X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak prosto z mostu zadaje takie pytania...

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    oooo nieeeee! Wyślij do mnie miseczkę kapuśniaczku! buuuu ;(

u mnie też kapuśniaczek na tapecie :D pychota, wyślę jakimś gołębiem :)

muminka83, Magda lena, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę miseczkę tego Waszego kapuśniaczku. Ostatnio też mnie naszła ochota i może zrobię za kilka dni. Dziś spełniam ochotę na pyszna pomidorową :) (jest na etapie rosołu)

Ale miałam jazdę z teściowa chwile temu, poszłam jej zapytać za ile wróci teść bo butla z gazem u nas na piętrze się skończyła a ona na to: oooo skończyła się to nie będziesz gotować ja się wkurzyłam powiedziałam dobra i wyszłam. Tylko weszłam do pokoju i łzy same z oczu płynęły nie mogłam się uspokoić. Po chwili przyszła jej najmłodsza córka i mówiła że mam iść na górę po jakiś klucz do odkręcenia butli, pomyślałam sobie że chyba jest śmieszna i nie poszłam. Teraz czekam na teścia i nie wiem za ile przyjedzie.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - BARDZO się cieszę, że młody taki duży już i że prawidłowo się rozwija!! <3

RudyTygrysek - olej to, nie ma się co przejmować. Głupie baby... poczekaj na teścia albo zadzwoń do niego i zapytaj się kiedy wróci (o ile masz z nim w miarę dobre relacje).

A ja się dziś zajadałam kotletami mielonymi, ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej z marchewką i odrobiną majonezu :)

muminka83, RudyTygrysek, domiii, A.Kasia lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Tych dziewczyn co jadają suszoną żurawinę. Ile dziennie jecie tego ??

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• pap86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel co do plamienia po stosunku to zdecydowanie nie przemeczaj sie dzis i lez. A na wizycie u leksrza o tym powiedz. Kontroluj tez ilosc plamienia.

A.kasia o widzisz, to ilu lekarzy tyle opinii co do scopolanu. Ja go biore i odrazu sie wystraszylam jak przeczytalam,ze nie kazali Ci brac. Dobrze,ze mam wizyte za tydzien w piatek to tez dokladnie wypytam czy nie wystarczylaby mi nospa na te moje twardnienia albo w ogole tylko odpoczynek. Przypomnij prosze Ty w pierwszej ciazy mialas niewydolnosc szyjki,ze Michalek sie urodzil za wczesnie?

Andriel lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka wystarczy zalozmy garsc dziennie zeby sie chronic przed infekcjami :) zurawina suszona niestety zawiera mnostwo cukru :/ ale jak Ci smakuje to chrup i 2 garscie :)

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel lez i nic nie rob juz dzis. Lekarz pewnie powie zeby zaprzestac stosunkow.

Andriel lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Muminka wystarczy zalozmy garsc dziennie zeby sie chronic przed infekcjami :) zurawina suszona niestety zawiera mnostwo cukru :/ ale jak Ci smakuje to chrup i 2 garscie :)

Niby znalazłam taką że ma 1 % cukru..... ja ogólnie nie jadam słodyczy chyba że od wielkiego dzwonu. Biorę w postaci tabletek coś na pęcherz ( wyciąg z pokrzywy i żurawiny ) ale cholera już było lepiej i znowu jest gorzej i dziś sobie kupiłam i zjadłam całe 80 gram :p sama :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

RudyTygrysek - olej to, nie ma się co przejmować. Głupie baby... poczekaj na teścia albo zadzwoń do niego i zapytaj się kiedy wróci (o ile masz z nim w miarę dobre relacje).
    Mam z nim dobre relacje ale niestety nie mam numeru telefonu, spokojnie na niego poczekam. A ją olewam, dokładnie tak jak mówisz głupia baba i do maleństwa też już mówiłam że będzie mieć głupią babcię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 15:16

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - ech te nasze teściowe to o kant dupy potłuc... :/ skąd się tacy ludzie biorą??

wac4wpq.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia co w nie wstępuje. Ja zawsze dla niej staram się być miła, ciasto zrobię to zawsze zaniosę kilka kawałków. Zawsze mówię dzień dobry, no naprawdę nie jestem wredna dla niej a mam wrażenie że ona traktuje mnie jak najgorszego człowieka na ziemii.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu , super wieści! :-)

Kofeinko , cukier 77 to super wynik. No chyba że mierzylas go zaraz po jedzeniu?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - cóż... niektórzy ludzie potrafią być niewdzięczni i bezduszni... znam to...

Est - tak, mierzyłam po jedzeniu :/

wac4wpq.png

• Est Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko , no nic, najważniejsze, że już jest ok :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kofeinko , no nic, najważniejsze, że już jest ok :-)

Mam nadzieję, że to się nie będzie powtarzać

wac4wpq.png

• Est Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, idziemy z mężem do teatru a potem na kolację do teściów :-)
    Miłego wieczoru! :-)

RudyTygrysek, A.Kasia, Andriel lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczorku Est.

Mój ukochany wczoraj popołudniu popłynął w morze i wróci w poniedziałek rano dopiero. Niedawno mi pisał abym na poniedziałek wieczór narobiła dla załogi naleśników z mięsem mielonym i warzywami, a że lubię gotować to zrobię a przy okazji zarobie parę groszy :D

Est lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    A.kasia o widzisz, to ilu lekarzy tyle opinii co do scopolanu. Ja go biore i odrazu sie wystraszylam jak przeczytalam,ze nie kazali Ci brac. Dobrze,ze mam wizyte za tydzien w piatek to tez dokladnie wypytam czy nie wystarczylaby mi nospa na te moje twardnienia albo w ogole tylko odpoczynek. Przypomnij prosze Ty w pierwszej ciazy mialas niewydolnosc szyjki,ze Michalek sie urodzil za wczesnie?

Ja brałam scopolan w czopkach i w sumie to nie wiem czy mojemu lekarzowi chodziło ogólnie o ten lek, czy o tą wersję doodbytniczą... Póki co to bierz a na wizycie o wszystko wypytaj i może faktycznie pozwoli Ci ograniczyć się do no-spy i magnezu :) A Miśko urodził się przedwcześnie przez moją niewydolność ciśnieniową szyjki macicy. Tylko że miałam też duże wielowodzie i to wszystko przyspieszyło bo gdyby nie to, to pewnie do co najmniej 30 tyg bym wytrzymała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kochane, idziemy z mężem do teatru a potem na kolację do teściów :-)
    Miłego wieczoru! :-)

Ale Wam fajnie :) Dobrej zabawy!

Est lubi tę wiadomość

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ