Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina@ wrote:Dziewczyny, wiem że wiele z Was jest już po pierwszych przeziębieniach w tym sezonie. U mnie chyba po raz pierwszy w tym roku zaczyna się coś się dziać. Drapie w gardle, a w nosie pojawiła się jakaś wydzielina. Zrobiłam sobie już syrop z cebuli, ale będzie do spożycia dopiero jutro. Jakie naturalne lekarstwa zadziałały u Was najbardziej skutecznie?
Ja niestety też właśnie przechodzę pierwsze przeziębienie w ciąży, póki co tabletki prenalen na gardło + herbata z cytryną, miodem, dużo czosnku i cebuli i leżenie do końca dnia chyba. A ja niestety nie mogę omijać dzieci, w pracy mam dzieci, synek w przedszkolu, brata i kuzynek dzieci bawią się wspólnie z moim synkiem więc to nieuniknione.
W ogóle dzień dobry w 23 tygodniu. Samopoczucie kiepskie, tona rzeczy na głowie, nie wiem kiedy ja odpocznę....Karolina@ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, my mamy tą samą grupę na szczęście, potwierdzone
Ale znajomi mieli teraz niezłą sytuację: byli pewni, swoich grup krwi, a syn po urodzeniu ma taką, że niemożliwe, kolega poszedł więc na badania, okazało się, że przed 26 lat myślał, że miał innąAle te nerwy po urodzeniu niezastąpione...
Mnie też ostatnio coś chyta, ssam prenalen, piję mleko z miodem i czosnkiem, herbatkę z cytryną.
W sobotę mnie mega bolał brzuch, przerażona byłam, przeczekałam to, gości miałam i głupio mi było ich wygonić. Chyba to było coś z moimi jelitami, bo jak sobie poprukałam, poleżałam, i lepiej mi potem było
Moja Hania tak fajnie kopieI super to widać na brzuszku, nawet moja mama wczoraj sobie pooglądała
Życzę dziewczyny Wam powrotu do zdrowia!!A.Kasia, Mania1718, Karolina@, Falon lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualnyryjek - za dzieciaka uwielbiałam muminki - do dziś zachodzę w głowę jak miała na imię "mamusia muminka"
także polecam również te formę przysłowiowego "odmóżdżenia"
A tak na poważnie to na TLC bardzo lubię oglądać " salon sukien ślubnych".
Zaczynam się trochę denerwować jutrem.
Ale tak sobie po cichu myślę, że jeśli zeszłe Boże Narodzenie było do bani ( poronienie 24.12.2015 ) no to teraz musi być chyba dobrze.
Co myślicie?
MeAmerie się nie odzywa - kto wie czy miała powtórkę badania? No bo miała taki sam przypadek jak mój. -
muminka83 wrote:szałwią nie Płukać
. Mi lekarka powiedziała że właśnie tym sobie narobiłam najwięcej szkód. Najlepiej jak już to na szklankę letniej wody łyżka wody utlenionej.
Herbata czarna też wysusza lepiej pić owocowe herbatki. Ktoś mi to na grupie też mówił ale nie pamiętam kto.
Dzięki Muminko za tę szałwię. Jak dobrze, że jest to forummuminka83 lubi tę wiadomość
-
RudyTygrysek wrote:My z moim chłopakiem mamy taką samą grupę krwi
Ostatnio było szaleństwo z pościelami u nas na forum i z moim ukochanym zdecydowaliśmy się na zakup pościeli z jednej z aukcji. Firma posiada pościel dla maluszków i dla rodziców, mają wiele wzorów. Dziś pościel przyszła i powiem Wam moje drogie że jakoś jest mega mega fajna, taka porządna gruba bawełna i cena tak samo rewelacyjna
Tu macie link do sklepu na allegro:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3228587
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcb570d1eca0.jpg
Kochana, dziękuję za polecenie. Chyba znalazłam w końcu tą właściwą pościel, tym bardziej, że chcę kupić pościel w takim samym wzorze do łóżka malucha i łóżka rodziców, a tutaj jest taka opcja. Po Twojej rekomendacji jestem już zdecydowana -
Karka, nieźle
Ech, jestem trochę złachciałam, żeby fachowiec zamontował nam lampy i wykonał jeszcze kilka drobnych prac w mieszkaniu, a ten do którego zwykle dzwonimy, jest nieosiągalny
dzwoniłam do kogoś innego i nie ma wolnych terminów do końca roku...
-
Falon wrote:Właśnie wyciągnęłam z zamrażalki LODY
Pycha! jestem w raju!
Normalnie zażeram się jak baba w ciąży!
Mi mój mezus przywiózł truflei jak tu nie przytyć
A w piekarniku jabłecznik. .. będzie się działoSynek skacze jak szalony w brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 16:23
Falon, Karolina@, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
[/link]
-
Cześć dziewczyny
A ja mam inne pytanie, kupiłam do łóżeczka kołderkę w rozmiarze 140x100 a wszystkie pościele 3 elementowe czyli z ochraniaczami są na kołdry 120x90. Jakby, któraś miała jakiś link lub coś wiedziała, gdzie kupić pościel 3 elementową na tą większą kołderkę to bardzo bym prosiła o informacjęz góry Wam dziękuje.
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyJa mam dość słodkiego na następne kilka tygodni bo w sobotę robiłam WZtkę na potrójnie czekoladowym cieście
A co wczoraj zrobiłam to się ze mnie mąż do teraz śmiejeTaka byłam zmordowana, że przebierając się w piżamę urwałabym sobie brodawkę piersiową
Nie wiem jak ja to zrobiłam, w każdym razie bolało jak cholera ale położyłam się spać. Patrzę rano a tam pęknięta skóra przy nasadzie brodawki więc cały dzień chodzę z linomagiem na cycku
Falon lubi tę wiadomość
-
Ja zjadłam dzisiaj całą pizze (30 cm) i się obiadłam jak Bąk.
Ja dzisiaj mam kiepski dzieńod 3 dni nie czuję dzidziusia. Tzn coś tam czuje ale mam wrażenia że to kiszki
niby wiem że może się tak zdarzyć bo Dzidek ma jeszcze dużo miejsca ale mimo wszystko w bani siedzi
-
Mi moje przeziębienie na szczęście chyba odchodzi. Gardło nie boli , opryszczki nie ma , i dobrze bo denerwuje mnie psykanie ciągle rąk oktaniseptem zanim włoże luteinę , ale profilaktycznie kilka dni jeszcze go użyje.Dzisiaj dowiedziałam się u Kardiologa że słyszy jakieś szmery , i jutro mam iść do szpitala na dalsze badania. Powiedział że tylko jeden dzień , no bo tylko tego brakowało żebym przed ślubem na kardiologi wylądowała ;/
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
A mi właśnie przyszedł cały ten dekoder. Cholerka chyba z 15 minut szukałam tętna ale znalazłam w końcu pomiędzy szmerami dało się wychwycić szybki jednostajny stukot.
Producent pisze że od 12 tyg ale mi się wydaje że skończony 19 tydzień to jeszcze za mało.