X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    obawiam się, że tak... dodatkowo mój szef chyba uważa, że zwolnienie to inaczej home office...

Mój chyba też ,ale w sumie ja się na to home office zgodziłam, wiem ,że będę miała gdzie wrócić , że czekają na mnie więc u mnie coś za coś niestety ...

Muminka wiem,że Ty jesteś obeznana w prawnych przepisach czy mogę wysłać Tobie zaproszenie ?I zapytać w kwestii naszej sprawy może jednak coś da się zrobić :( jestem załamana...

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

My już po usg połówkowym. Lekarz się śmiał jak nazwałam to usg połówkowym, jak stwierdził to wymysł do celów marketingowych. Usg to usg :) No ale do rzeczy!

Usg nie wykazało żadnych nieprawidłowości! <3 NIC!!!!!!
    Nie wiedziałam nawet że teraz też mierzy fałd karkowy (nf), co wcześniej było przeziernością karkową. Dziś było 5,2 mm, a norma to 6 mm.
    Serce, nóżki, główka, pępowina okej. Wszystko idzie ku dobremu! Teraz tylko echo serca, żeby wykluczyć wadę serca. Lekarz powiedział, że na jego oko serce zdrowe, ale wiadomo, echo to echo :)
    Jestem ogromnie szczęśliwa.
    Mały trochę nie współpracował. Odwrócił się dupką do Nas i ciężko było pomierzyć. Ale udało się :)
    Pan Tata dziś pierwszy raz widział swojego synka na usg :) i tak na dzień dobry mały pokazał ojcu co ma między nogami :P
    Młody kopał podczas badania :)
    Waga malucha to 300 gram. Termin porodu 21 lutego. Ale nie ma co się tym sugerować :P raczej kazał patrzec na termin porodu z miesiączki czyli 27 lutego. Podobno tylko 5% kobiet rodzi w wyznaczonym terminie.

Musimy obserwować szyjkę, bo ma 3 cm.

A.Kasia, Mietka 30:), Kajola, Karolina@, d'nusia, ryjkek, Est, Kate84, domiii, baassiia, skowroneczka87, aleksandrazz, muminka83, paola87, kofeinka, salomea, Vincent, arien, Kokaina, Karka, Madzialena90, krówka_muffka, Izoleccc, Renka88, M+M+?, She86, Kasia24, kleo2426 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii, to Twój kieras lekko przesadził... pfff... Coś mu odpisałaś?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie Magdalena , cieszę się, że jest wszystko ok.
    Ja mam to usg za tydzień.

Magda lena lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka - na katar kup wodę morską w aptece! Czyni cuda!

Aleksandrazz - no ja bym raczej nie szalała :D z tymi tańcami to ostrożnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:27

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Kochana, baaardzo się cieszę, że takie dobre wieści masz! <3 cudnie!!!

Odpisałam i pocisnęłam tak, że już nie odpisał... jak znam życie to strzelił focha! No ale tak jak mówiłam, tylko pomógł mi podjąć decyzję co dalej.

Kate84, Magda lena, Kajola, Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super wieści, cieszę się i gratuluję. Fajnie, że Tatuś tym razem był i widział :-)

Domii to go pewnie zatkało! I dobrze :-D

domiii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, świetne wieści! :)
    dzięki za radę w kwestii kataru, jutro pójdę do apteki

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje wam z tą pracą , ale tak jak dziewczyny mówią dziecko i nasze zdrowie jest teraz najważniejsze , a Ty Domiii ani się waż wracać do pracy , zwłaszcza my które jesteśmy nadwrażliwe bo nas wszytko boli , siedzimy w domu i odpoczywamy ;) Ja dzisiaj poszłam pierwszy dzień na nowy oddział , poszłam do naczelnej z pismem że mogę w moim rodzinnym szpitalu odbywać praktyki a ona do mnie : gdzie będzie Pani chodzić z tym brzuchem po oddziale. Wpisała mi od góry na dół 5 i wysłała do domu;d

muminka83, Kajola, A.Kasia, d'nusia, domiii, Kate84, Est, Martita88, ksanka, Karka, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Mój chyba też ,ale w sumie ja się na to home office zgodziłam, wiem ,że będę miała gdzie wrócić , że czekają na mnie więc u mnie coś za coś niestety ...

Muminka wiem,że Ty jesteś obeznana w prawnych przepisach czy mogę wysłać Tobie zaproszenie ?I zapytać w kwestii naszej sprawy może jednak coś da się zrobić :( jestem załamana...

możesz :-8

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    W ogole mam taki mały brzuch ze wszyscy mi mówią ze to chyba jakis żart ze jestem w ciąży :(

Ja też mam mały brzuch i trochę mnie to martwi.widzę ze z ciążą idziemy prawie równo :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena- bardzo się cieszę z wyników badania :) Zdrowy chłopak będzie bez dwóch zdań ;) Kiedy wybieracie się na echo serca?

Mam pytanie do tych, które urządzają lub urządzały pokoik dziecięcy. Macie jakieś sprawdzone strony internetowe, gdzie znajdę ładne dziecięce tapety? Szukam i szukam i albo papierowe są albo brzydkie a gdy się znajdzie taka co mi się podoba to 560 zł za rolkę ;) Nic nie mogę dopasować :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:01

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Ja też mam mały brzuch i trochę mnie to martwi.widzę ze z ciążą idziemy prawie równo :)

Mysza ja w pierwszej ciąży miałam tak mały brzuch w 9 msc że się śmiali że ja tu do porodu a brzuch jak na 5 msc. Wszystko jest ok. Brzuszek nie musi być duży :D

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to były najbardziej wyczekiwane wieści tygodnia ;) Super, że wszystko dobrze :D

Magda lena, muminka83 lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, echo serca mam 19 października w Bydgoszczy i 26 października w Łodzi.
    W Łodzi mam u kardiologa dziecięcego. Niestety w Bydgoszczy, w poradni do której należę jest super sprzęt, ale nie ma specjalisty ... echo serca robi ginekolog, a powinien kardiolog.

Po usg w 12 tyg byłam naprawdę przygnębiona i miałam okropne myśli... Wiem, że dużo zależało od usg połówkowego. Oczywiście nigdy nikt nam nie da pewności, że urodzę zdrowe dziecko, ale już jestem spokojna! Staszek będzie zdrowym łobuzem :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, pamiętam cię z listopadówek, dobrze widzę, że udało się znów? :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mam nadzieje że wszystko się wyjaśni :* Kochana bądź dobrej myśli.
    A brzuch/żebra może bolą właśnie od płaczu?

Trzymaj się ciepło i myśl o dziecku :*

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny dawno Karmelek się nie odzywała.. wiecie co u niej??

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - na pewno wszystko wyjdzie w porządku :) Przynajmniej sobie podejrzysz maluszka bo echo serca robi się przez USG :) Do tego badania muszą mieć porządny sprzęt, pamiętam że jak robiłam je rok temu na Agatowej w Warszawie to małego było tak wyraźnie widać, mogłam wszystkie paluszki policzyć :)

Martita88 - 2.10 robiła wpis do pamiętnika, że wszystko u nich ok. Pewnie nadrabia te mega stresujące dni i w końcu cieszy się ciążą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:34

Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na sutkach żółty nalot. To siara???? Juz???? :(

‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ