X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Przykro mi, że macie takie niefajne relacje z teściowymi:( Ja mam aż za dobre, żeby to się nie zmieniło jak Hania będzie, żeby się nie wtrącała ;)

Pytała któraś o kreske na brzuchu - ja mam już ją od dawna, i to taką długą! I włosy mocniejsze na brzuszku ;)

Ból w podbrzuszu mam nadal, może za dużo siedze, gin badał, wsio ok, któraś napisała, że może boleć, że dzidziuś leży główką do dołu, moja tak właśnie leży i czuję kopniaczki z lewej wysoko, no i mam łożysko na przedniej ścianie, więc na mocniejsze ruchy czekam :)

A.Kasia do Ciebie mam pytanie: pisałaś kiedyś, że kupujesz szampony do włosów bez SLS i SLES, czy mogłabyś mi podać przykłady jakich używasz? Ostatnio trochę szukałam na półkach sklepowych i w każdym praktycznie są, a jeśli nie, to drogie mega lub mają inne niebezpieczne składniki.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też nie jest łatwym przypadkiem. Dobrze że rzadko ją widuje to nie muszę się denerwować. Czasem to mam wrażenie że jak się widzimy to ona mnie laserami z oczu wypali takie ma spojrzenie jak bym krzywdę jej zdobiła. A jak już jesteśmy w temacie teściowych to powiedzcie jakie są Wasze mamy bo w końcu to też teściowe

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    A.Kasia do Ciebie mam pytanie: pisałaś kiedyś, że kupujesz szampony do włosów bez SLS i SLES, czy mogłabyś mi podać przykłady jakich używasz? Ostatnio trochę szukałam na półkach sklepowych i w każdym praktycznie są, a jeśli nie, to drogie mega lub mają inne niebezpieczne składniki.

Te Rossmanowskie Alterra nie mają SLS i SLES. I ten dla dzieci Babydream chyba też. Jest też wiele fajnych szamponów w sklepach zielarskich, trzeba by iść i poczytać składy...

RudyTygrysek - moja mama jest wspaniała. Z resztą moi oboje rodzice są super i uwielbiają mojego męża. Chwalą się wśród znajomych jego osiągnięciami i generalnie okazują mu więcej wsparcia niż jego rodzice okazali mu przez całe życie. Ale nie wtrącają się nigdy w nasze sprawy, jak poprosimy o radę czy pomoc to zawsze możemy na nich liczyć ale sami z siebie nigdy nam się z butami w żaden temat nie pakują. Mój mąż jest z nimi po imieniu i dogaduje się z nimi świetnie. Co najlepsze ja do tej pory mówię do teściowej per PANI :P

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że dojechałam. Nie było najgorzej, brzuch mi na chwile stwardniał po 100 km, ale później było okej, chociaż jakieś 10 km droga była tragiczna i dość trzesło. Ale oczywiście nospa, magnez i aspargin poszły w ruch więc jakoś przeżyłam :-)

A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice i też tesciowie są super, i nie wtrącają się w nic, ale to może trochę kwestia wieku, bo i ja i mąż nie mieszkamy z rodzicami od 15 lat.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Te Rossmanowskie Alterra nie mają SLS i SLES. I ten dla dzieci Babydream chyba też. Jest też wiele fajnych szamponów w sklepach zielarskich, trzeba by iść i poczytać składy...

O widzisz ich nie widziałam, dzięki, pójdę i poczytam, a do zielarskich nigdy nie wchodziłam, nie wiedziałam, że tam są szampony :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:30

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja mam podobnie do Kasi tez zawsze na moich moge liczyc, jakby mogli to by nam wszystko oddali i zawsze pomagaja jak moga... nie wtracaja sie do nas ... Tylko ze u mnie jest ten problem, ze moj M. nie jest rodzinny(po prostu to wyniosl z domu) i przez te wydarzenia z tesciowa odsunal sie tez od mojej rodziny... a to mnie bardzo boli, ale jemu tego nie da sie przetlumaczyc...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mam też jest bardzo kochana, uwielbia mojego chłopaka jak dzwoni do mnie to zawsze pyta o niego. Gdybyśmy potrzebowali jakiejś rady czy pomocy w czymś to zawsze pomoże. Nie wtrąca się w nasze życie, po prostu jest kochana <3

Love_life lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ciężko Was nadrobić :) z góry przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich ;)

Jusiakp, dobrze, że wszystko w porządku jednak :) mam nadzieję, że się lepiej poczujesz

Karka, gratuluję córeczki :)

Kate84, super, że już czujesz ruchy :)

Kofeinka, nie martw się, do mnie maluch też jeszcze się nie odzywa ;) chyba po prostu musimy jeszcze poczekać...

Vira, witaj :) ja nie mam jeszcze linea nigra

Kaarolina, jak się czujesz?

Karka lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam że macie tak idealne kontakty ze swoimi mamami, ja ze swoją już nie rozmawiałam i nie widziałam się 5 lat.
    Cóż czasami tak się zdarza, może to i lepiej :)

Odebrałam wczoraj wyniki krwi i co, i znowu obniżona hemoglobina, hematokryt, podwyższone leukocyty. Wizyta w poniedziałek, więc pewnie dowiem się co i jak:)

Buziaaaki:*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to ja mam lepszą teściową niż mamę. Nie mam z nią kontaktu od 2007 i najlepiej tak dla mojego męża i mnie. Bardzo kontrolująca kobieta która lubi wszystko kontrolować. Bardzo konfliktowa i ogólnie źle życzyła i mojemu i mi. Za to teście nadrabiają braki i mam z Nimi spoko kontakt, chociaż wnerwić mnie też potrafią, bo teściu z góry zakłada, że skoro mąż będzie miał przepisany dom to będziemy się Nimi zajmować i tam mieszkać. Spoko jak mogę ich doglądać na stare lata, ale mieszkając we własnym domku a nie z Nimi. Poza tym to młodzi ludzie jeszcze są bo po 60 lat a teściu już jęczy, że mamy mieszkać z Nimi, a mnie nikt o zdanie nie pytał.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciesz się że masz dobry z nimi kontakt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:49

Lilou1984 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica , identyczny temat wyników omowilysmy wczoraj z Kofeinką :-) Także nie jesteś sama :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica, za zwyczaj bardzo to doceniam i opowiadam jaką to mam fajną rodzinę od strony męża :) A tak przy okazji mam nadzieje, że wizyta będzie udana w poniedziałek ;)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, z jednej strony to dobrze że nie jestem z tym sama, a z drugiej szkoda że życie czasami układa się nie tak jak powinno.
    Ale najwyraźniej tak miało być lepiej :)

Andriel, dziękuję :* Już nie możemy się doczekać żeby zobaczyć naszą małą Żabkę :)
    Ostatnio żartowaliśmy sobie że może się okazać że to chłopiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:53

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie dopóki nie ma się dzieciątka w rękach to nigdy nie będziemy pewni na 100% ;) Ale najważniejsze by było zdrowe :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! :)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira Wiataj w gronie Marcóweczek :-)
    U mnie wyraźna czarna kresa pojawiła się zanim zrobiłam test ;-) ale od zawsze miałam jakiś cień tej kresy

kate84 Nie wydaje mi się, żeby mój brzuszek był jakoś specjalnie duży. Może kuzynka pewnie dlatego tak pomyślała bo jestem jeszcze szczupła i brzuch się rzuca w oczy. Ale rośnie z dnia na dzień. Widzę różnicę w centymetrach ;-)

Co do wózka- nie jestem sama. Też się zdecydowaliśmy na wózek Camarelo Carera, czytałam, że gondola + stelaż ważą razem 9kg. Chciałabym tylko go zobaczyć jeszcze na żywo zanim zamówię

A co do teściowych to moja jest w miarę ok, a odkąd dowiedziała się o ciąży to nosiłaby mnie na rękach. Gorzej z jej mamą- ta kobieta potrafi być wredna a udaje milusią! I też jak przyszliśmy się pochwalić, że będzie chłopiec to zaczęła stękać, że ONA by wolała dziewczynkę! A myślałam, że powinna była spojrzeć na naszą radość bo oboje z M skrycie marzyliśmy o chłopcu

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę, że są tacy ludzie! "Wolała dziewczynkę" !!!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz, że są ;-) hehe jakby to ona miała urodzić i wychować to dziecko

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ