X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, dzis niestety zaglądam do was sporadycznie, mam Holtera a on ponoć nie lubi żadnej elektroniki :) ale bez przesady :) musze jakoś oderwać myśli. Niby to badanie ma buc obiektywne bo w domu i w naturalnych czynnościach ale ja nie czuje żebym robiła wszystko naturalnie. Ciagle myśle o tym ze je mam :)
    Do mnie z pracy tez wydzwaniają kiedy wrócę...powiem wam ze poważnie sie zastanawiam czy jednak juz nie odpuścić. Dzis lekarz w poradnii w której zakładali mi holtera dość ostro mi przygadał i miał racje. Na sile chciałam pracowac i m: przeziębienie z grypa, kołatanie serca. Chyba niewarto

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole mam taki mały brzuch ze wszyscy mi mówią ze to chyba jakis żart ze jestem w ciąży :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, mnie chyba zaraz zaczną mówić, że noszę bliźniaki taki duży mam. Przynajmniej mam takie wrażenie. Ze jak na ten etap ciąży to jest już ogromny.
    I zgadzam się - powinnas odpuścić, odpocząć. Pamiętaj co i kto jest teraz najważnieszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:07

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 - zdecydowanie nie warto, szczególnie jak organizm daje sygnały, że należy zwolnić :) Co do brzuszka to ciesz się z tego, że jest malutki! Dużo łatwiej się funkcjonuje z małym brzuszkiem. Widocznie masz taką budowę i tak mocne mięśnie brzucha, że wszystko się ładnie na miejscu trzyma. Maluch z pewnością na tym nie traci, że brzuszek wolno rośnie. Z resztą brzuchy ciążowe mają to do siebie, że lubią sobie z dnia na dzień wyskoczyć :D

• domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, u mnie dzisiejszy mail tylko przyspieszył decyzję co do powrotu. Tak się zdenerwowałam, że stwierdziłam, że nie warto... tym bardziej, że napisałam mu, że od 2 dni tak mnie boli brzuch, że nie mam siły wstać z łóżka, a on do mnie, że na leżąco też można pracować... no to ja dziękuję!
    I Ty też odpuść, organizm daje Ci sygnały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:16

Est, d'nusia, Karolina@ lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja mam katar od 2 tyg, teraz doszedł mokry kaszel no i miałam zimno na nosie które się zagoilo a wczoraj wyrosło nowe po drugiej stronie nosa!!! lekarz mówił ze nie jest groźne dla dziecka. Biorę ten prenatal na grypę I przeziębienie

Dzięki za odpowiedź :) mam nadzieję, że ten prenatal zadziała u Ciebie :)

Aleksandrazz, myślę, że możesz tańczyć, ale przy spokojnych kawałkach :)

• Est Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ej dziewczyny tak się zastanawiam... 7 listopada biorę ślub i tak sobie myślę jak ja będę tańczyć?! Boje się o moją Marysie. Oczywiście każdy mówi że przesadzam.

Kochana, będziesz tańczyła na tyle, na ile będziesz czuła się komfortowo :-) Nie przejmuj się na zapas, bo może poczujesz w sobie wielkie pokłady energii tego dnia :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie, co kupic w prezencie urodzinowym chrzesniakowi 3-letniemu?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est a ile chcesz przeznaczyć ?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może klocki, np lego duplo?

Love_life, Est lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Dzięki za odpowiedź :) mam nadzieję, że ten prenatal zadziała u Ciebie :)

Aleksandrazz, myślę, że możesz tańczyć, ale przy spokojnych kawałkach :)

Do tego pije dużo gorącej wody z cytryną i miodem i mleko z czosnkiem na noc..co się dziś z rana narobilam żeby ten odor zamaskować ale udało się cobym klientów oddechem nie zabila ;)

noelka, Kate84 lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lego super pomysł ja zawsze chrzesniakowi kupuje i nigdy nie ma ich dość zresztą siostrzenica 3 letnia to samo.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Martka, u mnie dzisiejszy mail tylko przyspieszył decyzję co do powrotu. Tak się zdenerwowałam, że stwierdziłam, że nie warto... tym bardziej, że napisałam mu, że od 2 dni tak mnie boli brzuch, że nie mam siły wstać z łóżka, a on do mnie, że na leżąco też można pracować... no to ja dziękuję!

Powiem ci ze to co ze mna robią to tez jawny mobbing ;) tylko ze co możesz zrobić :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Powiem ci ze to co ze mna robią to tez jawny mobbing ;) tylko ze co możesz zrobić :)

iść na zwolnienie bez wyrzutów sumienia :)

Love_life, A.Kasia lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Co za kretyn! Niech sam sobie na lezaco pracuje!

domiii lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Co za kretyn! Niech sam sobie na lezaco pracuje!

no mi też ręce opadły... :( szczególnie, że większość jak leżę to na boku, żeby nie uciskać na szyjkę i odciążyć brzuch - pozycja wprost idealna do pracy!

Love_life lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Est a ile chcesz przeznaczyć ?

No nie wiem, tak do 150 zl.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Może klocki, np lego duplo?

Super pomysł :-) chyba tak zrobię.

noelka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zbieram się na warsztaty z dobrą mamą :) może uda mi sie coś wygrać, zaciskajcie kciuki :)

Est, Kate84 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea gratuluję , cieszę się ,że wszystko dobrze :) i ,że synek pozostał synkiem :)CO do wagi ja ściagam buty też zawsze ,ale w ciuchach i wieczorem też mam jakąś tam różnicę w wadze .Ale pyta mnie czy ważyłam się w domu to podaje swoją i tą zapisuje :)

A.Kasia w końcu coś kupiłaś :) super, też od nich coś zamawiałam :)

Jusiakp szczerze współczuje sytuacji,ale ja mam taki charakter ,że w życiu bym się nie tułała mając swój dom , raczej nawet kosztem mijania się jak powietrze zrobiłabym porządek z wszytkimi, a poza tym wg mnie to oni powinni dokładać się do opłat , przeciez to bardzo dużo osób w sumie i skoro tam mieszkają to ...A i wam wtedy było by lżej. Wiesz jak ja mieszkałam z rodzicami jakis czas po skończeniu liceum też dokładałam się do życia...

d'nusia ja też długo się nad tym zastnawiałam , jeden mam w domu ale nie jestem zadowolona i ostatecznie kupiłam ten, dlatego że wyczytałam same dobre opinie praktycznie:

http://www.mediamarkt.pl/poznan-ul-bukowska/nawilzacz-zelmer-ah1001-zah11000-bialo-niebieski,id-679013

Martka może faktycznie warto już zostać w domu , wykurować sie i odpoczywać ?
    I pociesz się mi też wszyscy mówią , jak to 19ty tydzień chyba 15ty :P a ja mówię nie nie , już 5 miesiąc :P mimo mojego małego brzusia :P

U nas od wczoraj kiepsko , mieliśmy mega kłotnie i nocka osobno, całą przepłakałam spać nie mogłam ,dziś o rana do samo :( mamy problem którego niestety chyba nie uda się pomyślnie dla nas rozwiązać :( pech normalnie pech, czuję się parszywie i mam doła ...Dziś nawet na śniadanie nie miałam ochoty ani na gimnastyke ,ale w końcu się zmusiłam ,żeby pójść ,wyjść z domu i oderwać się na chwilę od płaczu :(

Do tego mega mnie brzuch dziś boli i to nie tak jakoś ciążowo tylko tak boki na wysokości żeber , jak bym naciągneła mieśnie czy coś nie mam pojęcia , nei mogę się przekręcić , nie mogę się podnieść jak siedzę nie wiem co mi się stało :(

d'nusia, salomea lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ