Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
domiii wrote:obawiam się, że tak... dodatkowo mój szef chyba uważa, że zwolnienie to inaczej home office...
Mój chyba też ,ale w sumie ja się na to home office zgodziłam, wiem ,że będę miała gdzie wrócić , że czekają na mnie więc u mnie coś za coś niestety ...
Muminka wiem,że Ty jesteś obeznana w prawnych przepisach czy mogę wysłać Tobie zaproszenie ?I zapytać w kwestii naszej sprawy może jednak coś da się zrobićjestem załamana...
-
Hej Kochane!
My już po usg połówkowym. Lekarz się śmiał jak nazwałam to usg połówkowym, jak stwierdził to wymysł do celów marketingowych. Usg to usgNo ale do rzeczy!
Usg nie wykazało żadnych nieprawidłowości!NIC!!!!!!
Nie wiedziałam nawet że teraz też mierzy fałd karkowy (nf), co wcześniej było przeziernością karkową. Dziś było 5,2 mm, a norma to 6 mm.
Serce, nóżki, główka, pępowina okej. Wszystko idzie ku dobremu! Teraz tylko echo serca, żeby wykluczyć wadę serca. Lekarz powiedział, że na jego oko serce zdrowe, ale wiadomo, echo to echo
Jestem ogromnie szczęśliwa.
Mały trochę nie współpracował. Odwrócił się dupką do Nas i ciężko było pomierzyć. Ale udało się
Pan Tata dziś pierwszy raz widział swojego synka na usgi tak na dzień dobry mały pokazał ojcu co ma między nogami
Młody kopał podczas badania
Waga malucha to 300 gram. Termin porodu 21 lutego. Ale nie ma co się tym sugerowaćraczej kazał patrzec na termin porodu z miesiączki czyli 27 lutego. Podobno tylko 5% kobiet rodzi w wyznaczonym terminie.
Musimy obserwować szyjkę, bo ma 3 cm.
A.Kasia, Mietka 30:), Kajola, Karolina@, d'nusia, ryjkek, Est, Kate84, domiii, baassiia, skowroneczka87, aleksandrazz, muminka83, paola87, kofeinka, salomea, Vincent, arien, Kokaina, Karka, Madzialena90, krówka_muffka, Izoleccc, Renka88, M+M+?, She86, Kasia24, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
Magda Kochana, baaardzo się cieszę, że takie dobre wieści masz!
cudnie!!!
Odpisałam i pocisnęłam tak, że już nie odpisał... jak znam życie to strzelił focha! No ale tak jak mówiłam, tylko pomógł mi podjąć decyzję co dalej.Kate84, Magda lena, Kajola, Karka lubią tę wiadomość
-
współczuje wam z tą pracą , ale tak jak dziewczyny mówią dziecko i nasze zdrowie jest teraz najważniejsze , a Ty Domiii ani się waż wracać do pracy , zwłaszcza my które jesteśmy nadwrażliwe bo nas wszytko boli , siedzimy w domu i odpoczywamy
Ja dzisiaj poszłam pierwszy dzień na nowy oddział , poszłam do naczelnej z pismem że mogę w moim rodzinnym szpitalu odbywać praktyki a ona do mnie : gdzie będzie Pani chodzić z tym brzuchem po oddziale. Wpisała mi od góry na dół 5 i wysłała do domu;d
muminka83, Kajola, A.Kasia, d'nusia, domiii, Kate84, Est, Martita88, ksanka, Karka, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Kate84 wrote:Mój chyba też ,ale w sumie ja się na to home office zgodziłam, wiem ,że będę miała gdzie wrócić , że czekają na mnie więc u mnie coś za coś niestety ...
Muminka wiem,że Ty jesteś obeznana w prawnych przepisach czy mogę wysłać Tobie zaproszenie ?I zapytać w kwestii naszej sprawy może jednak coś da się zrobićjestem załamana...
możesz :-8 -
nick nieaktualnyMagda lena- bardzo się cieszę z wyników badania
Zdrowy chłopak będzie bez dwóch zdań
Kiedy wybieracie się na echo serca?
Mam pytanie do tych, które urządzają lub urządzały pokoik dziecięcy. Macie jakieś sprawdzone strony internetowe, gdzie znajdę ładne dziecięce tapety? Szukam i szukam i albo papierowe są albo brzydkie a gdy się znajdzie taka co mi się podoba to 560 zł za rolkęNic nie mogę dopasować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:01
-
wiewiórka17 wrote:Ja też mam mały brzuch i trochę mnie to martwi.widzę ze z ciążą idziemy prawie równo
Mysza ja w pierwszej ciąży miałam tak mały brzuch w 9 msc że się śmiali że ja tu do porodu a brzuch jak na 5 msc. Wszystko jest ok. Brzuszek nie musi być dużywiewiórka17 lubi tę wiadomość
-
Kasiu, echo serca mam 19 października w Bydgoszczy i 26 października w Łodzi.
W Łodzi mam u kardiologa dziecięcego. Niestety w Bydgoszczy, w poradni do której należę jest super sprzęt, ale nie ma specjalisty ... echo serca robi ginekolog, a powinien kardiolog.
Po usg w 12 tyg byłam naprawdę przygnębiona i miałam okropne myśli... Wiem, że dużo zależało od usg połówkowego. Oczywiście nigdy nikt nam nie da pewności, że urodzę zdrowe dziecko, ale już jestem spokojna! Staszek będzie zdrowym łobuzem
-
nick nieaktualnyMagda lena - na pewno wszystko wyjdzie w porządku
Przynajmniej sobie podejrzysz maluszka bo echo serca robi się przez USG
Do tego badania muszą mieć porządny sprzęt, pamiętam że jak robiłam je rok temu na Agatowej w Warszawie to małego było tak wyraźnie widać, mogłam wszystkie paluszki policzyć
Martita88 - 2.10 robiła wpis do pamiętnika, że wszystko u nich ok. Pewnie nadrabia te mega stresujące dni i w końcu cieszy się ciążąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:34
Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny