Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
aleksandrazz wrote:Hah dzięki dziewczyny , ale po porodzie ścinam włosy , miałam po ślubie ale stwierdziłam że do porodu wytrzymam bo chce oddać komuś ,komu się bardziej przydadzą , a z małym dzieckiem ciężko mi będzie z długimi włosami. Dzisiaj mój przyszły mąż ma wieczór kawalerski. Ja nie chciałam panieńskiego , myślałam że podjadę do przyszłej szwagierki ale ta opryszczka mi wyskoczyła, a ona ma 3 miesięczne dziecko , niby ta opryszczka jest malutka i nie boli, ale nie chce ryzykować.Idę sobie zrobić sałatkę i puszcze jakiś film. Jeszcze mój T mówi : posiedzisz sobie na marcowych mamusiach ;d
My ci tu zrobimy wieczór Panieński -
Vira wrote:Ile prawdy w tym jest to nie wiem ale podobno dziecko słyszy fale USG - tak jakby pociąg wjeżdżał na stację - niespecjalnie przyjemny dźwięk- więc obstawiałabym, że się złościł
Vira naprawdę? nie wiedziałam. No to już wiadomo, że mój maluch nie lubi takich dźwięków, może go lekarz wybudził ?Biedactwo moje
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Hej kochane co tam u was słychac? Ja mam wizyte w srode o 8;20 i juz sie strasznie nie moge doczekać z mężem aż zobacze syneczka Pawełka:)
a tak leci pomału czas:) kupiłam sobie leginsy ciazowe i jestem mega zadowolona:) i wygodnie nic nie sciska...
Zycze wam miłego weekendu:)edyś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martita88 wrote:A właśnie dziewczyny które czekają na chłopców - jakie ludowe przesłanki odnośnie płci sprawdziły się?
Marita u mnie nic się nie sprawdziłoBrzuch mi szedł zawsze do przodu, w ciąży z dziewczynkami też, obecnie to samo (z tyłu nie widać, że jestem w ciąży, bo jeszcze mam zarys talii ). Cerę miałam zawsze dużo ładniejszą w ciąży niż przed, także teorie o odbieraniu urody też padły
Za to ponieważ znam okoliczności poczęcia moich dzieci, mogę potwierdzić, że u mnie sprawdziła się teoria Shettles'a w kwestii płci
Sama traktowałam ją z przymrużeniem oka, ale może rzeczywiście coś w tym jest
To tak informacyjnie dla mam, które będą chciały spróbować pomóc szczęściu i w przyszłości zwiększyć prawdopodobieństwo na preferencje co do płci
Wszystkie brzuszki i te małe i te większe prezentują się ślicznieUrosnąć wszystkie jeszcze urosną, bo dopóki sama tego nie zobaczyłam na sobie i dziewczynach najpierw w szkole rodzenia, a potem w szpitalu, to w głowie mi się nie mieściło, że skóra na brzuchu ma taki potencjał do rozciągania w tak szybkim czasie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 21:47
Martita88 lubi tę wiadomość
-
Jeden dzień nieobecności i już lektura na cały wieczór
Niecierpliwa - dobrze, że to nic poważnego.
Ja wczoraj po 1 szklance tej coli więcej nie dałam radya w ogóle to zauważyłam, że po słodyczach następnego dnia mam gorszą cerę
Piszecie o tych bazach i fotelikach, a my np. nie mamy samochodu i będziemy pewnie z maluchem jeździć sporadycznie (np. taksówką) - to wtedy też powinniśmy kupić bazę? Jestem zielona w tym temacie, więc przepraszam, jeśli to głupie pytanie
Karolina, masakra, co za teksty do dziecka
Dziewczyny, śliczne brzuszki macie
A my dzisiaj byliśmy w Ikei i kupiliśmy takie grzechotki
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60266228/Tunia.a lubi tę wiadomość
-
noelka wrote:
Piszecie o tych bazach i fotelikach, a my np. nie mamy samochodu i będziemy pewnie z maluchem jeździć sporadycznie (np. taksówką) - to wtedy też powinniśmy kupić bazę? Jestem zielona w tym temacie, więc przepraszam, jeśli to głupie pytanie
Baza sprawdza się jak jest na stałe zainstalowana w jednym samochodzie, wiec w Waszym przypadku będzie zbędnym wydatkiem
Dziewczyny aż miło dzisiaj na forum wejść i poczytać, bo znowu nastała miła, ciepła atmosfera pełna wzajemnego wsparcia i rzeczowych opinii:) oby juz tak zostało!muminka83, A.Kasia, arien, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Muszę sie pochwalić!
dzisiaj z okazji wyjścia ze szpitala zostałam zabrana na randkę
tak przynajmniej mi sie wydawało, ze to z tej okazji...:p
Kolacja, kino a pózniej pojechaliśmy w miejsce naszej pierwszej 'randki'...i od tego momentu oficjalnie zostałam NARZECZONĄ!) Blanka chyba tak samo szczęśliwa jak mamusia bo skakała w brzuchu z radości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 01:04
RudyTygrysek, Lilou1984, Kaarolina, baassiia, d'nusia, Kate84, muminka83, Tunia.a, Renka88, Martita88, Magda lena, A.Kasia, alinalii, edyś, M+M+?, Izoleccc, ksanka, Karolina@, Est, Mania1718, Gośśś, Falon, domiii, krówka_muffka, Kajola, anitka19953, Hannia123, Karka, arien, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynoelka - baza jest zwykle montowana w aucie jakby na stałe więc domyślam się, że jej montaż nie będzie łatwy - po co się tak męczyć z taksówką, dodatkowo nie wszystkie auta mają możliwość instalacji ISOFIXA - a skąd wiesz jaka taksówka po Ciebie przyjedzie.
No ale fotelik chyba i tak musisz mieć bo bez tego Ciebie ze szpitala nie wypuszczą.
Przy czym pamiętaj jedną podstawową zasadę - FOTELIK DO SAMOCHODU TRZEBA KUPIĆ NOWY!
Chyba, że miałabyś po znajomych co do których masz 100% zaufania, że nie mieli stłuczki czy wypadku z fotelikiem w aucie.d'nusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kateee wrote:Muszę sie pochwalić!
dzisiaj z okazji wyjścia ze szpitala zostałam zabrana na randkę
tak przynajmniej mi sie wydawało, ze to z tej okazji...:p
Kolacja, kino a pózniej pojechaliśmy w miejsce naszej pierwszej 'randki'...i od tego momentu oficjalnie zostałam NARZECZONĄ!) Blanka chyba tak samo szczęśliwa jak mamusia bo skakała w brzuchu z radości
Gratuluję kochana :-*kateee lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, ja tez mam nieciekawe wieści, od piątku przebywamy w szpitalu. Goraczka, wymioty, bol nerek i brzucha cos okropnego. Przyjmujemy antybiotyki i inne leki. Leżymy same w pokoju, ale za to mamy super polozna i super opiekę. Wymeczyli mnie tylko na IP bo nie wiedzieli co mi jest itp...
Spędziłam tam mnóstwo godz aż w końcu znalazłam się na oddziale ginekologicznym. Z mala jest ok, kilka razy na dzień ma sprawdzane serduszko. -
Hej Laseczki.
Kateeee gratulacja z okazji zaręczyn! Blanka na pewno jest szczęśliwa z tej okazji!
MonikaKr. Strasznie mi przykro. Jestem z Tobą całym serduszkiem i myślami! 3maj się mocno!!!
anie93lica. Dla Was dużo zdrówka!!!! Wracaj szybko do zdrowia. Czy wiadomo co Cię tak rozłożyło?
Dziewczyny, które mają Aniołków w niebie, dziś jestem z Wami myślami! Ściskam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 09:06
-
anie93lica wrote:Hej dziewczynki, ja tez mam nieciekawe wieści, od piątku przebywamy w szpitalu. Goraczka, wymioty, bol nerek i brzucha cos okropnego. Przyjmujemy antybiotyki i inne leki. Leżymy same w pokoju, ale za to mamy super polozna i super opiekę. Wymeczyli mnie tylko na IP bo nie wiedzieli co mi jest itp...
Spędziłam tam mnóstwo godz aż w końcu znalazłam się na oddziale ginekologicznym. Z mala jest ok, kilka razy na dzień ma sprawdzane serduszko.
Może zapaleniebo ból nerek może się przytrafić a gorączka jest też jednym z tego objawów. Pewnie miałaś robione badanie krwi i moczu więc wyniki powinny być. :-* Dbajcie o siebie skarbie