Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykofeinka wrote:To u mnie jest kosmos, bo my właśnie tak robimy, jedno pod prysznicem, a drugie na kibelku
i sobie gadamy
Tak już jakoś mamy, że zero krępacji.
Chyba dużo ludzi tak robiMoi rodzice nawet hehe. Ale ja mam różne odchyły i to jeden z nich
muminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Dziewczyny jakiej firmy kosmetyki polecacie dla Maluszków? Poza Johnson's baby...
Ja pewnie wszystko z hipp będę kupować bo Michaś dobrze na nie reagował to i Tymkowi pewnie przypasują. Ale fajne składy ma również Babydream z rosmana i Tołpa Baby (ale droga).domiii, Andriel lubią tę wiadomość
-
Mnie lustrzyca jeszcze nie dopadla:-) Z reszta w pierwszej ciazy do samego konca dzialalam sama. Jeszcze dzien przed, w sobote wieczorem porodem pieknie sie wygolilam, zrobilam sobie paznokcie u nog, a o polnocy jechalismy na porodowke:-P
Maz pomagal mi tylko przy zakladaniu butow, bo sandaly ciezko bylo zapinac samej. No i po porodzie przy myciu tez musial mi pomagac, bo przy hemoglobinie 6-7 nie mialam sily zrobic kroku:-/
Poza tym z tego co pisalyscie to cera narazie ok poza czerwonymi plamami na brodzie i kolo nosa:-/ Wlosy bez zmien w sumie, moze tylko bardziej sie kreca, paznokcie tez szybko rosna. Generalnie nie jest poki co tak zle:-) -
Kilka lat temu używałam do kąpania Oilatum Baby. Nie było żadnych ciemieniuch, przesuszenia itp., polecała mi je położna na szkole rodzenia, ale nie wiem jaki mają dokładnie skład, bo wtedy nie miałam takiej manii czytania wszelkich etykiet.... Pamiętam tylko, że tanie nie były...
A w temacie czytania etykiet, to ostatnio wyczytałam na wiaderku z kapustą kiszoną, ze ma substancje konserwujące i zdecydowanie nie była to sól. Przynajmniej kapusta "Biedronkowa" jest czysta -
Hannia123 wrote:Kilka lat temu używałam do kąpania Oilatum Baby. Nie było żadnych ciemieniuch, przesuszenia itp., polecała mi je położna na szkole rodzenia, ale nie wiem jaki mają dokładnie skład, bo wtedy nie miałam takiej manii czytania wszelkich etykiet.... Pamiętam tylko, że tanie nie były...
A w temacie czytania etykiet, to ostatnio wyczytałam na wiaderku z kapustą kiszoną, ze ma substancje konserwujące i zdecydowanie nie była to sól. Przynajmniej kapusta "Biedronkowa" jest czystaA.Kasia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyedyś wrote:Dobry sklad ma pharmaceris wiec ja bede inwestowac w te kosmetyki.
Z tego co pamiętam niektóre kosmetyki mają PEGi w składzie ale generalnie to i tak jedna z lepszych linii dziecięcych
Domiii - zajrzyj na stronkę sroki, już dziewczyny tu kiedyś polecały i faktycznie ona tam dużo mądrego na temat dziecięcej pielęgnacji pisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 20:45
domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hehe, to ja tylko siku przy mężu :p ale np często się kąpiemy razem. Ja ogólnie nie lubię prysznicu, więc jak mąż sobie przygotowuje kąpiel, to się wtryniam na gotowe
Dużo wg mnie też zależy, czy się mieszka tylko we dwójkę, jest po prostu luźniejsza atmosfera i nie ma krępacji, jak ktoś bez gaci przez korytarz przejdzieCzęsto głupawo się zachowujemy i inteligentne inaczej rozmowy na tematy z dupy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 20:57
kofeinka lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki
Domii mi też pępęk zanikaZauważyłam jakieś 2 tygodnie temu a teraz już prawie go nie mam
Jeśli chodzi o kosmetyki, to zamierzam używać Oilatum, bardzo fajnie nawilża.
Co do włosów, to mi na nogach ostatnio bardzo wolno rosną. A jak Wy tak często bikini golicie? Ja tak mam, że już 2 dni po goleniu widać odrosty, ale jakbym próbowała je ogolić maszynką, to ból i krew, a potem rana na ranieOne takie twarde są. Dopiero jak już odrosną mega, że wygląda to conajmniej nieestetycznie, to mogę je ogolić
Jakieś rady?
A w ogóle w środę miałam wizytę, dostałam żelazo bo morfologia się pogorszyła. No i przytyłam 2, 2 kgNie da się już brzucha ukryć, ale jak będzie rósł w takim tempie, to nie wiem jak ja będę wyglądać. W pasie na wysokości pępka mam już 90 cm !!!
domiii lubi tę wiadomość
-
Paola87 Mam ten sam problem z bikini, po depilacji smaruje okolice bikini maścią dla dzieci Sudocrem i mam mniej podrażnioną skórę. Odkryłam ten sposób całkiem niedawno ale pomaga
Ja ostatnio wieczorami padam na twarz i chyba zaraz się ululam
Dobranoc
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Ja na dzień dzisiejszy jeszcze nie wybrałam szpitala i właśnie przeglądnęłam fora itp. Także dla dziewczyn z Rzeszowa i okolic - Jest dużo artykułów o tragedii z lipca tego roku gdzie na Rycerskiej zmarła kobieta i dziecko po cesarce
zakładam, że za długo zwlekali. Osierociła 3 dzieci... W komentarzach pod artykułem wyczytałam (nie wiem czy to jest prawda), że miała już 3 cesarki i wody odeszły jej w piątek a na CC lekarze posłali ją dopiero w poniedziałek...
Ponoć, tam jest taki "trend" porodów naturalnych i zwlekają. Też koleżanka z pracy, która tam rodziła 2 lata temu, mówiła, że młodej dziewczynie wtedy tam zmarło dziecko, bo 24h ponad "próbowała" naturalnie
Ja jestem za SN, ale w dzisiejszych czasach, gdy umiera zdrowa kobieta i zdrowe dziecko pod "opieką" lekarzy w szpitalu, to nawet nie wiem jak to skomentowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 21:59
-
nick nieaktualnyHey.
Ja też dziś zauważyłam, że mój pępek robi się coraz płytszyhehe - Macica rośnie - niech rośnie, nie mam absolutnie nic przeciwko.
Jeśli chodzi o włosy bo ogólnie na całej głowie mi się nie przetłuszczają tylko na grzywce - codziennie bym musiała myć grzywkę - wcześniej tak nie było.
Cerę zawsze miałam problematyczną i pryszczatą - w ciąży to się niestety nie zmieniło.
Brzuszek jakoś nie wiem - koleżanki z pracy ostatni raz widziały mnie w 14tyg - teraz byłam w biurze to mówią, że mam taki sam
Nawet po zdjęciach nie widzę szczególnej zmiany.
Któraś pytała ska jestem - Poznań
U nas będzie prawdopodobnie Sara - co prawda nie pasuje do nazwiska bo nazwisko krótkie i powiedzmy twarde w wymawianiu - Sara też krótkie i twarde w wymawianiu - wydaje mi sie to nienajlepsze połączenie.
Meeega mi się podoba imię Nina ale córka mojego kuzyna tak ma na imię to nie za bardzo chciałabym powielać.
Podoba mi się też Sajana ale mój mąż zgłosił kategoryczne VETO -
paola87 wrote:Co do włosów, to mi na nogach ostatnio bardzo wolno rosną. A jak Wy tak często bikini golicie? Ja tak mam, że już 2 dni po goleniu widać odrosty, ale jakbym próbowała je ogolić maszynką, to ból i krew, a potem rana na ranie
One takie twarde są. Dopiero jak już odrosną mega, że wygląda to conajmniej nieestetycznie, to mogę je ogolić
Jakieś rady?
Ja od dawna używam pianki do golenia dla mężczyzn niveaRozmiękcza i rzadko krew leci. A włoski w ciąży mega szybko mi odrastają, jest to upierdliwe, co 2 dzień pachy, bikini rzadziej, a teraz jak zimno to nogi w ogóle będzie rzadkość
kofeinka lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Kasiu, wlasnie po opiniach Sroki zdecydowalam, ze na pierwszy ogien pojdzie Pharmaceris
Odnosnie golenia jak pisalam tydzien temu bylo to dla mnie ogromne wyzwanie, lezac w wannie i probujac sie ogolic prawie sie udusilamtakie "przyjemnosci" funduje sobie jednak wg potrzeby, czyli od wizyty do wizyty
A.Kasia lubi tę wiadomość