X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dobra dziewczyny, ogłaszam, że pierwsze zakupy dla malucha już za mną :D Zamówiłam właśnie falbankę maskującą do łóżeczka:

http://www.darland.pl/darland-falbana-pod-materac-patchwork-zielony.html

W sumie zakup bardziej dla mnie niż dla synka bo już mnie szlag trafiał ze względu na kurz, który osiadał na pokrywie szuflady w łóżeczku ;) Mam nadzieję, że się sprawdzi bo nie było łatwo znaleźć coś ładnego...

Kurczę to jest super rozwiązanie! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dobra dziewczyny, ogłaszam, że pierwsze zakupy dla malucha już za mną :D Zamówiłam właśnie falbankę maskującą do łóżeczka:

W sumie zakup bardziej dla mnie niż dla synka bo już mnie szlag trafiał ze względu na kurz, który osiadał na pokrywie szuflady w łóżeczku ;) Mam nadzieję, że się sprawdzi bo nie było łatwo znaleźć coś ładnego...

bardzo fajny pomysł i dość tani, bo widziałam w innym sklepie po 70 zł :/
    a ja się chwalę bo przed chwilą poczułam wyraźne ruchy mojej córeczki :) poniżej pępka kilka kopniaków :)

Kokaina, domiii, arien, d'nusia, A.Kasia, baassiia, Kasia24, Karolina@, Mietka 30:), Kajola, Kate84, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp ja też podpisuje się obiema rękami pod tym co napisała Est - nie zastanawiaj się już nad inną opcją, to Twój teren i Wasze ciężko zarobione pieniądze. A rodzinka niech się obraża skoro nie potrafi docenić co dla nich robicie :/

Noelka bierz coś szybko na katar, może to chwilówka tylko. A gdzie jedziecie ?

A.Kasia falbanka śliczna. Chyba ściągnę pomysł :D

domiii A Ty przypadkiem nie jesteś na zwolnieniu już ? Czy coś pomieszałam ??

U mnie bóle brzucha utrzymują się cały czas- raz są miesiączkowe, raz kujące. Bobas dokazuje, nawet w ciągu dnia już go czuje. A wczoraj poczuł też mój mąż i cieszył się jak dziecko :DDD
    Wzruszająca chwila :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:08

domiii, Est, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:

domiii A Ty przypadkiem nie jesteś na zwolnieniu już ? Czy coś pomieszałam ??

tak Kochana, jestem na zwolnieniu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, możliwe, że jednodniowy, bo już mi się taki zdarzał. Póki co wypiłam sobie mleko z masłem i miodem i piję imbir z cytryną i miodem. Mam nadzieję, że domowe sposoby szybko mnie wyleczą... A jedziemy do rodziców męża i za bardzo nie chcemy tego przekładać.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Pochwalę się Wam moim dzisiejszym brzuszkiem ;)
    521cf645efc8bb72med.jpg

Dziś dzień mija dość pracowicie ale to głównie prace w kuchni i sprzątanie - czyli wszystko co BARDZO lubię :)

Kokaina, 26Asia, arien, domiii, d'nusia, A.Kasia, Est, Love_life, Kasia24, Karolina@, Mietka 30:), Vincent, Kajola, Madzialena90, Renka88, Kate84, muminka83, Karka, krówka_muffka, kleo2426 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii to dziergaj tą ofertę ku chwale Twojej firmy :D
    A tak serio to może myślą, że za chwilkę wrócisz czy coś ...?

noelka to zdrówka dużo, ja też jutro do rodziców :)

kofeinka brzuchol mam podobnych rozmiarów :) Nawet Mój się śmieje, że już widać, już widać :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:07

kofeinka, noelka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka no już widać, że rośniecie :)

kofeinka lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, 26Asia - nareszcie zaczyna być widać :) jeszcze tylko poczuć maleństwo :)

Kokaina lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, fajny brzuszek :)

Kokaina, dzięki :)

ale jak myślicie, chyba katar nie szkodzi dziecku...?

kofeinka, Kokaina lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny trzymajcie kciuki za naszą wizytę dziś :) od 3 dni mój maluch buszuje i kopie cały dzień normalnie nie mam pojęcia kiedy on śpi ;) wczoraj bylismy na takim spotkaniu w naszym szpitalu na którym oprowadzaja po salach porodowych i położne odpowiadają na pytania rodziców, fajne doświadczenie. miłego dnia.

Kokaina, A.Kasia, Est, domiii, Kajola, Madzialena90, Kate84, Karka, kleo2426 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life, może będzie spał, jak się urodzi? ;)

Love_life, domiii lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Hey dziewczyny trzymajcie kciuki za naszą wizytę dziś :) od 3 dni mój maluch buszuje i kopie cały dzień normalnie nie mam pojęcia kiedy on śpi ;) wczoraj bylismy na takim spotkaniu w naszym szpitalu na którym oprowadzaja po salach porodowych i położne odpowiadają na pytania rodziców, fajne doświadczenie. miłego dnia.

Love_life Trzymamy jak zawsze mocno- o której wizytujesz ?
    A odnośnie tego szpitala to powiedz jak się umówiliście na takie oprowadzanie ? Trzeba to jakoś rezerwować czy z miejsca można o to poprosić ?

Love_life lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka licze na to bo nie lubie byc niewyspana heh.Idziemy na 15:30.
    Kokainka ja mieszkam w Anglii nie wiem czy w każdym szpitalu tak jest wczoraj jak przyszliśmy mieliśmy mały szok, zresztą położne tez bo było ze 100 osób!

Kokaina lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Kofeinka, fajny brzuszek :)

Kokaina, dzięki :)

ale jak myślicie, chyba katar nie szkodzi dziecku...?

Ja mam katar od 2 tyg, teraz doszedł mokry kaszel no i miałam zimno na nosie które się zagoilo a wczoraj wyrosło nowe po drugiej stronie nosa!!! lekarz mówił ze nie jest groźne dla dziecka. Biorę ten prenatal na grypę I przeziębienie

noelka lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Na allegro jest mnostwo takich rzeczy i roznych innych wynalazkow mniej lub bardziej potrzebnych dzieciaczkom. Ale ciesza oko i czlowiek chcialby miec wszystkie, choc wie, ze to bez sensu:-P Chyba dlatego tak sie kreci ten "dzidziusiowy" biznes:-)

domiii lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    domiii to dziergaj tą ofertę ku chwale Twojej firmy :D
    A tak serio to może myślą, że za chwilkę wrócisz czy coś ...?

obawiam się, że tak... dodatkowo mój szef chyba uważa, że zwolnienie to inaczej home office...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dzwoniłam dzis do szpitala na Inflancką zapisać sie do szkoły rodzenia, ale Pani powiedziała, ze jeszcze za wcześnie, ze jak mam zameldowanie to wystarczy 22-25 tydzień i zawsze będzie miejsce.
    Możecie polecić mi jakiś nawilżacz powietrza?

• domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Cześć dziewczyny! Dzwoniłam dzis do szpitala na Inflancką zapisać sie do szkoły rodzenia, ale Pani powiedziała, ze jeszcze za wcześnie, ze jak mam zameldowanie to wystarczy 22-25 tydzień i zawsze będzie miejsce.
    Możecie polecić mi jakiś nawilżacz powietrza?

ja się bujam z decyzją o nawilżaczu już z miesiąc, ale po całym rozeznaniu chyba kupię ten:

http://www.pastelove.eu/pl_PL/p/Beaba-nawilzacz-powietrza-PASTEL-BLUE/1633?gclid=Cj0KEQjwqNiwBRDnq93MioaqtKQBEiQAb7Ezn2pQkx-jsGqWM2OcfzTqeIcm2f3du2p49dFohTFZapwaAj2Y8P8HAQ

d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny tak się zastanawiam... 7 listopada biorę ślub i tak sobie myślę jak ja będę tańczyć?! Boje się o moją Marysie. Oczywiście każdy mówi że przesadzam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:56

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ