X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział że jest to bezpieczny lek ziołowy , mnóstwo kobiet w ciąży ją bierze i rodzą zdrowe dzieci , do witaminy C też można by się przyczepić. Dobra nie czytam was na razie , wróce jak zaczniecie pisać o zakupach ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej na lekkie pobolewanie w dole brzucha pomaga odpoczynek ;) Kocyk herbatka i odrazu lepiej :)
    Leżę sobie i czuje pierwsze delikatne ruchy dzidziusia <3
    Mi kalendarz chiński przepowiada dziewczynkę a czuję że będzie chłopiec ;)
    Oglądacie może "moje 600 gramów szczescia" ? Na TVP 2

baassiia, Kate84, Karolina@, Karka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, że któraś z dziewczyn pytała wczoraj o poduszkę - klin dla noworodka. Ja mam taką, kupiłam ją w zestawie z materacem Vitmat. Pytałam się jednak o te poduszki pielęgniarek w szpitalu dziecięcym i one mówiły, że nie zaleca się ich dla noworodka. W ogóle żadnych poduszek się nie zaleca, nawet tych całkiem płaskich. Dziecko ma leżeć na płaskiej powierzchni i ewentualnie można w łóżeczku od strony główki podłożyć coś pod nogi łóżeczka, żeby stało pod pewnym kątem i główka była wyżej.

Kajola, Karmelek211 lubią tę wiadomość

• Kajola Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ksanka trzymam kciuki! Wierzę, że wszystko będzie dobrze :-)

A.Kasia A jednak chłopak :-D przeczucia czasem się nie sprawdzają :-)

Powodzenia dla dziewczyn, które dzisiaj wizytują :-D

To ja Wam napiszę, że dziś nad ranem dostałam orgazmu przez sen ;-) Już kiedyś pisałyście o takich przypadkach. Do dzisiaj nie wierzyłam ;-P

domiii, A.Kasia, Kate84, Karolina@, Mietka 30:), Lilou1984 lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    domiii - kochana, z takimi miesiączkowymi bólami udałabym się raczej do lekarza. Czasami lepiej spanikować i zadzwonić do swojego ginekologa po poradę niż zignorować i później pluć sobie w brodę :/ To co dla jednej z nas jest normalne u innej może być niemiłe w skutkach, więc lepiej dmuchać na zimne. Co do no-spy to ja biorę jak już faktycznie czuję napięcie w dole brzucha, jak mnie coś pobolewa ale na zasadzie rozciągania to nie biorę. No i wolę tak jak napisałaś zapobiegać, bo sama po sobie widzę, że jak za długo stoję bądź siedzę to zaczyna mnie w dole brzucha ciągnąć. Lekarz mi mówił, że kobiety w ciąży nie powinny dopuszczać do sytuacji, że są fizycznie zmęczone. No to staram się nie dopuszczać, robię wszystko na raty, w międzyczasie poleguję i chociaż to uciążliwe to jednak pomaga.

zadzwoniłam do mojego lekarza prowadzącego - zalecił zwiększenie magnezu do 3x1 i nospę 3x2, no i polegiwanie, ale jak polegiwać w pracy :(
    jak nic się nie zmieni to mam dzwonić do niego jutro i mnie obejrzy między pacjentkami.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - Domi, nie musisz leżeć. Wystarczy, że będziesz siedzieć w takiej pozycji, żeby nie obciążać szyjki czyli nie na prosto a odchylając się do tyłu tak, żeby przenieść ciężar na kość ogonową a nie na szyjkę. Bierz magnez i nospę jak zalecił lekarz i być może będzie lepiej. I nie denerwuj się tym za bardzo, bo jak będziesz się mocno skupiać na dolegliwościach to staną się dwa razy bardziej odczuwalne. Będzie dobrze :*

domiii lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek:-) my juz mamy zrobiony obiadek posprzatane pranie wstawione jeszcze tylko poprasowac i wolne:-D

A.Kasia lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:05

Magda lena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak przy okazji tych poduszek klinów mam pytanie. Jak planujecie kłaść dziecko w łóżeczku? Na samym prześcieradle czy na jakiś kocykach/kołderkach? Jak patrzę po moich znajomych to większość ma wyściełane łóżeczka kocykami czy kołderkami dziecięcymi no ale w szpitalu położne mówiły, że ma być na płasko. I teraz nie wiem, czy w ogóle opłaca mi się kupować na początek pościel dla malucha, czy nie lepiej poczekać aż będzie większy? Na początku i tak zamierzam go kłaść do snu w śpiworku-otulaczku...

• arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, mnie lekarz w związku z tymi miesiączkowymi bólami kazał leżeć. Myślę, że jakaś taka łóżkowa pozycja półsiedząca też jest ok :) Do piątku leż, a w piątek opowiedz wszystko swojemu ginowi i słuchaj jego zaleceń.

Tunia - ja nie miałam częstoskurzu chyba, ale właśnie takie uczucie mega kołatania serca, jakby mi miało wyskoczyć, miałam przy tym wysokim ciśnieniu. Miałam wtedy puls 120. Badał mnie kardiolog, zrobił EKG, które wyszło dobrze i dostałam lek na cisnienie a drugi jest taki, że działa na nadciśnienie, ale też podobno ma uspokajać akcję serca. I w sumie tyle wiem. Ja jeszcze przy tym z oddechem miałam kłopot. W czwartek mam wizytę u swojego gina, więc o wszystko go dopytam.

domiii lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Mnie znów tu wieki nie było, ale dużo się działo. Postaram się już poprawić i być na bieżąco :)

A.Kasia, Kajola, Kokaina, Martita88, Karolina@, Mietka 30:), 26Asia lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja nie pamiętam jaki to był ból miesiączkowy, bo mnie mało kiedy bolało przy okresie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

domiii lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedzę jak na szpilkach... jeszcze 4,5 godz.
    dajcie mi coś na wstrzymanie!!!!

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

A.Kasia, She86 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Lekarz powiedział że jest to bezpieczny lek ziołowy , mnóstwo kobiet w ciąży ją bierze i rodzą zdrowe dzieci , do witaminy C też można by się przyczepić. Dobra nie czytam was na razie , wróce jak zaczniecie pisać o zakupach ;d

Aleksandra, nie miałam takiego celu, zebys się obraziła :-)
    Jeżeli Tobie lekarz zalecił ten lek to tak ma być.
    Ale polecanie tu na forum dziewczynom na kazde ukłucie to moim zdaniem przesada.
    Nospa nie jest lekiem ziołowym.
    Pozdrawiam :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się przepowiednie z chińskich kalendarzy nie sprawdziły :) Wszędzie wyskakuje mi dziewczynka, a będzie chłopak :)

Pomału zaczyna być u mnie widoczny brzuszek :)
    Dziwne to uczucie, nigdy nie tyłam w brzuchu a kiedyś byłam sporo grubsza, zawsze tylko w uda, biodra i tyłek mi szło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:17

aleksandrazz, Kajola, Est, Lula_w, baassiia, Mania1718, She86, A.Kasia, Kate84, Madzialena90, krówka_muffka, Karolina@, Martita88, Mietka 30:), M+M+?, kateee, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko , nie obraziłam się ;) No jasne ukłucie nie , ale Domiii pisała że od kilku dni dość ją ten brzuch boli. No ale sprawa się wyjaśniła nospa poszła w ruch ;d

domiii lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi lekarz powiedział wyraźnie, że nospa to tteż LEK. Jeżeli bardzo boli bądź bóle są regularne trzeba wziąć tabletke. Jednak , gdy coś kłuje, pobolewa, ale można wytrzymać to lepiej się po prostu położyć i oszczędzać :) To są słowa mojego gina. Natomiast siostra radziła, by się nawet nospą nie faszerować, bo ponoć potem poród jest bardziej bolesny - ma porównanie , jednak co do słuszności tej tezy niestety nie mogę się wypowiedzieć :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka Easy, wszystko będzie dobrze :]
    Wyjdź na krótki, szybki spacer, uwolnisz trochę endorfinek :)

kofeinka lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ