X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny, wiem że wiele z Was jest już po pierwszych przeziębieniach w tym sezonie. U mnie chyba po raz pierwszy w tym roku zaczyna się coś się dziać. Drapie w gardle, a w nosie pojawiła się jakaś wydzielina. Zrobiłam sobie już syrop z cebuli, ale będzie do spożycia dopiero jutro. Jakie naturalne lekarstwa zadziałały u Was najbardziej skutecznie?

Ja niestety też właśnie przechodzę pierwsze przeziębienie w ciąży, póki co tabletki prenalen na gardło + herbata z cytryną, miodem, dużo czosnku i cebuli i leżenie do końca dnia chyba. A ja niestety nie mogę omijać dzieci, w pracy mam dzieci, synek w przedszkolu, brata i kuzynek dzieci bawią się wspólnie z moim synkiem więc to nieuniknione.

W ogóle dzień dobry w 23 tygodniu. Samopoczucie kiepskie, tona rzeczy na głowie, nie wiem kiedy ja odpocznę....

Karolina@ lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    My też. I ja i narzeczony mamy B Rh+. :) Przynajmniej jeden problem z głowy.
    My mamy B Rh-.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon Też się zgłaszam z "konfliktem". Ja mam ARh- a M ARh+. Nie myślałam, że to aż taki popularny problem a tu jest nas całkiem sporo

Falon lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Karka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my mamy tą samą grupę na szczęście, potwierdzone :)
    Ale znajomi mieli teraz niezłą sytuację: byli pewni, swoich grup krwi, a syn po urodzeniu ma taką, że niemożliwe, kolega poszedł więc na badania, okazało się, że przed 26 lat myślał, że miał inną :D Ale te nerwy po urodzeniu niezastąpione...

Mnie też ostatnio coś chyta, ssam prenalen, piję mleko z miodem i czosnkiem, herbatkę z cytryną.

W sobotę mnie mega bolał brzuch, przerażona byłam, przeczekałam to, gości miałam i głupio mi było ich wygonić. Chyba to było coś z moimi jelitami, bo jak sobie poprukałam, poleżałam, i lepiej mi potem było :P

Moja Hania tak fajnie kopie :) I super to widać na brzuszku, nawet moja mama wczoraj sobie pooglądała :)

Życzę dziewczyny Wam powrotu do zdrowia!!

A.Kasia, Mania1718, Karolina@, Falon lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjek - za dzieciaka uwielbiałam muminki - do dziś zachodzę w głowę jak miała na imię "mamusia muminka" :-) także polecam również te formę przysłowiowego "odmóżdżenia"
    A tak na poważnie to na TLC bardzo lubię oglądać " salon sukien ślubnych".

Zaczynam się trochę denerwować jutrem.
    Ale tak sobie po cichu myślę, że jeśli zeszłe Boże Narodzenie było do bani ( poronienie 24.12.2015 ) no to teraz musi być chyba dobrze.
    Co myślicie?
    MeAmerie się nie odzywa - kto wie czy miała powtórkę badania? No bo miała taki sam przypadek jak mój.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    szałwią nie Płukać :P . Mi lekarka powiedziała że właśnie tym sobie narobiłam najwięcej szkód. Najlepiej jak już to na szklankę letniej wody łyżka wody utlenionej.
    Herbata czarna też wysusza lepiej pić owocowe herbatki. Ktoś mi to na grupie też mówił ale nie pamiętam kto.

Dzięki Muminko za tę szałwię. Jak dobrze, że jest to forum :)

muminka83 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rumiankiem można płukać? Bo ja nim na początku ciąży płukałam jak mnie bolało gardło.

muminka83 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płukałam szaławią i mi dawało to dużą ulgę , siostra która też jest w ciąży to przy przeziębieniu też tylko szałwi używa i też jej pomoga więc to pewnie zależy :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    My z moim chłopakiem mamy taką samą grupę krwi :)
    Ostatnio było szaleństwo z pościelami u nas na forum i z moim ukochanym zdecydowaliśmy się na zakup pościeli z jednej z aukcji. Firma posiada pościel dla maluszków i dla rodziców, mają wiele wzorów. Dziś pościel przyszła i powiem Wam moje drogie że jakoś jest mega mega fajna, taka porządna gruba bawełna i cena tak samo rewelacyjna :)
    Tu macie link do sklepu na allegro:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3228587
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcb570d1eca0.jpg

Kochana, dziękuję za polecenie. Chyba znalazłam w końcu tą właściwą pościel, tym bardziej, że chcę kupić pościel w takim samym wzorze do łóżka malucha i łóżka rodziców, a tutaj jest taka opcja. Po Twojej rekomendacji jestem już zdecydowana :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, nieźle :D
    Ech, jestem trochę zła :/ chciałam, żeby fachowiec zamontował nam lampy i wykonał jeszcze kilka drobnych prac w mieszkaniu, a ten do którego zwykle dzwonimy, jest nieosiągalny :/ dzwoniłam do kogoś innego i nie ma wolnych terminów do końca roku...

• Falon Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyciągnęłam z zamrażalki LODY ;-)

Pycha! jestem w raju!

Normalnie zażeram się jak baba w ciąży! ;-)

Mania1718, A.Kasia, Karolina@, Karka, Magda lena, Kajola, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Właśnie wyciągnęłam z zamrażalki LODY ;-)

Pycha! jestem w raju!

Normalnie zażeram się jak baba w ciąży! ;-)

Mi mój mezus przywiózł trufle <3 i jak tu nie przytyć :D
    A w piekarniku jabłecznik. .. będzie się działo :D Synek skacze jak szalony w brzuchu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 16:23

Falon, Karolina@, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon- zrobiłaś mi takiego smaka, że właśnie zeszłam po lody do sklepu na dół :P

Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

A ja mam inne pytanie, kupiłam do łóżeczka kołderkę w rozmiarze 140x100 a wszystkie pościele 3 elementowe czyli z ochraniaczami są na kołdry 120x90. Jakby, któraś miała jakiś link lub coś wiedziała, gdzie kupić pościel 3 elementową na tą większą kołderkę to bardzo bym prosiła o informację :) z góry Wam dziękuje.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Falon- zrobiłaś mi takiego smaka, że właśnie zeszłam po lody do sklepu na dół :P

Hahaha olatychy! - witam w raju! pychotki dla brzuszka! ;-)

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość słodkiego na następne kilka tygodni bo w sobotę robiłam WZtkę na potrójnie czekoladowym cieście ;)

A co wczoraj zrobiłam to się ze mnie mąż do teraz śmieje :/ Taka byłam zmordowana, że przebierając się w piżamę urwałabym sobie brodawkę piersiową :P Nie wiem jak ja to zrobiłam, w każdym razie bolało jak cholera ale położyłam się spać. Patrzę rano a tam pęknięta skóra przy nasadzie brodawki więc cały dzień chodzę z linomagiem na cycku :P

Falon lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam dzisiaj całą pizze (30 cm) i się obiadłam jak Bąk.

Ja dzisiaj mam kiepski dzień :( od 3 dni nie czuję dzidziusia. Tzn coś tam czuje ale mam wrażenia że to kiszki :( niby wiem że może się tak zdarzyć bo Dzidek ma jeszcze dużo miejsca ale mimo wszystko w bani siedzi :(

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moje przeziębienie na szczęście chyba odchodzi. Gardło nie boli , opryszczki nie ma , i dobrze bo denerwuje mnie psykanie ciągle rąk oktaniseptem zanim włoże luteinę , ale profilaktycznie kilka dni jeszcze go użyje.Dzisiaj dowiedziałam się u Kardiologa że słyszy jakieś szmery , i jutro mam iść do szpitala na dalsze badania. Powiedział że tylko jeden dzień , no bo tylko tego brakowało żebym przed ślubem na kardiologi wylądowała ;/

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    A rumiankiem można płukać? Bo ja nim na początku ciąży płukałam jak mnie bolało gardło.

Rumiankiem tak bo on nie wysusza a chodzi o nawilżenie gardełka. I jak najwięcej letnich płynów.

Karka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie przyszedł cały ten dekoder. Cholerka chyba z 15 minut szukałam tętna ale znalazłam w końcu pomiędzy szmerami dało się wychwycić szybki jednostajny stukot.
    Producent pisze że od 12 tyg ale mi się wydaje że skończony 19 tydzień to jeszcze za mało.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ