Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję udanych wizyt ja miałam iść jutro, ale miejsca brak, więc pójdę za tydzień.
Terminy na fundusz masakryczne, więc już tylko prywatnie wszystko robię.
Co do smarowania - po pierwszej ciąży ani jednego rozstępu, nic dosłownie. A po drugiej mam tyle, że mogłabym się z wami podzielić no, ale różnica w rozmiarze brzucha była znaczna. W drugiej ciąży wyglądałam jak z bliźniakami i skóra nie nadążała z rozciąganiem. Ogólnie ważne, żeby smarować nawet zwykłą oliwką czy kremem nawilżającym. Byle dbać o te rejony.
-
Anielka29 pow mi bola Cie jajniki czy cos? bo mnie z rana zakułi juz cisza o wczoraj dlugo bolał. powiedzcie mi progesteron mi wyszedł 34,2 to jutro zrobic powtórke a normy mam od 2,8-143,3 Itrymestr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:01
-
hej laski ja dopiero pojdę na l4 za 3 miesiące , jak opłacę 3 najwyższe składki do zusu , mi narazie nie dolega nic, oprócz strasznego bólu piersi , za tydzień idę na wizytę już sie nie mogę doczekać lekarz obiecał serduszko;)i zapewne założy kartę ciąży;) dzisiaj mam wolne więc leniuchuję i czytam co tam u Was;)
-
Jajniki bolą - mnie np prawy, choć on już praktycznie nie pracuje i owulacje mam tylko z lewego. Więzadła poczułam przedwczoraj. Strasznie szybko to idzie.
Macie może taki metaliczny smak w ustach? W każdej ciąży tak mam, ale jakoś żadna inna kumpela w ciąży tego nigdy nie miała. I piersi bolą, żyły wyskoczyły, brodawki pociemniały.
Macie jakieś podejrzenie co do płci? ja na dwie ciąże mam na razie 100% trafień teraz obstawiam syna i zobaczymy, czy mi się statystyki nie popsują -
Cześć dziewczyny!
Właśnie sprawdziłam dzisiejsze wyniki ^^
Beta:
07/07 - 37,04
09/07 - 113,34
14/07 - 1352,70 (norma: Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000)
Progesteron:
17,48 (norma: Ciąża 1-trymestr 4,73 - 50,74)
Z bety jestem zadowolona ^^ Ale progesteron wydaje mi się trochę niski (wiem, że on skacze w ciągu dnia), chociaż w normie Jutro idę do gin, cieszę się że sprawdziłam poziom przynajmniej jej pokaże i w razie co od razu coś mi przepisze. Co myślicie?anie93lica, kasika, Karolina@ lubią tę wiadomość
'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
Hej
Dziewczyny wczoraj bylam na wizycie u gina moj szkrab rosnie jak na drozdzach serduszko bije jak bylam na pierwszej wizycie to pecherzyk byl duzo mniejszy niz powinien a teraz jest idealny jak na 6tydzien wiec ladnie nadgonil nawet nie wiecie jak sie cieszealinalii, ona., A.Kasia, anie93lica, Karka, APS, Karolina@ lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Hej
Dziewczyny wczoraj bylam na wizycie u gina moj szkrab rosnie jak na drozdzach serduszko bije jak bylam na pierwszej wizycie to pecherzyk byl duzo mniejszy niz powinien a teraz jest idealny jak na 6tydzien wiec ladnie nadgonil nawet nie wiecie jak sie ciesze
super kochana gratuluję ja juz sie nie mogę doczekać mojego serduszka -
nick nieaktualny
-
a Ja sie połoyłam bo ccoss mnie brzuh boli i tak odpoczywam:)dobrze ze jutro do gina ide bo bede wiedziec mniej weiecej:)Pow mi co mozna pic w ciazy na stres?
-
Jestem już po wizycie i wszystko w porządku!! Mega, mega się cieszę. Gdybym nie była w ciąży to chyba bym się upiła z radości
Pani dr powiedziała, że bobas wg usg jest 3dni starszy, tzn wychodzi 7tc. Widziałam pięknie bijące serduszko. Nic więcej do szczęście mi nie potrzeba.
Pytała się, jak moje samopoczucie po tygodniu brania luteiny. Powiedziałam jej, że czuję się fatalnie i nie poznaję własnego organizmu, na co ona" "to prawidłowa reakcja" Dodatkowo dowiedziałam się dzisiaj, że trzy badania prenatalne jakie są przywdziane w ciąży, mam za free.
Chwilo trwaajjj
Karka, MakeMeLemonade, Nataszka2200, APS, kamka, A.Kasia, nataliano, alinalii, xpatiiix3, Tova33, lizaa lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wyniki masz dobre gratuluje
ona moze odpoczywaj jak najwiecej... ja jak leze to mnie nic nie boli, dopiero jak troche pochodze to wtedy zaczyna mnie brzuch pobolewac...
Basia dokladnie byle zdrowe bylo heh ja poki co nie mam przeczucia zadnego...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Mi w przychodni jak byłam to dał na morfologie, mocz, tsh, glukoze, a prywatny tylko hiv, hbs i usr, zdziwiłam się że na progesteron nie, na toksoplazmoze nie, cytomegalie nie, wr nie A byłam tak podjarana że widzę zarodek, że zapomniałam racjonalnie go zapytać o pare rzeczy, i na dodatek wypisał mi receptę na luteinę dopochwową a ja używam pod język.... i nie chcieli mi sprzedać. Idę więc w czwartek (u mnie nie ma takich kolejek na nfz) do przychodni do gina żeby mi na badania dał i dobrą receptę Mój prywatny nawet nie mówił jak się odżywiać i jak postępować. Zdziwiło mnie to bo miałam do niego zaufanie zawsze, odkąd mnie operował na torbiel 7 lat temu.
Córka!!! Kochana Hania :* 38+6, 19.30, 51cm, 2760 -
Gośśś wrote:A.Kasia wyniki masz dobre gratuluje
ona moze odpoczywaj jak najwiecej... ja jak leze to mnie nic nie boli, dopiero jak troche pochodze to wtedy zaczyna mnie brzuch pobolewac...
Basia dokladnie byle zdrowe bylo heh ja poki co nie mam przeczucia zadnego... -
Karolina@ wrote:Jestem już po wizycie i wszystko w porządku!! Mega, mega się cieszę. Gdybym nie była w ciąży to chyba bym się upiła z radości
Pani dr powiedziała, że bobas wg usg jest 3dni starszy, tzn wychodzi 7tc. Widziałam pięknie bijące serduszko. Nic więcej do szczęście mi nie potrzeba.
Pytała się, jak moje samopoczucie po tygodniu brania luteiny. Powiedziałam jej, że czuję się fatalnie i nie poznaję własnego organizmu, na co ona" "to prawidłowa reakcja" Dodatkowo dowiedziałam się dzisiaj, że trzy badania prenatalne jakie są przywdziane w ciąży, mam za free.
Chwilo trwaajjj ;-)a
-
hey dziewczyny ja tez po wizycie i mam podobne usg 7 tydzien . serducho bije w ogole na zdjeciu u mnie widac drugi pecherzyk czyli bylyby blizniaki ale najwazniejsze zeby ten groszek byl zdrowy
bylam na becie 73,583Nataszka2200, A.Kasia, APS, Karolina@, nataliano, Tova33, marcysia, Karka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :*