X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Hah dzięki dziewczyny , ale po porodzie ścinam włosy , miałam po ślubie ale stwierdziłam że do porodu wytrzymam bo chce oddać komuś ,komu się bardziej przydadzą , a z małym dzieckiem ciężko mi będzie z długimi włosami. Dzisiaj mój przyszły mąż ma wieczór kawalerski. Ja nie chciałam panieńskiego , myślałam że podjadę do przyszłej szwagierki ale ta opryszczka mi wyskoczyła, a ona ma 3 miesięczne dziecko , niby ta opryszczka jest malutka i nie boli, ale nie chce ryzykować.Idę sobie zrobić sałatkę i puszcze jakiś film. Jeszcze mój T mówi : posiedzisz sobie na marcowych mamusiach ;d

My ci tu zrobimy wieczór Panieński :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ile prawdy w tym jest to nie wiem ale podobno dziecko słyszy fale USG - tak jakby pociąg wjeżdżał na stację - niespecjalnie przyjemny dźwięk- więc obstawiałabym, że się złościł :-)

Vira naprawdę? nie wiedziałam. No to już wiadomo, że mój maluch nie lubi takich dźwięków, może go lekarz wybudził ? :P Biedactwo moje <3

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    My ci tu zrobimy wieczór Panieński :P

Tak , porozmawiamy przy Picollo, ma ktoś ? :D

muminka83 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane co tam u was słychac? Ja mam wizyte w srode o 8;20 i juz sie strasznie nie moge doczekać z mężem aż zobacze syneczka Pawełka:):) a tak leci pomału czas:) kupiłam sobie leginsy ciazowe i jestem mega zadowolona:) i wygodnie nic nie sciska...

Zycze wam miłego weekendu:)

edyś lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - gdzieś to usłyszałam, ale tak jak mówię - nie wiem ile w tym prawdy. Może to tylko domysły czyjeś, albo głupi żart - kto to wie.
    Dzidziuś nam raczej nie powie.

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    A właśnie dziewczyny które czekają na chłopców - jakie ludowe przesłanki odnośnie płci sprawdziły się? :)

Marita u mnie nic się nie sprawdziło :) Brzuch mi szedł zawsze do przodu, w ciąży z dziewczynkami też, obecnie to samo (z tyłu nie widać, że jestem w ciąży, bo jeszcze mam zarys talii ). Cerę miałam zawsze dużo ładniejszą w ciąży niż przed, także teorie o odbieraniu urody też padły :) Za to ponieważ znam okoliczności poczęcia moich dzieci, mogę potwierdzić, że u mnie sprawdziła się teoria Shettles'a w kwestii płci :) Sama traktowałam ją z przymrużeniem oka, ale może rzeczywiście coś w tym jest ;) To tak informacyjnie dla mam, które będą chciały spróbować pomóc szczęściu i w przyszłości zwiększyć prawdopodobieństwo na preferencje co do płci :)

Wszystkie brzuszki i te małe i te większe prezentują się ślicznie :) Urosnąć wszystkie jeszcze urosną, bo dopóki sama tego nie zobaczyłam na sobie i dziewczynach najpierw w szkole rodzenia, a potem w szpitalu, to w głowie mi się nie mieściło, że skóra na brzuchu ma taki potencjał do rozciągania w tak szybkim czasie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 21:47

Martita88 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień nieobecności i już lektura na cały wieczór :D

Niecierpliwa - dobrze, że to nic poważnego.

Ja wczoraj po 1 szklance tej coli więcej nie dałam rady :D a w ogóle to zauważyłam, że po słodyczach następnego dnia mam gorszą cerę :/

Piszecie o tych bazach i fotelikach, a my np. nie mamy samochodu i będziemy pewnie z maluchem jeździć sporadycznie (np. taksówką) - to wtedy też powinniśmy kupić bazę? Jestem zielona w tym temacie, więc przepraszam, jeśli to głupie pytanie :P

Karolina, masakra, co za teksty do dziecka :/

Dziewczyny, śliczne brzuszki macie :)

A my dzisiaj byliśmy w Ikei i kupiliśmy takie grzechotki :D

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60266228/

Tunia.a lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:

Piszecie o tych bazach i fotelikach, a my np. nie mamy samochodu i będziemy pewnie z maluchem jeździć sporadycznie (np. taksówką) - to wtedy też powinniśmy kupić bazę? Jestem zielona w tym temacie, więc przepraszam, jeśli to głupie pytanie :P

Baza sprawdza się jak jest na stałe zainstalowana w jednym samochodzie, wiec w Waszym przypadku będzie zbędnym wydatkiem

Dziewczyny aż miło dzisiaj na forum wejść i poczytać, bo znowu nastała miła, ciepła atmosfera pełna wzajemnego wsparcia i rzeczowych opinii:) oby juz tak zostało!

muminka83, A.Kasia, arien, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sie pochwalić! :) dzisiaj z okazji wyjścia ze szpitala zostałam zabrana na randkę :) tak przynajmniej mi sie wydawało, ze to z tej okazji...:p
    Kolacja, kino a pózniej pojechaliśmy w miejsce naszej pierwszej 'randki'...i od tego momentu oficjalnie zostałam NARZECZONĄ! :)) Blanka chyba tak samo szczęśliwa jak mamusia bo skakała w brzuchu z radości :)

4dcf17bbceb19309med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 01:04

RudyTygrysek, Lilou1984, Kaarolina, baassiia, d'nusia, Kate84, muminka83, Tunia.a, Renka88, Martita88, Magda lena, A.Kasia, alinalii, edyś, M+M+?, Izoleccc, ksanka, Karolina@, Est, Mania1718, Gośśś, Falon, domiii, krówka_muffka, Kajola, anitka19953, Hannia123, Karka, arien, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantastyczne wieści!Gratuluję i dużo szczęścia dla Was!

muminka83, kateee lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee - gratulacje. Śliczny pierścionek.
    Ależ zazdroszczę - najpiękniejszy okres przed Tobą :-) chłoń każdą chwilę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka - baza jest zwykle montowana w aucie jakby na stałe więc domyślam się, że jej montaż nie będzie łatwy - po co się tak męczyć z taksówką, dodatkowo nie wszystkie auta mają możliwość instalacji ISOFIXA - a skąd wiesz jaka taksówka po Ciebie przyjedzie.
    No ale fotelik chyba i tak musisz mieć bo bez tego Ciebie ze szpitala nie wypuszczą.
    Przy czym pamiętaj jedną podstawową zasadę - FOTELIK DO SAMOCHODU TRZEBA KUPIĆ NOWY!
    Chyba, że miałabyś po znajomych co do których masz 100% zaufania, że nie mieli stłuczki czy wypadku z fotelikiem w aucie.

d'nusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety muszę się z wami pożegnać. Mojego kurczatka nie udało się uratować. Życzę szczęśliwych rozwiązań.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    Muszę sie pochwalić! :) dzisiaj z okazji wyjścia ze szpitala zostałam zabrana na randkę :) tak przynajmniej mi sie wydawało, ze to z tej okazji...:p
    Kolacja, kino a pózniej pojechaliśmy w miejsce naszej pierwszej 'randki'...i od tego momentu oficjalnie zostałam NARZECZONĄ! :)) Blanka chyba tak samo szczęśliwa jak mamusia bo skakała w brzuchu z radości :)

4dcf17bbceb19309med.jpg

Gratuluję kochana :-*

kateee lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr wrote:
    Ja niestety muszę się z wami pożegnać. Mojego kurczatka nie udało się uratować. Życzę szczęśliwych rozwiązań.

?? :( :( Bardzo mi przykro aż nie ... :( Przecież było okey :( :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro kochana, co się stało, czy to przez te drgawki co miałaś?trzymaj sie

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja tez mam nieciekawe wieści, od piątku przebywamy w szpitalu. Goraczka, wymioty, bol nerek i brzucha cos okropnego. Przyjmujemy antybiotyki i inne leki. Leżymy same w pokoju, ale za to mamy super polozna i super opiekę. Wymeczyli mnie tylko na IP bo nie wiedzieli co mi jest itp...
    Spędziłam tam mnóstwo godz aż w końcu znalazłam się na oddziale ginekologicznym. Z mala jest ok, kilka razy na dzień ma sprawdzane serduszko.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki.

Kateeee gratulacja z okazji zaręczyn! Blanka na pewno jest szczęśliwa z tej okazji!

MonikaKr. Strasznie mi przykro. Jestem z Tobą całym serduszkiem i myślami! 3maj się mocno!!!

anie93lica. Dla Was dużo zdrówka!!!! Wracaj szybko do zdrowia. Czy wiadomo co Cię tak rozłożyło?

Dziewczyny, które mają Aniołków w niebie, dziś jestem z Wami myślami! Ściskam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 09:06

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Hej dziewczynki, ja tez mam nieciekawe wieści, od piątku przebywamy w szpitalu. Goraczka, wymioty, bol nerek i brzucha cos okropnego. Przyjmujemy antybiotyki i inne leki. Leżymy same w pokoju, ale za to mamy super polozna i super opiekę. Wymeczyli mnie tylko na IP bo nie wiedzieli co mi jest itp...
    Spędziłam tam mnóstwo godz aż w końcu znalazłam się na oddziale ginekologicznym. Z mala jest ok, kilka razy na dzień ma sprawdzane serduszko.

Może zapalenie :( bo ból nerek może się przytrafić a gorączka jest też jednym z tego objawów. Pewnie miałaś robione badanie krwi i moczu więc wyniki powinny być. :-* Dbajcie o siebie skarbie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ