X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam dziewczyny mdłości za Was wszystkie, bo 24/ dobę. I już mi nawet migdały nie pomagają a na imbir po poprzedniej ciąży nie mogę nawet spojrzeć. Piję sobie właśnie herbatkę z melisy bo ponoć może osłabić mdłości i zaraz będę się zbierać do laboratorium na betę i progesteron bo ginek przed wizytą kazał zrobić. USG mam dopiero o 16:30.

Trzymam kciuki żeby każdej się pokazał piękny zarodek :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    To ja mam dziewczyny mdłości za Was wszystkie, bo 24/ dobę. I już mi nawet migdały nie pomagają a na imbir po poprzedniej ciąży nie mogę nawet spojrzeć. Piję sobie właśnie herbatkę z melisy bo ponoć może osłabić mdłości i zaraz będę się zbierać do laboratorium na betę i progesteron bo ginek przed wizytą kazał zrobić. USG mam dopiero o 16:30.

Trzymam kciuki żeby każdej się pokazał piękny zarodek :)

U mnie ani melisa, ani mięta, ani woda z cytryną nie pomagają. Pierwszy posiłek jem dopiero z mężem jak wraca z pracy. Rano zjem ewentualnie ogórka...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdlosci zniknely... Brzuchol nie boli... Gdyby nie wzdety brzuch to objawow na dzis 0...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam,ja sie w nocy przestraszylam bo nic nie czulam ani cyckow ani brzucha i jajnika......jescze dziwne sny spac nie moglam,dopiero nad ranem piekace cycki i lewy jajcior;)ufff,chyba fasol spal razem ze mna;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znac dziewczyny jak po usg,pokazcie swoje faoleczki malusie ;*

• ona. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Hej, jak tam Wasze mdlosci??? caly czas Was trzymaja? moje ustaja, wczoraj byly mniejsze a dzisiaj prawie wcale juz i nie wiem co jest grane :/
    Moje raz są, raz nie ma. Wszystko zależy co poczuje. Normalnie nie mam.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

Ja już się swojej doczekać nie mogę, ale tez im blizej to bardziej sie stresuje.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki mocno za Wasze dzisiejsze wizyty ! Niech każda z Was zobaczy dziś to co sobie wymarzyła :-*

Jeśli chodzi o objawy to nie zapeszając hmm moje mdłości jakoś od wczoraj zniknęły ... jeszcze w niedziele tak strasznie sie meczylam a od wczoraj jakoś i apetyt mi wrocil i lepiej sie czuje .Occzywiscie jak by to nie bylo jak by mnie to nie zmartwilo... ALe staram sie myslec wciaz pozytywnie w koncu piersi nada wieczorami i nocami bola , no i przeciez bodziaki juz fasoli pierwsze kupilam wiec musi byc dobrze opcji innej nie ma :) Ja mam swoja wizyte dopiero w piatek ale jakos nie nastawiam sie na za wiele po zeszlotygodniowej gdzie nie bylo jeszcze zarodka :(

Ja chodze prywatnie do swojego no i w luxmed udaje ze tez prowadze zeby miec za free te badania wszystkie i prenatalne usg itp :P

Takze wczoraj robilam wszystkie milion badan krwi zeby miec wyniki na czwartek do swojego i baaardzo zmarwtila mnie moja tarczyca , mam hashimoto i przed ciaza miala b.ladnie
    0,03
    a wczoraj 2,6 tsh juz!bardzo szybko mi uroslo ?
    ft4 11,1

Dziewczyny czy to moglo zaszkodzic fasolce?
    Ja nie wiem bo w poprzedniej ciazy nie mialam i nie znam sie kompletnie bo uaktywnila mi sie dopiero postracie?ale bardzo sie artwie :( dzis na 13 na szczescie endokrynlog!Zaluje ze czekalamtak dlugo z badaniem tsh tak jak mi endo powiedziala miedzy 6 a 8 tc mam dppiero zrobic no i robilam i teraz sie boje ze takie wysokie tak szybko :(

Witam wszystkie nowe Mamuski :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie mdłości brak, ale to chyba jeszcze znacznie za wcześnie, jedyne co to mam takie uczucie na żołądku jak przed egzaminem :) ale mięta pomaga :)

Zapisałam się do lekarzy - gin za tydzień we wtorek, a endokrynolog na 11 sierpnia o zgrozo... dodam, że to są terminy na wizyty prywatne. Gość jest chyba dość oblegany. Między czasie zrobię sobie chyba TSH na własną rękę i zobaczę czy nie skacze (przed ciąża miałam TSH - 1.7 czyli b.dobry) i najwyżej zwiększę sobie troszkę dawkę Letroxu jakby wzrosło

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mdlosci nie chcą przestać dawać o sobie znać :-(

ug37zbmh9r9sv292.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Kochane, zakładam nowy temat, bo takiego jeszcze chyba nie ma :)

MARCOWE MAMUŚKI :-)
    Magda lena ----1marca?
    Chamomilla ----1marca
    Lenka87 ----1marca
    Madzialena90 ----1-2marca
    maskora ----2marca
    Teresa1992 ----2marca
    A.Kasia ----2marca
    Love_life ----2marzec
    sorriso ----3marca
    krówka_muffka ----3marca
    jusiakpp ---- 3marca
    ciri22 ----5marca
    anie93lica ----5marca
    Madzia82 ----5marca
    Agnik ----6marca
    wewelinka ----6marzec
    Leeila26 ----6marzec
    Trelka ----7marca
    Robaczek89 ----8marca
    Jusia musisz uzupełnić listę ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcialo mi sie zacytowac nie wiem why wiec skopiwalam i sie dopisalam :D

jusiakpp napisała:
    Kochane, zakładam nowy temat, bo takiego jeszcze chyba nie ma :)

MARCOWE MAMUŚKI :-)
    Magda lena ----1marca?
    Chamomilla ----1marca
    Lenka87 ----1marca
    Madzialena90 ----1-2marca
    maskora ----2marca
    Teresa1992 ----2marca
    A.Kasia ----2marca
    Love_life ----2marzec
    sorriso ----3marca
    krówka_muffka ----3marca
    jusiakpp ---- 3marca
    ciri22 ----5marca
    anie93lica ----5marca
    Madzia82 ----5marca
    Agnik ----6marca
    wewelinka ----6marzec
    Leeila26 ----6marzec
    Trelka ----7marca
    Robaczek89 ----8marca
    Kate84 ---- 8 marca
    Jusia musisz uzupełnić listę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 10:30

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Nie zrobił mi USG ! Powiedział że nie ma potrzeby , że za tydzień mam przyjść.Położna założyła mi kartę ciąży , termin 4 marzec. Dostalam leki na te wymioty i jutro mam się zgłosić na oddział, to podłącza mnie na kilka dni do kroplowek.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed zajsciem tsh i antyTPO w normie. Wczoraj robilam caly profil tarczycowy a jutro ide do lekarza po skierowanie do endo, gdyz moja lekarka jest na urlopie :/
    Ja chodze do gin prywatnie i pierwsze badania kosztowaly mnie ok 400 zl tylko dlatego, ze udalo mi sie 5 podstawowych badan uzyskac na fundusz. Gdyby nie to zaplacilabym jeszcze wiecej. Czy jest na to jakis sposob? Zeby dalej chodzic do lekarza prywatnie ale badania robic na fundusz?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    U mnie przed zajsciem tsh i antyTPO w normie. Wczoraj robilam caly profil tarczycowy a jutro ide do lekarza po skierowanie do endo, gdyz moja lekarka jest na urlopie :/
    Ja chodze do gin prywatnie i pierwsze badania kosztowaly mnie ok 400 zl tylko dlatego, ze udalo mi sie 5 podstawowych badan uzyskac na fundusz. Gdyby nie to zaplacilabym jeszcze wiecej. Czy jest na to jakis sposob? Zeby dalej chodzic do lekarza prywatnie ale badania robic na fundusz?
    Trzeba się zapisać podwójnie i na nfz i prywatnie, wtedy lekarz wypisze Ci na nfz

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam przed chwilą do przychodni ginekologicznej NFZ z myślą, że chociaż sobie te pierwsze badania na NFZ zrobię i termin do mojego na 7 października... te pierwsze badania są bardzo drogie, więc chociaż tyle chciałam mieć na fundusz :/ Kurde człowiek co miesiąc taką kasę płaci i tak g* z tego... Ja się chyba pół roku przed sexem powinnam umawiać na wizyty...

Nie wiem, czy kombinować i się do innego mało popularnego gina zapisać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 11:57

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki mocno za Wasze dzisiejsze wizyty ! Niech każda z Was zobaczy dziś to co sobie wymarzyła :-*

Jeśli chodzi o objawy to nie zapeszając hmm moje mdłości jakoś od wczoraj zniknęły ... jeszcze w niedziele tak strasznie sie meczylam a od wczoraj jakoś i apetyt mi wrocil i lepiej sie czuje .Occzywiscie jak by to nie bylo jak by mnie to nie zmartwilo... ALe staram sie myslec wciaz pozytywnie w koncu piersi nada wieczorami i nocami bola , no i przeciez bodziaki juz fasoli pierwsze kupilam wiec musi byc dobrze opcji innej nie ma :) Ja mam swoja wizyte dopiero w piatek ale jakos nie nastawiam sie na za wiele po zeszlotygodniowej gdzie nie bylo jeszcze zarodka :(

Ja chodze prywatnie do swojego no i w luxmed udaje ze tez prowadze zeby miec za free te badania wszystkie i prenatalne usg itp :P

Takze wczoraj robilam wszystkie milion badan krwi zeby miec wyniki na czwartek do swojego i baaardzo zmarwtila mnie moja tarczyca , mam hashimoto i przed ciaza miala b.ladnie
    0,03
    a wczoraj 2,6 tsh juz!bardzo szybko mi uroslo ?
    ft4 11,1

Dziewczyny czy to moglo zaszkodzic fasolce?
    Ja nie wiem bo w poprzedniej ciazy nie mialam i nie znam sie kompletnie bo uaktywnila mi sie dopiero postracie?ale bardzo sie artwie :( dzis na 13 na szczescie endokrynlog!Zaluje ze czekalamtak dlugo z badaniem tsh tak jak mi endo powiedziala miedzy 6 a 8 tc mam dppiero zrobic no i robilam i teraz sie boje ze takie wysokie tak szybko :(

Witam wszystkie nowe Mamuski :)

Kochana oczywiscie to nie dobrze ze TSH Ci skacze i musisz kontrolowac, ale nie ma sie co zamartwiac bo wynik nie odbiega duzo od normy. moja endokrynolog powiedziala ze wyniki ok. 2,5 nie doprowadza do poronienia, ale trzeba dzialac i zbijac bo u niektorych osob lubia skakac np. raz 2,5 a raz 4,5 i wtedy to juz moze zaszkodzic dzidziowi.
    bierzesz jakies leki? moze zwiekszysz dawke?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj Dziewczyny co tam u was słychac?Ja juz z rana byłam u kolezanki aby mi L4 zaniosła do pracy gdyz ja mam w pracyszkodliwe smary i nie mozna tam w ciazy pracowac...i L4 mam do jutra a jutro na13 ide do gina wiec mam nadzieje ze mi da L4 tez :).A ak wróciłam do domku i sie obijam mdłosciami nie ma co mowic bo to bardziej mnie naciaga:) jutro ide na 2 bete i powiem wam ze sie mega boje lipa jest taka ze bety wyniki bede miała koło 15 a wizyte u gina mam na 13;/ prosiłam aby mi przesuneła poznieej ale sie nie dało cóz pojde z tym jednym wynikime a z drugim do niej najwyzej zadzwonie;) auwas jak tam?

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Trelka Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdłości z dnia na dzień coraz bardziej mi doskwierają. Na szczęście nie wymiotuję, ale zmuszam się do jedzenia i wtedy na godzinę mam spokój :) Wieczorami mi popuszcza więc jem jem i jem chociaż w głowie ciągle biją się myśli, żeby jeść DLA dwojga a nie ZA dwoje ;)
    Też jestem już na L4, narazie dwa tygodnie zobaczymy co będzie dalej - w poniedziałek wizyta. Nie potrafię się doczekać aż zobaczę mojego fasolinka <3

www.kobiecastronamamy.pl - wszystkie twarzy kobiety będącej mamą!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tylko głowa boli.

dopisać mnie do listy proszę :) 8 marca termin :)

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam do listy nie dopisujcie Ja nie chce zapeszac:(

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ