Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWłaśnie dziewczyny - macie jakieś blizny po jakiś zabiegach na brzuchu?
Ja mam bliznę tuż pod pempkiem po laparoskopii i odkąd zauważyłam, że pempek zaczyna mi się spłaszczać ta blizna się ciut powiększa. Boje się czy mi tam skóra nie peknie jak dzidziuś zacznie rosnąć bardziej. 20 tydzień to przecież pikuś w porównaniu z tym jakie będziemy miały brzuchy za 3 miesiące.
Dodatkowo mam dziurkę po kolczyku w pempku, który już musiałam wyjąć.
co oczywiste jest to dziurka na wylot jakby - ale skóra tam ma raptem może z 6 czy 7 mm.
Tak na serio - czy ciąża mi nie rozerwie tego skrawka skóry ? -
A.Kasia wrote:Kaarolina - Karolinka, mnie też czasem poszczypuje blizna po CC ale jeśli to aż taki ból, że jest Ci niedobrze to zadzwoń lepiej do lekarza
polin - no to patrz ile w samych sokach masz witaminekhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witajcie dziewczęta Moje Kochane
Trochę późne przywitanie, ale siostra mnie z rana odwiedziła, zjadłyśmy śniadanie i teraz przysiadłam do czytania
Tak ostatnio pisałyście o uprawnieniach do USG prenatalnego i postanowiłam poza wizytami u mojej Ginki zapisać się do jednego z lekarzy z listy ze strony, który przyjmuje w Poznaniu.
Mojej Pani Ginekolog nie ma na liście, co nie znaczy, ze jej nie ufam!
Raczej ciekawość mnie zabiera na to połówkowe, co by szybciej obejrzeć mojego maluchaWięc wizyta za tydzień na 10.45
Miłego Dnia!i pozytywnego myślenia!
-
ksanka wrote:Witajcie w ten piątek, mam nadzieję że będzie bardziej słoneczny niż za oknem.
Każda z nas miała swoje przeżycia i doświadczenia. Ja z moich wyniosłam i wynoszę nastepujace- jestem wdzięczna za każdy dzień ciąży i zrobię wszystko by jak najdłużej cieszyć się nią mimo że jest trochę ciężko głównie leżeć w areszcie domowym
Myślę pozytywnie i się nie wkręcam - żadnych przykrych programów, nawet wiadomości o negatywnym wydzwieku przelaczam by nie kumulowal kortyzon.
Przestałam oglądać horrory i thrillery bo za dużo krwi a po co mam później jeszcze raz przeżywać we śnie jakieś kupowate historie.I tak wystarczająco dziwne czasem mam sny, chociaż dziś był fajny bo śniło mi się że karmilam piersią moja Zosie taka fajna i piękna i rozowiutka.
I myślimy pozytywnie każdy dzień to dar którym powinnyśmy się cieszyć bo już więcej takiego dnia nie będzie. Jest jedyny unikalny.
A teraz życiowy dowcip :
A wczoraj poplakalam się że śmiechu z mojego męża.
Udało mu się prawie niemożliwe puścił baka i kichnal w tym samym momencie.
I nazwał to kichnieciem odbytem. Taki atak śmiechu mnie złapał że smialam się do rozpuku przez pół godziny i całe szczęście że lezalam bo inaczej i tak musiałabym się położyć.
Buziaki i powodzenia na badaniach i innych wyzwaniach
Kochana, jesteś boska, no normalnie aż się prawie posikałam z Twojego męża:D Ja mam podobnie, dlatego mnie to rozbawiło:D Mąż mój ma podobnie haahaha, ale mi humor poprawiłaś . dziękuję!ksanka, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Ksanka usmialam sie z kichniecia odbytem pierwszy raz od tygodnia!!!
P.s dzwoniłam do Genetyk z Olsztyna.. wyników jeszcze nie ma, mam dzwonić w poniedziałek po 10.. dodała,że żadnych sygnałów że coś jest nie tak nie miała (ale również szybko dodała,że może być za wcześnie). Dała mi nadzieję mimo wszystkoA.Kasia, Kajola, Martita88, Mietka 30:), Magda lena, ksanka, muminka83, Karolina@, Lilou1984, Hannia123, perła ziemi lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Przypomniało mi się, że jest piątek i dzień wstawiania brzuszyska. Mam duuuzy, ale zastanawiam się skąd on taki wielki skoro na wadze +2,5-3 kg a maluszek tylko 250g
No nic. Jest jaki jest, już go raczej nie zmniejszę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8aec0fe98e23.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fabc4ebe5d8.jpgRenka88, RudyTygrysek, A.Kasia, domiii, alinalii, Kajola, Martita88, She86, Marlena, Mietka 30:), Kate84, Magda lena, edyś, ksanka, muminka83, Karolina@, Love_life, Hannia123, d'nusia, Mania1718, kleo2426, Madzialena90, Jacqueline, perła ziemi, Kokaina, Izoleccc, 26Asia, Andriel, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartka89 - niestety taki wynik jest jak najbardziej możliwy. Ale czasami organizm jednorazowo szaleje i może akurat powtórne badanie pokaże, że wszystko jest ok
Vira - Ty już kochana naprawdę masz chyba za dużo wolnego czasu, że się takimi pierdołami przejmujeszCiąża Ci żadnej skóry w miejscu po kolczyku nie rozerwie, don't worry
Ja mam bliznę po CC i to z lipca zeszłego roku a jak na razie jest ok, czasem swędzi ale nie grozi pęknięciem. Myślę, że dziurka po laparoskopii tym bardziej nie powinna Ci pęknąć :
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Arien ale masz duży brzuszek i taki śliczny. Jestem tydzień za tobą a mój przy twoim jest maleńki
Ja dziś rano idąc do łazienki ogarnąć się po nocy zauważyłam że mam piżamkę na piersi mokrą, najpierw pomyślałam że się ochlapałam wodą później podwinęłam bluzkę a tu siara pociekła i to sporo bo miałam 2 suche plamki i jedną mokrą jeszcze więc chyba pół nocy coś tam wyciekało. Chyba muszę zacząć w sportowych stanikach spać bo nie wyrobie się na praniu piżamekarien lubi tę wiadomość
-
RudyTygrysek wrote:Arien ale masz duży brzuszek i taki śliczny. Jestem tydzień za tobą a mój przy twoim jest maleńki
Ja dziś rano idąc do łazienki ogarnąć się po nocy zauważyłam że mam piżamkę na piersi mokrą, najpierw pomyślałam że się ochlapałam wodą później podwinęłam bluzkę a tu siara pociekła i to sporo bo miałam 2 suche plamki i jedną mokrą jeszcze więc chyba pół nocy coś tam wyciekało. Chyba muszę zacząć w sportowych stanikach spać bo nie wyrobie się na praniu piżamek
Kup spbie wkladki laktacyjne, nie droga rzecz, a bardzo pomocna:-) -
RudyTygrysek wrote:Arien ale masz duży brzuszek i taki śliczny. Jestem tydzień za tobą a mój przy twoim jest maleńki
Ja dziś rano idąc do łazienki ogarnąć się po nocy zauważyłam że mam piżamkę na piersi mokrą, najpierw pomyślałam że się ochlapałam wodą później podwinęłam bluzkę a tu siara pociekła i to sporo bo miałam 2 suche plamki i jedną mokrą jeszcze więc chyba pół nocy coś tam wyciekało. Chyba muszę zacząć w sportowych stanikach spać bo nie wyrobie się na praniu piżamekRudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
arien wrote:Przypomniało mi się, że jest piątek i dzień wstawiania brzuszyska. Mam duuuzy, ale zastanawiam się skąd on taki wielki skoro na wadze +2,5-3 kg a maluszek tylko 250g
No nic. Jest jaki jest, już go raczej nie zmniejszę
kochana nie przejmuj się mam całkiem podobny ;P
-
U mnie cyce jak donice, ciezkie skubance, a po mleku ani sladu. Ale w pierwszej cia y tez nie mialam siary przed porodem dopiero na drugi dzien po wiec moze taka uroda. Z reszta nawet nie mam jak sprawdzic czy by cos nie wyplyno bo chyba bym zeszla z bolu jakbym dotknela sutka...
-
nick nieaktualny
-
kamka wrote:tygrysek ja śpie na ręczniku i w starych t-shirtach bo nie wyrabiam cały dzień i całą soc w staniku i wkładkach... a leci tyle że moja kumpela sie śmiała że jakbym zbierała do butelmki to bym jakieś dziecko wykarmiła... dodam że wkładki nie starczą 2 na dzień...
Hmmm, ciekawe czemu juz teraz tyle pokarmu masz. A co bedzie potem?;-P Podobno mozna na tym niezle zarobic wiec moze...;-P -
nick nieaktualnyPodobno moment pojawienia się siary i jej ilość nie ma nic wspólnego z ilością mleka po porodzie
Tak gdzieś czytałam. U mnie na szczęście jeszcze nic nie leci, poprzednio jakieś kilka kropelek się pojawiło właśnie koło 22 tyg, zobaczymy jak będzie tym razem
Vira - nie każdejNiektórym przed porodem się w ogóle nie pojawia.
-
Witam się w piąteczek
ja wróciłam już do żywych. Złapała nas jakaś wirusówka i wymęczyły mnie wymioty i biegunka
mój Dzidek chyba też był wymęczony bo dopiero dzisiaj po bułeczce z dżemem zaczął wierzgać
Muminka zawsze gdy czytam Twoje wpisy to odczuwam ogromny spokój i wyciszenie - masz drogocenny wpływ na moją duszę
Co do myśli negatywnych - to moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem czego mam się spodziewaćpierwszy trymestr napędził mi stracha bo krwawiłam i było nieciekawie ale odkąd to się skończyło jakoś w głowie mi się pozmieniało i póki nie mam wyraźnego sygnału od lekarza że coś się dzieje tzn że wszystko jest ok - i tego się trzymam
A.Kasia jak emulsja do mycia buzi? Używasz już? Sprawuje się?mam nadzieję że tak
i bardzo się cieszę, że Twoje skurcze ustały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:16
muminka83, perła ziemi lubią tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Kup spbie wkladki laktacyjne, nie droga rzecz, a bardzo pomocna:-)
Dostałam jedną paczuszkę a po następne muszę jechać 30 km bo u nas w pieknej Łebie nie ma ani rossmanna ani natury są dwie apteki ale cholernie drogie wiec wole pojechać do większego miasta. Zakupię wkładki i zapas witaminek i może pójdę do pepco kupić coś dla maluszka w okazyjnej cenie.