Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane dziękujemy za kciukasy - zadziałały bo wszystko jest dobrze :) zaraz będę w domu to opiszę dokładnie! Uff ale ulga ;)

krówka_muffka, nick nieaktualny, Mania1718, Renka88, Love_life, Kajola, Kate84, muminka83, Magda lena, kofeinka, Mietka 30:), Est, Kaarolina, Karka, Madzialena90, Martita88 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super A. Kasia :) Tylko tak dalej i do lutego zleci raz dwa :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia super, że wszystko dobrze :-) teraz czekamy na szczegółową relację z wizyty :-D
    Jak dobrze kojarzę to Ty jesteś ciążowo dzień starsza ode mnie, zerknij sobie na suwaczek bo chyba Ci się zatrzymał- o ile nic nie pomyliłam ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki ja dzis mialam sen okrutny, ze maz mnie zostawil dla innej baby!! Tak sie zestresowalam przez sen ze obudzilam sie z bolem brzcha, to bylo tak realistyczne, ze plakalam przez sen jeju jaki koszmar i teraz zastanawiam sie czy to mozliwe zeby od takiego stresu sennego bolal.mnie brzuch? Wzielam no spe i leze

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusia od stresu jak najbardziej może brzuch boleć i może macica się stawiać. spokój ,ciepła herbatka ,odpoczynek i najlepiej mąż przy boku który przytuli byłby lekarstwem. Zmartwienia nie są niestety naszym sprzymierzeńcem. głowa do góry to tylko koszmar

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp możliwe... jeśli sen był aż tak realistyczny to mogłaś się do tego stopnia zdenerwować, że Cię brzuch rozbolał. Sny w ciąży potrafią być bardzo kolorowe, żywe, ale też właśnie takie realistyczne. Leż spokojnie i pamiętaj, że to był tylko głupi sen :)

1usai09khne0c7t3.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Krowko maz za granica niestety :-( w dodatku brata zona chce sie wbic na kawe, a ja nie mam sil maaaatko

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png

Wysłany: 17 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusia:* tulę mocno:* właściwie jeśli masz z żoną brata dobry kontakt, to może się rozerwiesz, porozmawiasz o czymś i twoje myśli pójdą w inne tematy i poczujesz się lepiej,gorzej jeśli nie masz ochoty jej widzieć, to najlepiej się wykręć jakoś.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej,
    Ja wczoraj miałam na sesji bliźniaczki 14-sto dniowe a dzisiaj kolejna dziewczynkę 14 dni, jeszcze jutro kolejna kruszynka i kilka dni wytchnienia bo po wczorajszej sesji każdy mięsień mnie boli hihi.
    Rosołek ugotowany, schabowe z ziemniaczkami się gotują, zjem obiad wyszoruję mieszkanie i może jakieś ciacho zrobię, a potem błogie lenistwoooo!!!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Love_life lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, jestem w domu i już zdaję relację :) Na początek powiem, że chyba faktycznie zestresowała mnie ta wizyta bo pierwsze co mnie w Luxmedzie spotkało to biegunka :P Dobrze, że się jakiejś pacjentce wizyta przeciągnęła to zdążyłam się doprowadzić do porządku hehe ;)

Co do Tymka to nie dało się sprawdzić czy mu siusiak nie odpadł bo się ułożył twarzą do domu i za nic się nie dało go przekręcić ;) Tak więc ani buzi ani siusiaka nie widziałam i nawet żadnego ładnego zdjęcia nie dało się zrobić ale mało to ważne. W każdym razie wszystkie parametry w porządku, ciągłość kręgosłupa zachowana, żołądek, pęcherz, nerki, okolica pępka w porządku, pępowina trójnaczyniowa :) Cztery kończyny widoczne, kości czaszki wysklepione prawidłowo, serce-obraz czterojamowy, FHR 132/min, no nie ma się do czego przyczepić :) Waga - 475 g! I ułożony nóżkami w dole, tak jak kopniaki wskazywały ;)

U mnie też wszystko ok, ilość płynu owodniowego prawidłowa, szyjka macicy w teście dynamicznym dł 34mm :D Ujście w kształcie litery T (a tu akurat nie wiem o co biega bo dopiero doczytałam). Z szyjki Pan doktor zadowolony, nawet mi się wydłużyła od ostatniej wizyty o 2mm, może to leżenie z tyłkiem w górze jej pomogło. Skurcze mam uspokajać magnezem i no-spą, scopolan bardzo ostrożnie i rzadko bo ponoć jego działanie rozkurczowe obejmuje też szyjkę co akurat wskazane nie jest. Tak więc gitara :D Teraz wizyta w poniedziałek, badanie na fotelu i decyzja co do pessaru, który i tak już dziś odebrałam ze sklepu medycznego.

Generalnie leżeć nie muszę, mam się oszczędzać ale jak to pan doktor powiedział "mąż nie musi mnie na rękach nosić" ;) Pffff, tak jakby miał czas to robić :P No ale cieszę się, bo chociaż obiad sobie zrobię i ogarnę z wierzchu coby w syfie nie zginąć. Poza tym od tego leżenia to już mnie wszystko bolało i sama nie wiedziałam czy boli bo boli czy od braku ruchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:32

krówka_muffka, Kajola, nick nieaktualny, domiii, Renka88, skowroneczka87, Hannia123, muminka83, Magda lena, Karolina@, kateee, 26Asia, Kate84, ryjkek, RudyTygrysek, Mietka 30:), nick nieaktualny, Est, Kaarolina, wiewiórka17, Madzialena90, Karka, Vincent, Andriel, noelka, nick nieaktualny, Martita88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia wspaniałe wieści! Cieszę się,ze szyjka się wydłużyła! Wspaniale. Tymuś duży chłopczyk- większy od mojej Zosi o 100g więc tak jak przystało na chłopca;) Właśnie mi się przypomniało,że mój lekarz powiedział, że Scopolanu nie powinno się jeszcze używać, że bardziej w czasie okołoporodowym, także ostrożnie z nim. Mi nawet nie chciał go przepisać, powiedział,że Nospa działa wystarczająco.Cudowne wieśći, cieszę się razem z Tobą<3

• Love_life Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super wiadomości i jaki juz bobas duży! Gratulacje

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola - no faktycznie coś się zrypało... Nawet nie zwróciłam uwagi, dzięki :)

jusiakp - sny w ciąży potrafią wykończyć :D mi się śniło jakoś w lipcu, że mąż poszedł w tango z PANIAMI Z KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH z naszej miejscowości :P Leż sobie, zjedz coś dobrego na poprawę humoru i może faktycznie dobrze by Ci zrobiły odwiedziny, czas szybciej zleci a i uwagę na chwilę odwrócisz od zmartwień :*

Love_life, Kajola lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cos sernik na zimno z malinami chodzi po głowie chyba dziś się zmobilizuje :)

nick nieaktualny, RudyTygrysek, She86 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gotuję dziś kapuśniaczek :) Zresztą przyznam, że od początku ciąży zjadłam więcej kapusty kiszonej niż przez ostatnie dwa lata ;)

Magda lena, nick nieaktualny, muminka83, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu piszesz ze scopolan rozkurcza ale no spa tez i ja mozna brac? Hmm

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    A ja gotuję dziś kapuśniaczek :) Zresztą przyznam, że od początku ciąży zjadłam więcej kapusty kiszonej niż przez ostatnie dwa lata ;)

oooo nieeeee! Wyślij do mnie miseczkę kapuśniaczku! buuuu ;(

Kasiu. Super wieści <3 Uwielbiam! Duży Wasz Tymek :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kasiu piszesz ze scopolan rozkurcza ale no spa tez i ja mozna brac? Hmm

To są dwie całkiem różne substancje czynne i ich właściwości też są inne. No-spę można śmiało :)

Kurcze, nie wiem o co chodzi z tym suwaczkiem i dlaczego stanął w miejscu...

Dzięki dziewczyny, kurcze, ale fajnie dzielić się dobrymi wieściami :D Oby tylko takie nam wszystkim już do końca towarzyszyły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:00

krówka_muffka, muminka83, Magda lena, Kajola, Hannia123, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, super nowiny :) jaki duży już chłopczyk :)
    pomyśleć, że dopiero było usg genetyczne a już połówkowe :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, potrzebuje Waszej opinii i to szybko. Gdy się plami po stosunku to normalne słyszałam, ale czy trzeba wtedy leżeć?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ