X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, jeśli nie możesz doczekać się ustalonej wizyty, a to Ci pomoże, to zapisz się jutro gdzieś na porządne usg. Może Dzieciaczek będzie lepiej ułożony i będzie dobrze widać serduszko i okaże się, że żadnych plamek nie ma i oszczędzisz sobie nerwów.

Dorka, mój mąż kupił nawet pierwsze bajki, ale jakoś nie możemy się zabrać za to czytanie ;)

Dziewczyny, powiedzcie, czy kaszel może mieć jakiś negatywny wpływ na szyjkę? Bo jak kaszlę, to normalnie czuję jak wszystko mi pracuje, brzuch, pipka i w ogóle ;) A trochę jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o temat szyjki i to jest ostatnio moje główne zmartwienie, że się skróci albo zmięknie i nie zdążymy zareagować, a wizyta dopiero za 3 tygodnie. Czy są jakieś symptomy tego typu problemów?

A z przyjemniejszych tematów, to wczoraj kupiłam sporo higienicznych rzeczy u użytkownika magmaris na allegro, taka głupota a cieszy ;) No i zamówiłam ogrodniczki, body i pajace na stronie next :) Kasia, te ciuszki są naprawdę super, fajnie, że dałaś o nich cynk ;) Hmm, szkoda, że jest tylko taki jeden dzień w miesiącu, wypłata... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Dziękuję za wszystkie miłe słowa :-)
    Mąż mój jest lekiem na całe zło - wrócił z pracy i postawił mnie do pionu. Czuje się już lepiej.
    Maleństwo chyba też bo kopie - cały dzień się nie odzywała - pewnie się bała.
    Mam teraz wyrzuty sumienia.

Co do kaszlu. Generalnie jeśli jest częsty może wywołać skurcze macicy ( wiem bo miesiąc temu byłam przeziębiona i myślałam, że płuca wypluje ).
    Położna mi powiedziała ze teoretycznie brzuch może się napinać 10 razy dziennie - a mój się napinał chyba 10 razy na godzinę. Ginekolog polecił syrop Stodal.
    Wywietrz pokój dobrze i wywieś sobie mokre pranie z pokoju tak by potwietrze było świeże i wilgotne.
    Kaszlałam tak 3 dni i przeszło.

muminka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 - Żeby brzuch się mniej napinał ja kucałam lub podkurcząłam nogi - miałam wrażenie wtedy, że jakoś mniej się ten brzuch napina.
    Profilaktycznie kiedy kaszlałam łykałam nospe.
    Ale serio ja tak kaszlałam, że myślałam, że tego dzieciaka biednego z tego wszystkiego z siebie wypchne.
    Jeśli masz problemy z szyjką a kaszel nie uspokoi się choć trochę do jutra - podjechałabym do szpitala by sprawdzić sytuację. Nawet jeśli w szpitalu wezmą Cie za histeryczkę - masz prawo się martwić w okresie ciąży i nikt Ci tego prawa zabrać nie może, jeśli wizyta miałaby Cie uspokoić to jedź jeśli Ci się nie poprawi

• arien Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola - podbno na kaszel super są inhalacje z soli morskiej. Ale sama nie wypróbowywałam :)
    Mam kłopot. Ostatnio gin przepisał mi clotrimazol globuli bo mu się mój śluz nie podobał mimo, że ja nie miałam żadnych objawów. Wzięłam 4 globulki i od wczoraj czuję dyskomfort a dzisiaj to swędzi mnie i piecze jakby infekcja pojawiła się dopiero teraz :/ Gadałam z ginem i kazał odstawić, bo może jakaś reakcja alergiczna. Ale stosowałam i te globulki i maść też wcześniej, przed ciążą i zawsze wszystko było dobrze. I trochę jestem w kropce. Odstawię to, ale boję się, że z tym świądem się teraz będę bujać. Myślicie, że jest opcja, że mimo stosowania globulek ta infekcja sie rozwinela i dopiero teraz zaczela dawac objawy?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien - spokojnie, mój lekarz uważa nawet, że grzybicy nie trzeba w ciąży leczyć, że bakterie są dużo bardziej niebezpieczne niż grzyby. Ja akurat się z tym poglądem nie zgadzam ale mówie co przekazał mi lekarz.
    Czy zrobili Ci biocenozę pochwy? Mnie zrobili i wykryli granice stanu fizjologicznego między II a III stopniem ( to naturalne w ciąży ). Brałam jakieś globulki ( tylko inaczej się nazywały - przez 3 dni tylko ) a teraz doustnie Lacibios Femina ( jest bez recepty ).
    Dziwię się, że nie przepisał Ci nic innego.
    A może np szczypie bo ten clotrimazolum właśnie walczy z grzybami i stąd to uczucie ?
    Na prawdę absolutnie się nie martw - moja przyjaciółka z obu ciążach miała problem z grzybami i nie mogła się z tym uporać, ciągle nawracało. Obie ciąże zdrowe. Twojemu dzidziusiowi na pewno też się nic złego nie stanie do kolejnej wizyty.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    paola - podbno na kaszel super są inhalacje z soli morskiej. Ale sama nie wypróbowywałam :)
    Mam kłopot. Ostatnio gin przepisał mi clotrimazol globuli bo mu się mój śluz nie podobał mimo, że ja nie miałam żadnych objawów. Wzięłam 4 globulki i od wczoraj czuję dyskomfort a dzisiaj to swędzi mnie i piecze jakby infekcja pojawiła się dopiero teraz :/ Gadałam z ginem i kazał odstawić, bo może jakaś reakcja alergiczna. Ale stosowałam i te globulki i maść też wcześniej, przed ciążą i zawsze wszystko było dobrze. I trochę jestem w kropce. Odstawię to, ale boję się, że z tym świądem się teraz będę bujać. Myślicie, że jest opcja, że mimo stosowania globulek ta infekcja sie rozwinela i dopiero teraz zaczela dawac objawy?
    Myślę, że tak jeśli lek był nie trafiony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie męża i psychologa - nie twierdzę, że problem zaniknął bo mąż wrócił z pracy. Powiedzmy, że udało mu się mnie uspokoić - on jest święty - daje słowo - że ze mną wytrzymuje.
    Mój tata jest psychiatrą ( niestety przebywa obecnie za granicą ) - porozmawiam z nim telefonicznie i zapytam co powinnam zrobić - czy udać się do psychologa czy psychiatry.

A i jeszcze coś - przepraszam jeśli komuś popsułam humor, zdenerwowałam etc.

I nie będę czytać więcej Internetu - jak będę to mnie wyrzućcie z forum.

Love_life, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Est , może Ty się wybierz. Nie miałaś komplikacji w ciąży , jak na razie Twoje dziecko jest zdrowe , jak nie potrafisz okazać zrozumienia to się nie wypowiadaj. Dziewczyna się zamartwia bo ma powody a te Twoje komentarze które uważasz że są błyskotliwe a nie są , zachowaj dla siebie.

Ale co w tym złego pójść do psychoterapeuty? Ja właśnie wróciłam i się lepiej czuje może rzeczywiście taka pomoc by jej sie przydała.

arien, Est, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • arien Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robił mi wymaz na samym początku ciazy i wtedy stopień czystości był I. Przy czwartkowej wizycie też zrobił, ale nie ma jeszcze wyników.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się z Wami witam ze szpitalnego łóżka :( Niestety znowu dostałam mega bolesci brzucha, a później biegunki. Przestraszylam się nie na żarty. W pewnym momencie myslalam, że rodze. Ból był spory i regularny. W końcu postanowiłam jechać do szpitala. Mój gin akurat miał dyżur i mnie zbadał. Powiedzial, że to może być od powiekszajacego się miesniaka i muszę zostać w szpitalu na obserwację. A

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjkek! Dobrze, że reagujesz szybko i sprawnie, nie ma zartów! Trzymam za Was kciuki, będzie dobrze! Odpoczywaj dużo i pomyśl, że bardzo dobrze, że jesteś pod profesjonalną opieką!

muminka83 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien - cóż Ci mam powiedzieć kochana, trzeba czekać na wyniki, dziwię się, że lekarz przepisał Ci te globulki tak bardziej profilaktycznie bez wyniku z badania laboratoryjnego. Ja zrobiłabym tak jak polecił - odstawiła. Na spokojnie - dzidzi się na pewno nic nie stanie
    ryjek - przykro mi, mam nadzieję, że z dzidzią wszystko dobrze. Zarówno zaparcia jak i biegunki mogą się zdarzać w ciąży - to normalne ( podobno ). Ale dobrze, że jesteś pod obserwacją.

• noelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ja na rozstępy używam olejku migdałowego :) chciałam coś naturalnego, bo ta chemia w kosmetykach mnie przeraża...

Ja na razie maluchowi nie czytam, póki co słuchamy Mozarta ;) czekam, aż poczuję ruchy :)

Arien, według mnie możliwe, że to reakcja alergiczna, podobno w ciąży można dostać alergii na to, na co się wcześniej nie miało.. więc może leków też to dotyczy? Ja np. dostałam wysypki po truskawkach, chociaż nie mam na nie alergii.

Dzisiaj zapisałam nas do szkoły rodzenia (Położna z sercem), zaczynamy 24 listopada :) Nie mogę się doczekać! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie będąc w ciąży można nagle dostać alergię na coś na co się wcześniej nie miało :-)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o kontekst wypowiedzi to raz, a dwa wysyłać dziewczynę do psychiatry czy psychologa tylko dlatego bo być może dziecko ma plamke na sercu i się zwyczajnie martwi... Rozumiem przypadek jagood, Gosi albo Kasi, sama potrzebowalabym psychologa.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wpadł mi inny pomysł dla Ciebie-moze zapisz się na gimnastykę dla kobiet w ciąży? :-) wydzielą sie endorfinki, bedziesz miala lepsze samopoczucie, może poznasz fajnych ludzi i nie będziesz miała tyle czasu na czytanie internetu ;-)

arien, aleksandrazz, Martita88, d'nusia, Hannia123, edyś, Est, muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 - Od przyszłego tygodnia zaczynam szkołę rodzenia i też będę miała zajęcia z gimnastyki :-)
    To fakt - siedze sama całymi dniami z domu, mieszkam na wsi więc nawet nie ma gdzie wyjść by urwać się od myślenia, wszyscy znajomi i bliscy w pracy i mi odbija.

Love_life lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moze ktorejs sie to przyda ;) na stronie 5 10 15 sa promocje na dzieciece ubranka :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie - czy lekarz powiedział Ci coś więcej i tych plamkach ? Czy tylko tyle, że widzi je bo źle widzi serce.
    No to jak - on coś widzi czy nie widzi bo dla mnie jedno i drugie się wyklucza.
    Kazał Ci powtórzyć badanie? Możesz powiesz coś pokrzepiającego i przemówisz do mojej głupiej mózgownicy

• edyś Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz ja potrzebuje pomocy. Jest mi slabo - czuje to w miesniach. Zjadlam odrobine czekolady, zjadlam kanapki... dalej slabo. Nie wiem czy zwalic wine na cukier czy na cisnienie.

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ