Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! To teraz i ja się pochwalę Mam jajo w macicy, mam zarodek w jaju i bijące serduszko!! 6t1d wg usg. Wyniki badań ogólnie w porządku, beta 11,522. Jedyne co mnie martwi to THS (miałam robione tylko to podstawowe) - 3,3 - lekarka powiedziała, że za wysoko i mam się wybrać do endokrynologa no i przede wszystkim MEGA niski progesteron, ale mam już duphaston i łykam .
Karolina@, A.Kasia, She86, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny to i ja postanowiłam się dołączyć.
Testy ciążowe za mną, badania krwi również wydaje się być wszystko w porządku z fasolka ale na badania lekarskie postanowiłam poczekać do 30 lipca. Zgodnie z moimi obliczeniami jutro wchodzę w 6 tydz.
A.Kasia, Karolina@, Karmelek211 lubią tę wiadomość
-
Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html
-
Ja właśnie zauważyłam, że chyba się "aktywują" moje stare rozstępy na biuście tzn niektóre zaczynają kolor zmieniać
Mi bardzo szybko piersi urosły no i mam strasznie na nich rozstępów z tym, że na szczęście, najgorsze na bokach, gdzie ich tak nie widać. Chyba czas zacząć smarowanie
-
nick nieaktualnyanie93lica wrote:Dziewczyny ale super ze robi się nas coraz więcej
Jakie macie sposoby na mdlosci? Bo mnie trzymają całe dnie czasami i nic nie pomaga. Zapachy jedzenia mnie po prostu odrzucają ;-(
Kochana, mnie męczą już drugi tydzień i nie znalazłam na to lekarstwa Migdały troszkę pomagają ale bez szału, melisa też odrobinę łagodzi i nie dopuszczanie do głodu. Mój ginek mówi, że im wyższe HCG tym gorsze samopoczucie, mdłości i wymioty. Ja mam niemal 160tys, powiedział, że lepiej żeby już dużo nie rosło bo nie wyjdę znad muszli -
A.Kasia wrote:Co do tego chodzenia do dwóch lekarzy to powiem Wam, że moja siostra tak chodziła i mimo, że miała u tego z NFZ badania za darmo to jednak miała potem problem aby je dostać do ręki. Po prostu w niektórych przychodniach jest tak, że wyniki badań lecą wprost do lekarza i pacjentka nie ma do nich wglądu. A więc część badań i tak musiała robić dwa razy, żeby móc pokazać wynik temu prywatnemu. No ale pewnie nie wszędzie tak jest, trzeba by się było zorientować.
Ja planowałam jutro jechać na pakiet badań I trymestru, ale jak sobie pomyślę że muszę je zrobić na czczo to nie wiem czy dam radę do luxmedu dojechać przez te moje mdłości ;/
u mnie też dokładnie tak jest zrobiłam wczoraj wszystko za darmo, ale dostane wyniki, nawet wydruk z USG dopiero na wizycie u lekarza... słabe to jest, ale jak się poustawia dobrze daty i wizyty to da się radę i zaoszczędzi trochę kaski -
Karka wrote:U mnie w przychodni i u prywatnego (poleca tam akurat) działa ta sama firma diag.pl i ja mam wyniki na internecie i nie muszę się z karty prosić
moi na nfz też robią w diagnostyce, ale zastrzegli sobie, że nie można publikować wyników online tylko będę do odbioru osobiście w karcie -
Karka wrote:U mnie w przychodni i u prywatnego (poleca tam akurat) działa ta sama firma diag.pl i ja mam wyniki na internecie i nie muszę się z karty prosić
Ja również mam ta karte:) zazwycja wyniki popoludniu juz na sttronie sa ta jak beta progesteron itp:D wlansie dzis czekam na bete druga az sie boje -
Umówiłam się na NFZ w innej przychodni, termin na następny czwartek i chyba będę chodzi na NFZ i prywatnie. SIC! ale nie zamierzam, tyle kasy wywalać na te badania... Na wizytę jeszcze mogę płacić, bo tak naprawdę płaci się za wybór lepszego lekarza, ale badania należą mi się jak psu buda
Poza tym widzę, że mój mąż też już zaadoptował myśl o dzidziusiu i widzę jak się cieszy My po ślubie 2 lata, ale razem 10 i on za młodu był anty dzieci, a teraz już mnie po brzuchu całuje i dopytuje jak tam dzidaczek Faceci to też jednak do ojcostwa muszą dorosnąćNataszka2200, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Na mdłości polecam pervomit mama , lek bez recepty na bazie imbru i wit b6 . w ekstremalnych przypadkach hydroksyzyna.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dziewczyny ja mam dzisiaj pierwszy dzień rzucania palenia. Od początku ciąży starałam się ograniczyć, ale to bicie serca dzieciątka tak na mnie wpłynęło, że nie będę palić wcale . Trochę ciężko, ale silna wola musi być innym się udaje, to mi też się uda .
Ja wczoraj jak odebrałam ten wynik progesteronu to się poryczałam tam w przychodni totalnie.. że taki niski.. A później się okazało, że niepotrzebnie robię taką histerię, bo pokazałam lekarce i mówi: no i co? zaraz damy duphaston i będzie ok a ja już rozwalona totalnie i humor powrócił
Idę robić obiadek, bo mam dzisiaj smak na taki super domowy tradycyjny ziemniaczki, kotlecik, suróweczkaA.Kasia, She86, Karolina@ lubią tę wiadomość