X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Czy dobrze mi swita, ze Martita dzisiaj wychodzi za mąż?

Właśnie dziś myślałam o niej jak myłam buzię poleconą przez nią emulsją :D

Martita jeśli to dziś to gratuluję :) Niech wszystko idzie po Waszej myśli i niech to będzie najpiękniejszy dzień Waszego życia :)

Alarm odwołany, zjadłam jabłko i młody buszuje aż miło :)

kofeinka - ale noc :/ Nie martw się, może te bóle to z nerwów po tym spadku cukru? Też miałam wczoraj ból w tym miejscu co Ty, takie pulsujące kłucie/pieczenie. Skoro miałyśmy to obie to znaczy, że to normalne :D Pewnie te więzadła paskudne...

muminka83 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wg belly zaczynam dzisiaj 6 miesiąc! Choc wg "W oczekiwaniu na dziecko" jeszcze tydzień...
    staram się na bieżąco modyfikować nasza listę - jesli coś pominęłam to dajcie znać - ostatnie dni na tyle intensywne, że wpadałam tu tylko na chwilę.
    Zaczął się weekend wiec pewnie będzie troche wolniej tu u nas :)
    Buziaki <3

muminka83, A.Kasia, krówka_muffka, d'nusia, Kajola, Love_life, She86, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - oby to były początki ruchów :) byłabym prze szczęśliwa

A.Kasia - pewnie więzadła, dzidzia robi sobie miejsce. Ale nie zmienia to faktu, że strasznie się wystraszyłam tym wczoraj.
    Dziś czuję brzuch tak jakby napięty :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu trzymam mocno kciuki:*

Kofeinko ja też sądzę,że to pierwsze ruchy, jak się wzmocnią, to od razu się uspokoisz i banan na twarzy:))

Martita najpiękniejszego dnia w życiu:*

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia powodzenia na wizycie :)
    domii gratulacje 6 miesiąca :) ale ten czas leci :) ja nie mogę się doczekać 2 z przodu :)

domiii, She86 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    A.Kasiu trzymam mocno kciuki:*

Kofeinko ja też sądzę,że to pierwsze ruchy, jak się wzmocnią, to od razu się uspokoisz i banan na twarzy:))

Martita najpiękniejszego dnia w życiu:*

Oj tak, nie mogę się doczekać momentu, w którym będę wiedziała, że to ruchy :) będę spokojniejsza i szczęśliwa

krówka_muffka, Kajola lubią tę wiadomość

wac4wpq.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Kasia powodzenia na wizycie :)
    domii gratulacje 6 miesiąca :) ale ten czas leci :) ja nie mogę się doczekać 2 z przodu :)

Asiu, z tego co widzę jesteś w 19 tygodniu wiec jeszcze tydzień i 2 będzie z przodu :)
    Leeci czas... za miesiąc III trymestr <wow>
    zanim się obejrzymy to będzie luty i będziemy się powoli rozpakowywać:)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :-)
    Jejku ile Wy skrobiecie, zaraz spróbuje nadrobić.
    Mam pytanie do Was, moze mi doradzicie.. Możliwe żebym się zatruła oparami od farby? Mąż malował wczoraj pokój nasz, więc spaliśmy w takim pokoju pomiędzy tym malowanym a resztą domu. Niby w tym malowanym okna uchylone, drzwi zamkniete. Ale od rana czuje sie tragicznie, glowa taka dziwna. Kręci mi się e głowie, jakos tak dziwnie się czuje. I zastanawiam sie czy może to przez to wdychanie oparów? Na pewno coś się przedostawało do pokoju w którym spaliśmy. Z tym że spaliśmy na małej kanapie i biore jeszcze pod uwage czy to czasem nie wina niewyspania się. Co myśliicie? Ciśnienie ok, puls jakby mały bo 64. Cukier ok.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Dzisiaj rano mówiłam brzuszkowi że może rosnąć i ma tam siedzieć minimum do lutego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:25

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena myślę że poprostu zapach Ci szkodzi, ale zatrucie to za dużo powiedziane zróbcie konkretny przeciag. Będzie dobrze, rozumiem że to nie była farba olejna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 10:37

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taka zwykła do malowania ścian.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, Kochana, 3mam za Was dziś kciuki.

Martita, Gratulacje z okazji ślubu <3 Dużo radości, miłości i cierpliwości :D Ślubne buziaki!
    Czekamy na relację z Waszego dnia i zdjęcia. Mam nadzieję, że oprycha poszła w siną dal!

Domiii - piącha z okazji 22 tyg :) Cieszę się, że to już tak daleko. Obudziłam się szczęśliwa. Chociaż synek mnie zdenerwował, bo wczoraj wieczorem , tak jak Kasia, mało go czułam, ale po wypiciu kakao się obudził!

Marlenko, to może być, że nawdychałaś się oparów :-/ i jest Ci od tego słabo.

Udanego i spokojnego weekendu. Bez żadnych akcji proszę!

domiii lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Witam Was dziewczyny.

Miałam wczoraj koszmarny wieczór... czułam się bardzo słaba, że na nogach nie mogłam się utrzymać, a jak leżałam, to po prostu odpływałam... Potem dostałam BARDZO silnych drgawek. Mąż zmierzył mi cukier - 77.
    Szybka interwencja w postaci szklanki wody z cukrem i po jakimś czasie wszystko ustąpiło, a cukier po pół godziny skoczył na 121.

Potem strasznie bolało mnie w brzuchu, tak około 3-4cm poniżej pępka, ból szybko minął na szczęście. Był strasznie nieprzyjemny, takie jakby kłucie :/

No i od 2 do 5 rano wcale nie spałam, bo gdy się przebudziłam martwiłam się tym wszystkim i czy z dzieckiem wszystko dobrze.

Ech.... masakra :/ bo nadal nie czuje maleństwa :( tzn od czasu do czasu czuję takie smyranie pod skórą ale bardziej po bokach niż centralnie i zastanawiam sie czy to mogą być pierwsze ruchy..??

dziś na czczo cukier już ok, bo 86.
    .

Ale Kochana, co widziałaś złego w cukrze 77 ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    Dzisiaj piękny dzień, M rano poszedł do pracy a ja jeszcze chwilkę chciałam poleżeć i.... wstałam o 10 :-D Już nie pamiętam kiedy mi się udało tak długo pospać bo ostatnio to wstaję o 5 albo o 6 ;-)

Marlena Jeżeli podejrzewasz, że się przytrułaś farbą to popij sobie mleka. Podobno powinno się je pić jak się długo wdycha opary. Ale nie wiem na 100% czy pomaga- to była rada teściowej także różnie może być ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie zaraz nadrobie to co naskrobalyscie :) mimo wszystkich za i przeciw dziś się zaszczepilam przeciwko grypie. Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 11:38

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ale Kochana, co widziałaś złego w cukrze 77 ?
    Wydaje mi się, że troche niski.... nie??

wac4wpq.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witajcie dziewczyny :)

Oczywiście Miłego dnia, Kasiu kciuki zaciśnięte :)

Odnośnie ciągnięcia, boli boków ostatnio zalilam się siostrze i mówię że mnie tak szczypie od pachwin i ona mówi ze to tak boli. Przestałam się stresować :)

Dzisiaj rano mówiłam brzuszkowi że może rosnąć i ma tam siedzieć minimum do lutego :)

Mnie też strasznie ciągnie prawy bok od 2 dni właśnie takie szczypanie-rozciąganie. Nieprzyjemne uczucie..

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten ponury dzien.

Deszcz pada od rana, szaro, buro i brzydko. Nie sluzy mi taka pogoda, juz mnie glowa boli. Do tego psychicznie dzis wysiadam zupelnie, maz w pracy do wieczora, a jak nie w pracy to szuka aktualnie samochodu i tez gk niewiele interesuje poza tym, wszystko na mojej glowie. A jedna glowa to troche malo na wszystkie sprawy. Dobrze, ze chociaz obiad mam z glowy bo w lodowce siedza golabki z wczoraj. Tylko mieszkanie ogarnac . Ech, jak mi sie nie chce. Brzuch od rana tez nie taki, zajadlam nospe, moze pusci. Uciekam, nie smece juz. Od czasu do czasu potrzebuje resetu, a nie ma sie gdzie i komu wygadac wiec chociaz tu...

Wizytujacym powodzenia zycze i czekam na wiesci. Milej soboty:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam zakupy tuu: https://www.facebook.com/pages/Obetti/459889237507905?sk=app_100723020033210

Można kupować przez aplikację DaWanda dopóki nie ruszą z stroną internetową.
    Produkty dopracowane pod każdym względem i bardzo dobre jakościowo- sama często robiłam u nich prezenty dla malców z rodziny i mamusie bardzo zadowolone.
    Jeszcze nie wszystkie wzory są pokazane ale powoli uzupełniają. I na żywo np. kocyki wyglądają cudownie.

Ja całą wyprawkę mam zamiar sobie w tej firmie sprawić.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w ten ponury dzień :)

Vira Witaj w naszym gronie trochę Lutowo a trochę Marcowym :-)

Kofeinka takie smyranie to jak najbardziej mogą być ruchy :) Nie wiem czy cukier i glukoza na czczo to to samo, ale ja gdy robiłam glukozę na czczo w I trymestrze to miałam 72 i gin nic nie mówił...

A.Kasiu kciuki zaciśnięte &&&&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:36

1usai09khne0c7t3.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ