X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

Kateeee - gratulacje :)

MonikaKr - bardzo bardzo mi przykro :( Całym sercem jestem z Tobą w tych ciężkich chwilach :*

anie93lica - miejmy nadzieję, że to tylko niegroźna infekcja. Trzymaj się tam ciepło, oby szybko opanowali problem żebyś mogła wrócić do domku :)

Magda lena - :*

Ja też się wczoraj kiepsko czułam :/ od popołudnia brzuch mi bardzo twardniał i to dość regularnie. Już sama nie wiedziałam co robić ale że nie było to bolesne to nażarłam się magnezu i postanowiłam przeczekać. Dziś jest trochę lepiej, mam nadzieję że wczorajsze problemy to tylko protest organizmu przeciwko moim kulinarno-porządkowym planom ;) Dziś leżę i nic nie robię, tylko do Miśka się wybieramy ale to po zmroku dopiero.

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki <3

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutny ten dzień. :( Człowiek niczym się nie cieszy nawet tym 20 tygodniem. :(
    Takie smutne wiadomości od rana :(

Trzeba go jakoś przeżyć. DO jutra dziewczyny. Idę się hibernować bo nic innego nie zostaje dzisiaj. <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr trzymaj się. Nie mogę sobie wyobrazić co teraz czujesz :/
    anie93lica trzymam za Was kciuki, ważne, że jesteś cały czas pod opieką.

Ja napiszę coś pozytywnego. Wczoraj byliśmy na chrzcinach u wujka. Urodziła im się przepiękna córeczka i wiem, że dla większości osób wszystkie małe dzieci są słodkie i śliczne, ale wg. mnie niektóre są nieciekawe :P Poza tym małej nie przeszkadza otoczenie zupełnie, była przerzucana chyba między 15 osobami, a wszędzie bez krępacji spala :P w ogóle było mega głośna a ona też ani nie mruknęła :P Dorośli nosili dla swojej rozrywki, bo miałam wrażenie, że ją to nawet jakby w piwnicy na ziemi położył, to by jej nie wadziło :P

Ciocia właśnie skończyła 40 lat i jest to ich 5 dziecko ! Trochę z zaskoczenia, ale wszyscy przeszczęsliwi, bo mała jest zdrowa. Najstarszy ich syn ma 21 lal i już pracuje, więc różnica spora :) Nie przelewa im się jakoś bardzo z kasą, choć oboje pracują na etat+ małe gospodarstwo, ale w domu zawsze czysto, wszytko poprane, pogotowane, a dzieciaki mądre i zaradne - mają stypendia naukowe, grają na instrumentach, udzielają się w lokalne aktywności itd. Jestem pod wrażeniem, jak ludzie pomimo niewielkich pieniędzy potrafią super dzieci wychować. Niektórzy tak z boku może popatrzą, co za patologia, 5 dziecko, ale wg mnie, takie osoby to powinny mieć nawet dziesięcioro, bo lepiej nieraz wychowają niż osoby bardzo bogate posiadające rozkapryszonego jedynaka :)

Ciocia przy końcu miała małe problemy i poród wywoływany oksytocyną. Urodział SN, ale mówiła, że przez to sztuczne wywoływanie poród był najcięższy z 5, no ale ciocia cieszy się, że małej nic nie zaszkodziło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 09:42

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katee gratuluję :-) Jeśli coś mogę Ci doradzić to odradzam ślub w ciąży :-D I właśnie co Ci powiedzieli w szpitalu? Anielica trzymaj się, z małą wszystko w porządku to i Ty pewnie z tą myślą lepiej się czujesz :-) Monika tak mi przykro...Co się stało?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewuszki w pierwszy dzień listopada. Jeszcze tylko 4 miesiące do końca. Dzisiaj się nigdzie nie ruszam. Trudno, wiem, że święto, ale groby najbliższych mam prawie 100 km stąd i jednak nie zdecydowałam się na taką podróż, bo jak utknę w korku, a coś się zacznie dziać?!

Kateeee - Gratuluję :) Piękny pierścionek :)

MonikaKr - przykro mi bardzo :( Takie wiadomości zawsze mną wstrząsają. Trzymaj się :*

anie93lica - trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Jak ja byłam w szpitalu to czułam się bezpieczniej, bo wiedziałam, że w razie, jakby coś się działo, będą szybko reagować. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze się skończy. Dawaj Nam znać co jakiś czas, bo się będziemy martwić. Myślami jesteśmy z Tobą :*

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaKr strasznie mi przykro, przytulam Cię mocno :(

My dzisiaj coś w nocy nie mogliśmy spać. Mała kopała po pęcherzu, ale w sumie się ucieszyłam bo od dwóch dni mało sie ruszała a ja się bałam że zrobiłam jej krzywde czwartkowym sprzątaniem w domu i piątkowym na cmentarzu.

Dzisiaj spokojnie u mamusi na obiadku a pozniej na cmentarz.

relggu1r2zuga2rf.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:
    MonikaKr strasznie mi przykro, przytulam Cię mocno :(

My dzisiaj coś w nocy nie mogliśmy spać. Mała kopała po pęcherzu, ale w sumie się ucieszyłam bo od dwóch dni mało sie ruszała a ja się bałam że zrobiłam jej krzywde czwartkowym sprzątaniem w domu i piątkowym na cmentarzu.

Dzisiaj spokojnie u mamusi na obiadku a pozniej na cmentarz.

Ja też różnie czuję ruchy małego. Raz daje czadu, a innym razem leniuchuje ;)

A ja dzisiaj na obiadek klopsiki z mięsa z indyka w sosie koperkowym. Ostatnio miałam biegunkę przez kilka dni i stwierdziłam, że czas najwyższy przejść na dietę lekkostrawną.

Kasmira lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już dziś opryszczka zaschła, tylko pewnie jutro i będę mieć z nią spokój. Gardło zaczyna mnie pobolewać ale idę teraz do kościoła a potem cały dzień w łóżku ;-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katee , Gratuluję!!!

kateee lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia , bardzo mi przykro:*

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz - dziękuje :) nie nie ślub dopiero jak juz mała będzie na świecie :) może nawet razem z chrzcinami:) w sumie to nic konkretnego nie powiedzieli, ze takimi bólami mogę odczuwać rozciągająca sie macice i dopóki nie ma plamienia to jest ok. Ogólnie nikt za bardzo sie tym nie przejął... Dostałam standardowy zestaw leków czyli luteinę, magnez i nospe z czego nospe odrazu po wyjściu ze szpitala odstawiłam bo nie jest mi niezbędna :)

MonikaKr - strasznie mi przykro :( nie wyobrażam sobie co czujesz;( bądź dzielna Kochana!

Anielica - najważniejsze ze z dzidzia ok a Ty masz dobra opiekę i nic nie przeoczą! Lez i odpoczywaj!:* trzymam za Was kciuki!!

Dziękuje ślicznie wszystkim za gratulacje!:) uśmiech mi z twarzy nie schodzi :)
    Dużo siły dla Was na dziś i spokojnej niedzieli!

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaaane a mam cos na poprawę humoru
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15623f840f96.jpg

"kochanie kupiłem Ci takie sztućce":)
    Hahah...

baassiia, Magda lena, Gośśś, nick nieaktualny, RudyTygrysek, Est, nick nieaktualny, Kate84, krówka_muffka, Karka, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr bardzo bardzo mi przykro, mocno Was tulę :(
    Anie93lica trzymaj się, piękny prezent

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu :)

Kateee gratuluje :)

Monia bardzo mi przykro :( trzymaj sie dzielnie, chociaz wiem, ze to jest bardzo trudne :(

Anielica dobrze, ze jestes pod opieka, zdrowka kochana :) a sztucce superasne :D

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee ogromnie gratuluję :-) piękna niespodzianka!

MoniaKr strasznie mi przykro, aż nie wiem co powiedzieć :-( poplakalam się. Trzymaj się!

Anielica Tak jak Piszesz najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze i, że jesteście tam pod dobrą opieka :-* trzymam kciuki :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    dawno mnie nie było... problemy rodzinne :/
    A do tego jeszcze przez ostatnie 2 dni nie czułam wcale maluszka i się zamartwiałam... :/
    Na szczęście dziś poczułam lekkie ruchy i mi ulżyło.

Mam do Was takie pytanie - czy któraś z Was ma na ciele (dekolcie, ramionach i plecach) pęknięte naczynka??? Ja mam od jakiegoś czasu takie i to dość sporo.
    Nie mam pojęcia od czego to może być i czym ewentualnie to zwalczać.
    Czy któraś z Was dziewczyny miała może podobnie??

P.S. Piękne macie brzuszki, wpadłam w zachwyt :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr wrote:
    Ja niestety muszę się z wami pożegnać. Mojego kurczatka nie udało się uratować. Życzę szczęśliwych rozwiązań.

Bardzo mi przykro, łącze się z Tobą w bólu. Bądź silna.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczęta :)

Lilou1984, Vira, czyli jeśli np. będziemy z kimś jechać samochodem, to przymocowujemy fotelik tylko pasami? Fotelik oczywiście kupujemy, ze szpitala chcemy wyjść :D
    Vira, dzięki za info, że powinien być nowy (chyba, że wiemy od kogo kupujemy) - nie pomyślałam o tym!

Kateee, gratuluję! Piękny pierścionek :)

MoniaKr, przykro mi bardzo :( trzymaj się :*

Anielica, trzymajcie się z malutką! Wracaj szybko do zdrowia..

Basia, to gratulacje dla wujka ;)

Ryjkek, my też się w tym roku wyjątkowo nigdzie nie ruszamy. Nie ma co ryzykować.

Kofeinka, ja nie mam popękanych naczynek, więc nie pomogę w tym temacie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka - przypinasz pasami normalnie.
    Fotelik powinien być nowy z tego względu, że jeśli kupisz używany nie masz pewności czy nie brał udziału w wypadku samochodowym - z zewnątrz fotelik może wyglądać w porządku ale w środku mogło się coś połamać czy popękać i nawet nie będziesz wiedzieć, że fotelik wcale bezpieczny nie jest. No a bezpieczeństwo Twojego dziecka to chyba podstawa. Nowe foteliki nie muszą być wcale drogie, choć ja uważam, że można kupić tańszy wózek, tańsze łóżeczko czy pościel ale fotelik musi być porządny - ale zależy też jak często masz zamiar korzystać z taksówki.
    MoniaKr - nie wiem co powiedzieć. Musisz przejść żałobę i wiem, że trudno Ci w to uwierzyć ale czas leczy rany. Jesteśmy z Tobą.
    kofeinko - ja nie mam żadnych naczynek więc nie pomogę. Ruchami się nie martw - na tym etapie ciąży nie musisz ich czuć codziennie - dzidzia ma jeszcze dużo miejsca - ale doskonale Cie rozumiem bo też panikowałam jak moja córeczka się nie ruszała dwa dni.

‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ