X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, super zdjęcie!

Nataszka, z piersiami mam identycznie.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje. Ale na zimę idę na l4;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Bardzo ładny progesteron. A beta to w jakich jednostkach, że taka mała?

mlU/ml? Nie znam się na tym kompletnie ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Love_life - a masz fotkę z dwoma fasolkami?

A.Kasia - kurcze, widzę że u Ciebie z tymi mdłościami to dość ekstremalnie. Na prawdę Ci współczuję i nie wiem co poradzić bo migdały i imbir stosowałaś... A Marianna to bardzo ładne imię. Podobne imię to Lilianna - też mi się podoba :)

Fasolek dwóch nie ma tylko widać jeden pusty pęcherzyk oprócz fasolki

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Żania Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapiszcie mnie prosze kochane na liste termin porodu 02,03,2016 :)

A.Kasia, anie93lica, Karolina@ lubią tę wiadomość

Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...
    f2w33e3k4eitcb0h.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję iść na zwolnienie od Bożego Narodzenia, mam nadzieję, że dotrwam. A wcześniej planuję dwa tygodniowe urlopy, żeby trochę odpocząć, jeden w lipcu a drugi chyba w październiku. Raz na jakiś czas mogę pracować z domu, ale niezbyt często.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja w pracy nie moge pracowac w ciazy bo mam szkodliwe srodki tak wiec narazie od rodzinnej mam L4 od pon do jutra a jutro ide do gina tak wiec ona mi pewnie wypisze...

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu :) Nażarłam się agrestu i pewnie będę przez to zdychać do jutra ;)

98g1h2.jpg

anie93lica, xpatiiix3, Karolina@, Est lubią tę wiadomość

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny według kalendarza belly w przyszły pon będę w 5 tyg i 2 dniu - a wtedy właśnie wybieram się do gin. Czy jest sens iść tak wcześnie? Wolałabym już coś zobaczyć, niż potem stresować się do następnej wizyty. Co o tym myślicie?

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Dziewczyny według kalendarza belly w przyszły pon będę w 5 tyg i 2 dniu - a wtedy właśnie wybieram się do gin. Czy jest sens iść tak wcześnie? Wolałabym już coś zobaczyć, niż potem stresować się do następnej wizyty. Co o tym myślicie?

Ja jak byłam w tym czasie to jeszcze nic nie było widać. Można było jedynie stwierdzić ciążę wewnątrzmaciczną ale echa zarodka nie było. Dziś już za to widziałam i zarodek i bijące serduszko. Oczywiście to Twoja decyzja, ale chyba lepiej z tydzień poczekać i nie martwić się później, że nic nie było widać.

Tunia.a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie chcesz sie stresowac poczekalabym ze dwa tygodnie. Ja w 5t6d mialam zarodek i echo serduszka ale wiem ze wiele dziewczyn nie mialo nic albo tylko zarodek... Wiec tak w 7t plus 4d brdzie najlepiej ;) powinno byc piekne serducho ;)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zobaczysz pęcherzyk. Reszta to kwestia indywidualna i zależy między innymi od czasu zagnieżdżenia. Ja na usg w 5t0d zobaczyłam pęcherzyk 9,5mm, lekarz zaznaczył też ciałko żółtkowe i powiedział, że widzi tarczę zarodkową, ale to jeszcze za mało by określać np. CRL

43kt9vvjbmmercyy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    ja pracuje, przy czym mam mozliwosc brania pracy do domu. z mdlosciami nawet daje rade tylko gorzej ze stresem :/
    Ja planuje do wigilii chodzić, ale widzę ze większość od razu bierze. Między czasie będę brać tygodniowe L4, a teraz mam 2 tg urlopu wiec odpoczywam :)

Ja mam prace siedzącą, mało stresująco i stwierdzam, że w domu bym się unudziła i utuczyła :P

Poza tym pod koniec macierzyńskiego, jak wszytko będzie ok planuje zajść w 2 ciąże więc i tak kupę czasu mnie w pracy nie zobaczą :)

Chamomilla, Karka, Est lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :D chętnie do was dołączę, jeśli można :) ?

Podczytuję was od kilku dni, bo kilka dni temu okazało się, że jestem w ciąży!

W końcu! gdyż staraliśmy się z mężem o pierwsze dziecko od listopada :) więc jak wszystko pójdzie dobrze to też zostanę marcową mamusią 2016 :D

A.Kasia, Chamomilla, alinalii, Karolina@, roletka lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jechałam z Mezem do Myslowic bo cos załatwic i patrze na łake a tam 2 bociany:D jedziemy dale i znowu bocian ale sie mi buzia usmiechnela :D najlepsze ze sikałam przed wyjsciem a po 15 minutach znowu ale to tak mi sie chciało ze zamiast z mezem na zakupy to wysadził mnie pod domem:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, oczywiście że można :) Gratulacje :)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia ja też bym chciała w bardzo krótkim czasie mieć drugie dziecko. Już od jakiegoś czasu obserwujemy z mężem rodziny gdzie dziecko jest jedno po drugim i widzimy większość zalet. Między mną a siostrą jest 11 lat różnicy i w sumie mną trzeba było się zajmować, później moją siostrą i praktycznie my się śmiejemy że jesteśmy siostrami ale jedynaczkami, każda z nas się oddzielnie wychowywała i mnóstwo czasu rodzice musieli wkładać w nasze wychowanie-a każda z nas i tak marudziła, że nie ma się z kim bawić hehe ;)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie chciał gin zrobić usg dzisiaj więc pójde do niego prywatnie w czwartek , to nie będzie miał wyjścia. Po tych lekach co mi zapisał a i tak wziełam tylko hydroksyzynę bo reszty się bałam jest mi dużo lepiej , więc szpital mnie ominie ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:

ja byłam dokładnie w 5t2d i miałam już zarodek 1,4 mm oraz bijące od kilkunastu godzin serduszko z tętnem 100, więc a nuż będziesz miała niespodziankę jak ja :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Cześć wam :D chętnie do was dołączę, jeśli można :) ?

Podczytuję was od kilku dni, bo kilka dni temu okazało się, że jestem w ciąży!

W końcu! gdyż staraliśmy się z mężem o pierwsze dziecko od listopada :) więc jak wszystko pójdzie dobrze to też zostanę marcową mamusią 2016 :D

po co pytasz kochana ;) jasnee że tak ;) zapraszamy
    i gratulację ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ