X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane dziękujemy za kciukasy - zadziałały bo wszystko jest dobrze :) zaraz będę w domu to opiszę dokładnie! Uff ale ulga ;)

krówka_muffka, d'nusia, Mania1718, Renka88, Love_life, Kajola, Kate84, muminka83, Magda lena, kofeinka, Mietka 30:), Est, Kaarolina, Karka, Madzialena90, Martita88 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super A. Kasia :) Tylko tak dalej i do lutego zleci raz dwa :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia super, że wszystko dobrze :-) teraz czekamy na szczegółową relację z wizyty :-D
    Jak dobrze kojarzę to Ty jesteś ciążowo dzień starsza ode mnie, zerknij sobie na suwaczek bo chyba Ci się zatrzymał- o ile nic nie pomyliłam ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki ja dzis mialam sen okrutny, ze maz mnie zostawil dla innej baby!! Tak sie zestresowalam przez sen ze obudzilam sie z bolem brzcha, to bylo tak realistyczne, ze plakalam przez sen jeju jaki koszmar i teraz zastanawiam sie czy to mozliwe zeby od takiego stresu sennego bolal.mnie brzuch? Wzielam no spe i leze

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusia od stresu jak najbardziej może brzuch boleć i może macica się stawiać. spokój ,ciepła herbatka ,odpoczynek i najlepiej mąż przy boku który przytuli byłby lekarstwem. Zmartwienia nie są niestety naszym sprzymierzeńcem. głowa do góry to tylko koszmar

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp możliwe... jeśli sen był aż tak realistyczny to mogłaś się do tego stopnia zdenerwować, że Cię brzuch rozbolał. Sny w ciąży potrafią być bardzo kolorowe, żywe, ale też właśnie takie realistyczne. Leż spokojnie i pamiętaj, że to był tylko głupi sen :)

1usai09khne0c7t3.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Krowko maz za granica niestety :-( w dodatku brata zona chce sie wbic na kawe, a ja nie mam sil maaaatko

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png

Wysłany: 17 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusia:* tulę mocno:* właściwie jeśli masz z żoną brata dobry kontakt, to może się rozerwiesz, porozmawiasz o czymś i twoje myśli pójdą w inne tematy i poczujesz się lepiej,gorzej jeśli nie masz ochoty jej widzieć, to najlepiej się wykręć jakoś.

A.Kasia lubi tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej,
    Ja wczoraj miałam na sesji bliźniaczki 14-sto dniowe a dzisiaj kolejna dziewczynkę 14 dni, jeszcze jutro kolejna kruszynka i kilka dni wytchnienia bo po wczorajszej sesji każdy mięsień mnie boli hihi.
    Rosołek ugotowany, schabowe z ziemniaczkami się gotują, zjem obiad wyszoruję mieszkanie i może jakieś ciacho zrobię, a potem błogie lenistwoooo!!!

A.Kasia, d'nusia, Love_life lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, jestem w domu i już zdaję relację :) Na początek powiem, że chyba faktycznie zestresowała mnie ta wizyta bo pierwsze co mnie w Luxmedzie spotkało to biegunka :P Dobrze, że się jakiejś pacjentce wizyta przeciągnęła to zdążyłam się doprowadzić do porządku hehe ;)

Co do Tymka to nie dało się sprawdzić czy mu siusiak nie odpadł bo się ułożył twarzą do domu i za nic się nie dało go przekręcić ;) Tak więc ani buzi ani siusiaka nie widziałam i nawet żadnego ładnego zdjęcia nie dało się zrobić ale mało to ważne. W każdym razie wszystkie parametry w porządku, ciągłość kręgosłupa zachowana, żołądek, pęcherz, nerki, okolica pępka w porządku, pępowina trójnaczyniowa :) Cztery kończyny widoczne, kości czaszki wysklepione prawidłowo, serce-obraz czterojamowy, FHR 132/min, no nie ma się do czego przyczepić :) Waga - 475 g! I ułożony nóżkami w dole, tak jak kopniaki wskazywały ;)

U mnie też wszystko ok, ilość płynu owodniowego prawidłowa, szyjka macicy w teście dynamicznym dł 34mm :D Ujście w kształcie litery T (a tu akurat nie wiem o co biega bo dopiero doczytałam). Z szyjki Pan doktor zadowolony, nawet mi się wydłużyła od ostatniej wizyty o 2mm, może to leżenie z tyłkiem w górze jej pomogło. Skurcze mam uspokajać magnezem i no-spą, scopolan bardzo ostrożnie i rzadko bo ponoć jego działanie rozkurczowe obejmuje też szyjkę co akurat wskazane nie jest. Tak więc gitara :D Teraz wizyta w poniedziałek, badanie na fotelu i decyzja co do pessaru, który i tak już dziś odebrałam ze sklepu medycznego.

Generalnie leżeć nie muszę, mam się oszczędzać ale jak to pan doktor powiedział "mąż nie musi mnie na rękach nosić" ;) Pffff, tak jakby miał czas to robić :P No ale cieszę się, bo chociaż obiad sobie zrobię i ogarnę z wierzchu coby w syfie nie zginąć. Poza tym od tego leżenia to już mnie wszystko bolało i sama nie wiedziałam czy boli bo boli czy od braku ruchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:32

krówka_muffka, Kajola, d'nusia, domiii, Renka88, skowroneczka87, Hannia123, muminka83, Magda lena, Karolina@, kateee, 26Asia, Kate84, ryjkek, RudyTygrysek, Mietka 30:), Izoleccc, Est, Kaarolina, wiewiórka17, Madzialena90, Karka, Vincent, Andriel, noelka, kleo2426, Martita88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia wspaniałe wieści! Cieszę się,ze szyjka się wydłużyła! Wspaniale. Tymuś duży chłopczyk- większy od mojej Zosi o 100g więc tak jak przystało na chłopca;) Właśnie mi się przypomniało,że mój lekarz powiedział, że Scopolanu nie powinno się jeszcze używać, że bardziej w czasie okołoporodowym, także ostrożnie z nim. Mi nawet nie chciał go przepisać, powiedział,że Nospa działa wystarczająco.Cudowne wieśći, cieszę się razem z Tobą<3

• Love_life Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super wiadomości i jaki juz bobas duży! Gratulacje

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola - no faktycznie coś się zrypało... Nawet nie zwróciłam uwagi, dzięki :)

jusiakp - sny w ciąży potrafią wykończyć :D mi się śniło jakoś w lipcu, że mąż poszedł w tango z PANIAMI Z KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH z naszej miejscowości :P Leż sobie, zjedz coś dobrego na poprawę humoru i może faktycznie dobrze by Ci zrobiły odwiedziny, czas szybciej zleci a i uwagę na chwilę odwrócisz od zmartwień :*

Love_life, Kajola lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cos sernik na zimno z malinami chodzi po głowie chyba dziś się zmobilizuje :)

A.Kasia, RudyTygrysek, She86 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gotuję dziś kapuśniaczek :) Zresztą przyznam, że od początku ciąży zjadłam więcej kapusty kiszonej niż przez ostatnie dwa lata ;)

Magda lena, A.Kasia, muminka83, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu piszesz ze scopolan rozkurcza ale no spa tez i ja mozna brac? Hmm

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    A ja gotuję dziś kapuśniaczek :) Zresztą przyznam, że od początku ciąży zjadłam więcej kapusty kiszonej niż przez ostatnie dwa lata ;)

oooo nieeeee! Wyślij do mnie miseczkę kapuśniaczku! buuuu ;(

Kasiu. Super wieści <3 Uwielbiam! Duży Wasz Tymek :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kasiu piszesz ze scopolan rozkurcza ale no spa tez i ja mozna brac? Hmm

To są dwie całkiem różne substancje czynne i ich właściwości też są inne. No-spę można śmiało :)

Kurcze, nie wiem o co chodzi z tym suwaczkiem i dlaczego stanął w miejscu...

Dzięki dziewczyny, kurcze, ale fajnie dzielić się dobrymi wieściami :D Oby tylko takie nam wszystkim już do końca towarzyszyły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:00

krówka_muffka, muminka83, Magda lena, Kajola, Hannia123, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, super nowiny :) jaki duży już chłopczyk :)
    pomyśleć, że dopiero było usg genetyczne a już połówkowe :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, potrzebuje Waszej opinii i to szybko. Gdy się plami po stosunku to normalne słyszałam, ale czy trzeba wtedy leżeć?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ