X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii zgadzam sie z tobą w 100 % u mnie taka kulka to malutka bo upodobała sobie prawa strone i to gin potwierdzł bo sie przesuwa... ale jeszcze troszke czasu razem nam zostało i teraz bedziemy sie cieszyć resztą ciąży:)

domiii lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Podczytuję Was od czasu do czasu ale niestety nie mam możliwości usiąść jak na razie na dłuższą chwilę do komputera, bo budowa trwa. Mąż się uparł, że 1 grudnia będzie oddanie ;)
    Zobaczymy i trzymam za niego kciuki, bo nie ukrywam, że bardzo bym chciała iść na swoje już.

Jakiś czas temu dostałam w prezencie olejek przeciw rozstępom:
    ae57340d9be8863cmed.png
    Muszę przyznać, że konsystencja, nawilżenie, zapach - jest super i wydajność też.
    I gdybym miała porównywać ten produkt z balsamem Palmer's, którego używałam wcześniej, to Palmer's według mnie odpada w przedbiegach.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• salomea Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka - ja ostatnio byłam u dentysty, a że nie miałam nic do naprawy to sobie pogadaliśmy i o wszystko wypytałam :) Jeśli chodzi o znieczulenie, to nie powinno ono wpływać na dzidzię, bo działa miejscowo. Ale z racji tego, że zawiera nieco adrenaliny, lekarze wolą dmuchać na zimne i stosują delikatniejsze znieczulenie dla kobiet w ciąży :) Mówił też, żeby pojawiać się co kilka miesięcy, bo w ciąży zęby rzeczywiście szybciej mogą się psuć, a stan zapalny również jest niebezpieczny.

She86, muminka83 lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz kofeinka może wypróbuję tą Tołpę, to chyba dobre kosmetyki ogolnie

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczyny, proszę nie nakręcajmy się tylko wzajemnie.
    u każdej z nas przyczyna twardego brzucha może być inna, każda z nas może inaczej definiować też twardość.
    ja do tej pory nie zastanawiałam się nawet nad tym, zwracam uwagę tylko wtedy jak mnie coś boli, ciągnie etc. bo inaczej bym zwariowała!
    tak samo z tym skracaniem szyjki - nie każdej się skraca i nie u każdej skurcze, bóle brzucha mają to zwiastować. nie szukajmy na siłę.
    pytajmy o to swoich lekarzy, bo od tego ich mamy :) a jak się dzieje coś naprawdę niepokojącego to jedziemy na wizytę, albo IP.

głowa do góry! :) w końcu drugi trymestr miał być tym, w którym w końcu cieszymy się z ciąży :) rosną nam brzuszki, czujemy ruchy maluchów - na tym się skupmy!

Dobrze prawisz Domiii - drugi trymestr miał być oddechem po pierwszym i zebraniem sił przed trzecim kiedy to będzie nam już ciężej :) Zapomniałyśmy chyba o tym, że każda z nas jest inna, inaczej odczuwa, inaczej jej organizm reaguje. Ponoć nie ma dwóch takich samych ciąż ;)

Est, domiii lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Co do wizyty u dentysty, mi gin kazał zrobił wpis od internisty i od stomatologa do karty ciąży. Na szczęście nic z zębami nie muszę robić, oby tak do końca ciąży.
    Ja mam znowu problem z zaparciem, 3 dni ładnie było, a teraz już drugi mnie boli cały brzuch i nie mogę:/ Piłam wodę przegotowaną na czczo. Może powinnam mniej tłusto i ciężko jeść, ale tak ciężko mi zrezygnować z niektórych rzeczy, nigdy na diecie nie byłam nawet...

Ja na razie ani magnezu ani no spy nie brałam, tylko łykam ten aspargin co mi gin przepisał. Aż tak na szczęście mi brzuch nie twardnieje. Chciałabym już też czuć ruchy... A nie takie wydawanie mi się, że niby coś co kilka dni:(
    Ale w książce "W oczekiwaniu..." wyczytałam, że ruchy są odczuwalne mdz 14, a 26, a zazwyczaj mdz 18 a 22 tygodniem. Także jeszcze jest na to czas... ;)

Życzę miłego popołudnia :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę panikuje bo podobno szyjka jest dziedziczna , a moja mama w dwóch ciążach miała rozwarcie , w pierwszej na 1 cm , w drugiej ze mną dowiedziała się że ma rozwarcie 2,5 cm (!) kazali jej iść do szpitala ale nie poszła bo mój brat nie miał nawet roczku. A w trzeciej ciąży wcale szyjki nie miała. Czuje ruchy , więc licze na to że nie jest źle ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:

A, Domiii, przełożyłam badanie na 16.15 na 12.10, ale pewnie i tak się nie spotkamy

jak będziesz trochę wcześniej to ja mogę chwilę poczekać to się spotkamy i pogadamy chociaż chwilę :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie szukam w necie jakiejś dodatkowej formy magnezu bez wit B6 (za dużo już jej mam w suplementach). Na aptekagemini jest preparat o nazwie Humavit Magnez (sól magnezowa kwasu cytrynowego) i sobie zamówiłam na próbę jedno opakowanie. Ponoć cytrynian magnezu jest również pomocny przy zaparciach, może ta informacja będzie przydatna dla tych z Was, które mają z tym problem.

aleksandrazz - Oluś a mama nie miała przed ciążami żadnych zabiegów na szyjkę, np wypalania nadżerki? Bo to ma podobno znaczenie i osłabia szyjkę. Nie obawiaj się póki co, u mnie np nikt w rodzinie nie miał problemów z szyjką, ja jestem jedyna czarna owca pod tym względem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:18

• Est Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, ja też chcę taki pasek jak Ty masz na dole!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja trochę panikuje bo podobno szyjka jest dziedziczna

Aleksandra - skąd masz takie info? Wiedziałam, że choroby szyjki typu nowotwór mogą być dziedziczne. Jej wytrzymałość też?

34bwkw7izri68fev.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od lekarza. Może ale nie musi. Przede mną i bratem nic nie miała, później właśnie miała coś z szyjką i jej wycieli, stwierdziła że bez szyjki nie zajdzie w ciąże a tu niespodzianka :-D Tylko oczywiście całą ciążę krwawiła i urodziła w 28 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:19

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ooo, ja też chcę taki pasek jak Ty masz na dole!

to na tej samej stronce co pasek o ciąży się robi :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    o widzisz kofeinka może wypróbuję tą Tołpę, to chyba dobre kosmetyki ogolnie

Ja dużo dobrego słyszałam na temat tej firmy.
    Dostałam jeszcze "Balsam na zmęczone nogi" Tołpy, to jest również kosmetyk dla ciężarnych i przyszłych mam. Ale nie miałam okazji go wypróbować jeszcze

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Est Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    to na tej samej stronce co pasek o ciąży się robi :)

Cos mi się nie chce skopiować, później spróbuję.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo lubię kosmetyki Tołpy. Ale na rozstępy kupiłam sobie Elancyl (nie wiem czy dobrze napisalam nazwę), zamowilam wczoraj w Gemini i będę smarować brzuch.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja też idę jutro na 17 :/ powiedz dentyście na dzień dobry ze jesteś w ciąży także będzie wiedział co może a czego nie. Ponoc dają jakieś inne znieczulenia gdzieś wyczytałam na necie.

Tak dzwoniłam już. Wiem ze wszystko mi za darmo przysługuje i że są specjalne znieczulenia. Więc jestem spokojna <3

Love_life lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkich chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrówka! :) :* 3majcie się cieplutko ;)

26Asia wrote:
    ja umówiłam się na usg połówkowe na 3 listopada, koszt 300 zł :/

Przerazilaś mnie :(... już się zastanawiam ile ja zapłacę :( skoro za zwykle USG blizniaków płace 180zł. Asiu a robisz badania i usg w Luxmedzie moze czy w jakimś prywatnym gabinecie?

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Jakiś czas temu dostałam w prezencie olejek przeciw rozstępom:
    ae57340d9be8863cmed.png
    Muszę przyznać, że konsystencja, nawilżenie, zapach - jest super i wydajność też.
    I gdybym miała porównywać ten produkt z balsamem Palmer's, którego używałam wcześniej, to Palmer's według mnie odpada w przedbiegach.

A jaki ma skład? Ja bardzo polecam balsam do masażu z Babydream fur Mama z Rossmanna - ma rewelacyjny skład, same naturalne olejki i ekstrakty :)

Magda lena lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    za zwykle USG blizniaków płace 180zł

Ja do tej pory USG bliźniaków robiłam w Luxmedzie w ramach abonamentu jaki opłaca mi firma i w szpitalu a na to genetyczne pierwszego trymestru poszłam prywatnie i zapłaciłam 300 zł razem z płytką CD. Ogólnie w Łodzi takie badanie ciąży mnogiej kosztuje od 300 do 500 zł - miazga :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:51

34bwkw7izri68fev.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ