X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    A.Kasia jak emulsja do mycia buzi? Używasz już? Sprawuje się? :) mam nadzieję że tak :) i bardzo się cieszę, że Twoje skurcze ustały :)

Bardzo się sprawdza, dziękuję serdecznie za polecenie :) W ogóle całe to przestawienie się na micele bardzo mi posłużyło, obecnie na buzi mam cały jeden strupek po pryszczu a tak to czyściusieńko :D A jeszcze miesiąc temu był istny dramat. Dobrze, że już lepiej się czujesz. A pokażesz nam jakieś fotki ze ślubu? :)

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudy tygrysek:
    http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-antyalergiczne-najtaniej-60-szt-i5307896000.html
    http://allegro.pl/wkladki-krazki-laktacyjne-40-sztuk-canpol-1-601-i5242125274.html

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo się cieszę :) mi też micerale bardzo pomogły doprowadzić buzię do stanu oglądalności ludzkiej :) a zdjęcia wrzucę jak tylko usiąde do kompa bo teraz z telefonu pisze :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii faktycznie ile waży już Twój maluszek :) ja jestem ciekawa ile nasza będzie ważyła w czwartek na wizycie u mojego gina :) OMG współczuje ponownego spotkania z glukozą!

Karolina Może faktycznie zapytaj swojego lekarza bo czy aż tak powinno boleć?

Mi z piersi nic nie leci i też słyszałam ,że nie u każdej przed porodem tak się zdarza , no jakoś mi do tego się nie spieszy ;)

AAA i udało nam się zapisać do tej darmowej weekendowej szkoły rodzenia w Poznaniu i idziemy 13/14 listopad :D

Dziewczyny sugerujecie się terminem porodu z Om czy 1 badań prenatalnych?Kiedyś słyszłam ,że właśnie ten z prenatalnych jest bardziej właściwy ale nie wiem czy to prawda?

domiii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Ale jestem zła :/ okazało się, że szkoła rodzenia do której chciałam się zapisać, w najbliższym czasie nie uruchomi kursu, bo jestem jedyną chętną :/ MOŻE w styczniu... Dziewczyny z Poznania, macie jakąś wiedzę na temat szkół rodzenia tutaj? Najlepiej od koleżanek itp. - bo w internecie to często oni sami sobie piszą opinie :P

Mi położna poleciła zapisać się dopiero na styczeń do szkoły rodzenia bo mówiła ze wcześniej nie ma sensu

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja ostatnio pytałam o termin bo wiecznie mi się zmienia. Raz nawet miałam tydzień później to ginka powiedziała ze dla nich data z miesiaczki jest ważna.
    Ale mogę się mylić :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - ja się sugeruję terminem z USG :) Ale to dlatego, że CC będę miała właśnie bliżej tego terminu niż tego z OM.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mi położna poleciła zapisać się dopiero na styczeń do szkoły rodzenia bo mówiła ze wcześniej nie ma sensu

Mi zależało ,żeby wcześniej bo dopiero po SR mogę chodzić na dodatkowe zajęcia darmowe jak masaż prenatalny, gimnastyka, warsztaty ,dodatkowe spotkania itp .

Love_life lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    rudy tygrysek:
    http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-antyalergiczne-najtaniej-60-szt-i5307896000.html
    http://allegro.pl/wkladki-krazki-laktacyjne-40-sztuk-canpol-1-601-i5242125274.html

Dziękuję zaraz zamówię zapas :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Arieeeen,
    Właśnie przed chwilą Cię tu wzywałam, a Ty pisałaś jednocześnie.
    Wiedziałam, że będzie dobrze! :-)
    Gratulacje! I teraz to już masz się nie stresować!

Vira,
    Musisz się odciąć od tych wszystkich złych myśli! Nie masz żadnych negatywnych symptomów, więc wszystko jest dobrze. Nie czytaj, nie doszukuj się. Ja dokładnie wiem, jak to jest wkręcać sobie nie wiadomo jakie historie, ale trzeba się zmusić do zmiany podejścia. Nie ma wyjścia.
    Wyobraź sobie, że to np. będzie córka i przyprowadzi Ci za parę lat do domu jakiegoś absztyfikanta, albo synek przyprowadzi jakąś dziołchę niefajną... to dopiero będzie stres dla Ciebie biednej matki! ;-) A teraz? Luzik. Dziecko grzecznie siedzi w brzuchu. Idealna sytuacja ;-)
    Trzymaj się! I to tylko dobrych emocji <3

Annak ja właśnie w przyszłym tyg wybieram się na 3 spotkanie z terapeuta koleś wie co mówi i chociaż mnie nie zna to czuje ze rozumie ciesze się ze się zdecydowałam na cbt chociaż mówił ze mój problem prawdopodobnie zrodził się kilka lub kilkanaście lat temu i potrzeba czasu.ale czas i tak minie :) tez odebrałam Cię jako bardzo ciepła osobę i trzymam kciuki będziesz wspaniala mamusia!

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jadę właśnie na Usg. Trzymajcie kciuki!!!
    Napisze wieczorkiem co i jak.

A.Kasia, edyś, Martita88, Kate84, paola87, Est, Karolina@, Kasia24, Mietka 30:), Kajola, ksanka, Magda lena, Renka88, Love_life, Hannia123, She86, kleo2426, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczynki, jadę właśnie na Usg. Trzymajcie kciuki!!!
    Napisze wieczorkiem co i jak.

Powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love-life - w styczniu może być za późno.
    Ale też zależy jaką szkołe rodzenia wybierzesz.
    Ja do Alma Matter zapisałam się włąsciwie w ostatniej chwili i mam zajęcia rozpisane od listopada do 29lutgo ( a termin porodu mam na 10 marca ).
    Moja koleżanka zapisała się do bezpłatnej szkoły weekendowej Dzieciok - zajęcia były tylko przez 2 dni. A i jedna i druga szkoła jest bezpłatna.
    Ja mam 7 zajeć z partnerem, 4 indywidualne, 10x gimnastyke + 3 spotkania tylko dla ojców. A moja kolezanka 2 dni tylko po 6 godzin i koniec. Różnica uważam diametralna.
    Zależy czego oczekujesz od szkoły rodzenia.
    Ja chce z niej wynieść jak najwięcej i cieszę się, że mam tak rozbudowane zajęcia.

Z innej beczki dziewczyny z ciekawości. Wykupuje sobie któraś z Was lekarza albo położną na poród ? Co się pytam znajomych to każdy ma inne zdanie. Jedni tylko lekarza bo on przecież podejmuje decyzje, inni tylko położna bo uważają, że ona przy porodzie gra pierwsze skrzypce, jeszcze inni w ogóle nie wykupuje bo nie czują takiej potrzeby. A jak jest u Was ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - jestem pełna uznania dla Twojej woli walki i nastawienia do życia. Ja po jednym poronieniu nie wyobrażałam sobie absolutnie powtórki - ból nie do opisania.
    Ale pomogła mi jedna myśl i Tobie ją chciałabym zadedykować : "dziecko nigdy nie umiera, ono tylko przekłada datę swoich urodzin".
    3maj się ciepło i mówię Ci ( a mój dzidziuś potwierdza bo kopie jak szalony kiedy piszę ten post ) - święta Bożego Narodzenia 2016 będą już z maleństwem

ksanka, arien lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ja po poronieniu chciałam się czymś innym zająć niż zachodzeniem w ciążę bo byłam tak nakręcona i co chwila tylko meżą do wyra ciągnęłam. Potrzebowałam czegoś żeby nie sfiksować.
    Pożyczyłam od przyjaciółki wszystkie płyty Chodakowskiej. Zaopatrzyłam się w mate i strój do ćwiczeń. Taka byłam zadowolona.
    Potem dowiedziałam się o ciąży i zaczął się stres - w I trymestrze trząsłam się jak galareta. Ale jak tu się nie trząść jak mi mój gin w I trymestrze powtarzał - do 12 tygodnia to jesteś w ciąży nic nie znaczy, i że natura część ciąż odrzuci.
    Dlatego ginekologa zmieniłam - po takich tekstach - dzięki bardzo.

Ja też cwiczylam z Chodakowska I po poronieniu stwierdziłam ze czas się wziąść za siebie i doszłam do wymarzonej sylwetki teraz ćwiczenia zmodyfikowalam i fajnie można odreagować swój stres itd no i po ciąży zostanie mniej do wycwiczenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu wg USG prenatalnego?
    EEEEEE a nie się to tylko wydaje, że na dwoje babka wróżyła. Przecież każdy dzidziuś ma swoje indywidualne tempo wzrostu. Mój maluszek cały czas wg USG był ok 4 dni starszy niż w rzeczywistosci, potem zwolnił i był na styk, a teraz znowu przyspieszył i 2 tygodnie temu ważył 300gram czyli był półtora tygodnia starszy niż w rzeczywistości.
    Mnie się wydaje, że sugerowany termin porodu teraz jest absolutnie nieadekwatny do prawdziwego. Tak na logikę to sugerowałabym się terminem porodu który nam przepowiedzą na miesiąc wcześniej a my jesteśmy dopiero na półmetku.
    Chociaż to moja pierwsza tak zaaawansowana ciąża i może się nie znam.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co prawda odkąd się dowiedziałam ze jestem w ciazy do końca 1 trymestru zrobiłam przerwę w ćwiczeniach żeby nie było.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Love-life - w styczniu może być za późno.
    Ale też zależy jaką szkołe rodzenia wybierzesz.
    Ja do Alma Matter zapisałam się włąsciwie w ostatniej chwili i mam zajęcia rozpisane od listopada do 29lutgo ( a termin porodu mam na 10 marca ).
    Moja koleżanka zapisała się do bezpłatnej szkoły weekendowej Dzieciok - zajęcia były tylko przez 2 dni. A i jedna i druga szkoła jest bezpłatna.
    Ja mam 7 zajeć z partnerem, 4 indywidualne, 10x gimnastyke + 3 spotkania tylko dla ojców. A moja kolezanka 2 dni tylko po 6 godzin i koniec. Różnica uważam diametralna.
    Zależy czego oczekujesz od szkoły rodzenia.
    Ja chce z niej wynieść jak najwięcej i cieszę się, że mam tak rozbudowane zajęcia.

Ja bardzo chciałam właśnie do Alma Matter ale niestety nie mają weeekndowej bezpłatnej , no a ja w Poznaniu ,M w Gdańsku to takiej cotygodniowej się nie da niestety. Stwieerdziłam ,że spróbujemy w tej Mamutek a jak nie będziemy zadwoleni to rozważymy tą płatną w ALma Matter.

Z innej beczki dziewczyny z ciekawości. Wykupuje sobie któraś z Was lekarza albo położną na poród ? Co się pytam znajomych to każdy ma inne zdanie. Jedni tylko lekarza bo on przecież podejmuje decyzje, inni tylko położna bo uważają, że ona przy porodzie gra pierwsze skrzypce, jeszcze inni w ogóle nie wykupuje bo nie czują takiej potrzeby. A jak jest u Was ?

My jesteśmy zdeycdowani i na 100% bierzemy położną , lekarz sam powiedział ,że jak nic się nie dzieje to jego brać nie ma sensu -lepiej za to wózek kupić małej :) No bo jego koszt to praktycznie tyle co nasz wózek !Ale bierzemy połóżną ,na którą to właśnie on da nam namiary,poleci, jest ze szpitala w którym chcę rodzić więc myślę,że wystarczy. M i ja jesteśmy jednogłośni ,że chcemy ,żeby był ktoś kto wszystkiego dopilnuje i pomoże w razie w :) ustalilismy z ginem,że bliżej terminu poruszymy konkrtenie ten temat pewnie po nowym roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:32

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira , ja też uwielbiam Chodakowska i litry potu juz z nią wylalam :-)

Polin , ja też nie biorę żadnych suplementów, tylko zdrowo się odzywiam. Wyjatkiem jest żelazo, ktore muszę brac, choc hemoglobine mam ok (12,7) ale zaczela mi spadac. Po zelazie znów sie podniosła. Tak więc to jest wyjatek.

Annak , juz Ci pisałam, że uwielbiam czytać Twoje posty, jestes bardzo mądrą i pozytywną kobietką. Ściskam Cię i życzę duuuuzo zdrowia.

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkołę Rodzenia zaczynam w styczniu i będę miała (tzn będziemy mieli, bo mąż chce chodzic ze mną) 1,5 m-ca zajęć 2x w tygodniu.

Dzisiaj usg polowkowe i wielki stres.

Kate84, A.Kasia, Kajola, She86, kleo2426 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ