X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    A.Kasia gratuluję synka :)

Ksanka kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&

Dziewczyny ja też miałam w drugiej ciąży problemy ze skracającą się szyjką, a nic mnie nie bolało, czasami twardniał brzuch i tyle. Miałam 2,5 cm ok 6 mc-a i dostałam wtedy nospę forte 3xdziennie, zakaz dźwigania i nakaz polegiwania. Po dwóch tygodniach kontrola i szyjka miała już ponad 3 cm. No-spa została, ale udało się uniknąć pessara dzięki temu, ze gin pilnował tej szyjki.

Jeśli chodzi o chiński kalendarz, to na moich dzieciach mam 50% skuteczność :) Ja w niego nie wierzę zupełnie.
    Haniu i dziewczyny, dzieki za kciuki leżę sobie i czekam na usg na razie wzięli mi posiew i krew.
    Wczoraj ginowi wyszło jakieś rozwarcie, ale już dziś nie mam zadnych uplawow, dostaje na razie tylko magnez i nospe, zobaczymy co powiedza po badaniu i czy będą chcieli mnie dłużej zatrzymać czy też wyślą do domu. Tak czy inaczej na pewno jeszcze jedna noc spędzę tu.
    Ogólnie noc mialam ciężka, ale temu się nie dziwię. Bolało mnie podbrzusza ale teraz jest lepiej.

Kokaina lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - trzymam mocno kciuki za Was :)

Ja córcie na początku kładłam na materacu obleczonym aby w prześcieradło lub w beciku, pod główką miała tylko pieluszke tetrową w razie gdyby na leżąco się ulało lub cieniutką poduszeczkę (nie była wiele grubsza od złożonej w kostke pieluchy tetrowej ;)
    Choć jak byłam u siostry ciotecznej jak jej córcia miała może z miesiąc niecały to właśnie łożeczko powyścielane kocykami było ;)

Jeśli lekarz się nie mylił to przy normalnej długości fazy lutealnej najpóźniej za tydzień powinnam dostać @. Powiedział, że w tym cyklu to już na 99 % nie zajde w ciąże (no niby z usg tak wynikało). No chyba, że się pomylił i jakimś cudem pęcherzyk pojawiłby się w pare dni i owu dopiero by była...A zaszaleliśmy potem ;)

No cóż, jak po tygodniu licząc od jutra jej nie dostane to dopiero będę się martwić...

ksanka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka-cały czas mocno trzymam kciuki:) Czuję, że wszystko będzie ok:)

ksanka lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powodzenia na kolejnych wizytach:)

Mania1718 lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam spotkanie z położną. Lekki stresik jest czy wyłapie bicie serduszka :/ no i boję się stawać na wagę bo juz 5 kilo do przodu :D

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka - trzymaj się dzielnie! Posiew muszą Ci zrobić bo jeśli coś wyrośnie to będą chcieli przeleczyć zanim założą szew bądź pessar. W szpitalu nigdy nie jest fajnie leżeć, masz chociaż jakieś dziewczyny na sali z którymi można pogadać? My tu wysyłamy w Waszym kierunku same dobre myśli, więc i z maluszkiem i z Tobą musi być dobrze!

• Love_life Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny poczułam moja dzidzie tzn czuje od pół godziny co chwile aż jestem w szoku teraz nie mam wątpliwości czy to zoladek czy coś bulgota :) fantastyczne uczucie tak jak mowilyscie jak motylki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 14:26

domiii, Kokaina, baassiia, Est, krówka_muffka, Kajola, Madzialena90, A.Kasia, Mania1718, Karolina@, Lula_w, ksanka, Martita88, muminka83, anitka19953, smerfetka84, d'nusia, aniek_m, Mietka 30:), Renka88, She86, Lilou1984, M+M+?, Kate84, Karka, Magda lena, kateee, Izoleccc lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty!
    Ksanka już teraz będzie tylko lepiej:*

Tutaj ja, ale czuje że już jestem duża... a na razie 0,5kg na plusie.Przepraszam że nie ostre.
    207t8id.jpg

Kajola, Madzialena90, A.Kasia, Mania1718, Kokaina, Karolina@, Lula_w, ksanka, domiii, Martita88, Est, baassiia, wiewiórka17, muminka83, anie93lica, anitka19953, d'nusia, She86, M+M+?, Kate84, 26Asia, Karka, kateee, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, jesteś dzielna :)
    Love life, zazdraszczam ruchów :]

Love_life, muminka83 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tu ruch jak na Marszałkowskiej w dzień targowy. Także już kolejna dziewczyna ze mną leży.
    Także możemy porozmawiać i pośmiać się co teraz wydaje mi się istotne by dzidzia też zharmonizowac bo na pewno czuje mój stres.
    Ja sobie leżę i programie się na dalsze lezenie. Wolę być w szpitalu bo jest opieka i nie ma remontu ;)
    Mąż ma do mnie podjechać jak już nam garderobę zrobią by przywieźć sztućce. Bo tu na patologii na madalińskiego Papu dostaje się bez sztućców.
    Jedzenie też jest marne, ale jakoś dziś w ogóle nie mam apetytu. Nawet jak czytam wasze propozycje.
    Domiii odpoczywaj i lez żebyś nie miała problemów.
    Ogólnie objawy które były następstwem mojego przepracowanych to był różowo mleczny śluz i ból podbrzusza.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ksanka - trochę się wystraszyłam, więc zwalniam tempo... i udało mi się przyspieszyć wizytę kontrolną u mojego lekarza prowadzącego o tydzień i mam już pojutrze, więc może trochę się uspokoję jak mnie zbada..

trzymaj się i pamiętaj, że myślimy o Tobie :)

ksanka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! mało mam czasu na udzielanie się, ale regularnie was podczytuje :) co słychać? czy któraś z was poznała już płeć?? :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Hej dziewczyny! mało mam czasu na udzielanie się, ale regularnie was podczytuje :) co słychać? czy któraś z was poznała już płeć?? :)

Kochana, zapraszam na pierwszą stronę na listę, na której pięknie widać ile z nas płeć już poznało :)

motylek1909, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiszcie mnie proszę z terminem na 19.03 i płeć - chłopak :)

a propos, możecie pokazać zdjęcia swoich synków? chciałabym porównać czy lekarz się nie myli :D :D

Kasisko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Dopiszcie mnie proszę z terminem na 19.03 i płeć - chłopak :)

a propos, możecie pokazać zdjęcia swoich synków? chciałabym porównać czy lekarz się nie myli :D :D

Gratuluję synka :) Co do fotek to na 607 stronie jest zdjęcie mojego malucha, zobacz sobie ;)

motylek1909 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Gratuluję synka :) Co do fotek to na 607 stronie jest zdjęcie mojego malucha, zobacz sobie ;)
    no to nie mam wątpliwości :D u mnie też chłopak :D a facepalm przesłodki!!! :)hihi :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o to nasz syneczek : http://ifotos.pl/zobacz/120066599_shphsrs.jpg , http://ifotos.pl/zobacz/120024169_shphsxh.jpg

motylek1909, Kajola, A.Kasia, Karmelek211, Renka88, Karolina@, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    a o to nasz syneczek : http://ifotos.pl/zobacz/120066599_shphsrs.jpg , http://ifotos.pl/zobacz/120024169_shphsxh.jpg
    dziękuję!!! Nie mam wątpliwości już :)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

• Kasisko Znajoma

Wysłany: 22 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej. Tu ruch jak na Marszałkowskiej w dzień targowy. Także już kolejna dziewczyna ze mną leży.
    Także możemy porozmawiać i pośmiać się co teraz wydaje mi się istotne by dzidzia też zharmonizowac bo na pewno czuje mój stres.
    Ja sobie leżę i programie się na dalsze lezenie. Wolę być w szpitalu bo jest opieka i nie ma remontu ;)
    Mąż ma do mnie podjechać jak już nam garderobę zrobią by przywieźć sztućce. Bo tu na patologii na madalińskiego Papu dostaje się bez sztućców.
    Jedzenie też jest marne, ale jakoś dziś w ogóle nie mam apetytu. Nawet jak czytam wasze propozycje.
    Domiii odpoczywaj i lez żebyś nie miała problemów.
    Ogólnie objawy które były następstwem mojego przepracowanych to był różowo mleczny śluz i ból podbrzusza.

Za to na Madalińskiego mają całkiem szybkie i bezpłatne wifi, więc spokojnie w ramach relaksu możecie sobie pooglądać filmy/seriale online(np. cda.pl) ;)

Fakt, niestety jedzenie mają tam kiepskie i dość mocno spóźniają się z porannym obchodem. Babeczki na oddziale wydają się niemiłe na początku, ale jak się je trochę zagada i pożartuje, to okazują się całkiem sympatyczne :)

dwhpwq0.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://siostraania.pl/rysio-najwiekszy-w-polsce-noworodek-urodzony-do-wody/

(tak poza tematem) takie maleństwo :)

wiewiórka17, A.Kasia lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ