Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny pochwale się Wam co mój mąż kupił w primarku, będzie wracał za tydzień z Anglii i kazałam mu coś kupić fajnego
jeszcze coś tam kupił fajnego ale powiedział że pokaże mi dopiero jak wróci, coś za 20 i 10 funtów.... myślę że sukienki
http://fotoo.pl/show.php?img=1048999_b8b64630d87c3ed364b0294ef431dc14d905b26a528f136f55
http://fotoo.pl/show.php?img=1048998_1812f580bc7c424c91cc1843cb42ff931c331ed652dee5ed
http://fotoo.pl/show.php?img=1048997_013eea5d59fea80fe4b540de1d32d209967a670c6b40744771-pimgpsh-fullsize-distr.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 19:04
muminka83, Vincent, Karka, Mania1718, A.Kasia, RudyTygrysek, Kajola, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Pomimo że jesteśmy chore, pokażemy jak nam brzuszek szybko rośnie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46ac41039e94.jpgolatychy, She86, muminka83, kateee, Vincent, Karka, Mania1718, Jacqueline, A.Kasia, Izoleccc, RudyTygrysek, Kasia24, Kajola, Kate84, baassiia, krówka_muffka, Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Widzę że dziś na tapecie temat tokspolazmozy
pozwólcie, że wtrącę swoje trzy grosze
potwierdzone przez Łódzką panią profesor, że toksoplazmoza jest grożna dla płodu jedynie wtedy gdy do zakażenia dochodzi w trakcie ciąży
Niestety wielu lekarzy ginekologów a także lekarzy od chorób zakaźnych "leczy" toksoplazmozę rovamacyną nawet jak pacjentka zaraziła się już chwilę przed ciążą o czym świadczy podwyższone miano igm, niestety nie ma to sensu i jest to niepotrzebne faszerowanie się antybiotykiem...
wiecej info na http://www.pregmed.pl/pl/oferta/toksoplazmoza/
Natalia27.03.2016
-
anie93lica wrote:Gośśś, ile masz lat?
Jesteś pod stałą opieką kardiologiczną?
Mam 26 lat i nigdy sie nie leczylam na nic, bo wszystkie badania ktore po stracie dzieci robilam wychodzily mi dobrze... teraz w ciazy zaczelam brac clexan i acard w razie "W" i co miesiac robilam badania ddimerow i byly ok, dopiero teraz wyszly mi podwyzszone...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Mam 26 lat i nigdy sie nie leczylam na nic, bo wszystkie badania ktore po stracie dzieci robilam wychodzily mi dobrze... teraz w ciazy zaczelam brac clexan i acard w razie "W" i co miesiac robilam badania ddimerow i byly ok, dopiero teraz wyszly mi podwyzszone...
Tak na szybko wstukałam w google podwyższone dimery w ciąży i znalazłam, że ciąża jest stanem, kiedy D-dimery rzeczywiście wzrastają, może to wynik stosowanie tych leków.. ?Natalia27.03.2016
-
Falon ja też mam konflikt z Mężem i w pierwszej ciąży jak plamiłam w 5 tyg podali mi immuglobulinę i teraz muszę zapytać czy trzeba. Robiłam przeciwciała i ich nie wykryło.
Karolina@ jak boli gardło serio polecam wodę utlenioną!
Szklanka wody+2 łyżki wody utlenionej płukałam 3 razy dziennie dwa dni i po kłopocie. Troszkę piecze ale jest okej.
Któraś z Was pisze, że używa octenisept do wkładania luteiny. Cholipcia to chyba za mocny środek? Nie lepiej umyć ręce płynem do higieny intymnej i wytrzeć w ręcznik papierowy? -
Gośśś wrote:Mam 26 lat i nigdy sie nie leczylam na nic, bo wszystkie badania ktore po stracie dzieci robilam wychodzily mi dobrze... teraz w ciazy zaczelam brac clexan i acard w razie "W" i co miesiac robilam badania ddimerow i byly ok, dopiero teraz wyszly mi podwyzszone...
o, może to stan przejściowy, kontroluj z lekarzem prowadzącym ciąże i poradź się co i jak, może warto się zapisać do kardio -
Martka wiem, że w szpitalu nie jest przyjemnie, ale zbadają Cię tam jak trzeba, podkurują i wrócisz spokojniejsza do domku za kilka dni. Teraz jak jesteś pod fachową opieką to wszystko będzie już dobrze
Martita, ja potrafiłam wcześniej nawet 4, 5 dni nie czuć Małego i od zmysłow odchodziłam, ale to normalne, takie przerwy się zdarzają. Teraz, w 23 tygodniu czuję codziennie, ale też czasem cały dzień, a czasem tylko wieczorem a w dzień sporadycznie. A tak dla pocieszenia, to nasze Maluchy kręcą się duuuuużo więcej niż my czujemyMój ostatnio podczas usg strasznie się wiercił, a ja nie czułam nic
Niecierpliwa, w Smyku są same komplety na ten większy wymiar kołderki, możesz poszukać online. Polecam też firmę Kieczmerski, polski producent, fajne jakościowo pościele, ale właśnie wszędzie na ten większy wymiar, dlatego ja dla siebie nie mogę znaleźć, bo będę miała łóżeczko 120x60. Ten Kieczmerski ma swoją stronę, ale nie można na niej zamówić, za to jak wpiszesz w google, to produkty tej firmy oferują różne sklepy internetowe. Polecam -
She86 wrote:Widzę że dziś na tapecie temat tokspolazmozy
pozwólcie, że wtrącę swoje trzy grosze
potwierdzone przez Łódzką panią profesor, że toksoplazmoza jest grożna dla płodu jedynie wtedy gdy do zakażenia dochodzi w trakcie ciąży
Niestety wielu lekarzy ginekologów a także lekarzy od chorób zakaźnych "leczy" toksoplazmozę rovamacyną nawet jak pacjentka zaraziła się już chwilę przed ciążą o czym świadczy podwyższone miano igm, niestety nie ma to sensu i jest to niepotrzebne faszerowanie się antybiotykiem...
wiecej info na http://www.pregmed.pl/pl/oferta/toksoplazmoza/
Dziewczyny, ja myślę o takiej sytuacji- w 3 miesiącu badalam krew na tokso - wynik negatywny. Kolejne badanie dopiero w 6 miesiącu. Co jeśli w międzyczasie byłam chora i nawet o tym nie wiedziałam? Podobno objawy są takie jak przy lekkim przeziębieniu.
Marta, trzymaj się kochana, na pewno wszystko z Wami będzie dobrze :*Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Dziewczyny - nawet nie wiecie jak się martwię o Was, jak czytam, że coś idzie nie po myśli
Trzymajcie się mocno kochane
Modle się, żebyście wszystkie zostały szczęśliwymi mamusiami i żeby nie było już więcej komplikacji u Wasmuminka83 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
She wlasnie ja biore clexan i acard po to zeby tych zakrzepow nie bylo, wiec d-dimery powinny byc u mnie w normie. W ciazy "normalnie" prowadzonej moga wzrastac, ale nie u mnie, bo gin wlasnie podejrzewa ze poprzednie straty moich dzieci byly spowodowane ukladem immunologicznym, mimo ze w badaniach jest wszystko ok...
Anielica on mi powiedzial, ze mi zwiekszy dawke clexan ... zobaczymy co zaleci w srode...
Kokaina Ty pisalas ze gin zlecil Ci tylko oznaczenie IgM? Igm dodatnie oznacza, ze masz teraz chorobe, a Igg czy mialas kiedys, wiec skoro na poczatku robilas igg i bylo ujemne to teraz tez by Ci takie wyszlo, wiec ok 30zl masz w kieszeni, bo nic wiecej Ci nie wyjdzie. A gin pewnie chcial sprawdzic, czy teraz sie przypadkiem nie zarazilas w ciazy dla tego tylko zlecil IGM bo ono ujawnia sie ok 2 tyg po zakazeniu...
Ja toksoplazmozy nie mialam, ale w tamtej ciazy zalapalam listeriozeto jest podobne dziadostwo do toxo
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Renka myje normalnie ręce, wycieram w oddzielny ręcznik, pysykam oktaniseptemi czekam chwilkę żeby się wchłonął, a robie tak dlatego bo w sobotę wyskoczyła mi opryszczka, i nie chcę jej przenieść na dół
myślę że jeszcze kilka dni i już przestane się tak bawić.
Renka88 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyMartka89 - trzymaj się Skarbie :* Dziewczyny mają rację, dobrze że jesteś pod opieką i można szybko zacząć leczenie. Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka, żebyście wyszli z tej infekcji bez żadnego szwanku :* Wiem, że jest Ci ciężko i jesteś teraz przerażona ale masz na pewno wsparcie bliskich, masz dużo ciepłych myśli od nas i jakoś razem przejdziemy przez te najgorsze chwile niepewności!
Martita88 - idź Martuś na USG, po co masz się denerwować. Jak zobaczysz że wszystko z dzieciaczkiem ok to na przyszłość będziesz dużo spokojniejsza w takich dniach gdzie będzie mniej aktywny.
Karolina@ - idź koniecznie, nie ma co czekać aż się całkiem choróbsko rozpanoszy ;/
Gośśś - Gosiu do środy już niedługo, musisz jakoś przetrwać te dwa dni a później ginek się wszystkim zajmie. Musimy myśleć pozytywnie bo inaczej całkiem się wykończymy jeszcze przed porodemTrzymam kciuki za Ciebie i za maluszka :*
Renka88 - bo immunoglobulinę podaje się w sytuacjach, kiedy jest ryzyko zmieszania krwi dziecka z Twoją krwią, np przy poronieniu czy krwawieniu w ciąży. Jak jest wszystko ok to nie podają no chyba, że by wyszły przeciwciałaMartita88, Renka88 lubią tę wiadomość
-
Falon wrote:Dziewczyny mam pytanie , czy któraś ma może z partnerem niezgodność grupy krwi?
Bo my "niestety" tak się dobraliśmy że ja mam Brh- a mąż Brh+.
Lekarz nas uspokaja że przy pierwszej ciąży nie mamy się czym martwić a ponadto podadzą mi w zastrzyku immunoglobulinę anty D.
I tak się zastanawiam czy jestem tu jedyna? czy może się nie doczytałam ?
-
nick nieaktualnyWidzę że dzisiaj kolejny ciężki dzień
U mnie dziś też od rana lipa. Najpierw w drodze do pracy samochód mi zgasł na środku drogi, oczywiście w porannym korku, i już nie ruszył. Na szczęście jakiś facet pomógł mi go zepchnąć na bok, mimo wszystko blokowałam pół pasa w centrum miasta. Spychanie auta skończyło się na słupie bo nie zdążyłam zahamować więc do tego mam zjechany prawy przód. Potem holowanie przez pół miasta na parking bo oczywiście w centrum nie było go gdzie zostawić. Póki co założyliśmy nowy akumulator i udało mi się wrócić autem do domu ale już nastawiam się na wydanie grubej kasy u mechanika żeby taka sytuacja się więcej nie powtórzyła. Nerwów się najadlam że hej.
A tak z innej bajki to jutro rano badania i z wynikami na polowkowe. Mam nadzieję że moja anemia jest pod kontrolą