Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vira, jeśli nie możesz doczekać się ustalonej wizyty, a to Ci pomoże, to zapisz się jutro gdzieś na porządne usg. Może Dzieciaczek będzie lepiej ułożony i będzie dobrze widać serduszko i okaże się, że żadnych plamek nie ma i oszczędzisz sobie nerwów.
Dorka, mój mąż kupił nawet pierwsze bajki, ale jakoś nie możemy się zabrać za to czytanie
Dziewczyny, powiedzcie, czy kaszel może mieć jakiś negatywny wpływ na szyjkę? Bo jak kaszlę, to normalnie czuję jak wszystko mi pracuje, brzuch, pipka i w ogóleA trochę jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o temat szyjki i to jest ostatnio moje główne zmartwienie, że się skróci albo zmięknie i nie zdążymy zareagować, a wizyta dopiero za 3 tygodnie. Czy są jakieś symptomy tego typu problemów?
A z przyjemniejszych tematów, to wczoraj kupiłam sporo higienicznych rzeczy u użytkownika magmaris na allegro, taka głupota a cieszyNo i zamówiłam ogrodniczki, body i pajace na stronie next
Kasia, te ciuszki są naprawdę super, fajnie, że dałaś o nich cynk
Hmm, szkoda, że jest tylko taki jeden dzień w miesiącu, wypłata...
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa
Mąż mój jest lekiem na całe zło - wrócił z pracy i postawił mnie do pionu. Czuje się już lepiej.
Maleństwo chyba też bo kopie - cały dzień się nie odzywała - pewnie się bała.
Mam teraz wyrzuty sumienia.
Co do kaszlu. Generalnie jeśli jest częsty może wywołać skurcze macicy ( wiem bo miesiąc temu byłam przeziębiona i myślałam, że płuca wypluje ).
Położna mi powiedziała ze teoretycznie brzuch może się napinać 10 razy dziennie - a mój się napinał chyba 10 razy na godzinę. Ginekolog polecił syrop Stodal.
Wywietrz pokój dobrze i wywieś sobie mokre pranie z pokoju tak by potwietrze było świeże i wilgotne.
Kaszlałam tak 3 dni i przeszło.muminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaola87 - Żeby brzuch się mniej napinał ja kucałam lub podkurcząłam nogi - miałam wrażenie wtedy, że jakoś mniej się ten brzuch napina.
Profilaktycznie kiedy kaszlałam łykałam nospe.
Ale serio ja tak kaszlałam, że myślałam, że tego dzieciaka biednego z tego wszystkiego z siebie wypchne.
Jeśli masz problemy z szyjką a kaszel nie uspokoi się choć trochę do jutra - podjechałabym do szpitala by sprawdzić sytuację. Nawet jeśli w szpitalu wezmą Cie za histeryczkę - masz prawo się martwić w okresie ciąży i nikt Ci tego prawa zabrać nie może, jeśli wizyta miałaby Cie uspokoić to jedź jeśli Ci się nie poprawi -
paola - podbno na kaszel super są inhalacje z soli morskiej. Ale sama nie wypróbowywałam
Mam kłopot. Ostatnio gin przepisał mi clotrimazol globuli bo mu się mój śluz nie podobał mimo, że ja nie miałam żadnych objawów. Wzięłam 4 globulki i od wczoraj czuję dyskomfort a dzisiaj to swędzi mnie i piecze jakby infekcja pojawiła się dopiero terazGadałam z ginem i kazał odstawić, bo może jakaś reakcja alergiczna. Ale stosowałam i te globulki i maść też wcześniej, przed ciążą i zawsze wszystko było dobrze. I trochę jestem w kropce. Odstawię to, ale boję się, że z tym świądem się teraz będę bujać. Myślicie, że jest opcja, że mimo stosowania globulek ta infekcja sie rozwinela i dopiero teraz zaczela dawac objawy?
-
nick nieaktualnyarien - spokojnie, mój lekarz uważa nawet, że grzybicy nie trzeba w ciąży leczyć, że bakterie są dużo bardziej niebezpieczne niż grzyby. Ja akurat się z tym poglądem nie zgadzam ale mówie co przekazał mi lekarz.
Czy zrobili Ci biocenozę pochwy? Mnie zrobili i wykryli granice stanu fizjologicznego między II a III stopniem ( to naturalne w ciąży ). Brałam jakieś globulki ( tylko inaczej się nazywały - przez 3 dni tylko ) a teraz doustnie Lacibios Femina ( jest bez recepty ).
Dziwię się, że nie przepisał Ci nic innego.
A może np szczypie bo ten clotrimazolum właśnie walczy z grzybami i stąd to uczucie ?
Na prawdę absolutnie się nie martw - moja przyjaciółka z obu ciążach miała problem z grzybami i nie mogła się z tym uporać, ciągle nawracało. Obie ciąże zdrowe. Twojemu dzidziusiowi na pewno też się nic złego nie stanie do kolejnej wizyty. -
arien wrote:paola - podbno na kaszel super są inhalacje z soli morskiej. Ale sama nie wypróbowywałam
Mam kłopot. Ostatnio gin przepisał mi clotrimazol globuli bo mu się mój śluz nie podobał mimo, że ja nie miałam żadnych objawów. Wzięłam 4 globulki i od wczoraj czuję dyskomfort a dzisiaj to swędzi mnie i piecze jakby infekcja pojawiła się dopiero terazGadałam z ginem i kazał odstawić, bo może jakaś reakcja alergiczna. Ale stosowałam i te globulki i maść też wcześniej, przed ciążą i zawsze wszystko było dobrze. I trochę jestem w kropce. Odstawię to, ale boję się, że z tym świądem się teraz będę bujać. Myślicie, że jest opcja, że mimo stosowania globulek ta infekcja sie rozwinela i dopiero teraz zaczela dawac objawy?
-
nick nieaktualnyOdnośnie męża i psychologa - nie twierdzę, że problem zaniknął bo mąż wrócił z pracy. Powiedzmy, że udało mu się mnie uspokoić - on jest święty - daje słowo - że ze mną wytrzymuje.
Mój tata jest psychiatrą ( niestety przebywa obecnie za granicą ) - porozmawiam z nim telefonicznie i zapytam co powinnam zrobić - czy udać się do psychologa czy psychiatry.
A i jeszcze coś - przepraszam jeśli komuś popsułam humor, zdenerwowałam etc.
I nie będę czytać więcej Internetu - jak będę to mnie wyrzućcie z forum.
Love_life, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Est , może Ty się wybierz. Nie miałaś komplikacji w ciąży , jak na razie Twoje dziecko jest zdrowe , jak nie potrafisz okazać zrozumienia to się nie wypowiadaj. Dziewczyna się zamartwia bo ma powody a te Twoje komentarze które uważasz że są błyskotliwe a nie są , zachowaj dla siebie.
Ale co w tym złego pójść do psychoterapeuty? Ja właśnie wróciłam i się lepiej czuje może rzeczywiście taka pomoc by jej sie przydała.arien, Est, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Dzisiaj się z Wami witam ze szpitalnego łóżka
Niestety znowu dostałam mega bolesci brzucha, a później biegunki. Przestraszylam się nie na żarty. W pewnym momencie myslalam, że rodze. Ból był spory i regularny. W końcu postanowiłam jechać do szpitala. Mój gin akurat miał dyżur i mnie zbadał. Powiedzial, że to może być od powiekszajacego się miesniaka i muszę zostać w szpitalu na obserwację. A
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualnyarien - cóż Ci mam powiedzieć kochana, trzeba czekać na wyniki, dziwię się, że lekarz przepisał Ci te globulki tak bardziej profilaktycznie bez wyniku z badania laboratoryjnego. Ja zrobiłabym tak jak polecił - odstawiła. Na spokojnie - dzidzi się na pewno nic nie stanie
ryjek - przykro mi, mam nadzieję, że z dzidzią wszystko dobrze. Zarówno zaparcia jak i biegunki mogą się zdarzać w ciąży - to normalne ( podobno ). Ale dobrze, że jesteś pod obserwacją. -
Basia, ja na rozstępy używam olejku migdałowego
chciałam coś naturalnego, bo ta chemia w kosmetykach mnie przeraża...
Ja na razie maluchowi nie czytam, póki co słuchamy Mozartaczekam, aż poczuję ruchy
Arien, według mnie możliwe, że to reakcja alergiczna, podobno w ciąży można dostać alergii na to, na co się wcześniej nie miało.. więc może leków też to dotyczy? Ja np. dostałam wysypki po truskawkach, chociaż nie mam na nie alergii.
Dzisiaj zapisałam nas do szkoły rodzenia (Położna z sercem), zaczynamy 24 listopadaNie mogę się doczekać!
-
nick nieaktualny
-
Chodziło mi o kontekst wypowiedzi to raz, a dwa wysyłać dziewczynę do psychiatry czy psychologa tylko dlatego bo być może dziecko ma plamke na sercu i się zwyczajnie martwi... Rozumiem przypadek jagood, Gosi albo Kasi, sama potrzebowalabym psychologa.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Vira wpadł mi inny pomysł dla Ciebie-moze zapisz się na gimnastykę dla kobiet w ciąży?
wydzielą sie endorfinki, bedziesz miala lepsze samopoczucie, może poznasz fajnych ludzi i nie będziesz miała tyle czasu na czytanie internetu
arien, aleksandrazz, Martita88, d'nusia, Hannia123, edyś, Est, muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka87 - Od przyszłego tygodnia zaczynam szkołę rodzenia i też będę miała zajęcia z gimnastyki
To fakt - siedze sama całymi dniami z domu, mieszkam na wsi więc nawet nie ma gdzie wyjść by urwać się od myślenia, wszyscy znajomi i bliscy w pracy i mi odbija.Love_life lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeAmerie - czy lekarz powiedział Ci coś więcej i tych plamkach ? Czy tylko tyle, że widzi je bo źle widzi serce.
No to jak - on coś widzi czy nie widzi bo dla mnie jedno i drugie się wyklucza.
Kazał Ci powtórzyć badanie? Możesz powiesz coś pokrzepiającego i przemówisz do mojej głupiej mózgownicy