X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też zwariował, nie pozwala mi nic podnosic, glaskac sie po brzuchu (koledzy mu powiedzieli, że nie można :-)), co chwila pyta jak się czuję, też mi wyciska codziennie soczki ale co do kawy to wie, ze piję od początku ciąży i jest wszystko ok, więc jak rano wstaje to od razu robi mi kawkę i przynosi do łóżka.
    I w ogóle jest przekochany, zawsze byl ale teraz jego instynkt opiekuńczy wzrósł o 200% :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest chlopiec i brzuszek idzie do przodu bardziej niz na boki :P

M+M+? lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/bnnr3a/

Gośśś, Karolina@, A.Kasia, Tunia.a, d'nusia, krówka_muffka, perła ziemi, Kate84, Karka, arien lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu sliczny brzusio :) taki zgrabny :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassiiaa gdzie Ty masz ten brzuch ja sie pytam :) moj bez ciazy z 10 razy wiekszy hahahaha :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Bassiiaa gdzie Ty masz ten brzuch ja sie pytam :) moj bez ciazy z 10 razy wiekszy hahahaha :D

No niby wiem, że nie mam wyglądu ciążowego, ale ja już mam +10 cm w brzuchu :P u mnie po prostu tak sie ten brzuch rozlewa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 14:12

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Ślicznie wyglądasz z Marysią :)
    Jak się czujesz w ostatnią sobotę jako panna? :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A to psikus, cały czas byłam przekonana, że jesteś blondynką! Bardzo ładnie wyglądasz!

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah nie farbowalam się od 4 lat :-D a czuje się dość dziwnie, ciężko mi się rozstać z panienskim stanem :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - super wyglądasz :) No mi się też coś porypało bo inaczej sobie Ciebie wyobrażałam :D Też jako blondynę :D (bez podtekstów dotyczących inteligencji :P )

Co do męża to mój nie ma czasu na nic. Jak coś robię to krzyczy, że mi nie wolno a sam i tak nie ma kiedy mnie wyręczyć :P I wiecznie mi podsuwa pod nos coś słodkiego bo jest ogromnym łasuchem a jak mówię, że mi nie wolno to odpowiada, że mi nie daje tylko Tymkowi ;)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Mnie też kaszel męczy :/ Zniosę wszystko, tylko się martwię cały czas czy to nie zaszkodzi... :( W pipce też czuję ucisk i napięcie podczas kaszlu. Staram się zginać jak kaszlę ale to wiele nie daje. Pocieszam się tylko, że brzuch nie twardnieje i nie boli, ale nie wiadomo co jak dłużej to potrwa. Muminka, a lekarz coś ci mówił w tym temacie?

zże kaszel to normalna sprawa i że mam brać syrop i czekać na poprawę

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja powoli chyba też zaczynam rosnąć :)

out.php?i=1048523_19-3.jpg

d'nusia, A.Kasia, Izoleccc, Est, Tunia.a, RudyTygrysek, Falon, muminka83, Kaarolina, Renka88, edyś, kateee, krówka_muffka, Vincent, perła ziemi, Kate84, Hannia123, Karka, baassiia, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Falon Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    To coś ci stomatolog pociska głupoty. Znieczulenia specjalne nie obkurczające naczyń krwionośnych są. Leczenie kanałowe jest refundowane w ciąży a skoro jest refundowane tzn że jest wykonywane. Myślę że bardziej chodziło o to że za to byś nie musiała płacić bo ciąża bo masz prawo do bezpłatnego leczenia stomatologicznego do 6 tyg po porodzie.

Dlaczego zaraz stomatolog mi wciska głupoty?? Przede wszystkim chodzi o zdjęcia rtg. Aby przeprowadzić profesjonalne leczenie kanałowe bez tego się nie obejdzie, a w ciąży nie jest to wskazane i w tym wypadku bezpieczniej dla ciąży pozostaje przeczekać ten okres właśnie w taki sposób.
    Dodatkowo te moje kanały są trochę poskręcane, "taka moja uroda" i bezpieczniej po urodzeniu dzidziusia przeprowadzić to profesjonalnie od -A do Z- bez jakichkolwiek powikłań.
    Tyle. ;-)

Martita88 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny które czekają na chłopców - jakie ludowe przesłanki odnośnie płci sprawdziły się? :)

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuszek idzie do przodu jak piłeczka a bedzie dziewczynka wiec sie chyba to nie sprawdza.Dziewczyny chcialam spytac jak u Was z sutkami- mnie tak raz w tygodniu moze chwyci takie uczucie w brodawkach jakby mi je ktos zywym ogniem podpalał,trwa to od kilku do kilkunastu minut i mija ale jest bardzo nieprzyjemne.Co to za cholerstwo i jak sobie z tym radzic? Moj lekarz bagatelizuje problem.

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira lubię pierwszą część wiadomości.
    Jeśli chodzi o sutki to mnie piersi nie bolą a co za tym idzie nawet i one więc nie pomogę.

Mama pojechała jakieś 2 h temu. Gołąbki pyszne. Palce lizać <3

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cdb565c9d26.jpg

Witamy się w 21tyg z poobiednim brzusiem - widzę już dużą różnice w wielkości brzuszka i w aktywności maleńkiej :-) wczoraj tak szalała że aż nagralam filmik i 2 min bez przerwy boksowala :-):-)

Falon, Est, krówka_muffka, d'nusia, Martita88, wiewiórka17, A.Kasia, Vincent, Kate84, Kaarolina, Hannia123, Izoleccc, Karka, RudyTygrysek, baassiia, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah dzięki dziewczyny , ale po porodzie ścinam włosy , miałam po ślubie ale stwierdziłam że do porodu wytrzymam bo chce oddać komuś ,komu się bardziej przydadzą , a z małym dzieckiem ciężko mi będzie z długimi włosami. Dzisiaj mój przyszły mąż ma wieczór kawalerski. Ja nie chciałam panieńskiego , myślałam że podjadę do przyszłej szwagierki ale ta opryszczka mi wyskoczyła, a ona ma 3 miesięczne dziecko , niby ta opryszczka jest malutka i nie boli, ale nie chce ryzykować.Idę sobie zrobić sałatkę i puszcze jakiś film. Jeszcze mój T mówi : posiedzisz sobie na marcowych mamusiach ;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 19:37

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne wyglądacie z tymi brzuszkami :)

Ja zapomniałam się pochwalić, że wczoraj jak byłam na wizycie i lekarz kazał się położyć do USG to moje dziecko w końcu odezwało się bardzo MOCNO :D Aż lekarz się uśmiał, bo poczuł. Albo się cieszyło , że mama go zobaczy, albo złościło , że lekarz będzie Go podglądał :D

Kate84, M+M+?, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile prawdy w tym jest to nie wiem ale podobno dziecko słyszy fale USG - tak jakby pociąg wjeżdżał na stację - niespecjalnie przyjemny dźwięk- więc obstawiałabym, że się złościł :-)

‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ