X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - uwielbiam Ewkę i przećwiczyłam z nią na prawdę wiele godzin. Ale odkąd odkryłam bieganie (które zawsze nienawidziłam) to dopiero odkryłam endorfiny!! :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    A propo powyzszego obrazka, wczoraj gore frytek przegryzlam pierniczkami :D
    Ksanka, uzywasz pasty do zebow (np. Ziaja bez fluoru) czy masz jakis inny specyfik?
    Korzystam z past Logony lub neobio mają fajny smak i konsystencję i kosztują za 75 ok 10-15 PLN. Najbardziej lubie taka z minerałami Logony

bl9cuay3kworwxbg.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ale wy naprodukowałyście postów przez jeden wieczór!
    Dziewczyny piszecie, że przyjmujecie magnez i witaminy i kwasy DHA tymczasem ja nie przyjmuje nic - pomimo tego, że nawet w domu mam witaminy i kwas DHA.
    Tylko w pierwszym trymestrze brałam kwas foliowy.
    Pani doktor tan na nfz mówi, że mam jeść dużo warzyw i owoców a nie truć się suplementami.
    Dopiero w poniedziałek mam wizytę prywatnie ale od jakiegoś czasu się martwię bo jednak Wy wszystkie przyjmujecie jakieś tabletki.

Powinnam też brać witaminy, kwas DHA, dalej przyjmować kwas foliowy?

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 - podziwiam Cię i Twojego męża. Podziwiam takie małżeństwa, które dążą do zamierzonego celu, pomimo bólu psychicznego i fizycznego, aby spełnić swoje marzenia o rodzicielstwie. Czytałam Waszą piękną historię zalana łzami, ale przepełniła mnie ona radością, że warto się starać, bo można osiągnąć swój upragniony cel!
    Ściskam mocno! :*

Lilou1984 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin - nie wiem jak inne dziewczyny ale ja biorę DHA (bo ponoć przeciwdziała przedwczesnym porodom co już mi się raz zdarzyło), duuużo magnezu (bo mam skurcze) a witaminy tylko co 2 dzień bo mam dobrą morfologię i zdrowy jadłospis :) Jak nic Ci nie dolega, zdrowo się odżywiasz i masz dobre wyniki to nie ma się co faszerować :) Przecież i tak lepiej się z jedzenia wszystko przyswaja niż z tabletki :)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin nie wszystkie ;) Ja biorę tylko to co służbowo mi zapisali.
    Próbowałam na różnych etapach brać witaminy prenatalne ale w 1 trymestrze zwymiotowalam więc odstawilam.
    W 2 kupiłam fembiona, wzięłam 4 razy pastylki i dha i odstawilam no brzuch mnie bolał.
    Teraz nic nie biorę oprócz litrów soku świeżego z jabłek, pomarańczy, burakow i co tam jeszcze przyjdzie do głowy. Może Gina dopytam w poniedziałek o dha ale jak go znam to powie jak witaminki to dla męża ;) bo inaczej pójdzie szukać w innym ogródku.
    A i słuchajcie ostatnio jadlam sushi! Ale było pycha!Takie w wersji wege i z grilowanymi rybami.

Kasiu a ile bierzesz magnezu ja służbowo mam 200mg. I jakie dha bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:31

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin - ja zażywam codziennie suplement diety dla kobiet w ciąży. Od drugiego trymestru włączyłam kwasy omega 3 i 6. Dodatkowo rano rozpuszczam szklankę magnezu. Czasami zdarza mi się że zapomnę jakieś tabletki, ale tragedii z tego nie robię :)
    Wiele zależy od lekarza. Jedni zalecają stosowanie witamin, inni nie. Jak byłam w szpitalu i rozmawiałam z kilkoma dziewczynami w ciąży bardziej zaawansowanej ode mnie, to one brały tylko kwas foliowy.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kasiu a ile bierzesz magnezu ja służbowo mam 200mg. I jakie dha bierzesz?

Wcześniej brałam 3x1, od założenia pessara biorę 3x2 po 125 mg, łącznie wychodzi około 750 mg dziennie. Biorę te lepiej przyswajalne formy ale i tak pewnie max z 400 mg się z tego przyswoi. I faktycznie nie mam tych skurczy już tak dokuczliwych. Wczoraj ani jednego :)

DHA przyjmuję w suplemencie mamaDHA premium 2x1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin - Ginekolog mojej koleżanki która jest w ciąży bliźniaczej też nie kazał jej niczego brać i powiedział, że wszystkie witaminy niezbędne ma w pożywieniu.
    Ciąża przebiega prawidłowo - więc nie martw się.

• edyś Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabinetrefleksoterapii.pl/magnez-stop-dezinformacji-kupuj-madrze
    Cos o magnezie :)

A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ostatnio się nie udzielałam bo mam gorszy okres.. jesteśmy z Synkiem u mojej siostry,bo remont w domu trwa. Nie czuję się tu swobodnie,dziś idę na założenie ekg holter'a... Od wczoraj boki mnie brzuch w miejscu po cesarskim cięciu i nie wiem czy się tym martwić czy to "normalnee". Dziś nie śpię od 4.30 tak mnie boli, są momenty że jest mi niedobrze z bólu :/ 2 ciąża miała być "łatwiejsza",bo przecież powinnam już wiedzieć co i jak.. a nest gorzej niż w pierwszej którą 3/4musiałam przeleżeć..:( stwierdzam, że nie nadaję się do bycia w ciąży :(

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi.

Od jakiegoś czasu piję ok. litra świeżych soków dziennie.

Nie cierpię buraków ale przynajmniej 2x w tygodniu piję z nich sok- oczywiście w połączeniu z marchewką i selerem np.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki edyś, świetny artykuł

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina - Karolinka, mnie też czasem poszczypuje blizna po CC ale jeśli to aż taki ból, że jest Ci niedobrze to zadzwoń lepiej do lekarza :/

polin - no to patrz ile w samych sokach masz witaminek :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki!

Co do USG - tak jak przypuszczałam trwało 5 min i jedyne co usłyszałam to że póki co Maluch jest główką do góry. Resztę wyczytałam sobie sama jak dostałam wydruk na wizycie później.
    Mój"Mały" waży juz 600 gram :D

Szyjka jest cały czas 35mm, wiec szczęśliwie stoi sobie w miejscu :)

Jedyne wyniki, które wyszły dziwne to test obciążenia glukozą, bo mam 75, po 1h73, po 2h77 ... lekarz powiedział że nie widział czegoś takiego... tak jakby organizm nie zdążył zauważyć tego cukru i szybciej go spalił niż to do niego dotarło... mam powtórzyć badanie i udać się do diabetologa jeśli znowu będą takie :/

Buziaki z basenu!

A.Kasia, baassiia, Mietka 30:), Kajola, Renka88, Kate84, skowroneczka87, She86, paola87, Magda lena, Est, muminka83, Love_life, Kokaina, Hannia123, d'nusia, d'nusia, d'nusia, kleo2426, Karka, Izoleccc, Andriel, Jacqueline lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Hej Dziewczyny ostatnio się nie udzielałam bo mam gorszy okres.. jesteśmy z Synkiem u mojej siostry,bo remont w domu trwa. Nie czuję się tu swobodnie,dziś idę na założenie ekg holter'a... Od wczoraj boki mnie brzuch w miejscu po cesarskim cięciu i nie wiem czy się tym martwić czy to "normalnee". Dziś nie śpię od 4.30 tak mnie boli, są momenty że jest mi niedobrze z bólu :/ 2 ciąża miała być "łatwiejsza",bo przecież powinnam już wiedzieć co i jak.. a nest gorzej niż w pierwszej którą 3/4musiałam przeleżeć..:( stwierdzam, że nie nadaję się do bycia w ciąży :(

Dasz radę, ja miałam Holtera 2 tyg temu. Jedyne co denerwuje to swędzenie skóry pod tymi plasterkamiv naklejonymi na całej klatcev piersiowej :) Staraj się o nim nie myśleć :) Kiedy wyniki amnio?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina - moja pani gin uważa, że każdy ból który niewymaga środków przecibólowych to dobry ból.
    Jeśli Twój ból wymaga nospy lub apapu to powinnaś skonsultować temat z lakrzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - Super wieści :D Nasze brzdące idą od początku w miarę równo to pewnie mój też ma już koło 600g :D Ale fajnie :D Z cukrem nie ma żartów, powtórz badanie i mam nadzieję, ze tym razem wyjdzie ok!

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Hej Laseczki!

Co do USG - tak jak przypuszczałam trwało 5 min i jedyne co usłyszałam to że póki co Maluch jest główką do góry. Resztę wyczytałam sobie sama jak dostałam wydruk na wizycie później.
    Mój"Mały" waży juz 600 gram :D

Szyjka jest cały czas 35mm, wiec szczęśliwie stoi sobie w miejscu :)

Jedyne wyniki, które wyszły dziwne to test obciążenia glukozą, bo mam 75, po 1h73, po 2h77 ... lekarz powiedział że nie widział czegoś takiego... tak jakby organizm nie zdążył zauważyć tego cukru i szybciej go spalił niż to do niego dotarło... mam powtórzyć badanie i udać się do diabetologa jeśli znowu będą takie :/

Buziaki z basenu!

Moja koleżanka miała coś nie tak w badaniach i wysyłali ją na patologię a okazało się że w laboratorium próbki zamienili. Szczerze to mi wygląda jakby jedną próbkę oznaczali Ci 3 razy. to jest niemożliwe żeby twój cukier wyparował bez śladu :D Taka ilość cukru! :D Idź do laboru i spytaj, powiedz że to jest nierealne :p

domiii, Hannia123 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dopiero dzisiaj mi wysłali paczke z butelkami bo napisałam że albo mi wyślą butelki albo zwrot pieniędzy... miesiąc już czekam...
    ale jakby tak ilość kapiącego mleka była równoznaczna z tym ile go bedzie po porodzie to mogłabym sie nie martwić bop ciągle kapie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 11:10

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ