X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Hah dzięki dziewczyny , ale po porodzie ścinam włosy , miałam po ślubie ale stwierdziłam że do porodu wytrzymam bo chce oddać komuś ,komu się bardziej przydadzą , a z małym dzieckiem ciężko mi będzie z długimi włosami. Dzisiaj mój przyszły mąż ma wieczór kawalerski. Ja nie chciałam panieńskiego , myślałam że podjadę do przyszłej szwagierki ale ta opryszczka mi wyskoczyła, a ona ma 3 miesięczne dziecko , niby ta opryszczka jest malutka i nie boli, ale nie chce ryzykować.Idę sobie zrobić sałatkę i puszcze jakiś film. Jeszcze mój T mówi : posiedzisz sobie na marcowych mamusiach ;d

My ci tu zrobimy wieczór Panieński :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ile prawdy w tym jest to nie wiem ale podobno dziecko słyszy fale USG - tak jakby pociąg wjeżdżał na stację - niespecjalnie przyjemny dźwięk- więc obstawiałabym, że się złościł :-)

Vira naprawdę? nie wiedziałam. No to już wiadomo, że mój maluch nie lubi takich dźwięków, może go lekarz wybudził ? :P Biedactwo moje <3

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    My ci tu zrobimy wieczór Panieński :P

Tak , porozmawiamy przy Picollo, ma ktoś ? :D

muminka83 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane co tam u was słychac? Ja mam wizyte w srode o 8;20 i juz sie strasznie nie moge doczekać z mężem aż zobacze syneczka Pawełka:):) a tak leci pomału czas:) kupiłam sobie leginsy ciazowe i jestem mega zadowolona:) i wygodnie nic nie sciska...

Zycze wam miłego weekendu:)

edyś lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - gdzieś to usłyszałam, ale tak jak mówię - nie wiem ile w tym prawdy. Może to tylko domysły czyjeś, albo głupi żart - kto to wie.
    Dzidziuś nam raczej nie powie.

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    A właśnie dziewczyny które czekają na chłopców - jakie ludowe przesłanki odnośnie płci sprawdziły się? :)

Marita u mnie nic się nie sprawdziło :) Brzuch mi szedł zawsze do przodu, w ciąży z dziewczynkami też, obecnie to samo (z tyłu nie widać, że jestem w ciąży, bo jeszcze mam zarys talii ). Cerę miałam zawsze dużo ładniejszą w ciąży niż przed, także teorie o odbieraniu urody też padły :) Za to ponieważ znam okoliczności poczęcia moich dzieci, mogę potwierdzić, że u mnie sprawdziła się teoria Shettles'a w kwestii płci :) Sama traktowałam ją z przymrużeniem oka, ale może rzeczywiście coś w tym jest ;) To tak informacyjnie dla mam, które będą chciały spróbować pomóc szczęściu i w przyszłości zwiększyć prawdopodobieństwo na preferencje co do płci :)

Wszystkie brzuszki i te małe i te większe prezentują się ślicznie :) Urosnąć wszystkie jeszcze urosną, bo dopóki sama tego nie zobaczyłam na sobie i dziewczynach najpierw w szkole rodzenia, a potem w szpitalu, to w głowie mi się nie mieściło, że skóra na brzuchu ma taki potencjał do rozciągania w tak szybkim czasie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 21:47

Martita88 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień nieobecności i już lektura na cały wieczór :D

Niecierpliwa - dobrze, że to nic poważnego.

Ja wczoraj po 1 szklance tej coli więcej nie dałam rady :D a w ogóle to zauważyłam, że po słodyczach następnego dnia mam gorszą cerę :/

Piszecie o tych bazach i fotelikach, a my np. nie mamy samochodu i będziemy pewnie z maluchem jeździć sporadycznie (np. taksówką) - to wtedy też powinniśmy kupić bazę? Jestem zielona w tym temacie, więc przepraszam, jeśli to głupie pytanie :P

Karolina, masakra, co za teksty do dziecka :/

Dziewczyny, śliczne brzuszki macie :)

A my dzisiaj byliśmy w Ikei i kupiliśmy takie grzechotki :D

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60266228/

Tunia.a lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:

Piszecie o tych bazach i fotelikach, a my np. nie mamy samochodu i będziemy pewnie z maluchem jeździć sporadycznie (np. taksówką) - to wtedy też powinniśmy kupić bazę? Jestem zielona w tym temacie, więc przepraszam, jeśli to głupie pytanie :P

Baza sprawdza się jak jest na stałe zainstalowana w jednym samochodzie, wiec w Waszym przypadku będzie zbędnym wydatkiem

Dziewczyny aż miło dzisiaj na forum wejść i poczytać, bo znowu nastała miła, ciepła atmosfera pełna wzajemnego wsparcia i rzeczowych opinii:) oby juz tak zostało!

muminka83, A.Kasia, arien, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sie pochwalić! :) dzisiaj z okazji wyjścia ze szpitala zostałam zabrana na randkę :) tak przynajmniej mi sie wydawało, ze to z tej okazji...:p
    Kolacja, kino a pózniej pojechaliśmy w miejsce naszej pierwszej 'randki'...i od tego momentu oficjalnie zostałam NARZECZONĄ! :)) Blanka chyba tak samo szczęśliwa jak mamusia bo skakała w brzuchu z radości :)

4dcf17bbceb19309med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 01:04

RudyTygrysek, Lilou1984, Kaarolina, baassiia, d'nusia, Kate84, muminka83, Tunia.a, Renka88, Martita88, Magda lena, A.Kasia, alinalii, edyś, M+M+?, Izoleccc, ksanka, Karolina@, Est, Mania1718, Gośśś, Falon, domiii, krówka_muffka, Kajola, anitka19953, Hannia123, Karka, arien, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantastyczne wieści!Gratuluję i dużo szczęścia dla Was!

muminka83, kateee lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee - gratulacje. Śliczny pierścionek.
    Ależ zazdroszczę - najpiękniejszy okres przed Tobą :-) chłoń każdą chwilę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka - baza jest zwykle montowana w aucie jakby na stałe więc domyślam się, że jej montaż nie będzie łatwy - po co się tak męczyć z taksówką, dodatkowo nie wszystkie auta mają możliwość instalacji ISOFIXA - a skąd wiesz jaka taksówka po Ciebie przyjedzie.
    No ale fotelik chyba i tak musisz mieć bo bez tego Ciebie ze szpitala nie wypuszczą.
    Przy czym pamiętaj jedną podstawową zasadę - FOTELIK DO SAMOCHODU TRZEBA KUPIĆ NOWY!
    Chyba, że miałabyś po znajomych co do których masz 100% zaufania, że nie mieli stłuczki czy wypadku z fotelikiem w aucie.

d'nusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety muszę się z wami pożegnać. Mojego kurczatka nie udało się uratować. Życzę szczęśliwych rozwiązań.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    Muszę sie pochwalić! :) dzisiaj z okazji wyjścia ze szpitala zostałam zabrana na randkę :) tak przynajmniej mi sie wydawało, ze to z tej okazji...:p
    Kolacja, kino a pózniej pojechaliśmy w miejsce naszej pierwszej 'randki'...i od tego momentu oficjalnie zostałam NARZECZONĄ! :)) Blanka chyba tak samo szczęśliwa jak mamusia bo skakała w brzuchu z radości :)

4dcf17bbceb19309med.jpg

Gratuluję kochana :-*

kateee lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr wrote:
    Ja niestety muszę się z wami pożegnać. Mojego kurczatka nie udało się uratować. Życzę szczęśliwych rozwiązań.

?? :( :( Bardzo mi przykro aż nie ... :( Przecież było okey :( :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro kochana, co się stało, czy to przez te drgawki co miałaś?trzymaj sie

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja tez mam nieciekawe wieści, od piątku przebywamy w szpitalu. Goraczka, wymioty, bol nerek i brzucha cos okropnego. Przyjmujemy antybiotyki i inne leki. Leżymy same w pokoju, ale za to mamy super polozna i super opiekę. Wymeczyli mnie tylko na IP bo nie wiedzieli co mi jest itp...
    Spędziłam tam mnóstwo godz aż w końcu znalazłam się na oddziale ginekologicznym. Z mala jest ok, kilka razy na dzień ma sprawdzane serduszko.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki.

Kateeee gratulacja z okazji zaręczyn! Blanka na pewno jest szczęśliwa z tej okazji!

MonikaKr. Strasznie mi przykro. Jestem z Tobą całym serduszkiem i myślami! 3maj się mocno!!!

anie93lica. Dla Was dużo zdrówka!!!! Wracaj szybko do zdrowia. Czy wiadomo co Cię tak rozłożyło?

Dziewczyny, które mają Aniołków w niebie, dziś jestem z Wami myślami! Ściskam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 09:06

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Hej dziewczynki, ja tez mam nieciekawe wieści, od piątku przebywamy w szpitalu. Goraczka, wymioty, bol nerek i brzucha cos okropnego. Przyjmujemy antybiotyki i inne leki. Leżymy same w pokoju, ale za to mamy super polozna i super opiekę. Wymeczyli mnie tylko na IP bo nie wiedzieli co mi jest itp...
    Spędziłam tam mnóstwo godz aż w końcu znalazłam się na oddziale ginekologicznym. Z mala jest ok, kilka razy na dzień ma sprawdzane serduszko.

Może zapalenie :( bo ból nerek może się przytrafić a gorączka jest też jednym z tego objawów. Pewnie miałaś robione badanie krwi i moczu więc wyniki powinny być. :-* Dbajcie o siebie skarbie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ