X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Przykro mi, że macie takie niefajne relacje z teściowymi:( Ja mam aż za dobre, żeby to się nie zmieniło jak Hania będzie, żeby się nie wtrącała ;)

Pytała któraś o kreske na brzuchu - ja mam już ją od dawna, i to taką długą! I włosy mocniejsze na brzuszku ;)

Ból w podbrzuszu mam nadal, może za dużo siedze, gin badał, wsio ok, któraś napisała, że może boleć, że dzidziuś leży główką do dołu, moja tak właśnie leży i czuję kopniaczki z lewej wysoko, no i mam łożysko na przedniej ścianie, więc na mocniejsze ruchy czekam :)

A.Kasia do Ciebie mam pytanie: pisałaś kiedyś, że kupujesz szampony do włosów bez SLS i SLES, czy mogłabyś mi podać przykłady jakich używasz? Ostatnio trochę szukałam na półkach sklepowych i w każdym praktycznie są, a jeśli nie, to drogie mega lub mają inne niebezpieczne składniki.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też nie jest łatwym przypadkiem. Dobrze że rzadko ją widuje to nie muszę się denerwować. Czasem to mam wrażenie że jak się widzimy to ona mnie laserami z oczu wypali takie ma spojrzenie jak bym krzywdę jej zdobiła. A jak już jesteśmy w temacie teściowych to powiedzcie jakie są Wasze mamy bo w końcu to też teściowe

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    A.Kasia do Ciebie mam pytanie: pisałaś kiedyś, że kupujesz szampony do włosów bez SLS i SLES, czy mogłabyś mi podać przykłady jakich używasz? Ostatnio trochę szukałam na półkach sklepowych i w każdym praktycznie są, a jeśli nie, to drogie mega lub mają inne niebezpieczne składniki.

Te Rossmanowskie Alterra nie mają SLS i SLES. I ten dla dzieci Babydream chyba też. Jest też wiele fajnych szamponów w sklepach zielarskich, trzeba by iść i poczytać składy...

RudyTygrysek - moja mama jest wspaniała. Z resztą moi oboje rodzice są super i uwielbiają mojego męża. Chwalą się wśród znajomych jego osiągnięciami i generalnie okazują mu więcej wsparcia niż jego rodzice okazali mu przez całe życie. Ale nie wtrącają się nigdy w nasze sprawy, jak poprosimy o radę czy pomoc to zawsze możemy na nich liczyć ale sami z siebie nigdy nam się z butami w żaden temat nie pakują. Mój mąż jest z nimi po imieniu i dogaduje się z nimi świetnie. Co najlepsze ja do tej pory mówię do teściowej per PANI :P

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że dojechałam. Nie było najgorzej, brzuch mi na chwile stwardniał po 100 km, ale później było okej, chociaż jakieś 10 km droga była tragiczna i dość trzesło. Ale oczywiście nospa, magnez i aspargin poszły w ruch więc jakoś przeżyłam :-)

A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice i też tesciowie są super, i nie wtrącają się w nic, ale to może trochę kwestia wieku, bo i ja i mąż nie mieszkamy z rodzicami od 15 lat.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Te Rossmanowskie Alterra nie mają SLS i SLES. I ten dla dzieci Babydream chyba też. Jest też wiele fajnych szamponów w sklepach zielarskich, trzeba by iść i poczytać składy...

O widzisz ich nie widziałam, dzięki, pójdę i poczytam, a do zielarskich nigdy nie wchodziłam, nie wiedziałam, że tam są szampony :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:30

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja mam podobnie do Kasi tez zawsze na moich moge liczyc, jakby mogli to by nam wszystko oddali i zawsze pomagaja jak moga... nie wtracaja sie do nas ... Tylko ze u mnie jest ten problem, ze moj M. nie jest rodzinny(po prostu to wyniosl z domu) i przez te wydarzenia z tesciowa odsunal sie tez od mojej rodziny... a to mnie bardzo boli, ale jemu tego nie da sie przetlumaczyc...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mam też jest bardzo kochana, uwielbia mojego chłopaka jak dzwoni do mnie to zawsze pyta o niego. Gdybyśmy potrzebowali jakiejś rady czy pomocy w czymś to zawsze pomoże. Nie wtrąca się w nasze życie, po prostu jest kochana <3

Love_life lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ciężko Was nadrobić :) z góry przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich ;)

Jusiakp, dobrze, że wszystko w porządku jednak :) mam nadzieję, że się lepiej poczujesz

Karka, gratuluję córeczki :)

Kate84, super, że już czujesz ruchy :)

Kofeinka, nie martw się, do mnie maluch też jeszcze się nie odzywa ;) chyba po prostu musimy jeszcze poczekać...

Vira, witaj :) ja nie mam jeszcze linea nigra

Kaarolina, jak się czujesz?

Karka lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam że macie tak idealne kontakty ze swoimi mamami, ja ze swoją już nie rozmawiałam i nie widziałam się 5 lat.
    Cóż czasami tak się zdarza, może to i lepiej :)

Odebrałam wczoraj wyniki krwi i co, i znowu obniżona hemoglobina, hematokryt, podwyższone leukocyty. Wizyta w poniedziałek, więc pewnie dowiem się co i jak:)

Buziaaaki:*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to ja mam lepszą teściową niż mamę. Nie mam z nią kontaktu od 2007 i najlepiej tak dla mojego męża i mnie. Bardzo kontrolująca kobieta która lubi wszystko kontrolować. Bardzo konfliktowa i ogólnie źle życzyła i mojemu i mi. Za to teście nadrabiają braki i mam z Nimi spoko kontakt, chociaż wnerwić mnie też potrafią, bo teściu z góry zakłada, że skoro mąż będzie miał przepisany dom to będziemy się Nimi zajmować i tam mieszkać. Spoko jak mogę ich doglądać na stare lata, ale mieszkając we własnym domku a nie z Nimi. Poza tym to młodzi ludzie jeszcze są bo po 60 lat a teściu już jęczy, że mamy mieszkać z Nimi, a mnie nikt o zdanie nie pytał.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciesz się że masz dobry z nimi kontakt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:49

Lilou1984 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica , identyczny temat wyników omowilysmy wczoraj z Kofeinką :-) Także nie jesteś sama :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica, za zwyczaj bardzo to doceniam i opowiadam jaką to mam fajną rodzinę od strony męża :) A tak przy okazji mam nadzieje, że wizyta będzie udana w poniedziałek ;)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, z jednej strony to dobrze że nie jestem z tym sama, a z drugiej szkoda że życie czasami układa się nie tak jak powinno.
    Ale najwyraźniej tak miało być lepiej :)

Andriel, dziękuję :* Już nie możemy się doczekać żeby zobaczyć naszą małą Żabkę :)
    Ostatnio żartowaliśmy sobie że może się okazać że to chłopiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:53

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie dopóki nie ma się dzieciątka w rękach to nigdy nie będziemy pewni na 100% ;) Ale najważniejsze by było zdrowe :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! :)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira Wiataj w gronie Marcóweczek :-)
    U mnie wyraźna czarna kresa pojawiła się zanim zrobiłam test ;-) ale od zawsze miałam jakiś cień tej kresy

kate84 Nie wydaje mi się, żeby mój brzuszek był jakoś specjalnie duży. Może kuzynka pewnie dlatego tak pomyślała bo jestem jeszcze szczupła i brzuch się rzuca w oczy. Ale rośnie z dnia na dzień. Widzę różnicę w centymetrach ;-)

Co do wózka- nie jestem sama. Też się zdecydowaliśmy na wózek Camarelo Carera, czytałam, że gondola + stelaż ważą razem 9kg. Chciałabym tylko go zobaczyć jeszcze na żywo zanim zamówię

A co do teściowych to moja jest w miarę ok, a odkąd dowiedziała się o ciąży to nosiłaby mnie na rękach. Gorzej z jej mamą- ta kobieta potrafi być wredna a udaje milusią! I też jak przyszliśmy się pochwalić, że będzie chłopiec to zaczęła stękać, że ONA by wolała dziewczynkę! A myślałam, że powinna była spojrzeć na naszą radość bo oboje z M skrycie marzyliśmy o chłopcu

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę, że są tacy ludzie! "Wolała dziewczynkę" !!!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz, że są ;-) hehe jakby to ona miała urodzić i wychować to dziecko

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ