Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny:)
Przykro mi, że macie takie niefajne relacje z teściowymi:( Ja mam aż za dobre, żeby to się nie zmieniło jak Hania będzie, żeby się nie wtrącała
Pytała któraś o kreske na brzuchu - ja mam już ją od dawna, i to taką długą! I włosy mocniejsze na brzuszku
Ból w podbrzuszu mam nadal, może za dużo siedze, gin badał, wsio ok, któraś napisała, że może boleć, że dzidziuś leży główką do dołu, moja tak właśnie leży i czuję kopniaczki z lewej wysoko, no i mam łożysko na przedniej ścianie, więc na mocniejsze ruchy czekam
A.Kasia do Ciebie mam pytanie: pisałaś kiedyś, że kupujesz szampony do włosów bez SLS i SLES, czy mogłabyś mi podać przykłady jakich używasz? Ostatnio trochę szukałam na półkach sklepowych i w każdym praktycznie są, a jeśli nie, to drogie mega lub mają inne niebezpieczne składniki.
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Moja teściowa też nie jest łatwym przypadkiem. Dobrze że rzadko ją widuje to nie muszę się denerwować. Czasem to mam wrażenie że jak się widzimy to ona mnie laserami z oczu wypali takie ma spojrzenie jak bym krzywdę jej zdobiła. A jak już jesteśmy w temacie teściowych to powiedzcie jakie są Wasze mamy bo w końcu to też teściowe
-
nick nieaktualnyKarka wrote:A.Kasia do Ciebie mam pytanie: pisałaś kiedyś, że kupujesz szampony do włosów bez SLS i SLES, czy mogłabyś mi podać przykłady jakich używasz? Ostatnio trochę szukałam na półkach sklepowych i w każdym praktycznie są, a jeśli nie, to drogie mega lub mają inne niebezpieczne składniki.
Te Rossmanowskie Alterra nie mają SLS i SLES. I ten dla dzieci Babydream chyba też. Jest też wiele fajnych szamponów w sklepach zielarskich, trzeba by iść i poczytać składy...
RudyTygrysek - moja mama jest wspaniała. Z resztą moi oboje rodzice są super i uwielbiają mojego męża. Chwalą się wśród znajomych jego osiągnięciami i generalnie okazują mu więcej wsparcia niż jego rodzice okazali mu przez całe życie. Ale nie wtrącają się nigdy w nasze sprawy, jak poprosimy o radę czy pomoc to zawsze możemy na nich liczyć ale sami z siebie nigdy nam się z butami w żaden temat nie pakują. Mój mąż jest z nimi po imieniu i dogaduje się z nimi świetnie. Co najlepsze ja do tej pory mówię do teściowej per PANI -
Melduje że dojechałam. Nie było najgorzej, brzuch mi na chwile stwardniał po 100 km, ale później było okej, chociaż jakieś 10 km droga była tragiczna i dość trzesło. Ale oczywiście nospa, magnez i aspargin poszły w ruch więc jakoś przeżyłam
A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
A.Kasia wrote:Te Rossmanowskie Alterra nie mają SLS i SLES. I ten dla dzieci Babydream chyba też. Jest też wiele fajnych szamponów w sklepach zielarskich, trzeba by iść i poczytać składy...
O widzisz ich nie widziałam, dzięki, pójdę i poczytam, a do zielarskich nigdy nie wchodziłam, nie wiedziałam, że tam są szamponyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:30
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Tygrysku ja mam podobnie do Kasi tez zawsze na moich moge liczyc, jakby mogli to by nam wszystko oddali i zawsze pomagaja jak moga... nie wtracaja sie do nas ... Tylko ze u mnie jest ten problem, ze moj M. nie jest rodzinny(po prostu to wyniosl z domu) i przez te wydarzenia z tesciowa odsunal sie tez od mojej rodziny... a to mnie bardzo boli, ale jemu tego nie da sie przetlumaczyc...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Moja mam też jest bardzo kochana, uwielbia mojego chłopaka jak dzwoni do mnie to zawsze pyta o niego. Gdybyśmy potrzebowali jakiejś rady czy pomocy w czymś to zawsze pomoże. Nie wtrąca się w nasze życie, po prostu jest kochana
Love_life lubi tę wiadomość
-
Uff, ciężko Was nadrobić
z góry przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich
Jusiakp, dobrze, że wszystko w porządku jednakmam nadzieję, że się lepiej poczujesz
Karka, gratuluję córeczki
Kate84, super, że już czujesz ruchy
Kofeinka, nie martw się, do mnie maluch też jeszcze się nie odzywachyba po prostu musimy jeszcze poczekać...
Vira, witajja nie mam jeszcze linea nigra
Kaarolina, jak się czujesz?Karka lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę Wam że macie tak idealne kontakty ze swoimi mamami, ja ze swoją już nie rozmawiałam i nie widziałam się 5 lat.
Cóż czasami tak się zdarza, może to i lepiej
Odebrałam wczoraj wyniki krwi i co, i znowu obniżona hemoglobina, hematokryt, podwyższone leukocyty. Wizyta w poniedziałek, więc pewnie dowiem się co i jak:)
Buziaaaki:* -
Oj, to ja mam lepszą teściową niż mamę. Nie mam z nią kontaktu od 2007 i najlepiej tak dla mojego męża i mnie. Bardzo kontrolująca kobieta która lubi wszystko kontrolować. Bardzo konfliktowa i ogólnie źle życzyła i mojemu i mi. Za to teście nadrabiają braki i mam z Nimi spoko kontakt, chociaż wnerwić mnie też potrafią, bo teściu z góry zakłada, że skoro mąż będzie miał przepisany dom to będziemy się Nimi zajmować i tam mieszkać. Spoko jak mogę ich doglądać na stare lata, ale mieszkając we własnym domku a nie z Nimi. Poza tym to młodzi ludzie jeszcze są bo po 60 lat a teściu już jęczy, że mamy mieszkać z Nimi, a mnie nikt o zdanie nie pytał.
-
Est, z jednej strony to dobrze że nie jestem z tym sama, a z drugiej szkoda że życie czasami układa się nie tak jak powinno.
Ale najwyraźniej tak miało być lepiej
Andriel, dziękuję :* Już nie możemy się doczekać żeby zobaczyć naszą małą Żabkę
Ostatnio żartowaliśmy sobie że może się okazać że to chłopiecWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:53
-
Vira Wiataj w gronie Marcóweczek
U mnie wyraźna czarna kresa pojawiła się zanim zrobiłam testale od zawsze miałam jakiś cień tej kresy
kate84 Nie wydaje mi się, żeby mój brzuszek był jakoś specjalnie duży. Może kuzynka pewnie dlatego tak pomyślała bo jestem jeszcze szczupła i brzuch się rzuca w oczy. Ale rośnie z dnia na dzień. Widzę różnicę w centymetrach
Co do wózka- nie jestem sama. Też się zdecydowaliśmy na wózek Camarelo Carera, czytałam, że gondola + stelaż ważą razem 9kg. Chciałabym tylko go zobaczyć jeszcze na żywo zanim zamówię
A co do teściowych to moja jest w miarę ok, a odkąd dowiedziała się o ciąży to nosiłaby mnie na rękach. Gorzej z jej mamą- ta kobieta potrafi być wredna a udaje milusią! I też jak przyszliśmy się pochwalić, że będzie chłopiec to zaczęła stękać, że ONA by wolała dziewczynkę! A myślałam, że powinna była spojrzeć na naszą radość bo oboje z M skrycie marzyliśmy o chłopcu
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r