Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Obejrzałam wszystkie odcinki 600g szczęścia, pasowałoby coś nowego znaleźć
Jak coś polecacie to piszcie
Niedziela znowu jakaś pochmurna się szykuje. Po obiedzie jadę z mężem na odwiedziny do koleżanki, która urodziła w lipcu, to mi poopowiada wszytko
Muszę zakupić tego rogala do spania, bo coraz gorzejNa brzuchu już nie da rady. Na bokach niewygoda, a i tak budzę się na plecach z uczuciem takiego zleżenia w krzyżu
strach pomyśleć, co dalej będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 08:13
-
Karka wrote:Ja od dawna używam pianki do golenia dla mężczyzn nivea
Rozmiękcza i rzadko krew leci. A włoski w ciąży mega szybko mi odrastają, jest to upierdliwe, co 2 dzień pachy, bikini rzadziej, a teraz jak zimno to nogi w ogóle będzie rzadkość
kofeinka, Karka lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:
Muszę zakupić tego rogala do spania, bo coraz gorzejNa brzuchu już nie da rady. Na bokach niewygoda, a i tak budzę się na plecach z uczuciem takiego zleżenia w krzyżu
strach pomyśleć, co dalej będzie
-
nick nieaktualnyDzień dobry
edyś - pewnie po aktualizacji strony coś im się zrypałoNa razie nie ruszam, może się samo naprawi...
Jeśli macie problemy z grubymi włoskami to polecam depilację na odżywkę do włosówWystarczy najtańsza odżywka, najlepiej nie za gęsta i maszynka po niej śmiga jak marzenie. Do tego jak to odżywka - zmiękcza te włoski i dużo łatwiej się je goli, podrażnienia też się nie robią
muminka83, domiii, kofeinka, 26Asia, Andriel, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Chciałabym poinformować iż 18-10-2015 roku jestem w pierwszym dniu 18 tygodnia ciąży i w pierwszym dniu 5 miesiąca
Z mega katarem
Jesteśmy już po śniadanku.
Miłego dniakrówka_muffka, Kaarolina, Kajola, A.Kasia, Mania1718, d'nusia, domiii, kofeinka, Karolina@, Est, Madzialena90, Karka, Andriel, Hannia123, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Dzień dobry
edyś - pewnie po aktualizacji strony coś im się zrypałoNa razie nie ruszam, może się samo naprawi...
Jeśli macie problemy z grubymi włoskami to polecam depilację na odżywkę do włosówWystarczy najtańsza odżywka, najlepiej nie za gęsta i maszynka po niej śmiga jak marzenie. Do tego jak to odżywka - zmiękcza te włoski i dużo łatwiej się je goli, podrażnienia też się nie robią
ale super patent, muszę koniecznie wypróbować
-
muminka83 wrote:Chciałabym poinformować iż 18-10-2015 roku jestem w pierwszym dniu 18 tygodnia ciąży i w pierwszym dniu 5 miesiąca
Z mega katarem
Jesteśmy już po śniadanku.
Miłego dniamuminka83 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnybaassiia - Basiu czytałam o tym smutnym zdarzeniu z Rzeszowa. Niestety takie sytuacje po prostu się zdarzają, takie jest życie i czasami wynika to z błędu lub opieszałości lekarza, czasami w wyniku niespodziewanej reakcji organizmu matki a czasami jest to po prostu jeden wielki zbieg nieszczęśliwych przypadków
Nawet przy wycinaniu wyrostka można umrzeć i trzeba mieć tego świadomość
Ja mimo wszystko jestem za porodem naturalnym chociaż nikomu mojego zdania nie narzucam i szanuję decyzje innych matek. Uważam jednak, że nigdy nie powinnyśmy rodzić same - zawsze powinnyśmy mieć ze sobą jakąś opanowaną osobę, która w razie gdyby coś szło nie po naszej myśli będzie kontrolowała sytuację, patrzyła na ręce lekarzy i personelu i w razie co zrypie tam wszystkich z góry na dół
Vira - Sara i Nina to bardzo ładne imionaSajana - mocno oryginalne, chyba bałabym się nadać córce takie imię właśnie w obawie o to, czy nie sprawi jej przykrości i kłopotów w przyszłości. Chociaż obecnie ludzie nadają dzieciom takie imiona, że chyba za te kilka lat żadne nie będzie zaskakujące czy dziwne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 09:50
-
Hej Mamuśki.
Jeśli chodzi o depilację to ja także zaczęłam stosować patent "od wizyty do wizyty"
Odżywka zamiast pianki to fajna sprawa. Ja używam odżywki do depilacji nóg, pod pachami i bikini, ale głębokie bikini tylko płynem go higieny intymnej.
A o kolorze na paznokciach u stóp pomarzę, tak jak Kasia do wiosny
Jesssu , od kilku dni taka ponura i przygnębiająca pogoda. Ja pierdzielę. Ja chcę naszą polską złotą jesień!!!!!!!
Co dziś macie na obiad?Uwielbiam czytać co gotujecie
Mnie dziś mąż zaprasza do knajpki z meksykańskim żarciemmmmm kocham!
muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Co dziś macie na obiad?
Uwielbiam czytać co gotujecie
Mnie dziś mąż zaprasza do knajpki z meksykańskim żarciemmmmm kocham!
Madzia u mnie dzisiaj rosołek(jak co niedzielę) a na drugie to nie wiem
Bo mam mięso z rosołu i mogę z tego zrobić pieczone podudzie z ziemniaczkami i surówką ale mam też Chili con carne z wczoraj, które mój mąż uwielbia i na pewno woli od pieczonej kury
A w lodówce mam łososia ale chyba go zostawię na jutrzejszy obiad
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ależ u nas ponuroCzosnek postawił mnie na nogi zato dzisiaj wstałam z opryszczką na górnej wardze. .
U mnie na obiad dzisiaj schabowe, ziemniaki i surowka z białej kapusty
Poruszylyscie temat pielęgnacji maleństwa. Ostatnio często o tym myślę. A.Kasia pisała o stronie Sroki zaraz poczytam
Dziewczyny 3 dni zostało do usgWyczekiwane od 9 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 10:16
A.Kasia, muminka83, Karolina@, She86, Kate84 lubią tę wiadomość
[/link]
-
Dziewczyny, moje wspomnienie z porodówki ....pamiętam jak przez mgłę, bo byłam w bólach (nie taki diabeł straszny) podłączona do KTG, była 2 w nocy.. wszystkie parawany powinny być pozasłaniane, nikt nie rodził poza mną, oczywiście wszystko było pootwierane, widoczne. Obok mnie leżała dziewczyna,która była po CC, nigdy nie zapomnę tego widoku, lezałam i łzy same mi płynęły mi po policzkach, dziewczyna miała sine usta, za chwilę biała piana leciała jej z ust, dostała na kilku minutach drgawek padaczkowych, widok był straszny! Ja po prostu płakałam jak bóbr! Po chwilę słyszę jak P. Anestezjolog krzyczy"tracimy ją"no normalnie mówię Wam..szok!!było tam z 10 lekarzy,moja położna widząc mnie zapłakaną wzieła mnie do ostatniej sali szklanej, bo powiedziała,że w takiej sytuacji to ja nie urodzę, bo tak bardzo przeżywałam tą dziewczynę! Później dopytywałam co z tą dziewczyną, mówili że jest na OIOMIE. Także z tym CC też nie jest tak kolorowo...
Oczywiście wiadomo,że ta sytuacja była pewnie jedna na tysiąc, no ale CC wydała mi się czymś strasznym. CC to też czasami jedyne szczęśliwe wyjście i dziewczyny taki poród dużo lepiej przeżyją niż SN.Wybaczcie są ponurą historię, ale to moje osobiste przeżycie.
-
Heloooł
obudziłam się 15 minut temu i myślałam, że jeszcze środek nocy, bo tak ciemno i ponuro za oknem... a tu 10ale ja lubię spać w taką pogodę!
co do rogala, mam go od 2 dni i jestem zachwycona! co prawda z plecami ruszam na basen od jutra, a jak nie pomoże to do tego fizjoterapeuty, ale poducha jest genialna!
co do golenia - ja większy problem mam z zakładaniem rajstop!
zauważyłam, że im więcej czasu na tym zwolnieniu, tym więcej rzeczy robię i i tak nie ma tego czasu aż tyleale psychika jest w ogóle na innym poziomie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 10:54
A.Kasia, Magda lena, d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrówka_muffka - o kurcze, współczuję Ci tych przeżyć kochana bo zapewne w pewnym stopniu odebrały Ci radość z własnego porodu
No niestety tak jak napisałam, są różne przypadki. Różnie ludzie reagują na leki, narkozę itp. Nawet po zwykłych przeciwbólowych tabletkach możemy się poważnie rozchorować ale lepiej nie przywołujmy tu teraz takich smutnych historii bo znowu dopadnie nas jakaś przedporodowa histeria a powinnyśmy się teraz skupić na radosnym przeżywaniu ciąży
A zmieniając temat na zupełnie błahy to muszę się z Wami podzielić moim mega kosmetycznym odkryciem jakim jest LUMENE CC Correcting Cream (http://www.aptekagemini.pl/lumene-cc-krem-medium-02-30ml.html). Kupiłam bo skończył mi się podkład a na jakimś blogu polecano Lumene, więc kupiłam i przepadłam! To jakie on daje piękne krycie i wykończenie to jakieś czary normalnieChodzę i się od wczoraj tylko w lusterku przeglądam
Nie wiem co on ma w składzie bo aż się boję sprawdzać, ale póki mnie nie zapryszczy po nic ma amen to chyba będzie to mój KWC
-
Witam dziewczyny.
Ja już po kościele, śniadaniu i wizycie u wujka, który dziś świętuje kolejne urodziny. Po południu przyjeżdża moja babcia, aby zobaczyć naszą budowę - ile w tym roku udało nam się zrobić. No i w końcu dowie się o kolejnym prawnuku!
Co do kosmetyków dla bobasa. Długo studiowałam analizy SrokaO i będę kupowała główne Hipp'a, ale chcę też spróbować BabyDream i Dadadomiii, Mania1718 lubią tę wiadomość