X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od soboty za to mam naprawde dobra passe:D tamten tydzien byl straszny, za to w tym humor i samopoczucie dopusuje:)

Poza tym to moje +1.5 kg mam wrazenie, ze idzie w biust zamiast w brzuch:p musze isc chyba sie obkupic, bo nawet w tych wiekszych jest ciasno:/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja od kilku lat miewam takie kłucie między piersiami i byłam u kardio ale serducho ok i kazał brać tabletki uspokajające gdy pojawi się ból w sumie ostatnimi czasy uspokoiło się to.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Tunia.a- chodzi ci o takie kucie w dołku??? przy którym ciężko złapać oddech??

no siłą rzeczy ciężko przy tym złapać oddech - tętno wtedy mam jakieś 180 a puls prawie niewyczuwalny (o ile nie przekręciłam)
    na całe szczęście w ciąży i zresztą od dłuższego czasu nie zdarzyło mi się...

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    no siłą rzeczy ciężko przy tym złapać oddech - tętno wtedy mam jakieś 180 a puls prawie niewyczuwalny (o ile nie przekręciłam)
    na całe szczęście w ciąży i zresztą od dłuższego czasu nie zdarzyło mi się...

Tunia, moze to tło nerwowe?

Puls i tętno to to samo przeciez.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do A.Kasia : mówiłaś lekarzowi o tej twardniejącej macicy ? Co Ci powiedział?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Pytanie do A.Kasia : mówiłaś lekarzowi o tej twardniejącej macicy ? Co Ci powiedział?

Kazał odpoczywać i brać no-spę i magnez ;)

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia gratuluję synka :)

Ksanka kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&

Dziewczyny ja też miałam w drugiej ciąży problemy ze skracającą się szyjką, a nic mnie nie bolało, czasami twardniał brzuch i tyle. Miałam 2,5 cm ok 6 mc-a i dostałam wtedy nospę forte 3xdziennie, zakaz dźwigania i nakaz polegiwania. Po dwóch tygodniach kontrola i szyjka miała już ponad 3 cm. No-spa została, ale udało się uniknąć pessara dzięki temu, ze gin pilnował tej szyjki.

Jeśli chodzi o chiński kalendarz, to na moich dzieciach mam 50% skuteczność :) Ja w niego nie wierzę zupełnie.

1usai09khne0c7t3.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję tej twardniejącej macicy , a od poniedziałku koniec leżenia;/ Będę na nogach od 5 rano do 17 po południu.Strasznie się tego boje ale jak tylko coś zacznie mi się dziać biorę dziekankę. W sumie na praktykach głównie będę siedzieć ale i tak sie boje.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja też się boję tej twardniejącej macicy , a od poniedziałku koniec leżenia;/ Będę na nogach od 5 rano do 17 po południu.Strasznie się tego boje ale jak tylko coś zacznie mi się dziać biorę dziekankę. W sumie na praktykach głównie będę siedzieć ale i tak sie boje.

Nie denerwuj się na zapas. Ja mam złe doświadczenia z poprzedniej ciąży ale wiele kobiet całą ciążę przechodzi i nie ma żadnych problemów z szyjką :) Jeśli coś się będzie działo to lekarz powinien zauważyć, że szyjka mięknie bądź się skraca. Po prostu obserwuj siebie, nie przemęczaj się nadmiernie. Łykaj no-spę i magnez a jak Cię coś zaniepokoi to mykaj na dziekankę :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka a myślisz, że przy bólach podbrzusza powinno się brać nospę? nawet jak ból jest znośny? czy lepiej zapobiegać jakimś skurczom czy coś? bo ja ostatnie kilka dni mam takie bóle miesiączkowe nawet...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:07

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:07

baassiia, aaagaaatka, A.Kasia, anitka19953, Mania1718, Kajola, Love_life, Kokaina, Kate84, She86, krówka_muffka, Karolina@, M+M+?, Izoleccc lubią tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewcxeta;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki , postaram się nie panikować ;) A Ty Domii bierz nospę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A Ty Domii bierz nospę.

Dzięki Kochana :* tak chyba zrobię, bo mnie trochę nastraszyłyście tą dyskusją o szyjce, bólach, skurczach i innych... na szczęście w piątek mam wizytę kontrolną u lekarza, a w przyszłym tygodniu drugą kontrolną u lekarza prowadzącego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:29

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa to lek ziołowy , działa rozkurczowo , na pewno Ci krzywdy nie zrobi popatrz ile z nas bierze ją codziennie ;) Mam to samo odczucie , zacznijmy znowu pisać o zakupach albo jakiś pierdołach bo ja też leże i myśle gdzie mnie nie boli;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - kochana, z takimi miesiączkowymi bólami udałabym się raczej do lekarza. Czasami lepiej spanikować i zadzwonić do swojego ginekologa po poradę niż zignorować i później pluć sobie w brodę :/ To co dla jednej z nas jest normalne u innej może być niemiłe w skutkach, więc lepiej dmuchać na zimne. Co do no-spy to ja biorę jak już faktycznie czuję napięcie w dole brzucha, jak mnie coś pobolewa ale na zasadzie rozciągania to nie biorę. No i wolę tak jak napisałaś zapobiegać, bo sama po sobie widzę, że jak za długo stoję bądź siedzę to zaczyna mnie w dole brzucha ciągnąć. Lekarz mi mówił, że kobiety w ciąży nie powinny dopuszczać do sytuacji, że są fizycznie zmęczone. No to staram się nie dopuszczać, robię wszystko na raty, w międzyczasie poleguję i chociaż to uciążliwe to jednak pomaga.

Lula dobrze pisze, samo twardnienie brzucha od pewnego momentu ciąży jest normalne bo macica musi trenować. Niewydolność szyjki zdarza się nieczęsto, i wtedy te twardnienia szyjce nie szkodzą. No ale trzeba swoje ciało obserwować, szczególnie przy pierwszej ciąży bo jeszcze nie wiemy jak organizm zareaguje :/

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    no więc Tunia.a

ja mam takie kłucie w dołku przy którym ciężko złapać oddech jest to cholernie uciążliwe. według kardiologa jest to nerwica przy której trzeba brać w moim przypadku silne leki ale odpukać od kiedy jestem w ciąży ani razu mnie nie złapała i nie musze łykać tabletek...

jednym słowem tylko spokój pomaga :)

jesli chodzi o poród to niby ma nie być żadnych problemów ...

też bym wiązała to pewnie ze stresem gdyby nie fakt, że pojawiało się również przy wysiłku albo tych nagłych kucnięciach, schyleniach a nawet czasem kichnięciach

Mam nadzieję, że trafię do dobrego i mądrego kardiologa,

Est oczywiście, że pomieszałam ;) - chodziło mi o wartości z ciśnieniomierza - ciśnienie skurczowe i rozkurczowe, oraz puls - z którymi to wartościami ciśnieniomierz miał problem bo wychodziły kosmiczne.
    Raz udało mi się zajechać szybko w czasie "ataku" na IP - pielęgniarka nie umiała mnie ręcznym ciśnieniomierzem zbadać więc odesłała do domu i kazał kawę wypić heh...

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już trochę ześwirowałam i zaczęłam się przejmować tym pobolewaniem po prawej stronie. Martwi mnie, że to w jednym miejscu jest. Wy jak piszecie o tym rozciąganiu to raczej coś na zasadzie kłucia, a u mnie to jakoś inaczej. Mam nadzieję, że to naturalny objaw ciąży, ale że następna wizyta dopiero za 3 tygodnie, a moje zdrowie psychiczne jest mi cenne ;) to idę dziś prywatnie na 17. Mam nadzieję, że zrobi też usg i że wrócę do domu spokojna. Trzymajcie kciuki :)

Kajola, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ulotce Nospy piszą, że jeżeli chodzi o ciążę to ma kat. C, czyli mozna ja stosować tylko w przypadkach zdecydowanej koniecznosci. Więc nie wiem czy to dobry pomysł, żeby ją tak łykac jak wit. C, chyba ze lekarz zaleci, no to wiadomo.
    Substancja, która jest w Nospie jest lekiem syntetycznym, więc z ziołami nie ma nic wspólnego.

aniek_m lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ