Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz powiedział że jest to bezpieczny lek ziołowy , mnóstwo kobiet w ciąży ją bierze i rodzą zdrowe dzieci , do witaminy C też można by się przyczepić. Dobra nie czytam was na razie , wróce jak zaczniecie pisać o zakupach ;d
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Mi najbardziej na lekkie pobolewanie w dole brzucha pomaga odpoczynek
Kocyk herbatka i odrazu lepiej
Leżę sobie i czuje pierwsze delikatne ruchy dzidziusia
Mi kalendarz chiński przepowiada dziewczynkę a czuję że będzie chłopiec
Oglądacie może "moje 600 gramów szczescia" ? Na TVP 2baassiia, Kate84, Karolina@, Karka lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualnyPrzypomniało mi się, że któraś z dziewczyn pytała wczoraj o poduszkę - klin dla noworodka. Ja mam taką, kupiłam ją w zestawie z materacem Vitmat. Pytałam się jednak o te poduszki pielęgniarek w szpitalu dziecięcym i one mówiły, że nie zaleca się ich dla noworodka. W ogóle żadnych poduszek się nie zaleca, nawet tych całkiem płaskich. Dziecko ma leżeć na płaskiej powierzchni i ewentualnie można w łóżeczku od strony główki podłożyć coś pod nogi łóżeczka, żeby stało pod pewnym kątem i główka była wyżej.
Kajola, Karmelek211 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ksanka trzymam kciuki! Wierzę, że wszystko będzie dobrze
A.Kasia A jednak chłopakprzeczucia czasem się nie sprawdzają
Powodzenia dla dziewczyn, które dzisiaj wizytują
To ja Wam napiszę, że dziś nad ranem dostałam orgazmu przez senJuż kiedyś pisałyście o takich przypadkach. Do dzisiaj nie wierzyłam ;-P
domiii, A.Kasia, Kate84, Karolina@, Mietka 30:), Lilou1984 lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
A.Kasia wrote:domiii - kochana, z takimi miesiączkowymi bólami udałabym się raczej do lekarza. Czasami lepiej spanikować i zadzwonić do swojego ginekologa po poradę niż zignorować i później pluć sobie w brodę
To co dla jednej z nas jest normalne u innej może być niemiłe w skutkach, więc lepiej dmuchać na zimne. Co do no-spy to ja biorę jak już faktycznie czuję napięcie w dole brzucha, jak mnie coś pobolewa ale na zasadzie rozciągania to nie biorę. No i wolę tak jak napisałaś zapobiegać, bo sama po sobie widzę, że jak za długo stoję bądź siedzę to zaczyna mnie w dole brzucha ciągnąć. Lekarz mi mówił, że kobiety w ciąży nie powinny dopuszczać do sytuacji, że są fizycznie zmęczone. No to staram się nie dopuszczać, robię wszystko na raty, w międzyczasie poleguję i chociaż to uciążliwe to jednak pomaga.
zadzwoniłam do mojego lekarza prowadzącego - zalecił zwiększenie magnezu do 3x1 i nospę 3x2, no i polegiwanie, ale jak polegiwać w pracy
jak nic się nie zmieni to mam dzwonić do niego jutro i mnie obejrzy między pacjentkami. -
nick nieaktualnydomiii - Domi, nie musisz leżeć. Wystarczy, że będziesz siedzieć w takiej pozycji, żeby nie obciążać szyjki czyli nie na prosto a odchylając się do tyłu tak, żeby przenieść ciężar na kość ogonową a nie na szyjkę. Bierz magnez i nospę jak zalecił lekarz i być może będzie lepiej. I nie denerwuj się tym za bardzo, bo jak będziesz się mocno skupiać na dolegliwościach to staną się dwa razy bardziej odczuwalne. Będzie dobrze :*
domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak przy okazji tych poduszek klinów mam pytanie. Jak planujecie kłaść dziecko w łóżeczku? Na samym prześcieradle czy na jakiś kocykach/kołderkach? Jak patrzę po moich znajomych to większość ma wyściełane łóżeczka kocykami czy kołderkami dziecięcymi no ale w szpitalu położne mówiły, że ma być na płasko. I teraz nie wiem, czy w ogóle opłaca mi się kupować na początek pościel dla malucha, czy nie lepiej poczekać aż będzie większy? Na początku i tak zamierzam go kłaść do snu w śpiworku-otulaczku...
-
Domii, mnie lekarz w związku z tymi miesiączkowymi bólami kazał leżeć. Myślę, że jakaś taka łóżkowa pozycja półsiedząca też jest ok
Do piątku leż, a w piątek opowiedz wszystko swojemu ginowi i słuchaj jego zaleceń.
Tunia - ja nie miałam częstoskurzu chyba, ale właśnie takie uczucie mega kołatania serca, jakby mi miało wyskoczyć, miałam przy tym wysokim ciśnieniu. Miałam wtedy puls 120. Badał mnie kardiolog, zrobił EKG, które wyszło dobrze i dostałam lek na cisnienie a drugi jest taki, że działa na nadciśnienie, ale też podobno ma uspokajać akcję serca. I w sumie tyle wiem. Ja jeszcze przy tym z oddechem miałam kłopot. W czwartek mam wizytę u swojego gina, więc o wszystko go dopytam.domiii lubi tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Lekarz powiedział że jest to bezpieczny lek ziołowy , mnóstwo kobiet w ciąży ją bierze i rodzą zdrowe dzieci , do witaminy C też można by się przyczepić. Dobra nie czytam was na razie , wróce jak zaczniecie pisać o zakupach ;d
Aleksandra, nie miałam takiego celu, zebys się obraziła
Jeżeli Tobie lekarz zalecił ten lek to tak ma być.
Ale polecanie tu na forum dziewczynom na kazde ukłucie to moim zdaniem przesada.
Nospa nie jest lekiem ziołowym.
Pozdrawiam
-
Mi się przepowiednie z chińskich kalendarzy nie sprawdziły
Wszędzie wyskakuje mi dziewczynka, a będzie chłopak
Pomału zaczyna być u mnie widoczny brzuszek
Dziwne to uczucie, nigdy nie tyłam w brzuchu a kiedyś byłam sporo grubsza, zawsze tylko w uda, biodra i tyłek mi szło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:17
aleksandrazz, Kajola, Est, Lula_w, baassiia, Mania1718, She86, A.Kasia, Kate84, Madzialena90, krówka_muffka, Karolina@, Martita88, Mietka 30:), M+M+?, kateee, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Spoko , nie obraziłam się
No jasne ukłucie nie , ale Domiii pisała że od kilku dni dość ją ten brzuch boli. No ale sprawa się wyjaśniła nospa poszła w ruch ;d
domiii lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dziewczyny mi lekarz powiedział wyraźnie, że nospa to tteż LEK. Jeżeli bardzo boli bądź bóle są regularne trzeba wziąć tabletke. Jednak , gdy coś kłuje, pobolewa, ale można wytrzymać to lepiej się po prostu położyć i oszczędzać
To są słowa mojego gina. Natomiast siostra radziła, by się nawet nospą nie faszerować, bo ponoć potem poród jest bardziej bolesny - ma porównanie , jednak co do słuszności tej tezy niestety nie mogę się wypowiedzieć
Synuś Antoś - 23.03.2016r.