X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Ja nie wiem co Ci powiedzieć, bo mi to tylko jakieś głupoty się śnią :P
    Ostatnio np śniło mi się że znalazłam jabłko takie piękne czerwone, zabrałam je do domu i zjadłam. Później opowiadałam o tym znalezisku komuś (nie wiem komu) i to było takie śmieszne, że wszyscy się śmiali i ja też aż obudziłam się bo śmiałam się na głos przez sen :D
    Jeszcze teraz jak sobie przypomnę to się uśmiecham sama do siebie :P
    Hehe:p

wyczytalam przed chwila, ze te skurcze ponoc nie grozne, jesli ciaza nie zagrozona:p chociaz i tak bym wolala ich nie miec:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 09:00

kleo2426 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Roznica jest spora:) szczegolnie, ze czesc z nas ma termin np na koniec lutego, a czesc na koniec marca:)

Najbardziej nam bedzie szkoda jak juz pierwsze dziewczyny urodza, a my z tymi brzuchami bedziemy sie mekolic:p

O tak, to prawda, ja bardzo cieszę się, ze pójdę na porodówkę w pierwszym rzucie :-)

baassiia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt i dobrych wieści ;) Zazdroszczę że większość z Was zna już płeć :) Ja zapewne będę ostatnia :D
    Monitor który kupiłam nie sprawdza się za bardzo albo zbyt wiele oczekuję. Słyszę pojedyncze pukanie i ruchy dziecka ale na opakowaniu napisane jest żeby używać od połowy drugiego trymestru.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spojrzałam na pierwszą stronę :-)

Domii, jak będziesz to czytać to popraw mi proszę termin na 4.03. Dzięki :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Tez nie mogę zwlec się z łóżka, oglądam mecz siatkówki :)
    Miłego Dnia!!

muminka83, kleo2426, domiii lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    dzień dobry :)
    miłego dnia wam życzę :)

myślę ciepło o Tobie kofeinko

Dziękuję Ci bardzo :)
    z upływem czasu stres powoli narasta... :/
    Mam pół paczki żelków na dziś, będę wcinać przed wizytą co by maleństwo brykało, bo jak będzie niemrawe to znów będę się martwić, że coś nie tak

muminka83, Madzialena90, Kajola lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj wybieram się kupować jakieś ciuszki, w lumpeksie :)

Kajola lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    kleo - ale Ci dobrze :) ja zupełnie nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad. Najlepiej, jakby był szybki do zrobienia ;) Muminka doradź coś :D

Na szybki obiad zawsze polecam spaghetti carbonale lub makaron najlepiej smakuje rurki lub kokardki z szpinakiem. W czasie gotowania makaronu, szinak z masełkiem na patelnie, pod koniec jajko i łyżka śmietany i dużo czosnku. Robi się je szybko. Obiad w 11 minut :D

kleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• polin Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dzisiaj od rana zmagam się z mdłościami zamiast lepiej to każdego dnia jest coraz gorzej. Dodatkowo boli mnie głowa i gardło pobolewa, chyba jakaś infekcja chce mnie dopaść.

Trzymam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny!

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejny dzień jestem jakaś do czterech liter. Nie mam na nic ochoty.
    Nic mnie nie boli, piersi tylko obrzmiałe lekko nie bolą szczególnie no chyba że przy dotyku mocniejszym. Brzuch nie boli. Czasem tylko więzadła lub kręgosłup. A jednak czuje się senna i najchętniej nawet bym nie myślała.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się podobnie :( Tak się cieszyłam ze w pierwszym trymestrze nie miałam żadnych męczących dolegliwości a teraz jest coraz gorzej. Czasami nie mam siły wstać z łóżka

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Na szybki obiad zawsze polecam spaghetti carbonale lub makaron najlepiej smakuje rurki lub kokardki z szpinakiem. W czasie gotowania makaronu, szinak z masełkiem na patelnie, pod koniec jajko i łyżka śmietany i dużo czosnku. Robi się je szybko. Obiad w 11 minut :D

Ech, miałam makaron w czwartek i piątek ;( Chyba zrobię pieczeń wieprzową na czerwonym winie... A tak naprawdę najchętniej zjadłabym wątróbkę z cebulką :D

Może nas dziewczyny jesienna chandra dopadła, że nic nam się nie chce :) Ja mam w planie zrobić minimum, czyli obiad dla męża, a później zaszyję się z książką i herbatką pod kocem. Myślę sobie, że nasze organizmy głupie nie są i jak nam dają sygnał, że trzeba odpocząć no to w miarę możliwości powinnyśmy się słuchać :)

Polin - ech, też to przerabiałam :/ Ale pocieszę Cię, że jakoś tak od 15 tygodnia mdłości męczą mnie już naprawdę sporadycznie. Dasz radę, teraz kuruj się coby Cię przeziębienie nie wzięło :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 09:50

muminka83 lubi tę wiadomość

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się w II trymestrze :) Wreszcie :)
    Polin ja też zaczęłam dzień od wymiotów, zaczynam nie wierzyć, że to kiedyś przejdzie ;/

Ksanka będzie dobrze, jesteś pod opieką lekarzy i na pewno będzie ok.
    Gratuluje udanych wizyt :)

Kokaina, Madzialena90, A.Kasia, krówka_muffka, kleo2426, anitka19953, Mania1718, Martita88, baassiia, She86, kofeinka, Kajola, Kate84, Karolina@, ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, Karolina@ powodzenia na wizytach, czekamy na ładne zdjęcia maluszków :-)

Ja jeszcze poleguje, ale już się zwlekam z łóżka, dzisiaj wizyta u dermatologa i może też rajd po sklepach za ciuchami ciążowymi.

kofeinka, Karolina@ lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane życzę Wam aby wszystkie złe dolegliwości, a także zmęczenie i niefajne samopoczucie szybko minęło :*

anitka19953, aaagaaatka, A.Kasia, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny w ten słoneczny, ale zimny dzionek :)

Ma do Was pytanko: czy któraś z Was ma, lub orientuje się w temacie częstoskurczu napadowego i jak on się przekłada na Nasz obecny stan?
    Już wyjaśniam.
    Taki częstoskurcz pojawiał się u mnie już chyba od gimnazjum, głównie w sytuacjach stresowych lub przy nadmiernym wysiłku, albo gwałtownym schyleniu kucnięciu itp. Byłam jakieś 9 lat temu u kardiologa - miałam holter i nic nie wykazał bo w tym czasie oczywiście częstoskurcz się nie pojawił. (dodam, że ja to nazywam częstoskurczem bo lekarz tego nie zdefiniował)
    Potem studia (stres), praca fizyczna - częstoskurcze się pojawiały - raz w miesiącu, raz na pół roku - różnie.
    Teraz prowadzę bardzo oszczędny tryb życia, nie mam stresów - częstoskurczów (odpukać) nie ma. Ale przypomniało mi się o nich przy okazji ciąży - powiedziałam o tym mojej Gin - wpisała to w kartę ciąży i kazał iść do kardiologa. Wiem, że i tak muszę się wybrać - ale najpierw pytam Was bo chciałabym wiedzieć czego się mam spodziewać. Czy któraś z Was jest w jakiś sposób zaznajomiona z tematem? Jakie zalecenia dał kardiolog?

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pomogę :(

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Hej kochane mamuski
    mam pytanie do tych mam, ktore juz znaja plec. Powiedzcie prosze czy zgodzila sie wam plec z chinskim kalendarzem? Czy wrecz przeciwnie?

Mi się płeć potwierdziła tak jak w chińskim kalendarzu.:)

Madzialena90, anitka19953 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Love_life Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest taki ból między piersiami?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    To jest taki ból między piersiami?

raczej takie nagłe i bardzo szybkie kołatanie serca - jakbym maraton przebiegła - i tak jak nagle przyszedł tak nagle sam odchodzi

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ