Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Renka88 wrote:Co do imion, to mój M wpadł ostatnio na pomysł by przejrzeć imiona Syryjskie, bo jak za pare lat zdominują, a nas zabraknie to sobie dziecko poradzi.. Szczęka mi opadła, bo nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać
Ale to z tego samego cyklu co Kulfon i HilaryRenka88, A.Kasia, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Jestem na IP wypełniamy papiery, zaraz mają mnie położyć na patologii.
Ogólnie diagnoza poronienie zagrażające. Szyjka 2,64 z wewnętrznym rozwarciem. Mają mi założyć pesser.
Dziewczyny dbajcie o siebie nie podnoscie wysoko rąk i wyluzujcie za sprzataniemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:10
-
ryjkek wrote:Kurcze, nie wiedziałam, że na tym etapie ciąży mogą być takie problemy ;/ Trzymam kciuki. będzie dobrze.
A przy okazji zapytam. Jak lekarz ocenia szyjkę macicy? Przez USG czy normalne badanie. Mnie nic nigdy nie mówił o szyjce i nie mam pojęcia czy jest ok czy nie. -
Anielica, mnie też dzisiaj tak kuje z boku, jakby ktoś mnie nożem dźgał, ale to podobno więzadła się rozciągają w macicy. Kiedy masz wizytę?
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Kasia-Tymon bardzo fajne imię i chyba nie jest jeszcze aż tak popularnym imieniem. Moja bliska koleżanka ma Tymka i tylko tego Tymka znam:)
U nas trwa dyskusja, bo nie możemy się dogadać co do imienia męskiego:/ Niby jest tyle imion, ale mało które nam się podoba, a jak już jest ok to, albo w rodzinie jest już kilku chłopców o tym samym imieniu, albo większość dzieci naszych znajomych mają tak na imięTeraz mąż to nawet nie chce imion po dziadkach... Bo podobno teściowej się nie podoba Henryk. Dodam, że to jej mąż był i miał tak na imię... I ona mowi: Jak można dać dziecku na imię Henryk? No kuźwa normalnie. Mąż chce Romeo, a ja nie chcę żeby mówiono do synka Romek, bo jakbym chciała Roman to bym nazwała Roman, a nie Romeo. To tak jak dziewczyna ma na imię Klaudia, a inni wołają Klaudyna, to dwa różne imiona i też dziewczyny się denerwują jak zmieniają ich imię.
Jedyny ciężki kamień do zgryzienia:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:54
-
nick nieaktualnyksanka - modlę się za Was :* Bądź dobrej myśli, będziesz musiała się bardzo oszczędzać i pewnie głównie leżeć ale dasz radę!
Karmelek211 - nam podoba się więcej męskich imion niż damskichPoprzednio dla dziewczynki w ogóle nie mieliśmy imienia, dopiero stosunkowo niedawno wpadło nam do głowy i mam nadzieję, że nie stanie się bardzo popularne do czasu jak dorobimy się córy
Dla chłopca jest wiele ładnych imion, podobają nam się szczególnie (prócz Tymka oczywiście) Aleksander, Mieszko, Olaf, Stanisław, Jan, i Wojciech
Ale Jasiów i Stasiów jest teraz dużo a Mieszko, Olaf i Wojtuś są już w naszej rodzinie. Został nam jedynie Alek, ale mój kuzyn ma trzymiesięczną córeczkę Aleksandrę i chyba byłoby dziwnie.
ksanka, Lucky lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pomimo, że nie będę niestety marcówką, codziennie Was podglądam.. jednak sentyment do tego wątku pozostał
. Fajnie, że znacie już płeć
. U mnie wczoraj minął miesiąc od zabiegu, dzisiaj dostałam okres. Śliczne zdjęcia (brzuszków, z usg, ubranek) ale synuś A.Kasi wymiata
ksanka trzymaj się - na pewno będzie dobrze! Dziewczyny, mam nadzieję, że nie wywalicie mnie stąd jak będę się od czasu do czasu udzielać
. Ściskam Was mocno :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 22:48
d'nusia, baassiia, muminka83, Karolina@, Martita88, Lucky, kleo2426, Renka88, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeeila26 - kochana zaglądaj do nas i pisz co u Ciebie! Jak się trzymacie? Macie w planach starania czy chcecie sobie dać troszkę czasu? Mam ogromną nadzieję, że wszystkie marcówki, które straciły swoje maluszki już niebawem zawitają na forach oczekujących mam w letnich miesiącach 2016 roku
Lula_w - dziękujęw naszych stronach to imię nie jest jeszcze popularne i nie ma ani jednego Tymka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 23:03
Lucky lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Dziewczyny pomimo, że nie będę niestety marcówką, codziennie Was podglądam.. jednak sentyment do tego wątku pozostał
. Fajnie, że znacie już płeć
. U mnie wczoraj minął miesiąc od zabiegu, dzisiaj dostałam okres. Śliczne zdjęcia (brzuszków, z usg, ubranek) ale synuś A.Kasi wymiata
ksanka trzymaj się - na pewno będzie dobrze! Dziewczyny, mam nadzieję, że nie wywalicie mnie stąd jak będę się od czasu do czasu udzielać
. Ściskam Was mocno :*
Odzywaj sięCieszymy się, że wszystko u Ciebie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 23:03
Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się bardzo podobna imię Tomasz ale już jest zajęte w rodzinie. Myślała nad Tymkiem ale mąż chce Frania. Dla dziewczynki Ola lub Dominika. Bardzo podoba mi się Natalia ale też już jest zajęte.
Odpadło mnie straszne przeziębienie i nie wiem jak sobie z nim poradzić.
Co do szyjki to ją ostatnio pytałam moją gin i podobno mam 3cm. Czy są jakieś oznaki skaracającej się szyjki macicymi jak temu za w czasu przeciwdziałać? Od początku jakiś podświadomie obawiam się tego.
Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzialena90 wrote:Hej kochane mamuski
mam pytanie do tych mam, ktore juz znaja plec. Powiedzcie prosze czy zgodzila sie wam plec z chinskim kalendarzem? Czy wrecz przeciwnie?
Według tego kalendarza mi się sprawdziło:
http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka
Ale i tak w to nie wierzęLucky, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Ksanka,cukiereczek będzie dobrze. Trzymajcie się, bądź dzielna dla maluszka i dawaj na bieżąco znać co i jak. Wszystkie będziemy trzymać kciuki.
Te filmy co dodalyscie są rozbrajajace, rycze jak bobrksanka, Lucky lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
A.Kasia - planujemy odczekać jakieś 2-3 lata
. Myślę, że gdybym zaszła w ciąże w niedługim czasie, byłoby to za ciężkie dla mnie psychicznie.. stresowałabym się każdą wizytą i każdym dniem tak jak teraz. Lekarka niby powiedziała, że po 3 miesiącach możemy się starać, ale rozum mówi co innego
. Jestem młoda - nic mnie nie goni
. Mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane zostać mamą. Widzę, że wy też nocne Marki jesteście
. Ja pracuję od 15 do 22, do południa ogarniam dom i gotuję, więc uwielbiam te wieczory przy komputerze
. A później śpię do 10:00..
Lucky lubi tę wiadomość