X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Sa kremy z perfekta mama do piersi lagodzace i przeciw rozstepom od 4 mc ciazy...

Kamka ja kremu z Perfecty (z wyciągiem z kapusty) używam od momentu jak dowiedziałam się o ciąży. Zrozumiałam jednak edyś, że pytała o smarowanie brodawek specjalną maścią ?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy Tygrysek ja nawet pytałam gina czy orgazmy na pewno nie szkodzą, odpowiedź nie, zapytałam więc czy częste orgazmy Hehe to powiedział że nawet 2,3 razy na dzień nic nie szkodzą. Oczywiście mówię w momencie gdy zezwolił nam na seks po 14 tc :-)

Co do piersi mnie strasznie bolały w 1 trymestrze, urosły wtedy też ale niestety nie za dużo :-P Hehe teraz nie bolą, jedynie często swędzą i skutki oraz brodawki wrażliwe.

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87, będę miała wizytę w środę, dokładnie w ostatnim dniu 18. tygodnia i też zastanawiam się czy będzie za wcześnie na badania połówkowe? Z jednej strony chciałabym już je przejść, a z drugiej mój lekarz mówił, że chyba będę musiała umówić się na dodatkową wizytę za jakieś 2-3 tygodnie... Do którego tygodnia wykonuje się te badania?

edyś, jeśli chodzi o piersi, to mnie strasznie bolały w I trymestrze, ale już od 3. miesiąca się to uspokoiło. Teraz zostały tylko wrażliwe i ciemniejsze sutki :) Ja smaruję balsamem przy smarowania całego ciała. Jeśli bardzo Cię bolą, to może rzeczywiście warto czymś zacząć smarować?

RudyTygrysek, ja nie mam zagrożonej ciąży i pozwalam sobie na orgazm jak często się da ;) Na początku obawiałam się bólów lub plamienia, ale nie miałam ani razu żadnej przygody. Gdziekolwiek czytałam o orgazmie w ciąży, to powtarzały się informacje, że jeśli tylko nie ma żadnych przeciwwskazań w postaci ciąży zagrożonej, to można. Dzidzia w jego trakcie czuje tylko przyjemne kołysanie. A jak wiadomo, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania połówkowe 18-22 tydzień. Tak napisane w książce jakiejś jest chyba w "oczekiwaniu na dziecko" ....

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kamka ja kremu z Perfecty (z wyciągiem z kapusty) używam od momentu jak dowiedziałam się o ciąży. Zrozumiałam jednak edyś, że pytała o smarowanie brodawek specjalną maścią ?
    Dokładnie, chodzi mi o same brodawki. Niestety zdjęcia wam nie wkleję żeby pokazać o co chodzi ;)
    Ale w przyszłym tygodniu zainwestuję w miękki biustonosz oraz jakąś maść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 21:27

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Pap, ja jeszcze nie wiem gdzie mam łożysko, jeśli chodzi o dziecko to nie czuję jego ruchów, jedynie wypinanie. To na pewno nie dziecko tylko puls, ponoć z żyły wątrobowej.

Mam to samo. Szczególnie jak leżę na plecach i próbuje wyczuć jakieś ruchy malucha:) ale chyba jeszcze za wcześnie. No i mam łożysko na przedniej ścianie co podobno utrudnia sprawę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:54

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, moj maz dzis znow wyjechal, teraz na 4 tyg ehhh ciezko mi, a dzidzia kopie jak szalona :-D

kleo2426 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dzieje się coś z Waszymi pępkami już ;)? Bo ja zauważyłam kilka dni temu, że mój stał się mniej głęboki, w zasadzie zaczyna mi zanikać ta dziurka ;) No i się uśmiałam, bo wcześniej tam nie zaglądałam ;) Myślałam, że ten pępek później zacznie wyskakiwać ;)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny a dzieje się coś z Waszymi pępkami już ;)? Bo ja zauważyłam kilka dni temu, że mój stał się mniej głęboki, w zasadzie zaczyna mi zanikać ta dziurka ;) No i się uśmiałam, bo wcześniej tam nie zaglądałam ;) Myślałam, że ten pępek później zacznie wyskakiwać ;)
    U mnie tez zrobił się mniej płytki, też zawsze myślałam że pępek wyskakuje później ale chyba już zaraz wyskoczy:) Jak dla mnie to fajnie wygląda :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry na wieczor:-) my dzisiaj bylismy na dlugim spacerku no a malutka kopie ale tylko pod warunkiem ze tatus nie probuje poczuc bo wtedy w momencie przestaje:-)

Kajola, kleo2426 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do orgazmow to musze sie przyznac,ze mnie lapaly czasem przez sen. Normalnie mialam erotyczne sny i wtedy zdarzal sie orgazm i niestety mialam krwawienie w 13tyg (niewiadomo jaka przyczyna)a teraz mam ciaze pod specjalnym nadzorem (znaczy czestsze wizyty i leki) wiec seks zakazany i na szczescie poki co nie mam tych orgazmow w nocy :/

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś - ja też mam teraz bardzo bolesne sutki, w dodatku jeszcze bardziej pociemniały a żyły jeszcze gorzej się uwidoczniły. Dziś nawet zauważyłam , że twarde się bardzo zrobiły te sutki. Rozmawiałam z mamą, mówi, że ona tak miała, a pare tygodni po takich bólach pociekły jej pierwsze kropelki mleka/ siary także zobaczymy :)

Dziewczyny mi lekarz powieddział, że współżycie ok, orgazmy też. Zresztą odczuwam teraz wszystko sto razy bardziej, więc w moim przypadku w chwili obecnej seks bez orgazmu jest po prostu rzadkością :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin kazał smarować sutki bephantenem w kremie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 08:15

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozmowy o piersiach... Mnie dzisiaj strasznie swedzialy sutki no i juz wiem czemu musze jutro kupic wkladki laktacyjne bo zaczyna mlecKo sie saczyc...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka ja też muszę zakupić..
    Dziewczyny czy też was łapią w nocy skurcze w nogach? Mnie łapią prawie co noc a wczoraj dwa razy i później w ciągu dnia czuje ta nogę :(

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life to musisz brac aspargin. Albo jesc baaardzo duzo pomidorow :) masz za malo magnezu. Albo skonsultuj to z lekarzem albo po prostu zacznij brac. To bezpieczne dla kobiet w ciazy suplementy. A takie kurcze nóg to znak,ze masz za malo tych pierwiastkow (i moga dojsc skurcze macicy :/ ). Wiec dzis zjedz pare pomidorow a jutro po aspargin.

Love_life lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    :D
    Życzę wam udanej niedzieli w pierwszym dniu 16 tygodnia

d'nusia, perła ziemi, skowroneczka87, Kate84, Kajola, ksanka, RudyTygrysek, kleo2426, kateee, Est, Karolina@, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

U nas od rana wspaniały dzień. Mój M dziś pierwszy raz poczuł kopniaka :-D
    Mały wcale się nie przejął, że ktoś inny przyłożył rękę do brzucha i kopał bardzo mocno ;-)

Miłego dnia :-D

RudyTygrysek, salomea, kleo2426, Kate84, muminka83, kateee, Karolina@, d'nusia, Karka, Love_life, Albuera lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • salomea Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola, ale super! Gratuluję!

Ja jeszcze przeziębiona, ale jutro muszę iść do pracy podpisać nową umowę i powiedzieć szefowi o ciąży... Aż mnie wzdryga na samą myśl o rozmowie z nim... :(

Kajola lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ