X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

Kateeee - gratulacje :)

MonikaKr - bardzo bardzo mi przykro :( Całym sercem jestem z Tobą w tych ciężkich chwilach :*

anie93lica - miejmy nadzieję, że to tylko niegroźna infekcja. Trzymaj się tam ciepło, oby szybko opanowali problem żebyś mogła wrócić do domku :)

Magda lena - :*

Ja też się wczoraj kiepsko czułam :/ od popołudnia brzuch mi bardzo twardniał i to dość regularnie. Już sama nie wiedziałam co robić ale że nie było to bolesne to nażarłam się magnezu i postanowiłam przeczekać. Dziś jest trochę lepiej, mam nadzieję że wczorajsze problemy to tylko protest organizmu przeciwko moim kulinarno-porządkowym planom ;) Dziś leżę i nic nie robię, tylko do Miśka się wybieramy ale to po zmroku dopiero.

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki <3

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutny ten dzień. :( Człowiek niczym się nie cieszy nawet tym 20 tygodniem. :(
    Takie smutne wiadomości od rana :(

Trzeba go jakoś przeżyć. DO jutra dziewczyny. Idę się hibernować bo nic innego nie zostaje dzisiaj. <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr trzymaj się. Nie mogę sobie wyobrazić co teraz czujesz :/
    anie93lica trzymam za Was kciuki, ważne, że jesteś cały czas pod opieką.

Ja napiszę coś pozytywnego. Wczoraj byliśmy na chrzcinach u wujka. Urodziła im się przepiękna córeczka i wiem, że dla większości osób wszystkie małe dzieci są słodkie i śliczne, ale wg. mnie niektóre są nieciekawe :P Poza tym małej nie przeszkadza otoczenie zupełnie, była przerzucana chyba między 15 osobami, a wszędzie bez krępacji spala :P w ogóle było mega głośna a ona też ani nie mruknęła :P Dorośli nosili dla swojej rozrywki, bo miałam wrażenie, że ją to nawet jakby w piwnicy na ziemi położył, to by jej nie wadziło :P

Ciocia właśnie skończyła 40 lat i jest to ich 5 dziecko ! Trochę z zaskoczenia, ale wszyscy przeszczęsliwi, bo mała jest zdrowa. Najstarszy ich syn ma 21 lal i już pracuje, więc różnica spora :) Nie przelewa im się jakoś bardzo z kasą, choć oboje pracują na etat+ małe gospodarstwo, ale w domu zawsze czysto, wszytko poprane, pogotowane, a dzieciaki mądre i zaradne - mają stypendia naukowe, grają na instrumentach, udzielają się w lokalne aktywności itd. Jestem pod wrażeniem, jak ludzie pomimo niewielkich pieniędzy potrafią super dzieci wychować. Niektórzy tak z boku może popatrzą, co za patologia, 5 dziecko, ale wg mnie, takie osoby to powinny mieć nawet dziesięcioro, bo lepiej nieraz wychowają niż osoby bardzo bogate posiadające rozkapryszonego jedynaka :)

Ciocia przy końcu miała małe problemy i poród wywoływany oksytocyną. Urodział SN, ale mówiła, że przez to sztuczne wywoływanie poród był najcięższy z 5, no ale ciocia cieszy się, że małej nic nie zaszkodziło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 09:42

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katee gratuluję :-) Jeśli coś mogę Ci doradzić to odradzam ślub w ciąży :-D I właśnie co Ci powiedzieli w szpitalu? Anielica trzymaj się, z małą wszystko w porządku to i Ty pewnie z tą myślą lepiej się czujesz :-) Monika tak mi przykro...Co się stało?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewuszki w pierwszy dzień listopada. Jeszcze tylko 4 miesiące do końca. Dzisiaj się nigdzie nie ruszam. Trudno, wiem, że święto, ale groby najbliższych mam prawie 100 km stąd i jednak nie zdecydowałam się na taką podróż, bo jak utknę w korku, a coś się zacznie dziać?!

Kateeee - Gratuluję :) Piękny pierścionek :)

MonikaKr - przykro mi bardzo :( Takie wiadomości zawsze mną wstrząsają. Trzymaj się :*

anie93lica - trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Jak ja byłam w szpitalu to czułam się bezpieczniej, bo wiedziałam, że w razie, jakby coś się działo, będą szybko reagować. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze się skończy. Dawaj Nam znać co jakiś czas, bo się będziemy martwić. Myślami jesteśmy z Tobą :*

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaKr strasznie mi przykro, przytulam Cię mocno :(

My dzisiaj coś w nocy nie mogliśmy spać. Mała kopała po pęcherzu, ale w sumie się ucieszyłam bo od dwóch dni mało sie ruszała a ja się bałam że zrobiłam jej krzywde czwartkowym sprzątaniem w domu i piątkowym na cmentarzu.

Dzisiaj spokojnie u mamusi na obiadku a pozniej na cmentarz.

relggu1r2zuga2rf.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:
    MonikaKr strasznie mi przykro, przytulam Cię mocno :(

My dzisiaj coś w nocy nie mogliśmy spać. Mała kopała po pęcherzu, ale w sumie się ucieszyłam bo od dwóch dni mało sie ruszała a ja się bałam że zrobiłam jej krzywde czwartkowym sprzątaniem w domu i piątkowym na cmentarzu.

Dzisiaj spokojnie u mamusi na obiadku a pozniej na cmentarz.

Ja też różnie czuję ruchy małego. Raz daje czadu, a innym razem leniuchuje ;)

A ja dzisiaj na obiadek klopsiki z mięsa z indyka w sosie koperkowym. Ostatnio miałam biegunkę przez kilka dni i stwierdziłam, że czas najwyższy przejść na dietę lekkostrawną.

Kasmira lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już dziś opryszczka zaschła, tylko pewnie jutro i będę mieć z nią spokój. Gardło zaczyna mnie pobolewać ale idę teraz do kościoła a potem cały dzień w łóżku ;-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katee , Gratuluję!!!

kateee lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia , bardzo mi przykro:*

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz - dziękuje :) nie nie ślub dopiero jak juz mała będzie na świecie :) może nawet razem z chrzcinami:) w sumie to nic konkretnego nie powiedzieli, ze takimi bólami mogę odczuwać rozciągająca sie macice i dopóki nie ma plamienia to jest ok. Ogólnie nikt za bardzo sie tym nie przejął... Dostałam standardowy zestaw leków czyli luteinę, magnez i nospe z czego nospe odrazu po wyjściu ze szpitala odstawiłam bo nie jest mi niezbędna :)

MonikaKr - strasznie mi przykro :( nie wyobrażam sobie co czujesz;( bądź dzielna Kochana!

Anielica - najważniejsze ze z dzidzia ok a Ty masz dobra opiekę i nic nie przeoczą! Lez i odpoczywaj!:* trzymam za Was kciuki!!

Dziękuje ślicznie wszystkim za gratulacje!:) uśmiech mi z twarzy nie schodzi :)
    Dużo siły dla Was na dziś i spokojnej niedzieli!

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaaane a mam cos na poprawę humoru
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15623f840f96.jpg

"kochanie kupiłem Ci takie sztućce":)
    Hahah...

baassiia, Magda lena, Gośśś, A.Kasia, RudyTygrysek, Est, Izoleccc, Kate84, krówka_muffka, Karka, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr bardzo bardzo mi przykro, mocno Was tulę :(
    Anie93lica trzymaj się, piękny prezent

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu :)

Kateee gratuluje :)

Monia bardzo mi przykro :( trzymaj sie dzielnie, chociaz wiem, ze to jest bardzo trudne :(

Anielica dobrze, ze jestes pod opieka, zdrowka kochana :) a sztucce superasne :D

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee ogromnie gratuluję :-) piękna niespodzianka!

MoniaKr strasznie mi przykro, aż nie wiem co powiedzieć :-( poplakalam się. Trzymaj się!

Anielica Tak jak Piszesz najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze i, że jesteście tam pod dobrą opieka :-* trzymam kciuki :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    dawno mnie nie było... problemy rodzinne :/
    A do tego jeszcze przez ostatnie 2 dni nie czułam wcale maluszka i się zamartwiałam... :/
    Na szczęście dziś poczułam lekkie ruchy i mi ulżyło.

Mam do Was takie pytanie - czy któraś z Was ma na ciele (dekolcie, ramionach i plecach) pęknięte naczynka??? Ja mam od jakiegoś czasu takie i to dość sporo.
    Nie mam pojęcia od czego to może być i czym ewentualnie to zwalczać.
    Czy któraś z Was dziewczyny miała może podobnie??

P.S. Piękne macie brzuszki, wpadłam w zachwyt :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr wrote:
    Ja niestety muszę się z wami pożegnać. Mojego kurczatka nie udało się uratować. Życzę szczęśliwych rozwiązań.

Bardzo mi przykro, łącze się z Tobą w bólu. Bądź silna.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczęta :)

Lilou1984, Vira, czyli jeśli np. będziemy z kimś jechać samochodem, to przymocowujemy fotelik tylko pasami? Fotelik oczywiście kupujemy, ze szpitala chcemy wyjść :D
    Vira, dzięki za info, że powinien być nowy (chyba, że wiemy od kogo kupujemy) - nie pomyślałam o tym!

Kateee, gratuluję! Piękny pierścionek :)

MoniaKr, przykro mi bardzo :( trzymaj się :*

Anielica, trzymajcie się z malutką! Wracaj szybko do zdrowia..

Basia, to gratulacje dla wujka ;)

Ryjkek, my też się w tym roku wyjątkowo nigdzie nie ruszamy. Nie ma co ryzykować.

Kofeinka, ja nie mam popękanych naczynek, więc nie pomogę w tym temacie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka - przypinasz pasami normalnie.
    Fotelik powinien być nowy z tego względu, że jeśli kupisz używany nie masz pewności czy nie brał udziału w wypadku samochodowym - z zewnątrz fotelik może wyglądać w porządku ale w środku mogło się coś połamać czy popękać i nawet nie będziesz wiedzieć, że fotelik wcale bezpieczny nie jest. No a bezpieczeństwo Twojego dziecka to chyba podstawa. Nowe foteliki nie muszą być wcale drogie, choć ja uważam, że można kupić tańszy wózek, tańsze łóżeczko czy pościel ale fotelik musi być porządny - ale zależy też jak często masz zamiar korzystać z taksówki.
    MoniaKr - nie wiem co powiedzieć. Musisz przejść żałobę i wiem, że trudno Ci w to uwierzyć ale czas leczy rany. Jesteśmy z Tobą.
    kofeinko - ja nie mam żadnych naczynek więc nie pomogę. Ruchami się nie martw - na tym etapie ciąży nie musisz ich czuć codziennie - dzidzia ma jeszcze dużo miejsca - ale doskonale Cie rozumiem bo też panikowałam jak moja córeczka się nie ruszała dwa dni.

‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ