X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od soboty za to mam naprawde dobra passe:D tamten tydzien byl straszny, za to w tym humor i samopoczucie dopusuje:)

Poza tym to moje +1.5 kg mam wrazenie, ze idzie w biust zamiast w brzuch:p musze isc chyba sie obkupic, bo nawet w tych wiekszych jest ciasno:/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja od kilku lat miewam takie kłucie między piersiami i byłam u kardio ale serducho ok i kazał brać tabletki uspokajające gdy pojawi się ból w sumie ostatnimi czasy uspokoiło się to.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Tunia.a- chodzi ci o takie kucie w dołku??? przy którym ciężko złapać oddech??

no siłą rzeczy ciężko przy tym złapać oddech - tętno wtedy mam jakieś 180 a puls prawie niewyczuwalny (o ile nie przekręciłam)
    na całe szczęście w ciąży i zresztą od dłuższego czasu nie zdarzyło mi się...

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    no siłą rzeczy ciężko przy tym złapać oddech - tętno wtedy mam jakieś 180 a puls prawie niewyczuwalny (o ile nie przekręciłam)
    na całe szczęście w ciąży i zresztą od dłuższego czasu nie zdarzyło mi się...

Tunia, moze to tło nerwowe?

Puls i tętno to to samo przeciez.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do A.Kasia : mówiłaś lekarzowi o tej twardniejącej macicy ? Co Ci powiedział?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Pytanie do A.Kasia : mówiłaś lekarzowi o tej twardniejącej macicy ? Co Ci powiedział?

Kazał odpoczywać i brać no-spę i magnez ;)

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia gratuluję synka :)

Ksanka kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&

Dziewczyny ja też miałam w drugiej ciąży problemy ze skracającą się szyjką, a nic mnie nie bolało, czasami twardniał brzuch i tyle. Miałam 2,5 cm ok 6 mc-a i dostałam wtedy nospę forte 3xdziennie, zakaz dźwigania i nakaz polegiwania. Po dwóch tygodniach kontrola i szyjka miała już ponad 3 cm. No-spa została, ale udało się uniknąć pessara dzięki temu, ze gin pilnował tej szyjki.

Jeśli chodzi o chiński kalendarz, to na moich dzieciach mam 50% skuteczność :) Ja w niego nie wierzę zupełnie.

1usai09khne0c7t3.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję tej twardniejącej macicy , a od poniedziałku koniec leżenia;/ Będę na nogach od 5 rano do 17 po południu.Strasznie się tego boje ale jak tylko coś zacznie mi się dziać biorę dziekankę. W sumie na praktykach głównie będę siedzieć ale i tak sie boje.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja też się boję tej twardniejącej macicy , a od poniedziałku koniec leżenia;/ Będę na nogach od 5 rano do 17 po południu.Strasznie się tego boje ale jak tylko coś zacznie mi się dziać biorę dziekankę. W sumie na praktykach głównie będę siedzieć ale i tak sie boje.

Nie denerwuj się na zapas. Ja mam złe doświadczenia z poprzedniej ciąży ale wiele kobiet całą ciążę przechodzi i nie ma żadnych problemów z szyjką :) Jeśli coś się będzie działo to lekarz powinien zauważyć, że szyjka mięknie bądź się skraca. Po prostu obserwuj siebie, nie przemęczaj się nadmiernie. Łykaj no-spę i magnez a jak Cię coś zaniepokoi to mykaj na dziekankę :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka a myślisz, że przy bólach podbrzusza powinno się brać nospę? nawet jak ból jest znośny? czy lepiej zapobiegać jakimś skurczom czy coś? bo ja ostatnie kilka dni mam takie bóle miesiączkowe nawet...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:07

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:07

baassiia, aaagaaatka, A.Kasia, anitka19953, Mania1718, Kajola, Love_life, Kokaina, Kate84, She86, krówka_muffka, Karolina@, M+M+?, Izoleccc lubią tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewcxeta;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki , postaram się nie panikować ;) A Ty Domii bierz nospę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A Ty Domii bierz nospę.

Dzięki Kochana :* tak chyba zrobię, bo mnie trochę nastraszyłyście tą dyskusją o szyjce, bólach, skurczach i innych... na szczęście w piątek mam wizytę kontrolną u lekarza, a w przyszłym tygodniu drugą kontrolną u lekarza prowadzącego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:29

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa to lek ziołowy , działa rozkurczowo , na pewno Ci krzywdy nie zrobi popatrz ile z nas bierze ją codziennie ;) Mam to samo odczucie , zacznijmy znowu pisać o zakupach albo jakiś pierdołach bo ja też leże i myśle gdzie mnie nie boli;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - kochana, z takimi miesiączkowymi bólami udałabym się raczej do lekarza. Czasami lepiej spanikować i zadzwonić do swojego ginekologa po poradę niż zignorować i później pluć sobie w brodę :/ To co dla jednej z nas jest normalne u innej może być niemiłe w skutkach, więc lepiej dmuchać na zimne. Co do no-spy to ja biorę jak już faktycznie czuję napięcie w dole brzucha, jak mnie coś pobolewa ale na zasadzie rozciągania to nie biorę. No i wolę tak jak napisałaś zapobiegać, bo sama po sobie widzę, że jak za długo stoję bądź siedzę to zaczyna mnie w dole brzucha ciągnąć. Lekarz mi mówił, że kobiety w ciąży nie powinny dopuszczać do sytuacji, że są fizycznie zmęczone. No to staram się nie dopuszczać, robię wszystko na raty, w międzyczasie poleguję i chociaż to uciążliwe to jednak pomaga.

Lula dobrze pisze, samo twardnienie brzucha od pewnego momentu ciąży jest normalne bo macica musi trenować. Niewydolność szyjki zdarza się nieczęsto, i wtedy te twardnienia szyjce nie szkodzą. No ale trzeba swoje ciało obserwować, szczególnie przy pierwszej ciąży bo jeszcze nie wiemy jak organizm zareaguje :/

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    no więc Tunia.a

ja mam takie kłucie w dołku przy którym ciężko złapać oddech jest to cholernie uciążliwe. według kardiologa jest to nerwica przy której trzeba brać w moim przypadku silne leki ale odpukać od kiedy jestem w ciąży ani razu mnie nie złapała i nie musze łykać tabletek...

jednym słowem tylko spokój pomaga :)

jesli chodzi o poród to niby ma nie być żadnych problemów ...

też bym wiązała to pewnie ze stresem gdyby nie fakt, że pojawiało się również przy wysiłku albo tych nagłych kucnięciach, schyleniach a nawet czasem kichnięciach

Mam nadzieję, że trafię do dobrego i mądrego kardiologa,

Est oczywiście, że pomieszałam ;) - chodziło mi o wartości z ciśnieniomierza - ciśnienie skurczowe i rozkurczowe, oraz puls - z którymi to wartościami ciśnieniomierz miał problem bo wychodziły kosmiczne.
    Raz udało mi się zajechać szybko w czasie "ataku" na IP - pielęgniarka nie umiała mnie ręcznym ciśnieniomierzem zbadać więc odesłała do domu i kazał kawę wypić heh...

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już trochę ześwirowałam i zaczęłam się przejmować tym pobolewaniem po prawej stronie. Martwi mnie, że to w jednym miejscu jest. Wy jak piszecie o tym rozciąganiu to raczej coś na zasadzie kłucia, a u mnie to jakoś inaczej. Mam nadzieję, że to naturalny objaw ciąży, ale że następna wizyta dopiero za 3 tygodnie, a moje zdrowie psychiczne jest mi cenne ;) to idę dziś prywatnie na 17. Mam nadzieję, że zrobi też usg i że wrócę do domu spokojna. Trzymajcie kciuki :)

Kajola, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ulotce Nospy piszą, że jeżeli chodzi o ciążę to ma kat. C, czyli mozna ja stosować tylko w przypadkach zdecydowanej koniecznosci. Więc nie wiem czy to dobry pomysł, żeby ją tak łykac jak wit. C, chyba ze lekarz zaleci, no to wiadomo.
    Substancja, która jest w Nospie jest lekiem syntetycznym, więc z ziołami nie ma nic wspólnego.

aniek_m lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ