X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dobra dziewczyny, ogłaszam, że pierwsze zakupy dla malucha już za mną :D Zamówiłam właśnie falbankę maskującą do łóżeczka:

http://www.darland.pl/darland-falbana-pod-materac-patchwork-zielony.html

W sumie zakup bardziej dla mnie niż dla synka bo już mnie szlag trafiał ze względu na kurz, który osiadał na pokrywie szuflady w łóżeczku ;) Mam nadzieję, że się sprawdzi bo nie było łatwo znaleźć coś ładnego...

Kurczę to jest super rozwiązanie! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dobra dziewczyny, ogłaszam, że pierwsze zakupy dla malucha już za mną :D Zamówiłam właśnie falbankę maskującą do łóżeczka:

W sumie zakup bardziej dla mnie niż dla synka bo już mnie szlag trafiał ze względu na kurz, który osiadał na pokrywie szuflady w łóżeczku ;) Mam nadzieję, że się sprawdzi bo nie było łatwo znaleźć coś ładnego...

bardzo fajny pomysł i dość tani, bo widziałam w innym sklepie po 70 zł :/
    a ja się chwalę bo przed chwilą poczułam wyraźne ruchy mojej córeczki :) poniżej pępka kilka kopniaków :)

Kokaina, domiii, arien, d'nusia, A.Kasia, baassiia, Kasia24, Karolina@, Mietka 30:), Kajola, Kate84, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp ja też podpisuje się obiema rękami pod tym co napisała Est - nie zastanawiaj się już nad inną opcją, to Twój teren i Wasze ciężko zarobione pieniądze. A rodzinka niech się obraża skoro nie potrafi docenić co dla nich robicie :/

Noelka bierz coś szybko na katar, może to chwilówka tylko. A gdzie jedziecie ?

A.Kasia falbanka śliczna. Chyba ściągnę pomysł :D

domiii A Ty przypadkiem nie jesteś na zwolnieniu już ? Czy coś pomieszałam ??

U mnie bóle brzucha utrzymują się cały czas- raz są miesiączkowe, raz kujące. Bobas dokazuje, nawet w ciągu dnia już go czuje. A wczoraj poczuł też mój mąż i cieszył się jak dziecko :DDD
    Wzruszająca chwila :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:08

domiii, Est, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:

domiii A Ty przypadkiem nie jesteś na zwolnieniu już ? Czy coś pomieszałam ??

tak Kochana, jestem na zwolnieniu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, możliwe, że jednodniowy, bo już mi się taki zdarzał. Póki co wypiłam sobie mleko z masłem i miodem i piję imbir z cytryną i miodem. Mam nadzieję, że domowe sposoby szybko mnie wyleczą... A jedziemy do rodziców męża i za bardzo nie chcemy tego przekładać.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Pochwalę się Wam moim dzisiejszym brzuszkiem ;)
    521cf645efc8bb72med.jpg

Dziś dzień mija dość pracowicie ale to głównie prace w kuchni i sprzątanie - czyli wszystko co BARDZO lubię :)

Kokaina, 26Asia, arien, domiii, d'nusia, A.Kasia, Est, Love_life, Kasia24, Karolina@, Mietka 30:), Vincent, Kajola, Madzialena90, Renka88, Kate84, muminka83, Karka, krówka_muffka, kleo2426 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii to dziergaj tą ofertę ku chwale Twojej firmy :D
    A tak serio to może myślą, że za chwilkę wrócisz czy coś ...?

noelka to zdrówka dużo, ja też jutro do rodziców :)

kofeinka brzuchol mam podobnych rozmiarów :) Nawet Mój się śmieje, że już widać, już widać :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:07

kofeinka, noelka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka no już widać, że rośniecie :)

kofeinka lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, 26Asia - nareszcie zaczyna być widać :) jeszcze tylko poczuć maleństwo :)

Kokaina lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, fajny brzuszek :)

Kokaina, dzięki :)

ale jak myślicie, chyba katar nie szkodzi dziecku...?

kofeinka, Kokaina lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny trzymajcie kciuki za naszą wizytę dziś :) od 3 dni mój maluch buszuje i kopie cały dzień normalnie nie mam pojęcia kiedy on śpi ;) wczoraj bylismy na takim spotkaniu w naszym szpitalu na którym oprowadzaja po salach porodowych i położne odpowiadają na pytania rodziców, fajne doświadczenie. miłego dnia.

Kokaina, A.Kasia, Est, domiii, Kajola, Madzialena90, Kate84, Karka, kleo2426 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life, może będzie spał, jak się urodzi? ;)

Love_life, domiii lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Hey dziewczyny trzymajcie kciuki za naszą wizytę dziś :) od 3 dni mój maluch buszuje i kopie cały dzień normalnie nie mam pojęcia kiedy on śpi ;) wczoraj bylismy na takim spotkaniu w naszym szpitalu na którym oprowadzaja po salach porodowych i położne odpowiadają na pytania rodziców, fajne doświadczenie. miłego dnia.

Love_life Trzymamy jak zawsze mocno- o której wizytujesz ?
    A odnośnie tego szpitala to powiedz jak się umówiliście na takie oprowadzanie ? Trzeba to jakoś rezerwować czy z miejsca można o to poprosić ?

Love_life lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka licze na to bo nie lubie byc niewyspana heh.Idziemy na 15:30.
    Kokainka ja mieszkam w Anglii nie wiem czy w każdym szpitalu tak jest wczoraj jak przyszliśmy mieliśmy mały szok, zresztą położne tez bo było ze 100 osób!

Kokaina lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Kofeinka, fajny brzuszek :)

Kokaina, dzięki :)

ale jak myślicie, chyba katar nie szkodzi dziecku...?

Ja mam katar od 2 tyg, teraz doszedł mokry kaszel no i miałam zimno na nosie które się zagoilo a wczoraj wyrosło nowe po drugiej stronie nosa!!! lekarz mówił ze nie jest groźne dla dziecka. Biorę ten prenatal na grypę I przeziębienie

noelka lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Na allegro jest mnostwo takich rzeczy i roznych innych wynalazkow mniej lub bardziej potrzebnych dzieciaczkom. Ale ciesza oko i czlowiek chcialby miec wszystkie, choc wie, ze to bez sensu:-P Chyba dlatego tak sie kreci ten "dzidziusiowy" biznes:-)

domiii lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    domiii to dziergaj tą ofertę ku chwale Twojej firmy :D
    A tak serio to może myślą, że za chwilkę wrócisz czy coś ...?

obawiam się, że tak... dodatkowo mój szef chyba uważa, że zwolnienie to inaczej home office...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dzwoniłam dzis do szpitala na Inflancką zapisać sie do szkoły rodzenia, ale Pani powiedziała, ze jeszcze za wcześnie, ze jak mam zameldowanie to wystarczy 22-25 tydzień i zawsze będzie miejsce.
    Możecie polecić mi jakiś nawilżacz powietrza?

• domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Cześć dziewczyny! Dzwoniłam dzis do szpitala na Inflancką zapisać sie do szkoły rodzenia, ale Pani powiedziała, ze jeszcze za wcześnie, ze jak mam zameldowanie to wystarczy 22-25 tydzień i zawsze będzie miejsce.
    Możecie polecić mi jakiś nawilżacz powietrza?

ja się bujam z decyzją o nawilżaczu już z miesiąc, ale po całym rozeznaniu chyba kupię ten:

http://www.pastelove.eu/pl_PL/p/Beaba-nawilzacz-powietrza-PASTEL-BLUE/1633?gclid=Cj0KEQjwqNiwBRDnq93MioaqtKQBEiQAb7Ezn2pQkx-jsGqWM2OcfzTqeIcm2f3du2p49dFohTFZapwaAj2Y8P8HAQ

d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny tak się zastanawiam... 7 listopada biorę ślub i tak sobie myślę jak ja będę tańczyć?! Boje się o moją Marysie. Oczywiście każdy mówi że przesadzam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:56

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ