X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, super zdjęcie!

Nataszka, z piersiami mam identycznie.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje. Ale na zimę idę na l4;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Bardzo ładny progesteron. A beta to w jakich jednostkach, że taka mała?

mlU/ml? Nie znam się na tym kompletnie ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Love_life - a masz fotkę z dwoma fasolkami?

A.Kasia - kurcze, widzę że u Ciebie z tymi mdłościami to dość ekstremalnie. Na prawdę Ci współczuję i nie wiem co poradzić bo migdały i imbir stosowałaś... A Marianna to bardzo ładne imię. Podobne imię to Lilianna - też mi się podoba :)

Fasolek dwóch nie ma tylko widać jeden pusty pęcherzyk oprócz fasolki

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Żania Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapiszcie mnie prosze kochane na liste termin porodu 02,03,2016 :)

A.Kasia, anie93lica, Karolina@ lubią tę wiadomość

Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...
    f2w33e3k4eitcb0h.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję iść na zwolnienie od Bożego Narodzenia, mam nadzieję, że dotrwam. A wcześniej planuję dwa tygodniowe urlopy, żeby trochę odpocząć, jeden w lipcu a drugi chyba w październiku. Raz na jakiś czas mogę pracować z domu, ale niezbyt często.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja w pracy nie moge pracowac w ciazy bo mam szkodliwe srodki tak wiec narazie od rodzinnej mam L4 od pon do jutra a jutro ide do gina tak wiec ona mi pewnie wypisze...

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu :) Nażarłam się agrestu i pewnie będę przez to zdychać do jutra ;)

98g1h2.jpg

anie93lica, xpatiiix3, Karolina@, Est lubią tę wiadomość

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny według kalendarza belly w przyszły pon będę w 5 tyg i 2 dniu - a wtedy właśnie wybieram się do gin. Czy jest sens iść tak wcześnie? Wolałabym już coś zobaczyć, niż potem stresować się do następnej wizyty. Co o tym myślicie?

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Dziewczyny według kalendarza belly w przyszły pon będę w 5 tyg i 2 dniu - a wtedy właśnie wybieram się do gin. Czy jest sens iść tak wcześnie? Wolałabym już coś zobaczyć, niż potem stresować się do następnej wizyty. Co o tym myślicie?

Ja jak byłam w tym czasie to jeszcze nic nie było widać. Można było jedynie stwierdzić ciążę wewnątrzmaciczną ale echa zarodka nie było. Dziś już za to widziałam i zarodek i bijące serduszko. Oczywiście to Twoja decyzja, ale chyba lepiej z tydzień poczekać i nie martwić się później, że nic nie było widać.

Tunia.a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie chcesz sie stresowac poczekalabym ze dwa tygodnie. Ja w 5t6d mialam zarodek i echo serduszka ale wiem ze wiele dziewczyn nie mialo nic albo tylko zarodek... Wiec tak w 7t plus 4d brdzie najlepiej ;) powinno byc piekne serducho ;)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zobaczysz pęcherzyk. Reszta to kwestia indywidualna i zależy między innymi od czasu zagnieżdżenia. Ja na usg w 5t0d zobaczyłam pęcherzyk 9,5mm, lekarz zaznaczył też ciałko żółtkowe i powiedział, że widzi tarczę zarodkową, ale to jeszcze za mało by określać np. CRL

43kt9vvjbmmercyy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    ja pracuje, przy czym mam mozliwosc brania pracy do domu. z mdlosciami nawet daje rade tylko gorzej ze stresem :/
    Ja planuje do wigilii chodzić, ale widzę ze większość od razu bierze. Między czasie będę brać tygodniowe L4, a teraz mam 2 tg urlopu wiec odpoczywam :)

Ja mam prace siedzącą, mało stresująco i stwierdzam, że w domu bym się unudziła i utuczyła :P

Poza tym pod koniec macierzyńskiego, jak wszytko będzie ok planuje zajść w 2 ciąże więc i tak kupę czasu mnie w pracy nie zobaczą :)

Chamomilla, Karka, Est lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :D chętnie do was dołączę, jeśli można :) ?

Podczytuję was od kilku dni, bo kilka dni temu okazało się, że jestem w ciąży!

W końcu! gdyż staraliśmy się z mężem o pierwsze dziecko od listopada :) więc jak wszystko pójdzie dobrze to też zostanę marcową mamusią 2016 :D

A.Kasia, Chamomilla, alinalii, Karolina@, roletka lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jechałam z Mezem do Myslowic bo cos załatwic i patrze na łake a tam 2 bociany:D jedziemy dale i znowu bocian ale sie mi buzia usmiechnela :D najlepsze ze sikałam przed wyjsciem a po 15 minutach znowu ale to tak mi sie chciało ze zamiast z mezem na zakupy to wysadził mnie pod domem:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, oczywiście że można :) Gratulacje :)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia ja też bym chciała w bardzo krótkim czasie mieć drugie dziecko. Już od jakiegoś czasu obserwujemy z mężem rodziny gdzie dziecko jest jedno po drugim i widzimy większość zalet. Między mną a siostrą jest 11 lat różnicy i w sumie mną trzeba było się zajmować, później moją siostrą i praktycznie my się śmiejemy że jesteśmy siostrami ale jedynaczkami, każda z nas się oddzielnie wychowywała i mnóstwo czasu rodzice musieli wkładać w nasze wychowanie-a każda z nas i tak marudziła, że nie ma się z kim bawić hehe ;)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie chciał gin zrobić usg dzisiaj więc pójde do niego prywatnie w czwartek , to nie będzie miał wyjścia. Po tych lekach co mi zapisał a i tak wziełam tylko hydroksyzynę bo reszty się bałam jest mi dużo lepiej , więc szpital mnie ominie ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:

ja byłam dokładnie w 5t2d i miałam już zarodek 1,4 mm oraz bijące od kilkunastu godzin serduszko z tętnem 100, więc a nuż będziesz miała niespodziankę jak ja :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Cześć wam :D chętnie do was dołączę, jeśli można :) ?

Podczytuję was od kilku dni, bo kilka dni temu okazało się, że jestem w ciąży!

W końcu! gdyż staraliśmy się z mężem o pierwsze dziecko od listopada :) więc jak wszystko pójdzie dobrze to też zostanę marcową mamusią 2016 :D

po co pytasz kochana ;) jasnee że tak ;) zapraszamy
    i gratulację ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ