bo śmiałam się na głos przez sen
Jeszcze teraz jak sobie przypomnę to się uśmiecham sama do siebie
wyczytalam przed chwila, ze te skurcze ponoc nie grozne, jesli ciaza nie zagrozona:p chociaz i tak bym wolala ich nie miec:pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 09:00
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:Roznica jest spora:) szczegolnie, ze czesc z nas ma termin np na koniec lutego, a czesc na koniec marca:)
Najbardziej nam bedzie szkoda jak juz pierwsze dziewczyny urodza, a my z tymi brzuchami bedziemy sie mekolic:p
O tak, to prawda, ja bardzo cieszę się, ze pójdę na porodówkę w pierwszym rzuciebaassiia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt i dobrych wieściZazdroszczę że większość z Was zna już płeć
Ja zapewne będę ostatnia
Monitor który kupiłam nie sprawdza się za bardzo albo zbyt wiele oczekuję. Słyszę pojedyncze pukanie i ruchy dziecka ale na opakowaniu napisane jest żeby używać od połowy drugiego trymestru.[/link]
-
Madzialena90 wrote:dzień dobry
miłego dnia wam życzę
myślę ciepło o Tobie kofeinko
Dziękuję Ci bardzo
z upływem czasu stres powoli narasta...
Mam pół paczki żelków na dziś, będę wcinać przed wizytą co by maleństwo brykało, bo jak będzie niemrawe to znów będę się martwić, że coś nie takmuminka83, Madzialena90, Kajola lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:kleo - ale Ci dobrze
ja zupełnie nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad. Najlepiej, jakby był szybki do zrobienia
Muminka doradź coś
Na szybki obiad zawsze polecam spaghetti carbonale lub makaron najlepiej smakuje rurki lub kokardki z szpinakiem. W czasie gotowania makaronu, szinak z masełkiem na patelnie, pod koniec jajko i łyżka śmietany i dużo czosnku. Robi się je szybko. Obiad w 11 minutkleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Dzisiaj od rana zmagam się z mdłościami zamiast lepiej to każdego dnia jest coraz gorzej. Dodatkowo boli mnie głowa i gardło pobolewa, chyba jakaś infekcja chce mnie dopaść.
Trzymam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny! -
Ja kolejny dzień jestem jakaś do czterech liter. Nie mam na nic ochoty.
Nic mnie nie boli, piersi tylko obrzmiałe lekko nie bolą szczególnie no chyba że przy dotyku mocniejszym. Brzuch nie boli. Czasem tylko więzadła lub kręgosłup. A jednak czuje się senna i najchętniej nawet bym nie myślała. -
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Na szybki obiad zawsze polecam spaghetti carbonale lub makaron najlepiej smakuje rurki lub kokardki z szpinakiem. W czasie gotowania makaronu, szinak z masełkiem na patelnie, pod koniec jajko i łyżka śmietany i dużo czosnku. Robi się je szybko. Obiad w 11 minut
Ech, miałam makaron w czwartek i piątek ;( Chyba zrobię pieczeń wieprzową na czerwonym winie... A tak naprawdę najchętniej zjadłabym wątróbkę z cebulką
Może nas dziewczyny jesienna chandra dopadła, że nic nam się nie chceJa mam w planie zrobić minimum, czyli obiad dla męża, a później zaszyję się z książką i herbatką pod kocem. Myślę sobie, że nasze organizmy głupie nie są i jak nam dają sygnał, że trzeba odpocząć no to w miarę możliwości powinnyśmy się słuchać
Polin - ech, też to przerabiałamAle pocieszę Cię, że jakoś tak od 15 tygodnia mdłości męczą mnie już naprawdę sporadycznie. Dasz radę, teraz kuruj się coby Cię przeziębienie nie wzięło :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 09:50
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się w II trymestrze
Wreszcie
Polin ja też zaczęłam dzień od wymiotów, zaczynam nie wierzyć, że to kiedyś przejdzie ;/
Ksanka będzie dobrze, jesteś pod opieką lekarzy i na pewno będzie ok.
Gratuluje udanych wizytKokaina, Madzialena90, A.Kasia, krówka_muffka, kleo2426, anitka19953, Mania1718, Martita88, baassiia, She86, kofeinka, Kajola, Kate84, Karolina@, ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Kofeinka, Karolina@ powodzenia na wizytach, czekamy na ładne zdjęcia maluszków
Ja jeszcze poleguje, ale już się zwlekam z łóżka, dzisiaj wizyta u dermatologa i może też rajd po sklepach za ciuchami ciążowymi.
kofeinka, Karolina@ lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualny
-
Witam Dziewczyny w ten słoneczny, ale zimny dzionek
Ma do Was pytanko: czy któraś z Was ma, lub orientuje się w temacie częstoskurczu napadowego i jak on się przekłada na Nasz obecny stan?
Już wyjaśniam.
Taki częstoskurcz pojawiał się u mnie już chyba od gimnazjum, głównie w sytuacjach stresowych lub przy nadmiernym wysiłku, albo gwałtownym schyleniu kucnięciu itp. Byłam jakieś 9 lat temu u kardiologa - miałam holter i nic nie wykazał bo w tym czasie oczywiście częstoskurcz się nie pojawił. (dodam, że ja to nazywam częstoskurczem bo lekarz tego nie zdefiniował)
Potem studia (stres), praca fizyczna - częstoskurcze się pojawiały - raz w miesiącu, raz na pół roku - różnie.
Teraz prowadzę bardzo oszczędny tryb życia, nie mam stresów - częstoskurczów (odpukać) nie ma. Ale przypomniało mi się o nich przy okazji ciąży - powiedziałam o tym mojej Gin - wpisała to w kartę ciąży i kazał iść do kardiologa. Wiem, że i tak muszę się wybrać - ale najpierw pytam Was bo chciałabym wiedzieć czego się mam spodziewać. Czy któraś z Was jest w jakiś sposób zaznajomiona z tematem? Jakie zalecenia dał kardiolog?
-
nick nieaktualny
-
Madzialena90 wrote:Hej kochane mamuski
mam pytanie do tych mam, ktore juz znaja plec. Powiedzcie prosze czy zgodzila sie wam plec z chinskim kalendarzem? Czy wrecz przeciwnie?
Mi się płeć potwierdziła tak jak w chińskim kalendarzu.Madzialena90, anitka19953 lubią tę wiadomość