X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się po ciężkim dniu :)

Dziś z mamą wybrałam się na zakupy, kupiłam pare naprawdę fajnych rzeczy , ale póki co koniec . Więcej kupię jak dowiem się płci :)

Miłego popołudnia !

Kate84 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    Ogólnie w Łodzi takie badanie ciąży mnogiej kosztuje od 300 do 500 zł - miazga :/

To u nas tyle kosztuje USG 3d/4d ciąży mnogiej. A do zwykłego usg jakbym chciała płytkę to podobno 40zł. A tu gdzie chodzę w Lublinie do Luxmedu to usg ciąży mnogiej od 140-200zł widziałam ceny. No a połówkowe pewnie swoją drogą - jeszcze na całe szczęście nie znam ceny to mi kopara nie opada :).
    Ale tymi cenami mnie całkowicie skosiłaś... Ja rozumiem, że ciąża kosztuje, ale aż tyle?! No i za co tyle pieniędzy? Za to, że 5minut dłużej USG trwa??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:03

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziś z mamą wybrałam się na zakupy, kupiłam pare naprawdę fajnych rzeczy , ale póki co koniec . Więcej kupię jak dowiem się płci :)

Pochwal się dzisiejszymi łowami :))). Ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy dla Dzieciaczków, ale już tak sobie marzę, że już niedługo jak poznam płeć ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    A jaki ma skład? Ja bardzo polecam balsam do masażu z Babydream fur Mama z Rossmanna - ma rewelacyjny skład, same naturalne olejki i ekstrakty :)

olej ze słodkich migdałów
    odżywczy olej macadamia
    witamina E

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Ale tymi cenami mnie całkowicie skosiłaś... Ja rozumiem, że ciąża kosztuje, ale aż tyle?! No i za co tyle pieniędzy? Za to, że 5minut dłużej USG trwa??

Też się Kasiu zastanawiam dlaczego ciąża bliźniacza jest dwa razy droższa przy badaniu USG - więcej żelu użyją na brzuch, więcej prądu aparat pociągnie przez te 5-10 min?

34bwkw7izri68fev.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam ani jednej rzeczy dla maleństwa :/ prócz książki
    http://www.dobre-ksiazki.com.pl/mamo-tato-co-ty-na-p388920.html?utm_source=google&utm_medium=cpc_product&gclid=CjwKEAjwhJmwBRDGsamBu8Pp7FwSJACKD1KHCKHWltyWHqN2IVOcBXMjdYxwnfRfDd_poJv3ij2uWBoC04Pw_wcB
    ale to raczej dla mnie niż dla pociechy ;)
    Obiecałam sobie, że jak tylko dowiem się płci dziecka i pojawi się jakiś zastrzyk gotówki od razu zaczynam zakupy :)
    Kilka rzeczy mam już upatrzonych :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i Aniek to ja Was pociesze, bo ja mam ciaze pojedyncza i za wizyte i usg place 200zl co 3 tyg... Do tego 200zl za leki i ok 100zl za badania :/ Pociesza mnie tylko to ze za badania prenatalne nie place, ale to tylko dla tego ze jestem "po przejsciach" ...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kochane udanych wizyt,
    rozpoczętych nowych tygodni i miesięcy ciąży :)

Ja ostrzygłam psiaki i padam
    lecę się trochę położyć bo plecy mi wysiadają.

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    Też się Kasiu zastanawiam dlaczego ciąża bliźniacza jest dwa razy droższa przy badaniu USG - więcej żelu użyją na brzuch, więcej prądu aparat pociągnie przez te 5-10 min?

No pewnie dodatkowo drugie tyle kosztuje zrobienie odpisu dla drugiego dziecka. No i tak jak napisałaś prąd, żel... Ja wiem jedno, to strasznie niesprawiedliwe.

kofeinka i jak ta książka? Warta polecenia? :)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój partner ostatnio sobie zakupił książkę "Bobas. Instrukcja obsługi". Ach, Ci informatycy :D

http://www.empik.com/bobas-instrukcja-obslugi-borgenicht-louis-borgenicht-joe,prod3290093,ksiazka-p

Kasia24, Kate84 lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png

Wysłany: 30 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Pochwal się dzisiejszymi łowami :))). Ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy dla Dzieciaczków, ale już tak sobie marzę, że już niedługo jak poznam płeć ;)

Pewnie, że się pochwalę ale jak już mąż przyjdzie , bo moim telefonem to niestety nic nie zrobię - starego graata mam :)

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Kasia i Aniek to ja Was pociesze, bo ja mam ciaze pojedyncza i za wizyte i usg place 200zl co 3 tyg... Do tego 200zl za leki i ok 100zl za badania :/ Pociesza mnie tylko to ze za badania prenatalne nie place, ale to tylko dla tego ze jestem "po przejsciach" ...

Ja się tak czasem zastanawiam jak moja mama urodziła mnie zdrową w terminie beż żadnych badań usg i hormonów na początku lat 80tych kiedy medycyna nie byłą jeszcze tak rozwinięta. Wychodzi na to, że teraz już się tak nie da bez wydania fortuny...

34bwkw7izri68fev.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    "Bobas. Instrukcja obsługi". Ach, Ci informatycy :D
    Hahah świetne - mam brata informatyka, jak się u nich coś wyklaruje to na pewno sprawię mu taki prezent ;).

niecierpliwa oki oki ;))) to ja czekam z niecierpliwością :)

Gośśś W takim wypadku Kochana jak jesteś po przejściach to powinni Cie wziąć do szpitala na wszystkie darmowe badania nawet i co 3tygodnie na jeden dzień i od A do Z o Ciebie zadbać! A nie jeszcze "żerować" na czyjejś krzywdzie i aby więcej kasy. Nie wiem jak jest z Twoją sytuacją finansową, ale co jeżeli nie jest/nie byłoby Cię na to stać? O tym niestety nikt nie myśli bo wszędzie w oczach lekarzy widzę tylko "dolary" jak na kreskówkach :(.

aniek_m Nasze mamy, nasze babcie itd... Mamy zdrowych rodziców, sami jesteśmy zdrowi, nie było USG, i tak jak mówisz tych wszystkich hormonów. Ale jakby nie patrzeć to kiedyś nie było KFC, McDonaldów i wszelkiego takiego śmieciowego jedzenia, i samej chemii w żywności, i nie było tej ciąży mimo wszystko tak trudno utrzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:35

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 - Wydaje mi się, że połówkowe w luxmedzie kosztuje tyle samo co zwykłe USG. No chyba, że chcesz badanie 3D i jeszcze płytkę (nagranie badania na płytę +40zł). A jak się robi 3/4D a dzieciaków nie widać bo się odwrócą od głowicy to oddają w rejestracji pieniądze i płaci się tylko za 2D :)

Gośśś - Gosia ja mam tak samo :/ 130zł za USG + 110 za wizytę no i wszystkie badania płatne :/ No ale jak się chodzi prywatnie to tak jest, niestety dostać się do mojego lekarza na NFZ graniczy z cudem :(

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    Ja się tak czasem zastanawiam jak moja mama urodziła mnie zdrową w terminie beż żadnych badań usg i hormonów na początku lat 80tych kiedy medycyna nie byłą jeszcze tak rozwinięta. Wychodzi na to, że teraz już się tak nie da bez wydania fortuny...

Heh zebys wiedziala :/ ale kiedys kobiety mialy silniejsze organizmy i nie bylo tyle chemi we wszystkim, ktora nas po prostu wykancza... :/
    Fakt ja bym mogla chodzic do tanszego lekarza, bo jest duzo takich do okola, ale wybralam takiego po prostu dla wlasnego spokoju i dla tego, ze chce miec porzadna opieke w czasie ciazy, zeby po prostu teraz bylo dobrze i zebym w koncu miala to malenstwo... A wiem ze ten gin jest bardzo dobry i mam do niego duze zaufanie... A tez jest taka prawda, ze w tych czasach jak chce sie byc pod dobra opieka lekarza to trzeba zaplacic, bo na nfz to predzej czlowiek umrze niz pomoga :/

A.Kasia, Kasia24 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia Uff to mnie pocieszyłaś ;), chociaż uczciwie podchodzą do sprawy, że jak dzieci płatają figla to zwracają. Czyli w cenie 3D nie ma płyty? I mimo wszystko trzeba dopłacać? No troszkę szkoda.

No i ja też za USG 180zł + wizyta tydzień później 110zł (a przed wizytą jeszcze kupa płatnych badań)

W ogóle dostać się na NFZ do jakiegokolwiek lekarza, niekoniecznie ginekologa graniczy z cudem. Mojej mamie miesiąc temu powiedzieli, że do ortopedy to na koniec listopada dopiero (dzwoniła miesiąc temu). W końcu kupiła jakieś "cudowne maści" i bóle same przeszły.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GośśśJa też idąc do mojego wiedziałam, że jest droższy niż koledzy po fachu, ale właśnie też kierowałam się możliwością zaufania lekarzowi i aby być pod dobrą opieką. Będzie Kochana wszystko dobrze! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:42

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:

Ania, pewnie że się da. Jak się ma książkową ciążę to można by wcale do lekarza nie chodzić i byłoby ok. Jednak weźmy pod uwagę, że kiedyś też były poronienia i przedwczesne porody i różne powikłania. Może rzadziej, ale były. Tylko nie mówiło się o tym bo był to temat tabu. Ja dopiero niedawno dowiedziałam się, że moja babcia urodziła martwe dziecko, przez całe moje życie nikt nigdy nawet o tym nie wspomniał.

Wysłany: 30 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynny to jakoś w ogóle dużo płacicie za USG i wizyty... Ja płacę za wizytę i USG u lekarza prowadzącego 100 zł. Jedynie za prenatalne zapłaciłam 150 zł + 80 zł wizyta

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 - niestety za nagranie trzeba dopłacić. Pytałam właśnie szwagierki (ma 1,5 roczne bliźniaki) o to połówkowe USG i ona mówi, że przy bliźniakach lepiej pójść troszkę wcześniej bo jak dzieci są za duże to nic nie widać. Ona była na tym badaniu po 20 tyg i było ciężko coś zobaczyć :/

niecierpliwaa - mogłabym płacić mniej ale chodzę prywatnie do lekarza, który jest jednym z najlepszych specjalistów w moim regionie no i tacy się cenią :/ Dodatkowo na USG chodzę do Luxmedu, gdzie mają porządny sprzęt. Poprzednio chodziłam do lekarki u której miałam wizytę w cenie 90 zł (już z USG) ale nie byłam zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:51

‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ