Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo ja mam dziewczyny mdłości za Was wszystkie, bo 24/ dobę. I już mi nawet migdały nie pomagają a na imbir po poprzedniej ciąży nie mogę nawet spojrzeć. Piję sobie właśnie herbatkę z melisy bo ponoć może osłabić mdłości i zaraz będę się zbierać do laboratorium na betę i progesteron bo ginek przed wizytą kazał zrobić. USG mam dopiero o 16:30.
Trzymam kciuki żeby każdej się pokazał piękny zarodek -
A.Kasia wrote:To ja mam dziewczyny mdłości za Was wszystkie, bo 24/ dobę. I już mi nawet migdały nie pomagają a na imbir po poprzedniej ciąży nie mogę nawet spojrzeć. Piję sobie właśnie herbatkę z melisy bo ponoć może osłabić mdłości i zaraz będę się zbierać do laboratorium na betę i progesteron bo ginek przed wizytą kazał zrobić. USG mam dopiero o 16:30.
Trzymam kciuki żeby każdej się pokazał piękny zarodek
U mnie ani melisa, ani mięta, ani woda z cytryną nie pomagają. Pierwszy posiłek jem dopiero z mężem jak wraca z pracy. Rano zjem ewentualnie ogórka... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
APS wrote:Hej, jak tam Wasze mdlosci??? caly czas Was trzymaja? moje ustaja, wczoraj byly mniejsze a dzisiaj prawie wcale juz i nie wiem co jest grane
Trzymam kciuki za Wasze wizyty
Ja już się swojej doczekać nie mogę, ale tez im blizej to bardziej sie stresuje. -
Dziewczyny trzymam kciuki mocno za Wasze dzisiejsze wizyty ! Niech każda z Was zobaczy dziś to co sobie wymarzyła :-*
Jeśli chodzi o objawy to nie zapeszając hmm moje mdłości jakoś od wczoraj zniknęły ... jeszcze w niedziele tak strasznie sie meczylam a od wczoraj jakoś i apetyt mi wrocil i lepiej sie czuje .Occzywiscie jak by to nie bylo jak by mnie to nie zmartwilo... ALe staram sie myslec wciaz pozytywnie w koncu piersi nada wieczorami i nocami bola , no i przeciez bodziaki juz fasoli pierwsze kupilam wiec musi byc dobrze opcji innej nie ma Ja mam swoja wizyte dopiero w piatek ale jakos nie nastawiam sie na za wiele po zeszlotygodniowej gdzie nie bylo jeszcze zarodka
Ja chodze prywatnie do swojego no i w luxmed udaje ze tez prowadze zeby miec za free te badania wszystkie i prenatalne usg itp
Takze wczoraj robilam wszystkie milion badan krwi zeby miec wyniki na czwartek do swojego i baaardzo zmarwtila mnie moja tarczyca , mam hashimoto i przed ciaza miala b.ladnie
0,03
a wczoraj 2,6 tsh juz!bardzo szybko mi uroslo ?
ft4 11,1
Dziewczyny czy to moglo zaszkodzic fasolce?
Ja nie wiem bo w poprzedniej ciazy nie mialam i nie znam sie kompletnie bo uaktywnila mi sie dopiero postracie?ale bardzo sie artwie dzis na 13 na szczescie endokrynlog!Zaluje ze czekalamtak dlugo z badaniem tsh tak jak mi endo powiedziala miedzy 6 a 8 tc mam dppiero zrobic no i robilam i teraz sie boje ze takie wysokie tak szybko
Witam wszystkie nowe Mamuski
-
U mnie na razie mdłości brak, ale to chyba jeszcze znacznie za wcześnie, jedyne co to mam takie uczucie na żołądku jak przed egzaminem ale mięta pomaga
Zapisałam się do lekarzy - gin za tydzień we wtorek, a endokrynolog na 11 sierpnia o zgrozo... dodam, że to są terminy na wizyty prywatne. Gość jest chyba dość oblegany. Między czasie zrobię sobie chyba TSH na własną rękę i zobaczę czy nie skacze (przed ciąża miałam TSH - 1.7 czyli b.dobry) i najwyżej zwiększę sobie troszkę dawkę Letroxu jakby wzrosło
-
jusiakpp wrote:Kochane, zakładam nowy temat, bo takiego jeszcze chyba nie ma
MARCOWE MAMUŚKI
Magda lena ----1marca?
Chamomilla ----1marca
Lenka87 ----1marca
Madzialena90 ----1-2marca
maskora ----2marca
Teresa1992 ----2marca
A.Kasia ----2marca
Love_life ----2marzec
sorriso ----3marca
krówka_muffka ----3marca
jusiakpp ---- 3marca
ciri22 ----5marca
anie93lica ----5marca
Madzia82 ----5marca
Agnik ----6marca
wewelinka ----6marzec
Leeila26 ----6marzec
Trelka ----7marca
Robaczek89 ----8marca -
Nie chcialo mi sie zacytowac nie wiem why wiec skopiwalam i sie dopisalam
jusiakpp napisała:
Kochane, zakładam nowy temat, bo takiego jeszcze chyba nie ma
MARCOWE MAMUŚKI
Magda lena ----1marca?
Chamomilla ----1marca
Lenka87 ----1marca
Madzialena90 ----1-2marca
maskora ----2marca
Teresa1992 ----2marca
A.Kasia ----2marca
Love_life ----2marzec
sorriso ----3marca
krówka_muffka ----3marca
jusiakpp ---- 3marca
ciri22 ----5marca
anie93lica ----5marca
Madzia82 ----5marca
Agnik ----6marca
wewelinka ----6marzec
Leeila26 ----6marzec
Trelka ----7marca
Robaczek89 ----8marca
Kate84 ---- 8 marca
Jusia musisz uzupełnić listęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 10:30
-
Ja już po wizycie. Nie zrobił mi USG ! Powiedział że nie ma potrzeby , że za tydzień mam przyjść.Położna założyła mi kartę ciąży , termin 4 marzec. Dostalam leki na te wymioty i jutro mam się zgłosić na oddział, to podłącza mnie na kilka dni do kroplowek.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
U mnie przed zajsciem tsh i antyTPO w normie. Wczoraj robilam caly profil tarczycowy a jutro ide do lekarza po skierowanie do endo, gdyz moja lekarka jest na urlopie
Ja chodze do gin prywatnie i pierwsze badania kosztowaly mnie ok 400 zl tylko dlatego, ze udalo mi sie 5 podstawowych badan uzyskac na fundusz. Gdyby nie to zaplacilabym jeszcze wiecej. Czy jest na to jakis sposob? Zeby dalej chodzic do lekarza prywatnie ale badania robic na fundusz? -
edyś wrote:U mnie przed zajsciem tsh i antyTPO w normie. Wczoraj robilam caly profil tarczycowy a jutro ide do lekarza po skierowanie do endo, gdyz moja lekarka jest na urlopie
Ja chodze do gin prywatnie i pierwsze badania kosztowaly mnie ok 400 zl tylko dlatego, ze udalo mi sie 5 podstawowych badan uzyskac na fundusz. Gdyby nie to zaplacilabym jeszcze wiecej. Czy jest na to jakis sposob? Zeby dalej chodzic do lekarza prywatnie ale badania robic na fundusz?
-
Dzwoniłam przed chwilą do przychodni ginekologicznej NFZ z myślą, że chociaż sobie te pierwsze badania na NFZ zrobię i termin do mojego na 7 października... te pierwsze badania są bardzo drogie, więc chociaż tyle chciałam mieć na fundusz Kurde człowiek co miesiąc taką kasę płaci i tak g* z tego... Ja się chyba pół roku przed sexem powinnam umawiać na wizyty...
Nie wiem, czy kombinować i się do innego mało popularnego gina zapisać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 11:57
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Dziewczyny trzymam kciuki mocno za Wasze dzisiejsze wizyty ! Niech każda z Was zobaczy dziś to co sobie wymarzyła :-*
Jeśli chodzi o objawy to nie zapeszając hmm moje mdłości jakoś od wczoraj zniknęły ... jeszcze w niedziele tak strasznie sie meczylam a od wczoraj jakoś i apetyt mi wrocil i lepiej sie czuje .Occzywiscie jak by to nie bylo jak by mnie to nie zmartwilo... ALe staram sie myslec wciaz pozytywnie w koncu piersi nada wieczorami i nocami bola , no i przeciez bodziaki juz fasoli pierwsze kupilam wiec musi byc dobrze opcji innej nie ma Ja mam swoja wizyte dopiero w piatek ale jakos nie nastawiam sie na za wiele po zeszlotygodniowej gdzie nie bylo jeszcze zarodka
Ja chodze prywatnie do swojego no i w luxmed udaje ze tez prowadze zeby miec za free te badania wszystkie i prenatalne usg itp
Takze wczoraj robilam wszystkie milion badan krwi zeby miec wyniki na czwartek do swojego i baaardzo zmarwtila mnie moja tarczyca , mam hashimoto i przed ciaza miala b.ladnie
0,03
a wczoraj 2,6 tsh juz!bardzo szybko mi uroslo ?
ft4 11,1
Dziewczyny czy to moglo zaszkodzic fasolce?
Ja nie wiem bo w poprzedniej ciazy nie mialam i nie znam sie kompletnie bo uaktywnila mi sie dopiero postracie?ale bardzo sie artwie dzis na 13 na szczescie endokrynlog!Zaluje ze czekalamtak dlugo z badaniem tsh tak jak mi endo powiedziala miedzy 6 a 8 tc mam dppiero zrobic no i robilam i teraz sie boje ze takie wysokie tak szybko
Witam wszystkie nowe Mamuski
Kochana oczywiscie to nie dobrze ze TSH Ci skacze i musisz kontrolowac, ale nie ma sie co zamartwiac bo wynik nie odbiega duzo od normy. moja endokrynolog powiedziala ze wyniki ok. 2,5 nie doprowadza do poronienia, ale trzeba dzialac i zbijac bo u niektorych osob lubia skakac np. raz 2,5 a raz 4,5 i wtedy to juz moze zaszkodzic dzidziowi.
bierzesz jakies leki? moze zwiekszysz dawke?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
HEj Dziewczyny co tam u was słychac?Ja juz z rana byłam u kolezanki aby mi L4 zaniosła do pracy gdyz ja mam w pracyszkodliwe smary i nie mozna tam w ciazy pracowac...i L4 mam do jutra a jutro na13 ide do gina wiec mam nadzieje ze mi da L4 tez .A ak wróciłam do domku i sie obijam mdłosciami nie ma co mowic bo to bardziej mnie naciaga:) jutro ide na 2 bete i powiem wam ze sie mega boje lipa jest taka ze bety wyniki bede miała koło 15 a wizyte u gina mam na 13;/ prosiłam aby mi przesuneła poznieej ale sie nie dało cóz pojde z tym jednym wynikime a z drugim do niej najwyzej zadzwonie;) auwas jak tam?
-
Moje mdłości z dnia na dzień coraz bardziej mi doskwierają. Na szczęście nie wymiotuję, ale zmuszam się do jedzenia i wtedy na godzinę mam spokój Wieczorami mi popuszcza więc jem jem i jem chociaż w głowie ciągle biją się myśli, żeby jeść DLA dwojga a nie ZA dwoje
Też jestem już na L4, narazie dwa tygodnie zobaczymy co będzie dalej - w poniedziałek wizyta. Nie potrafię się doczekać aż zobaczę mojego fasolinkawww.kobiecastronamamy.pl - wszystkie twarzy kobiety będącej mamą! -
nick nieaktualny