Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandra ja w szpitalu jak lezalam prawie miesiac to chodzilam na "herbatki" do pani psycholog i szczerze mowiac nic mi to nie pomoglo
musialam uporac sie z tym sama... Nie wiem moze to zalezy od lekarza i ta akurat nie umiala pomoc... nie mam pojecia, kazdym razie mi to nic nie dalo i tak jak ktoras tu pisala tez nie wierze w takich lekarzy, bo kazdy sam musi sie uporac ze swoimi problemami...
Vira a moze znajdz sobie zajecie jakies? Szycie, czy szydelkowanie... co kolwiek... przynajmniej sie czyms zajmieszWidzisz ja mam trojke aniolkow w niebie i tez wszystko mnie bardzo martwi, w poprzedniej ciazy w 22 tyg odeszly mi wody i teraz jestem w tym samym czasie co wtedy i uwierz mi, ze idac do lazienki modle sie, zeby nic ze mnie nie "wylecialo"... Wiedzialam ze tak bedzie i kupilam sobie materialy i zaczelam szyc kocyki dla mojego synusia i uwierz mi ze przy tym w ogole nie mysle o niczym i skupiam sie tylko na tym zeby prosto uszyc
i zeby to ladnie bylo zrobione, a to troche czasu zajmuje
glowa do gory
baassiia lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyedyś
Przede wszystkim połóż się - postaraj się zdrzemnąć lub zasnąć. Czy ktoś z Tobą jest w domu - ważne żebyś nie była sama.
Jeśli uda Ci się zasnąć to niech Cie ktoś obudzi za godzine i zobacz jak sie będziesz czuła.
Jak nie przejdzie to jedź do lekarza. -
nick nieaktualny
-
Edys dobrze by bylo jakbys pojechala do szpitala... Bo to nie brzmi ciekawie
Vira ciezko jest wytlumaczyc jak sie szyje kocyk, ale wpisz sobie w you tube "szycie kocykow" i tam jest duzo instrukcjija tak zrobilam tylko fakt ja mam maszyne, ktora sobie kupilam i nia szyje
Uszylam juz takie cos synusiowi hehe wiesz jak to cieszy jak cos sie takiego zrobilo :p od razu sie czlowiek lepiej czuje
edyś, Madzialena90, Est, *Beacik*, Mania1718, Vincent, Karka, Jacqueline, muminka83, krówka_muffka, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dziekuje dziewczyny
w domu jestem teraz sama ale na szczescie czuje sie juz lepiej. Zjadlam kolejna porcje kanapek. Dzisiaj niezbyt duzo zjadlam. Ale ostatnio podobna sytuacje mialam z samego rana. Jutro bede u lekarza to poprosze zmierzenie cisnienia.
Ostatnio bywam tez bardziej sennaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:41
-
nick nieaktualnyedyś - ważne żebyś leżała jeśli jesteś sama teraz i miała telefon przy sobie. Zjedz jeszcze troszkę czekolady - nie zaszkodzi na pewno.
Gośśś - maszyny nie mamręcznie szyć - eeeeeee - do porodu drugiego dziecka nie skończę
Może zabiorę sie za naukę Hiszpańskiego - mam zestaw do nauki w 3 miesiące - N-lat temu w Emipku zakupiłam i nigdy jakoś nie zaczęłam -
nick nieaktualny
-
Czesc Dziewczyny
Sory że tak ni z dupy, ni z oka wpadam z pytaniami ale może mi pomożecie
Pamiętam że jakiś czas temu polecaliście tu nawilżacze powietrza. A może możecie polecić jakiś oczyszczacz powietrza?
Mam bardzo liniejącego psa i taki oczyszczacz będzie dla mnie zbawienny tymbardziej jak urodzi się Milena
Może znacie jakieś dobre modele?? -
Vira wrote:Odnośnie męża i psychologa - nie twierdzę, że problem zaniknął bo mąż wrócił z pracy. Powiedzmy, że udało mu się mnie uspokoić - on jest święty - daje słowo - że ze mną wytrzymuje.
Mój tata jest psychiatrą ( niestety przebywa obecnie za granicą ) - porozmawiam z nim telefonicznie i zapytam co powinnam zrobić - czy udać się do psychologa czy psychiatry.
A i jeszcze coś - przepraszam jeśli komuś popsułam humor, zdenerwowałam etc.
I nie będę czytać więcej Internetu - jak będę to mnie wyrzućcie z forum.
Kochana nie gniewaj się ale jako osoba po przebytej kilka lat temu depresji i nawet próbie samobójczejmyślę że jesteś rozchwiana emocjonalnie z euforii wpadasz w czarną dziurę po czym następnie ponownie zaczynasz pisać z sensem jak poważna zdrowa kobieta. To nie jest dobre dla psychiki przynajmniej tak mnie uczono kiedyś. Skoro masz ojca psychiatrę już dawno powinnaś z nim pogadać
. I jeszcze raz jeśli ciągnie cię do forum gdzie piszą diagnozy na temat różnych wyników to wypierdziel ten komputer za okno przynajmniej zobaczysz jak lata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:17
Love_life, A.Kasia, She86 lubią tę wiadomość
-
Arien ja bym zrobiła tak jak lekarz radzi i odstawiła bo to faktycznie może być reakcja alergiczna jakaś
Ryjkek bardzo dobrze, że pojechałaś od razu, z takim bólem nie ma żartów. Tam masz fachową opiekę Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :-*
Edyś musisz Kochana pilnować żeby jeść, organizm potrzebuje dla dwójki teraz. Odpoczywaj dziś a jutro koniecznie powiedz lekarzowi.
A w ogóle to moja mała kolejny dzień jest taka aktywna, że zastanawiam się czy ona w ogóle sypia bo buszuje prawie całą dobęz dnia na dzień czuje jak robi się silniejsza. A chwilę kiedy nawiązuje ze mną kontaktować gdy pukne a ona odkopie mnie to jest najpiękniejsze uczucie na ziemi
za każdym razem mam łzy w oczach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:20
aleksandrazz, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
ryjkek wrote:Dzisiaj się z Wami witam ze szpitalnego łóżka
Niestety znowu dostałam mega bolesci brzucha, a później biegunki. Przestraszylam się nie na żarty. W pewnym momencie myslalam, że rodze. Ból był spory i regularny. W końcu postanowiłam jechać do szpitala. Mój gin akurat miał dyżur i mnie zbadał. Powiedzial, że to może być od powiekszajacego się miesniaka i muszę zostać w szpitalu na obserwację. A
Ryjek wracaj do zdrowia![link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Witam się świtkiem i proszę o kciuki, bo dziś usg połówkowe:-)
aleksandrazz, ksanka, muminka83, M+M+?, Kate84, baassiia, A.Kasia, arien, krówka_muffka, She86, Est, Gośśś, Martita88, Lucky, kleo2426, Mietka 30:), Lilou1984, Karka, Love_life, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Witam się w 6 miesiącu
ksanka, muminka83, M+M+?, Kate84, baassiia, A.Kasia, arien, Madzialena90, krówka_muffka, She86, Hannia123, Gośśś, Martita88, Lucky, kleo2426, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyMuminko Twoje ostatnie zdanie mnie rozbawiło niemal do łez
Edyś - jak się dziś czujesz ?
Marlena - niestety nie pomogę bo nie znam się na nawilżaczach kompletnie.
Pisałyście o kremach na rozstępy.
Ja od kiedy tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży smaruje brzuch, piersi uda i plecy oliwką dla niemowląt. Znam kilka osób, które tak robiły i nie mają ani jednego rozstępu. Przy czym liczy się systematyczność i odpowiednio wczesna reakcja.
Ja smaruje się po każdej kąpieli rano i potem jeszcze wieczorem.
Chociaż też taka prawda, że jeśli ktoś ma skłonności do rozstępów to choćby się smarował 5 razy dziennie i tak to nic nie da.
U mnie póki co w porządku i nic się na skórze nie dzieje.
Co do mojej psychiki to mam propozycje ( nie twierdze, że nie macie racji ) ale może zanim wyślecie mnie na psychoterapie lub do szpitala psychiatrycznego i postawicie diagnozę " rozchwiana emocjonalnie" zastanówcie się czy Wy nie macie czasem takich dni, że wszystko widzicie w czarnych barwach. Czasem po prostu siada tzw "punkt radości życia". Wszystkie kobiety w ciąży są bardzo emocjonalne bo mają huśtawki hormonów ( polecam do obejrzenia 3 odcinek "o matko").
Krytyka nie jest niestety dla mnie dobrym lekarstwem - słabo ją znoszę.
Dobrym lekiem na całe zło świata jest dla mnie mój mąż. Bóg nie mógł mnie chyba obdarować kimś innym, to musiał być facet, który zniesie moje huśtawki nastrojów. I przysięgam, że mój M sobie z tym dobrze radzi i jest przekochany.
Jak napisałam, móż mąż jest dobrym lekiem, ale nie twierdzę, że jedynym. O spotkaniach z psychologiem pomyślę ale po kolejnym badaniu - teraz odganiam od siebie wszystkie złe myśli i nie chce do nich wracać u psychologa.
M+M+?, edyś, ksanka, Est lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny.
Noc miałam koszmarną. Gardło bolało na maxa. Teraz lepiej ale to co ja z nim robiłam przez tą noc to jedynie chyba ja i mój mąż wie. Od płukanek niewiadomego pochodzeniajak to ja je nazywam ( wodna utleniona z wodą po szałwię) Masakra. Dziś kontrola więc mam nadzieję że to nadal nie angina. Jak już mój lekarza to potwierdzi to chyba uwierzę.
No i wczoraj choć mówiłam że niezamówiłam sobie detektor
dostałam kasę w prezencie właśnie na ten zakup.
Pewnie będzie na poniedziałek znając życie.
Miłego dnia laseczki -
Juz sama nie wiem jak sie czuje
Slabo mi nie jest ale za to wstalam z lekkim bolem podbrzusza. Poki co czekam na wizyte u endo a pozniej wracam do lozka
Dziekuje za troske
Ciesze sie Vira, ze masz osobe, ktora jest dla Ciebie tak ogromnym wsparciem. Dzwon do meza w kazdej chwili zwatpienia zeby zadna z nas za wczasu nie poslala Cie do lekarzamuminka83 lubi tę wiadomość
-
A u mnie dzis wybilo dokladnie 50% ciazy:D zaczynam 21 tydzien.
Teraz odliczanie do 6 misiacaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 08:06
A.Kasia, muminka83, Madzialena90, krówka_muffka, Kate84, ksanka, Hannia123, Est, Martita88, kleo2426, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:Pytanie z innej beczki... Czy czytacie swoim maluszkom, a jak nie kiedy zamierzacie zacząć?