Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
domii zgadzam sie z tobą w 100 % u mnie taka kulka to malutka bo upodobała sobie prawa strone i to gin potwierdzł bo sie przesuwa... ale jeszcze troszke czasu razem nam zostało i teraz bedziemy sie cieszyć resztą ciąży:)
domiii lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Podczytuję Was od czasu do czasu ale niestety nie mam możliwości usiąść jak na razie na dłuższą chwilę do komputera, bo budowa trwa. Mąż się uparł, że 1 grudnia będzie oddanie
Zobaczymy i trzymam za niego kciuki, bo nie ukrywam, że bardzo bym chciała iść na swoje już.
Jakiś czas temu dostałam w prezencie olejek przeciw rozstępom:
Muszę przyznać, że konsystencja, nawilżenie, zapach - jest super i wydajność też.
I gdybym miała porównywać ten produkt z balsamem Palmer's, którego używałam wcześniej, to Palmer's według mnie odpada w przedbiegach.
-
muminka - ja ostatnio byłam u dentysty, a że nie miałam nic do naprawy to sobie pogadaliśmy i o wszystko wypytałam
Jeśli chodzi o znieczulenie, to nie powinno ono wpływać na dzidzię, bo działa miejscowo. Ale z racji tego, że zawiera nieco adrenaliny, lekarze wolą dmuchać na zimne i stosują delikatniejsze znieczulenie dla kobiet w ciąży
Mówił też, żeby pojawiać się co kilka miesięcy, bo w ciąży zęby rzeczywiście szybciej mogą się psuć, a stan zapalny również jest niebezpieczny.
She86, muminka83 lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:Dziewczyny, proszę nie nakręcajmy się tylko wzajemnie.
u każdej z nas przyczyna twardego brzucha może być inna, każda z nas może inaczej definiować też twardość.
ja do tej pory nie zastanawiałam się nawet nad tym, zwracam uwagę tylko wtedy jak mnie coś boli, ciągnie etc. bo inaczej bym zwariowała!
tak samo z tym skracaniem szyjki - nie każdej się skraca i nie u każdej skurcze, bóle brzucha mają to zwiastować. nie szukajmy na siłę.
pytajmy o to swoich lekarzy, bo od tego ich mamya jak się dzieje coś naprawdę niepokojącego to jedziemy na wizytę, albo IP.
głowa do góry!w końcu drugi trymestr miał być tym, w którym w końcu cieszymy się z ciąży
rosną nam brzuszki, czujemy ruchy maluchów - na tym się skupmy!
Dobrze prawisz Domiii - drugi trymestr miał być oddechem po pierwszym i zebraniem sił przed trzecim kiedy to będzie nam już ciężejZapomniałyśmy chyba o tym, że każda z nas jest inna, inaczej odczuwa, inaczej jej organizm reaguje. Ponoć nie ma dwóch takich samych ciąż
Est, domiii lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Co do wizyty u dentysty, mi gin kazał zrobił wpis od internisty i od stomatologa do karty ciąży. Na szczęście nic z zębami nie muszę robić, oby tak do końca ciąży.
Ja mam znowu problem z zaparciem, 3 dni ładnie było, a teraz już drugi mnie boli cały brzuch i nie mogęPiłam wodę przegotowaną na czczo. Może powinnam mniej tłusto i ciężko jeść, ale tak ciężko mi zrezygnować z niektórych rzeczy, nigdy na diecie nie byłam nawet...
Ja na razie ani magnezu ani no spy nie brałam, tylko łykam ten aspargin co mi gin przepisał. Aż tak na szczęście mi brzuch nie twardnieje. Chciałabym już też czuć ruchy... A nie takie wydawanie mi się, że niby coś co kilka dni:(
Ale w książce "W oczekiwaniu..." wyczytałam, że ruchy są odczuwalne mdz 14, a 26, a zazwyczaj mdz 18 a 22 tygodniem. Także jeszcze jest na to czas...
Życzę miłego popołudnia
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ja trochę panikuje bo podobno szyjka jest dziedziczna , a moja mama w dwóch ciążach miała rozwarcie , w pierwszej na 1 cm , w drugiej ze mną dowiedziała się że ma rozwarcie 2,5 cm (!) kazali jej iść do szpitala ale nie poszła bo mój brat nie miał nawet roczku. A w trzeciej ciąży wcale szyjki nie miała. Czuje ruchy , więc licze na to że nie jest źle
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyA ja właśnie szukam w necie jakiejś dodatkowej formy magnezu bez wit B6 (za dużo już jej mam w suplementach). Na aptekagemini jest preparat o nazwie Humavit Magnez (sól magnezowa kwasu cytrynowego) i sobie zamówiłam na próbę jedno opakowanie. Ponoć cytrynian magnezu jest również pomocny przy zaparciach, może ta informacja będzie przydatna dla tych z Was, które mają z tym problem.
aleksandrazz - Oluś a mama nie miała przed ciążami żadnych zabiegów na szyjkę, np wypalania nadżerki? Bo to ma podobno znaczenie i osłabia szyjkę. Nie obawiaj się póki co, u mnie np nikt w rodzinie nie miał problemów z szyjką, ja jestem jedyna czarna owca pod tym względemWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:18
-
Od lekarza. Może ale nie musi. Przede mną i bratem nic nie miała, później właśnie miała coś z szyjką i jej wycieli, stwierdziła że bez szyjki nie zajdzie w ciąże a tu niespodzianka
Tylko oczywiście całą ciążę krwawiła i urodziła w 28 tygodniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:19
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
She86 wrote:o widzisz kofeinka może wypróbuję tą Tołpę, to chyba dobre kosmetyki ogolnie
Ja dużo dobrego słyszałam na temat tej firmy.
Dostałam jeszcze "Balsam na zmęczone nogi" Tołpy, to jest również kosmetyk dla ciężarnych i przyszłych mam. Ale nie miałam okazji go wypróbować jeszcze -
Love_life wrote:Ja też idę jutro na 17
powiedz dentyście na dzień dobry ze jesteś w ciąży także będzie wiedział co może a czego nie. Ponoc dają jakieś inne znieczulenia gdzieś wyczytałam na necie.
Tak dzwoniłam już. Wiem ze wszystko mi za darmo przysługuje i że są specjalne znieczulenia. Więc jestem spokojna
Love_life lubi tę wiadomość
-
Wszystkich chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrówka!
:* 3majcie się cieplutko
26Asia wrote:ja umówiłam się na usg połówkowe na 3 listopada, koszt 300 zł
Przerazilaś mnie... już się zastanawiam ile ja zapłacę
skoro za zwykle USG blizniaków płace 180zł. Asiu a robisz badania i usg w Luxmedzie moze czy w jakimś prywatnym gabinecie?
-
kofeinka wrote:
A jaki ma skład? Ja bardzo polecam balsam do masażu z Babydream fur Mama z Rossmanna - ma rewelacyjny skład, same naturalne olejki i ekstrakty
Magda lena lubi tę wiadomość
-
Kasia24 wrote:za zwykle USG blizniaków płace 180zł
Ja do tej pory USG bliźniaków robiłam w Luxmedzie w ramach abonamentu jaki opłaca mi firma i w szpitalu a na to genetyczne pierwszego trymestru poszłam prywatnie i zapłaciłam 300 zł razem z płytką CD. Ogólnie w Łodzi takie badanie ciąży mnogiej kosztuje od 300 do 500 zł - miazga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:51