X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Co do imion, to mój M wpadł ostatnio na pomysł by przejrzeć imiona Syryjskie, bo jak za pare lat zdominują, a nas zabraknie to sobie dziecko poradzi.. Szczęka mi opadła, bo nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać :)
    U mnie mąż ostatnio - "Co sądzisz o imieniu Ahmed?" :P

Ale to z tego samego cyklu co Kulfon i Hilary :P

Renka88, A.Kasia, Martita88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na IP wypełniamy papiery, zaraz mają mnie położyć na patologii.
    Ogólnie diagnoza poronienie zagrażające. Szyjka 2,64 z wewnętrznym rozwarciem. Mają mi założyć pesser.
    Dziewczyny dbajcie o siebie nie podnoscie wysoko rąk i wyluzujcie za sprzataniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:10

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Kurcze, nie wiedziałam, że na tym etapie ciąży mogą być takie problemy ;/ Trzymam kciuki. będzie dobrze.

A przy okazji zapytam. Jak lekarz ocenia szyjkę macicy? Przez USG czy normalne badanie. Mnie nic nigdy nie mówił o szyjce i nie mam pojęcia czy jest ok czy nie.
    Badanie było palpitacyjne a później usg dopochwowo i z ulicy Pogonią mnie na oddział!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, mnie też dzisiaj tak kuje z boku, jakby ktoś mnie nożem dźgał, ale to podobno więzadła się rozciągają w macicy. Kiedy masz wizytę?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, dawaj znać jak sytuacja. Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka-jestem cały czas z Tobą myślami.

ksanka lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia-Tymon bardzo fajne imię i chyba nie jest jeszcze aż tak popularnym imieniem. Moja bliska koleżanka ma Tymka i tylko tego Tymka znam:)

U nas trwa dyskusja, bo nie możemy się dogadać co do imienia męskiego:/ Niby jest tyle imion, ale mało które nam się podoba, a jak już jest ok to, albo w rodzinie jest już kilku chłopców o tym samym imieniu, albo większość dzieci naszych znajomych mają tak na imię:/ Teraz mąż to nawet nie chce imion po dziadkach... Bo podobno teściowej się nie podoba Henryk. Dodam, że to jej mąż był i miał tak na imię... I ona mowi: Jak można dać dziecku na imię Henryk? No kuźwa normalnie. Mąż chce Romeo, a ja nie chcę żeby mówiono do synka Romek, bo jakbym chciała Roman to bym nazwała Roman, a nie Romeo. To tak jak dziewczyna ma na imię Klaudia, a inni wołają Klaudyna, to dwa różne imiona i też dziewczyny się denerwują jak zmieniają ich imię.
    Jedyny ciężki kamień do zgryzienia:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:54

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - trzymaj się, modlę się za Was.

A.Kasia - gratuluję synka :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, jutro zapadnie decyzja co dalej. I kiedy zabieg. Mam nadzieję że to uratuje dzidziunia

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka - modlę się za Was :* Bądź dobrej myśli, będziesz musiała się bardzo oszczędzać i pewnie głównie leżeć ale dasz radę!

Karmelek211 - nam podoba się więcej męskich imion niż damskich :) Poprzednio dla dziewczynki w ogóle nie mieliśmy imienia, dopiero stosunkowo niedawno wpadło nam do głowy i mam nadzieję, że nie stanie się bardzo popularne do czasu jak dorobimy się córy ;) Dla chłopca jest wiele ładnych imion, podobają nam się szczególnie (prócz Tymka oczywiście) Aleksander, Mieszko, Olaf, Stanisław, Jan, i Wojciech :) Ale Jasiów i Stasiów jest teraz dużo a Mieszko, Olaf i Wojtuś są już w naszej rodzinie. Został nam jedynie Alek, ale mój kuzyn ma trzymiesięczną córeczkę Aleksandrę i chyba byłoby dziwnie.

ksanka, Lucky lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomimo, że nie będę niestety marcówką, codziennie Was podglądam.. jednak sentyment do tego wątku pozostał :). Fajnie, że znacie już płeć :). U mnie wczoraj minął miesiąc od zabiegu, dzisiaj dostałam okres. Śliczne zdjęcia (brzuszków, z usg, ubranek) ale synuś A.Kasi wymiata :D ksanka trzymaj się - na pewno będzie dobrze! Dziewczyny, mam nadzieję, że nie wywalicie mnie stąd jak będę się od czasu do czasu udzielać :D. Ściskam Was mocno :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 22:48

d'nusia, baassiia, muminka83, Karolina@, Martita88, Lucky, kleo2426, Renka88, Kate84 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:07

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja w Warszawie idę 10.10 :)

Domiii, gdzie dokładnie są organizowane?

Edit: cofam pytanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 23:15

Lucky lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 - kochana zaglądaj do nas i pisz co u Ciebie! Jak się trzymacie? Macie w planach starania czy chcecie sobie dać troszkę czasu? Mam ogromną nadzieję, że wszystkie marcówki, które straciły swoje maluszki już niebawem zawitają na forach oczekujących mam w letnich miesiącach 2016 roku :)

Lula_w - dziękuję ;) w naszych stronach to imię nie jest jeszcze popularne i nie ma ani jednego Tymka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 23:03

Lucky lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Dziewczyny pomimo, że nie będę niestety marcówką, codziennie Was podglądam.. jednak sentyment do tego wątku pozostał :). Fajnie, że znacie już płeć :). U mnie wczoraj minął miesiąc od zabiegu, dzisiaj dostałam okres. Śliczne zdjęcia (brzuszków, z usg, ubranek) ale synuś A.Kasi wymiata :D ksanka trzymaj się - na pewno będzie dobrze! Dziewczyny, mam nadzieję, że nie wywalicie mnie stąd jak będę się od czasu do czasu udzielać :D. Ściskam Was mocno :*

Odzywaj się :-) Cieszymy się, że wszystko u Ciebie ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 23:03

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane mamuski
    mam pytanie do tych mam, ktore juz znaja plec. Powiedzcie prosze czy zgodzila sie wam plec z chinskim kalendarzem? Czy wrecz przeciwnie?

Lucky, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo podobna imię Tomasz ale już jest zajęte w rodzinie. Myślała nad Tymkiem ale mąż chce Frania. Dla dziewczynki Ola lub Dominika. Bardzo podoba mi się Natalia ale też już jest zajęte.

Odpadło mnie straszne przeziębienie i nie wiem jak sobie z nim poradzić.

Co do szyjki to ją ostatnio pytałam moją gin i podobno mam 3cm. Czy są jakieś oznaki skaracającej się szyjki macicymi jak temu za w czasu przeciwdziałać? Od początku jakiś podświadomie obawiam się tego.

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Hej kochane mamuski
    mam pytanie do tych mam, ktore juz znaja plec. Powiedzcie prosze czy zgodzila sie wam plec z chinskim kalendarzem? Czy wrecz przeciwnie?

Według tego kalendarza mi się sprawdziło:

http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka

Ale i tak w to nie wierzę ;)

Lucky, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka,cukiereczek będzie dobrze. Trzymajcie się, bądź dzielna dla maluszka i dawaj na bieżąco znać co i jak. Wszystkie będziemy trzymać kciuki.

Te filmy co dodalyscie są rozbrajajace, rycze jak bobr :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - planujemy odczekać jakieś 2-3 lata :). Myślę, że gdybym zaszła w ciąże w niedługim czasie, byłoby to za ciężkie dla mnie psychicznie.. stresowałabym się każdą wizytą i każdym dniem tak jak teraz. Lekarka niby powiedziała, że po 3 miesiącach możemy się starać, ale rozum mówi co innego :). Jestem młoda - nic mnie nie goni :). Mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane zostać mamą. Widzę, że wy też nocne Marki jesteście :D. Ja pracuję od 15 do 22, do południa ogarniam dom i gotuję, więc uwielbiam te wieczory przy komputerze :D. A później śpię do 10:00.. :D

Lucky lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ